Котел за парно Прити или камина с водна риза Прити?

• 142 879
  • 198
  •   1
Отговори
# 165
  • софия
Vache и аз имах неприятности, майка ми в болница, дребното с температура вече втора седмица си е в къщи, а мъж ми в командировка ... абе купон Simple Smile Дано твоите са отминали.
sauron Не !  не го приемам като заяждане, и да ! знам какво е бук, най малкото, че съм магистър по ланд. арх. Simple Smile) Няма дърво без тресчици ... мдам .. друго е като ти го каже професионалист ...

# 166
  • Пловдив
някой да е питал за образованието Ви, не приляга на професионалист да е дребнав Peace Peace Peace Peace Peace
хайде по-полека, нали сме тук за мнения, било то хубаво или лошо

# 167
  • София
някой да е питал за образованието Ви, не приляга на професионалист да е дребнав Peace Peace Peace Peace Peace

Струва ми се, че ти започна с нападателния тон  Wink Върни се назад и ще видиш  Grinning
А и тук всеки подкрепи тезата си с ДОВОДИ, а не с тон  Sunglasses
А мненията в случая са верни и неверни, обективни и необективни, а не хубави и лоши  Wink

# 168
  • софия
хихихи ама как се пениш за глупости ... сладка си

# 169
  • Пловдив
 newsm10    нищо нищо- свят широк, Peace хора разни

# 170
Момичета дайте моля ви съвет. Къщата ни няма изолация. Топлим хол всекидневна и кухня общо 50 кв и една преходна стая 10 кв. Миналата зима от много чудене накрая всехме да пробваме с една печка  чудо в която  слагахме и дърва и въглища това за голямото помещение а стаята с маслен радиатор нон стоп включен. Когато  много застудя за презноща и за да е по топло сутринта като станем пускахме и в хола една ел печка и положението беше плачевно 460лв ток за януари плюс 100лв за въглища ooooh!  така на 2-рия месец ставах и палех печката с въглищата към 7.30 за да е поносимо малкия като става в 9.00.
Бяхме решили да купуваме климатик 24 и да си решим проблема за тази зима, но много наши познати ни разубедиха,че като няма изолация и е безсмисслено. Та сега се замисляме за по мощна печка пак нещо с дърва и въглища което да стопля бързо. Аз почнах работа малкия е на ясла и до 18.00 няма да има никой вкъщи. печката ще се пали чак след това и незнам далии ще успява да стопля докато си легнем newsm78 Направо се в чуденак голяма какво да си изберем . Имаме идея за парно, но в момента финансово няма как да стане. За котел с няколко радиатора /само за 60-то кв/ също се замисляме, някой може ли да ме ориентира колко ще излезне такава инсталация.
Дайте съвет че незнам, от сега ме тресекато си помисля как ще студуваме.

# 171
Vache, благодаря за пояснението за бойлерите. Стана ми ясно.

беба28, правилно са те посъветвали приятелите, че трябва да изолирате. Иначе топлите околната среда.
Ние сме с камина с водна риза, вързана към радиаторите и отопляваме около 74кв. Много бързо става топло и камината я чистим на 4-5 дни веднъж. Горим само дърва.
Поръчвам си ги на размер, какъвто искам и такива ми ги карат.

# 172
Изолацията ще я правим евентоално другото лято, че няма средства в момента. Исках да питам за камините прити  какви радиатори се използват?  И колко ще трябват за нашата квадратура?

# 173
  • Пловдив
радиаторите се изчисляват според помещението,най-добре майстора ще ви каже

# 174
  • софия
беба28 някъде в началото на темата имаше подробни обяснения за изчисляване ... и беше супер обяснено, чак аз го разбрах ... не го откривам сега

# 175
Здравейте момичета  Hug
Извинявам се, че нахълтвам така в темичката  Blush Прочетох добри и интересни предложения кое как гори и как да се стоплим  Wink  Та, на готово, ако може съвет ... от къде си купувате дърва за огрев, ако ползвате ... Преди поръчвахме от Околовръстното (само как звучи ...) но след ремонта вече не знам дали да бия път до там или са преместени на друго място Thinking  Привършваме разервите и за есента ще ни трябват 2 кубика.
И другото, досега сме купували габер ... дали да продължим с него или имате по-добри предложения, от опит. Ще съм благодарна да ми подскажете   bouquet

# 176
На околовръстното все още продават дърва.  Ние взимахме от Юлев транс. Имаше реклами в интернет. Питахме само в една друга фира и се отказахме.

# 177
На околовръстното все още продават дърва.  Ние взимахме от Юлев транс. Имаше реклами в интернет. Питахме само в една друга фира и се отказахме.

Stryper-че   bouquet
Отивам да ти досаждам на лс  Hug

Приемам и други идеи, за всеки случай, че съм и аз един капризник  Blush

# 178
  • софия
Баща ми пазарува дървата от околовръсното, по симеоновско шосе и завива към люлин, та на 300 - 400 метра по шосето ... иначе аз купувам екобрикети от Трявна, доставят ми ги за 280 на тон.

# 179
здр ,искам съвет..имам къща 65 квадрата,искам да си купя котел за парно,който сам си взима  въглища....какъв котел трябва да си взем ,колко киловата трябва да бъде и откъде мога да го купя....благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт