Отговори
# 195
  • Пловдив
Добро утро!
Едно бързо въпросче , че малкото ми зверче е гладничко май и ме вика  Grinning
Каква температура трябва да поддържам в стаята на детето. В момента показва 22 градуса , но аз съм много зиморничава и ми е студено , та не знам ...

# 196
  • Велико Търново
Добро утро!
Каква температура трябва да поддържам в стаята на детето. В момента показва 22 градуса , но аз съм много зиморничава и ми е студено , та не знам ...

За мен тази Т е ок.В момента у нас сме на отворен прозорец,така и спим.Зимата съм я оставяла да спи и на по-ниска Т/18 градуса/ Mr. GreenКаляване му е майката Crazy

# 197
У нас в момента е 24 градуса и ни е добре, но от време на време ми се струва хладно. А тази сутрин ръчичките и нослето на Ивко бяха студени и включих за малко климатика. Забелязах, че Ивко спи по-спокойно когато е завит добре. А аз пък не обичам да ми е горещо като спя и все се притеснявам дали пък не му е топло, но като видях как му бяха хладни ръцете и носа разбрах, че не му е било прекалено топло.
Но трябва да се поддържа такава Т в стаята на каквато сте свикнали вие, за да ви е добре на всички, а не заради детето да затопляте много и да не ви се стои от жега  Peace

# 198
  • София/Варна
Добро утро!

За мен тази Т е ок.В момента у нас сме на отворен прозорец,така и спим.Зимата съм я оставяла да спи и на по-ниска Т/18 градуса/ Mr. GreenКаляване му е майката Crazy
newsm10
Баткото още спи с лятна пижама, на отворен прозорец, а дребната по боди в лятното чувалче (пак на отворен прозорец).

# 199
  • София
Сиска да не сте роднини с мъжът ми. Mr. GreenИ той така,каляване му е майката.
Онзи ден в мрачното време беше извел детето на разходка само по едно боди Crazy

# 200
Добро утро мами, пууу пак не можахме да се наспим тази вечер, но пък сега е хладно и бебо нанка.
Исках да ви запитам по темата за кафето - мамите които дават кърма пият ли кафе сутрин? Аз все още не смея, понеже бях чела че не е добре, но да си призная, мисля че това е единствения начин да се събудя. Имате ли информация по какъв начин му действа кафето на кърменото бебе.

Аз се връщам да чета 3 странички назад. Така като ви следя всеки ден и ми се събират само по 2-3 странички за четене Simple Smile

А за захранването и аз да си кажа, нашата педиатърка посъветва в началото на 4-ти месец да започвам със сокчета, но аз се рових няколко дни и се  Shocked като прочетох колко неполезни са за бебешкото стомахче. Така че за сега ще ги отложа сокчетата. Незнам до колко информацията е достоверна за тези сокчета, всяка мама си решава, дано не бъркам  Rolling Eyes с това не даване. Давам само кърма, около 140гр на 3 часа (знам понеже се цедя), и мисля от следващия месец да включа и малко картофено пюре.

Ели, знаеш ли в Русе, от къде точно мога да си взема този ПИН от НОИ. Сградата къде е?

Хубав ден на всички.  bouquet

# 201
Добро утро, майски мами!
Идвам да се похваля от консултацията на Максимилиян. Бебо вече е 65 см и е цели 5810, при 42 и 1750 при раждане мисля, че е добре. Доки ни похвали. На мен все ми се струва малко, ноооо. Стелче вие с каква стъпка растяхте?
Иначе интересното беше, че ноща преди консултацията почти не спахме и сутринта дадох на майка ми Императора, да го погледа за час, а те със сестра ми ме оставили да се наспя - грабнали детето и хайде на консултация без мен Crazy
Леле, детето ми откраднаха бе Mr. Green Бихме му пентаксима и да се похваля още веднъж - никакви реакции - всичко беше наред.
А, сега се връщам да ви чета, че цяла тема изпуснах Hug

# 202
  • Русе
Desislava Goranova, не съм Стелка, но аз да кажа как е при Гого. Роден 2 400 гр. на 46 см. На предната консултацията  ( на 4м.) беше 6 500 на 64 см. Всеки месец е качвал над кило и по 2 см.
Твоят император явно дърпа повече на дължина и затова килцата са му по-малко, но не е притеснително според мен. Ще си навакса. Браво на него за ваксината.

# 203
  • София/Варна
vpd, кафето се отразява на бебето както и на теб - ободрително. Само дето при него бодърстването ще е свързано с много киселеене. За да се избегне този ефект, можеш да пиеш кафе непосредствено след цедене. Добре е да не е чисто, а разредено с мляко.

Адашче, браво на юнак Макси, на дължина ни е минал с 2 см.

# 204
КайРен и аз се присъединявам с две ръце (даже с три и четири, щото и бебка ще участва Grinning) към идеята за гости по къщята. Обожавам лаф-моабет да има... И да готвя и да бъркам разни кексчета cook... напоследък се специализирах в едни много вкусни и нискокалорични, че... дупИто ми е като два Великденски козунака, от големите. Laughing
 Каня ви, да знаете. Hug
При такова лошо време, да вземем да се организираме - един ден тук, друг ден там и ще мине есента и зимата в смях и закачки. lalalala

За кафето: В началото и аз се притеснявах и си купих едно безКокаиново  Wink Е да, обаче не можех да "отлепям" сутрин, така че постепенно го смених с "истинско" кафе.  hahaha Правя си го в джезве, защото много обичам турско кафе и го разреждам с малко вода и повече мляко. Пия всяка сутрин по една голяма чаша, от така приготвеното кафе и всички сме доволни - аз се събуждам успешно, а бебка се държи съвсем нормално.  yesГледам преди кафето да съм я накърмила, така че до следващото кърмене да минат около 3 часа. Като се организират така нещата, не мисля, че ще има голямо влияние над бебочетата.

# 205
Два пъти съм пила мляко с нес кафе и моето диване тотално полудя. Изкара 7-8 часа без да мигне. Първия път не не вярвах, че е от кафето и затова повторих....същия беше ефекта. Така че ще повторя рефрена, който стана последно време много вървежен:  Peace
"Всяко дете си е индивидуално и всяка майка си преценя как ще го гледа" Моето кафе няма скоро да пие  Grinning

# 206
Здравейте мамчета и бебчета  Hug
Бани,нямаме роднини там,свеки ме заведе малко да си поотпочина и да подишаме с Влади чист въздух.Много е хубаво там и мисля че и на Влади му понесе добре,стягай куфарите и Алекс и на гости на родата  Wink
И сега е ред и аз да почерпя за четвъртата месечинка на Влади Да ви е сладко  Simple Smile
Честита месечинка на Криско на maeva0959,на Никол на hris30  и на Гено на  genobori!
Лек и спокоен ден  Heart Eyes

# 207
  • вече Пловдив
vpd, аз пия кафе от около 2 месеца - иначе ходя като разбит самолет сутрин. Гледам да избягвам силното кафе, предпочитам нес с мляко, първо кърмя и после пия кафе. Не съм забелязала на Бела да й се отразява много бодърстващо.  Mr. Green
Софиянки, благородно ви завиждам за срещичките по къщята...   bouquet
Плами, честита ви месечинка!
Чакам Бела да се събуди да папка и ще тръгваме на консултация и да ни бият 3-я пентаксим. Малко ми се е свила душата как ще понесе ваксината детето, но дано мине добре  Praynig

# 208
  • София/Варна
Софиянки, благородно ви завиждам за срещичките по къщята...   bouquet
О, почакай преди да ни завиждаш. Засега само идеята я има, но практиката показва, че сма малко слаби с организацията Wink

# 209
Аз всеки ден пия кафе и през бременноста и след разждането по една чаша сутрин. Малкия не е показал някакво недоволство от него. След като го накърмя в 6 - почти винаги заспива.

Общи условия

Активация на акаунт