Отговори
# 225
vpd меда е алерген, но мисля, че не трябва на бебето да се дава до определена възраст, както и прясното краве мляко и фастъците и още куп храни. Тук има интересна статия.

# 226
За възглавничката, аз не слагам. Борис спи настрани, но не виждам да му е кофти.  После обикновенно го намирам по корем или обратно. Така, че възглавницата не е за моя въртел.  Mr. Green За протокола на Алекс му сложих възглавничка чак като стана на 4. Вечно спеше по корем и не му е трябвала, и сега,  и сега я намирам на пода отвреме  навреме  Joy

За меда казват че алергизирал ...Аз обаче, предният път като родих всеки ден ядях по една шепа орехи с много мед. Този път  така почнах като се върнах от болницата, Карах две седмици и нещо така, ама не ми се ядеше много, много и спрях. Нито Борис, нито Александър са показали някаква алергия от това. Във водата мед не съм слагала.

# 227
Нямам претенции за много начетена или опитна,но знам,че меда е алерген и не е добре да се дава.
Това включва и чрез кърмата,защото дори и сега да няма реакция,би могло(не задължително) да даде отражение в по-късен етап от развитието.Особенно при деца предразположени към алергии.
А сега да се изфукам с малко снимки Blush,нали днес имаме 4-та месечинка,та го скиприх младежа....http://www.facebook.com/album.php?page=4&aid=2892&id=100 … 716078&page=4 Laughing

# 228
vpd, на една лекция за кърменето, която посетих в Майчин дом докато още бях бременна, лекторката повтори няколко пъти за меда. Трябва да се внимава много с него, защото наистина е силен алерген. Но си спомням също думите й, че това не значи, че трябва съвсем да се изключи от менюто на майката - по 1 лъжичка можело. Само, че не спомена лъжичката на ден или на седмица да е  Joy Ако не се злоупотребява едва ли ще навреди на бебо... То така е със всичко като се замисли човек  newsm78 Една мама беше споменала, че яде фъстъци за лактация. Споделям само, без да налагам мнение на никого, че първите думи на педиатърката като дойде вкъщи след прибирането ни от родилното, бяха относно храненето и по-точно храните, които помагат за лактация. Препоръча ядки - бадеми, лешници, предимно орехи, НО никакви фъстъци, защото през последните години се наблюдавало страшно много случаи на деца с алергия, причинена от фъстъци.
Иначе за кафето - аз до навършване на 2 месеца на Анди не съм пила. След това опитвах плахо, за да следя за реакции от негова страна, но за мое щастие той продължава да си е същото кротушче както преди Simple Smile Първо пиех 2-3 на седмица, като си оставях задължително едното за събота или неделя сутрин да е споделено с таткото Wink От 2-3 седмици пия всяка сутрин след като съм накърмила човечето. Пия го дъъълго с мляко. И като споменах кърмене да споделя каква експлоатация ства днес на гърдите ми - след 6-часова спяща пауза, която направи снощи (от 18 до 24ч.) се започна едно ядена на 2 часа - до момента сме ги докарали вече 9 хранения  Crazy, а денят още не е свършил  hahaha Нападнала съм една диня, за да мога да му смогна на младежа, че така не знам докъде ще я докараме... Дано е само днес, чееее луднах  Joy

Хайде, спокойна вечер на всички бебовци и мами и до скоро   bouquet

# 229
  • София
Честити месечинки!!!  bouquet
  Кафе пия сутрин след кърмене с много сметана.
  Мед избягвам, в редки случай, ако има топла погача с меддд-ммммм. Blush.
 За възглавница - ту слагам, ту не,защото моят Любомир вече ни си знае леглото, обикаля цялата къща, където аз, там и той. Добре ,че имаме и преносима кошара, та я развозвам из къщатата, в нея е възглавницата. През ноща не слагам възглавница, а само нагъната бархетна пеленка. Crazy
 И от мен имате покана за къщенско парти  в Банкя Wink.

# 230
Хоп, аз пак да попитам няколко нещица.
Вашите деца крещят ли? newsm78 #Crazy Максо се пробва от два три дена да си съдира гърлото. Разбра, че има глас и сега давай да му види силичката. Леле, направо сме се ошашкали как да го накараме да не си къса гласните струни, че и гърло ще го заболи, пък и като се закашля от време на време. #Crazy Rolling Eyes
Още нещо вашите бебета искат ли да са постоянно прави или седнали? Макси в момента, в който го поваля дори веднага иска да се изправя и реве та се къса докато не стане или не го разхождам прав ooooh!Знам, че е още много рано, ноооооооооо
друго забравих да ви кажа, че на консултацията педито се побъркала като разбрала, че искам да захраня Императора чак на 6 месец и то с пюре, а не от сега със сок. Много, ама много ви се моля неспирала да повтаря. #Cussing out Явно се притеснила, че Максо има нужда от повече храна. Аз пък се притеснавям, че до скоро имахме колики и ми се струва доста раничко за неговото стомахче даването на каквото и да било друго освен АМ. Смятах на 6 месец да опитам със зеленчуво и да опитам с подквасено домашно мляко. За млякото кое домашно или купешко и кога съм пуснала една отделна питанка в захранване. Сисе там имах в предвид да разбера кое от млеката е по-полезно и дали мога преди 8 месец да го въведа като допълнителна храна към АМ, не като заместител.  NaughtyБебо ми е още малък да понесе такава киселина със слабото си коремче.
За възглавничката имам една бебшка съвсем нисичка и Императора спи чудесно с нея дори и по гръбче.
За кафето не кърмя и не ми е проблем.
За болничният чакам последният от трите до 135 дена, но кога ли ще взема първото майчинство и колко като промениха закона никой не можа да ми изчисли #2gunfire

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 19:26 от Desislava Goranova

# 231
Скъпи мами, аз да се оплача денс с Теди май сме се простудили - аз имам разтройство и главобол, но пих парацетамол и ядох препечени филиики и се пооправих, а той милия сутринта се изака с моя помощ и всичко беше ОК, до одеве когато сам се изака 2 пъти подред и едно редичко жълто със зелен отенък  Shocked много се шашнах досега така не е правил  newsm78

Дали не е от климатика дето днес го пускаме за първи път то си е студено вече или пък заради това че през нщта бяхме без печка и климатик и малчо малко се беше смръзнал като се събудих в 5 да тичам до WC ?

Оф чудя се да му дам ли панадол превантивно, температура май няма, но сега ще я меря... Утре уж щяха да ни слагат 2рия Пентаксим и сега съвсем се сдухах ако му дам панадол дали няма да подтисне симптомите на каквото и да е хванал и утре да изглежда здрав на консултацията и да му бием ваксината, пък той всъщност да се разболява  #Crazy Дайте съвет плс  Praynig

Наоблякох го с по- дебели дрешки даже плетени чорапки и жилетка му сложих така че сега е облечен с 2 ката горе и долу...Опа той заспа в шезлонга smile3524 явно после ще мерим температурата ...

# 232
  • София
Ами Галя, според мен ако няма температура, не давай Панадол, и утре сподели с педиатъра какво е положението - да прецени. Бързо оздравяване!
Оф, какво му става на нашия, не знам. Вече всяко заспиване е борба - маха, свива се, нерви се, дърпа си бибата от устата, пък после я търси...  Crazy

# 233
  • София
Честита месечинка Плами! Да ти е живо и здраво юначето!
Гале, ако няма други симптоми, както го описваш не ми се струва, че има нещо нередно в акито на Теди.
О, Лиленце и ние днес бяхме в парка, озъртах се, но явно сме излязли по-късничко от вас!
Деси, нещо ни си падам по ранното захранване, още по-малко пък със сокчета...но наистина всяко дете е различно и ако се налага....
Не обичам горещини, но днес си сложих ръкавици за да бутам количката поне със студени, а не ледени ръце. Най-трудно сега ще свикна с това, че денят много се скъси.
Спокойна вечер на всички!

# 234
Ей Галка не се шашкай толкова, моята мома онзи ден беше заспала с бодито без ръкав и на мен ми дожаля да я будя и така цяла нощ, към 3ч. се събудих и милото замръзнало,метнах едно още едно одеяло и всичко ОК. По-добре не давай панадол и утре кажи на док тя/той ще те посъветва най-добре, а и ако отложите ваксината няколко дни няма да е проблем. Оздравявайте бързо   bouquet

# 235
С тези алергени... много е комплицирана ситуацията. Въпреки, че в родът ми нямаме алергии, мед и ягоди избягвах последните месеци на бременността. Сега също не ям мед, за всеки случай, а и защото не държа чак пък толкова на него, не ми е супер любим. Иначе по едно време само фъстъци ми се ядяха и не се ограничавах. Консултирах се с педиатърката и тя каза, че щом нямаме алергии в семейството, щом Рада е родена здрава и доносена да си ям, като я наблюдавам.
Цитат: "Предразположеността към алергии често се наследява от бащата или майката. Децата с фамилна обремененост често имат различен имунен отклик от този на децата без обремененост."
Няма да мога да я предпазя от абсолютно всичко лошо на този свят, като се въздържам, за това го правя в допустими граници...
Цитат: "Понякога майките чувстват, че една храна като потенциален алерген, трябва  изобщо да се избягва. Ако няма фамилна обремененост с алергия към тази храна в семествата на майката и бащата, такава мярка може да се окаже ненужна. Хранейки се с това, което обича, майката ще чувства кърменето по-удовлетворително. Майките не бива да се отказват от любимите си храни по време на кърменето. Само ако бебето проявява алергични симптоми, майката трябва да избягва конкретни храни."
 И вместо да продължа да цитирам, ако ви е интересно, ето ви цялата статия: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1039
И още една, не точно по въпроса за алергенните храни и кърменето, а изобщо за храните и кърменето. Кратичка е  Wink :
http://www.blizodobebeto.com/2008/01/29/gastro/
Лято, мерси  Heart Eyes... и аз си го харесвам аватара. От една моя снимка, нищо и никаква: , Минолтичка с разни магически фотошопски ефекти, направи произведение на изкуството и ми прати по скайпа. Благодаря Минолтичка, слънце си ти! Hug
Ей, момичета  - що покани заваляха, малеее. cheers yesyes
Ще е супер, ако надскочим майчината разсеяност и наистина се организираме. С готвенето ще помагам. Party  А за кексчетата (мъфини всъщност) delqna ще ти дам рецептата на лични, че задръстих темата. Blush
Честити месечинки на всички дечица, а болничките бързо да се оправят. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 20:01 от Dendrinna

# 236
  • Бургас
здравейте, май-чета!

Дендринна, Минолтичка, Ели Дечкин - благодаря ви за ободряването! Бобито 2, много ме разсмя!!! Joy с крем-карамела също Simple Smile маева 0959 - страхотни снимчици, сетих се, че сме се виждали пред Цветкова! завиждам ти за кг-те - много си отслабнала оттогава и изглеждаш супер! Мадленка - мерси, че ме добави във ФБ - Алекс много е порастнала - а на клипчето е супер  hahaha

аз с това лошо време още повече се скофтих - мислех до есента да съм си влезнала в дрехите поне от първите месеци на бременността, но не би! ще се купуват, явно. всички дрехи за бременни, без 2 поли и 2 рокли съм прибрала  Rolling Eyes

изчетох каквото намерих в нета и се амбицирах да си направя един режим на хранене - разделно, без бял хляб (или само сутрин), мин.мазнини, нищо сладко и тестено, рядко, ако не и въобще не-шоколад и сладолед. пишеше, че е вредно за кърмата да се диетува, защото пестицидите и вредните вещества, складирани в мазнините, минават към бебето. ако пък е нисковъглехидратна (с която съм сваляла по 15кг и съм ги задържала с години) - също е вредно заради кетоните (ацетони). също така е вредно отслабването да е с повече от 0,5 кг на седмица. мен 0,5 кг ме уреждат, де - ако са мазнини от талията, дупето и бедрата  :bowuu а, и още нещо - в мое оправдание, разбира се - към 3-ия месец има напълняване - тк се урегулира кърмата - нуждите на бебето се увеличават (по 100 калории на кг тегло на детето), а до 6-ия месец организмът си задържа мазнинките като запаси. чак след това ги пуска и към 9-ия месец можем да сме си същите  Mr. Green
извинете, че ви занимавам, ама може на някоя кърмеща мама да й е полезно. не съм се вманиачила, но коремът ми е като 7-ми месец бременна и нищо не ми става, задъхвам се с количката (хем се движа всеки ден по няколко часа/цял ден). та за мен е проблем, иначе и аз бях слаба с хиляди усилия на волчта и много спорт. на днешно време съм +15 +20 кг от обичайното ми тегло и е много кофти... НО, и бременността, и кърменето - детето, в крайна сметка, са по-важни от външния ми вид. така че ще го караме полека - отивам да вечерям кисело мляко  Sick
за меда- едно, че е алерген, друго - нямам истински в момента, трето-много калоричен и въглехидратен ми е - затова не ям. но в болницата той ме спасяваше след секциото - билков чай, с мед и лимон. иначе фъстъци не ям - по принцип не обичам, откак разбрах, че имат някакво вещество, което се отлага в костите и предразполага към пълнеене - заради фъстъченото масло има много затлъстели деца в щатите. плодовете, които са алергени, не ги ядох това лято - малини, ягоди, къпини, направих изключение за 2 праскови (не ги обелих) и Аничка реагира много буйно 2 дни, чак се шашнах от какво е. кафето - пия безкофеиново още от бременността (не виждам разлика във вкуса), напоследък си позволявам след кърмене турско кафе, с много вода и малко кафе, следобяд към 17, като ми паднат батериите. не видях да й се отразява. нес-кафето е по-силно, веднъж пих по време на бременността фрапе - сърцето ми се побърка, бебето също, не повторих Simple Smile
поздрави от нас, все така сме с хрема. Ели, на Ани й изписаха Коризалия, хомеопатично, по 1 хапче , 3 пъти на ден, стрито на прах, във вода... ще видим дали ще помогне.
хубава вечер!!!

# 237
По питанката за крещящи бебета. От няколко дни и моята мома си има нова мода. Взема си биберон-залъгалката от устата, пее й, говори й и на моменти и крещи, ама така крещи, че ако ме няма в стаята мога всичко да си помисля. Това което последно мисля за тези крясъци е, че иска бибероната обратно в устата и изглежда й се кара.

За възглавницата да допълня: не е казано, че трябва да е възглавница, аз практикувам сгъната пелена. Но в последно време малката толкова много се върти, че.... незнам. Нагъва я, лапа я в устата, изсулва се от нея... Определено децата са различни, че даже в различните периоди имат различни нужди. Сега целенасочено успява да се обръща от гръб или от страни по корем.

Последното, което прави от седмица на сам е, чв иска да седи. Напъва се да се дигне. Хваща си и ританките и продължава с коремните преси. Хубавото е, че не е като брат си на тази възраст - искам да кажа, че си се мъчи но не ми реве.

Лека вечер!

# 238
Хоп, аз пак да попитам няколко нещица.
Вашите деца крещят ли? newsm78 #Crazy Максо се пробва от два три дена да си съдира гърлото. Разбра, че има глас и сега давай да му види силичката. Леле, направо сме се ошашкали как да го накараме да не си къса гласните струни, че и гърло ще го заболи, пък и като се закашля от време на време. #Crazy Rolling Eyes
Още нещо вашите бебета искат ли да са постоянно прави или седнали? Макси в момента, в който го поваля дори веднага иска да се изправя и реве та се къса докато не стане или не го разхождам прав ooooh!
все едно описваш моя мъник. абсолютно същите магарии са и вкъщи  Heart Eyes

# 239
  • София/Варна
Адашче, и моята Елица пищи та се къса. За захранването при вас - хубаво е да се консултираш с лекар, който има опит с дечица родени с по-ниско тегло. Много често се наблюдава слабо наддаване при захранване и не знам дали е добра идея да избързвате.

Общи условия

Активация на акаунт