Септември е тука и МАРТенчето вече иска да почука (15)

• 9 988
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Вчера докато търсих магазина на княз борис, намерих един на Алабин (на ъгъла с Борис) за големи хора и бременни. Купих си много хубав панталон за 42 лв. Имаше и сутиени за по 15 лв.
Само малко ме издразни продавачката, защото ми издърпа панталона от ръката и каза "ама този е малък. трябва ви по-голям". Като облякох по-големия (огромния) се показах и я поканих да се напъха и тя в панталона при мен. Много се сконфузи и веднага ми даде малкия, а аз добавих "то и за този мога да кача няколко кила и да ми е ок". Хубав и магазинът, само че няма малки дрехи. аз купих най-малкия номер,  а със сигурност има доста по-дребни от мен бременни.
Здравейте и от мен днес!
Вчера май всички сме решили да минем през Борис Simple Smile
Магазина на Алабин го знам. той е и за бременни и за доста едрички хора. Поне по манекените на витрината съдя, не съм влизала.

# 226
Е той се води магазин "гигант"... макар че преди няколко години когато ходих последно имаше и нормални дрехи, даже въз малки...

# 227
ами за италия знам че ги  има модела е италиянски дори знаех цената там,но беше отдавна и не помня макар че няма значение ей така от любопитство питах Laughing

# 228
Да аз само в италиански и ирландски сайтове намерих инфо...

# 229
Веси, горе главата.    bouquet Пак ще караш бременността с нас, само ще си с два,три месеца назад. Възстановявай се и действай смело, колкото и да е трудно сега.
Мамчетата, които правеха зъби да кажат рентгенови снимки правиха ли им? Аз цяла нощ не спах заради зъбобол и май няма много варианти за правенето на този кътник. Гинекологът изобщо не е очарован от това, че трябва да се снима зъба и ми каза, че е на моя отговорност. Било радиация според него. Разрових се в нета  и видях че и на други им се е налагало. Навсякъде пише, че не е хубаво, но какви точно могат да бъдат последиците?

# 230
  • Sofia
Добро утро и от мен! Малко извън темата за колички и магазини.....вчера бях на доктор да ми види резултатите от БХС (никакви проблеми) и да видим пак бебчето че в Събота нещо ме натискаше много ниско в матката с лека болка но не постоянна....бебчо е станал супер голям (не го мерихме ама на екрана така ми изглеждаше в сравнение с преди) и така се движи...рита, пипа си краката с ръце, мърда.....въобще луда работа. Видяхме му мозъка и едното око, сърчицето разбира се....беше супер. Док каза че малко ниска плацента, но най-вероятно това което съм усетила в Събота е било бебето. Неговите крачета са точно ниско на матката където мен ме натискаше нещо...Много се зарадвах! Така че е напълно възможно да се осети бебето толкова рано  Joy

# 231
Никакви снимки не ми правиха, даже ми отказа катеорично упойка... само "закъпри" положението да изтрае до след като родя и тогава да се оправя зъба...

Rosi17 много хбави новини! Браво на вас и бебока, че така расте и хубавее! Айде вече и да почваме да ги усещаме като ни ритат!

# 232
  • София
Мамчетата, които правеха зъби да кажат рентгенови снимки правиха ли им? Аз цяла нощ не спах заради зъбобол и май няма много варианти за правенето на този кътник. Гинекологът изобщо не е очарован от това, че трябва да се снима зъба и ми каза, че е на моя отговорност. Било радиация според него. Разрових се в нета  и видях че и на други им се е налагало. Навсякъде пише, че не е хубаво, но какви точно могат да бъдат последиците?

аз съм чувала, че рентгеновите лъчи са изключително вредни за плода, дори една приятелка я посъветваха да махне бебето, защото я бяха гледали на рентген в първите месеци без тя да знае, че е бременна (не й гледаха зъбите,а корема). Но пък тя и без това не искаше бебето. Четох някъде, че имало специални покривалки за бременни, с които ти покриват корема, докато ти правят снимката. Не знам обаче дали ги има в БГ, че нали сме малко изостанали. Но пък преди 20-30 години бебетата са се гледали на рентген преди да се родят. може би не е чак толкова опасно, просто се презастраховат. все пак се поинтересувай къде да си направиш снимката ако е толкова наложителна.

знаете ли кога има смисъл да отида на 3д или 4д? Искам да видя пола по-рано, пък и няма да съм единствената мама, дето не е ходила на 3д.

# 233
  • София
femme, ето една темичка за зъболекарите и снимките, дано ти е полезна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425965.0

# 234
Ahoney аз няма да ходя на 3д или 4д изобщо... така че няма да си единствената. А за пола - на мене доки ми каза на 27ми август, че е твърде ранод ами каже, а и така или иначе след 4 седмици ще се види със сигурност (на 2д).. Така че сег аочаквам на 22ри септември, когато е следващия ми преглед да ми кажат....  fingerscrossed

# 235
Благодаря на всички ви. Много противоречиви мнения чета, но ако е наложително, няма да имам май друг вариант.

# 236
Ама те по принцип слагат едни такива като наметки оловни, уж да предпазват... нали се сещате...

# 237
  • София
моят док каза, че в края на месеца ще му види пола ако не се е скрило, но според мен му е доста допотопен ехографа и няма да му повярвам. Освен това таткото още не е виждал бебето и се чудя дали не е по-добре на 3д да му го покажа, че какъвто е ще вземе да не повярва на обикновения ехограф.

# 238
Здравейте мамчета  Hug

Аз от сутринта съм луднала, вижда му се края на нашия ремонт..и от сутринта по мгазини..и само плащам, тук едно, там друго ...луднах  Laughing

Да се похваля от магазина за бременни на Нансен си закупих едни дънки (доста яки, тесни- мадамски Simple Smile ) и едни къси панталонки зимни....аз принципно си мислех,че само боклуци има в тоя магазин, ама с повечко ровене се намира..., така че ако имате път го проверете Simple Smile

Някой питаше за късната ФМ.... да аз имам записан час на 01.10 .....при д-р Марков.

# 239
Също някой говореше и за facebook .. там съм Nina Milusheva Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт