Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 675
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 855
# 856
  • Cyberspace

Поръчах ги преди малко. Дано дойдат по-бързо.

# 857
Здравей , ние вече сме на  3 месеца и половина коликите ни започнаха през четвъртата седмица след раждането. Бяхме като по часовник 3 дена в седмицата от 20:00 до 23:00  часа. Станеше ли 23 часа изчезваха веднага. Преди хранене (кърма, но в шише , не искаше да суче )давах инфакол , слагахме топли хавлии , но спряха когато детето започна да се движи по - активно . Според мен нищо не му помогна може би се облекчаваха малко болките . Не знам при кого са по - силни това ни е първо дете - момченце . Просто имайте търпение с гадните колики. Simple Smile))))))

# 858

Поръчах ги преди малко. Дано дойдат по-бързо.
Дано, и дано ви подействат веднага  Praynig Praynig Praynig

# 859
  • София
Ще споделя моя опит.
Детето имаше зверски колики. Нечовешки се мъчеше. Даже един път тичахме в Пирогов. Беше се вдървил от болка, гърчене, рев и беше мораво червен. Капки не помагаха. Пробвахме с всичко, което педиатърката каза- био гая,Саб Симплекс, колийф, чайчета от копър...
Сменяхме млеката /нямах кърма и бяхме на АМ/.
Правих поза самолетче, духах със сешоар, гушкане....не помагаше.
Оказа се, че имаме алергия към казеина. сменихме формулата с Фризопеп за алергични деца. нещата се оправиха.

# 860
  • Cyberspace
Мигла, ние сме същата работа - пробвахме всичко и ефект абсолютно никакъв, веднъж и ние опряхме до бърза помощ, беше изпаднал в едно ужасно състояние... Гърчене и пищене 2-3 часа... Сега пак има същите "кризи", отшумява след известно време дране и гърчене... Но особено след хранене е ужас, а уж се успокоявали като се наядат...
Ох, замислих се да не би да е нещо такова и при нас... Не знам вече... Все ми казват, че няма смисъл да го водя на гастро, щели да ми кажат "Колики са", дрън-дрън... И вече не знам...
Хапчетата Hyland's Baby Colic Tabels пристигнаха. Обаче нещо ме притеснява - в описанието на онлайн аптеката пише, че се дават по 3 хапчета на 2 часа, а на кутийката пише по 2 хапчета на 15мин., максимум 8 дози... newsm78 Ще помоля някой, който ги е ползвал да сподели как ги е давал   bouquet Това е последното нещо с което тъпча детето и като не подейства се предавам, и тихомълком се мятам през терасата Joy

# 861
На всеки 15 минути до постигане на облекчение, до 8 дози най-много, съветвам те ако не ти помогне, да смениш млякото с хипоалергенно и да се консултираш с алерголог-педиатър. Успех и ти стискам палци на теб и на бебчо да се оправите. Аз щях да бия една фармацевтка, казвам и че съм пробвала всичко и нищо не помага, а тя ми вика, ми нещо не ти е в ред детето, щом нищо не му помага, направо  #2gunfire

# 862
  • Cyberspace
Познато чувство. И на мен ми идва да застрелям всеки, който ми казва, че е невъзможно нищо да не го облекчава и че явно аз не съм давала ги давала правилно нещата...  #2gunfire  Или пък като ме питат "Ама да не би да реве, щото е гладно? Или пък наакано??"... Да, реве 3 часа без да спре и аз не съм се сетила да го нахраня и да му сменя памперса... #2gunfire
Дадох му от хапчетата за трети път преди малко. Ще видим ще свършат ли някаква работа. А за млеката педи ми каза, че хипоалергенно или такова без лактоза се дава само при установена алергия, защото вече я питахме дали да минем на някое от двете и да видим ще има ли разлика... Нямам идея как точно се процедира, за да се установи алергия, но тя не е направила нищо, за да разбере.  newsm78

# 863
Това за установената алергия, не е вярно, всички педиатри (3-ма досега) ме съветват да пие малката такова мляко. Не заради коликите, а за проблеми със секрета от носа.

# 864
  • Cyberspace
 Shocked И ние имаме проблеми с носа, откакто ни изписаха не се е оправял, въпреки всички капки за нос, които ни изписаха... Thinking

# 865
  • София

basisluchaq

дано го израстете! Дано ви помогнат хапчетата като начало!
На нас алергията ни беше абсолютно явна на 40 дни беше бебчо - и педито и гастро докторите го диагностицираха. Алергията е явна- акане на кръв и слуз. Жестоки колики също така.

# 866
  • Cyberspace
Моя с акането е ок, като изключим факта, че миризмата е убийствена... На 43 дни е и е само на АМ, а такъв мирис се носи от памперситеее...  Sick 

# 867
А за млеката педи ми каза, че хипоалергенно или такова без лактоза се дава само при установена алергия, защото вече я питахме дали да минем на някое от двете и да видим ще има ли разлика... Нямам идея как точно се процедира, за да се установи алергия, но тя не е направила нищо, за да разбере.  newsm78
basisluchaq, как така няма да направи нищо, какви са тия лекари...Потърси второ, ако трябва и трето мнение, дано да се разреши проблемът  Praynig

# 868
  • Cyberspace
Аз да се отчета с хапчетата...
Сякаш виждам минимален ефект - щом ги дам и понякога заспива непосредствено след приема им, явно го успокояват, но се буди след 15мин. с нова серия от дране. Може би биха помогнали при по-слаби колики...  newsm78
Аз докато си намеря гастро и дойдоха празниците, сега трябва да чакам да минат.  Crossing Arms
Вчера все едно беше друго бебе - щастлив, спокоен, стоеше си мирно и кротко и се смееше... Пак се понапъваше и вдигаше крачета, но само това... И така до днес на обяд. После си навакса и пак изпадна в една дъъъълга, няколко часова криза. Даже пак мислих да го водим в бърза помощ, но те сигурно ще ми кажат същото, както и предния път - "Реве, защото му се реве..." и се отказах... Crossing Arms

# 869
Момичета, ние сме на 8 месеца и сме с лактазен дефицит. Постоянно пие Колийф или Абоколикен. Открих, че ако изпратя 5 картонени опаковки Колийф ще ми подарят едно шише. Моля Ви, помагайте. ако имате такива. Финансово много трудно се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт