Отговори
# 210
  • Русе
Честити месечинки!  Hug
Аз спретнах Гого и излязохме на разходка до близкия търговски център. Вчера му купих обувки но не му станаха че ходихме да ги сменяме. На човечето му хареса навън и мислех да обикалям малко улиците но уви, започна да ръми и се прибрахме. Сега пак спи но на отворен прозорец. Хремата продължава да го мъчи въпреки лекарствата и капките.
Поне спря да реве. Явно е получил колики. Така че захранването се отменя за по-късен етап.

# 211
Аз всяка сутрин пия 3 в 1 в голяма чаша мляко. Почти винаги като седнем навън пия безкофеиново, но в редки случаи и кофеиново!!!  Peace
Аз също не смятам да давам сокчета и да го карам само на кърма до 6-тия месец. Т.е. още 2 така ще избутаме  Laughing

# 212
  • Пловдив
Моето дете кафе ще пие , когато почне да си го приготвя сам  Joy. Не обичам вкуса му и не пия. Обаче ще си призная , че пия много Кока Кола , а ефекта уж бил същия като при кафето , че била и по-вредна. От няколко дена съм я спряла да видя дали това , че не иска да спи през деня е от колата , но пак спи най-много 3-4 пъти по половин час.

# 213
Добър ден Simple Smile За кафето - докато кърмех не пиех, а сега вече имам възможност и си позволявам по чаша сутрин с мляко.
За срещата по къщята - каня ви в къщи. Място бол, чист въздух, планина Grinning Много ще ми е гот ако дойдете, лошотое, че не съм от най-добрите готвачи Blush
Честита ви месечинка Плами, както и на другитени бебоци родени на 08.05. 

Момичета, от къде да купя хубави зимни дрешки? Днвс прибрах повечето летни и сега съм в чуденка newsm78
А с обувките ние имаме проблем. Когато се опитам да и обуя, тя си свива крачето в пръстите и не могат да и влязат ooooh! Не знам как ще се справим зимата.
Хайде лек и усмихнат ден.  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny Ето малко слънце за повече настроение. И чакам оферти за гостуването Hug

# 214
Плами,благодаря за честитката,честита четиримесечка и на вас(Влади ми е тръпчица) и на бебе Никол и бебе Гено!
По този случай днес хапнахме оризова каша Grinning В началото се чудеше какво да прави с това по-гъсто нещо в устата,но мноооого бързо разбра ,че чак зяпа...немога да смогна да пълня лъжичката. Laughing Но... Naughty мама нали спазва препоръките,не даде повече от 4лъжички Wink с уговорка утре пак.... JoyИзпапка млякото и сега спи доволно Hug
Кафето,когато кърмех го пиех сутрин след ядене,а сега по цял ден...

# 215
Здравейте, не съм голям фен на кафето, но около обед като го накърмя и приспя пия 3в1 но не всеки ден
Честити месечинки на всички бебоци   Hug Hug Hug

# 216
А пък аз кафе не пия- от преди 3 години някъде(не че тогава бях голяма кафеджийка Joy), и като забременях спрях и цигарките, алкохол не пия(само понякога бира) и по мъже не ходя(освен собствения) и си чакам да ми поникнат крила hahaha Joy

# 217
  • София
Днес ние бяхме ентусиастите на самотна разходка в парка  Mr. Green И нали съм умна и досетлива, хрумна ми чак там, че може би трябваше да му сложа шапка на Ванката... Та спретнах набързо нещо като качулка от едно резервно боди  Wink и се надявам да му е било добре.
Снощи пак имахме буйстване и неспане сума време, вече се канехме пак да го храня, но той взе, че най-сетне заспа. Очаквах по-ранно будене, но не би - аз станах и го вдигнах да яде...
За кафето - и аз не обичам, ама хич, така че не ми е проблем. То покрай диетата не ям куп други неща, които обичам - шоколадът например ми липсва, ама вече посвикнах...
И аз съм от зиморничавите, у нас от няколко дни е около 22 градуса и ми е доста хладно, съответно обличам и малкия. Ама го следя де, студени ръце и нос гледам да не допускам...
Бани, дай го този сайт с песнички, че репертоарът ми се ограничава до "Зайченцето бяло" и още 1-2...  Embarassed
Честити месечинки на порастващите днес, да са здрави и весели!!
Дени, уау, много интригуващ аватар...  Peace

# 218
Лято, ето и сайта http://bubba.homeunix.org/?p=473
ето и нещо друго може да е интересно http://www.svilendobrev.com/detski/zvuk
пиша с чаша кафе в ръка Wink  Flutter

# 219
  • Стара Загора
Здравейте милички  Hug Hug Hug да се изкажа и аз по актуалните въпроси.....За кафето НЕ пия,защото кърмя(така съм решила) понякога само безкофеиново с мляко,а всяка сутрин закон божи мляко с мед Peace Дени я сподели тези диетични кексчета,че много ме заинтригува  cook Днес съм доволна от себе си чистих,готвих и сладко от круши направих  Joy Joy Joy Хайде целувки....

# 220
  • София
Bani, мерси! Страхотно!!  Hug

# 221
Ей, най после да стигна и аз да пиша. Нищо че ме чака тема и половина от по-старите. Забравих да пиша в миналата тема, че и аз изчитам всичко - дословно.

Една майка беше питала за възглавничките. От д-р Драганов знам, че детето трябва да се слага на възглавничка с височина равна на разстоянието измерено от раменцето до главичката. От опит пък знам, че трябва да е леко и по-ниска. Слага се възглавничка, за да му е удобно на детето да спи на страни, иначе му е неудобно. Незнам. Да кажат майките, които неслагат възглавнички на децата. На страни ли спят или по гръб или пък по коремче.

За болничните, да се включа и аз: По мътен спомен - знам, че за да ти изплащат болничен трябва да имаш стаж 6 месеца и се смятат 80% от осреднено заплатата. За майчинство обаче е необходимо да има жената 1 година стаж и пак така се смята, но се изплаща 90% от заплатата, но не повече от нетното възнаграждение. Майчинството почва да се изплаща, когато жената и с болничните и с майчинството направи година. Специално за Габи, предполагам, че ти знаеш дали до сега са ти изплащали болничните. Това въпрос само за последния болничен ли беше? Ако са ти изплатили предните, ще ти изплатят и този. Дано не бъркам и недавам погрешна информация. Може би се бавят заради някакви документи. Ако всичко е точно, предполагам, че вече си направила и минимума стаж с времето на болничните.  Peace

Друга пък майка беше писала за осигуровките които е плащала. Не ми се смята, но може да се сметне по същата схема. При всички случаи майчинството ще е над 1000 лв. на месец. Ако неуспее да си го сметне, тъкмо ще я изненадат от НОИ.

Да кажа и аз. Макар че сме изцяло на кърма, от днес Катето се води захранено. Дадох й да си близне малко от картофче. Не е много очарована, няма и да я мъча, но спазих напътствията на лекарката. И сега хем съм й дала, хем немисля да замествам обедното хранене. Имаме време до 6 месеца, за да засилвам нещата.  Peace Ще карам бавно и спокойно, че да не прецакам нещата, като при сина. След като го захраних с пюре, и той се отби. Да подчертая, че тогава бях настоятелна и той милия се предаде.

Като се сетя какво още мислех да пиша, пак ще се включа, а сега се връщам да чета през 2 теми назад.

# 222
VyaraD и аз съм много назад с четенето, ама цяло лято сме "на турне", обикаляме България, планина, море, на гости у роднини, та нямам редовен интернет достъп. Доста теми не съм изчела..Ама нейсе, към края на месеца се прибираме и ще се включваме по-честичко.
Аз все още кърмя, повече дохранвам обаче. Кафета пия по 2 на ден, не забелязвам ефект върху Моника, да е по-нервна или подобно.
Много хубав ден на всички!!

# 223
delqna, прочетох че пиеш мляко с мед, аз много обичам точно това, но немога да му се насладя, понеже ми бяха казали никакъв мед докато давам кърма, бил голям алерген? нещо такова има ли вярно? предполагам че за да го пиеш си прочела че не е вредно ... оф търся си оправдание и аз да почна да хапвам мед, страх ме е още  newsm78.

# 224
  • Стара Загора
vpd алерген,може и така да е,но ако щеще да му става нещо на бебо нямаше ли да стане досега,пия мляко през цялата бременност и от както родих  newsm78 мисля,че няма проблем,а освен с млякото набивам мед и от буркана  Joy Joy Joyмисля,че ако имаше обриви или нещо такова щях да го спра но той си е ОК Peace То какво да пием,кафе неможе ааааааааааа

Общи условия

Активация на акаунт