ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН, СЕПТЕМВРИЙЧО СЛАДЪК ЗАСМЕН

• 34 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Честит Първи Рожден Ден на Ради, Алекс, Ники, Любо и Георги!!! Да са живи и здрави малките сладурчета на мама и тати!
Много хубави снимки гледах. Симонка е била особено красива на кръщенето си. Душичка. Къде бяхте Мире?
Параход много сте готини!
Флу, честити пълзящи крачета.
Сонче, честито проходило момче. Само във вярната посока да върви. Браво за страхотната изненада, направена с любов.
По анкетата за режима:
9.30-10 ч. попара или кус-кус (досега поседвани от сукане за десерт)
13.30-14 ч. домашно ЗП или МЗП около 200 гр.
17-17.30 ч. кисело мляко с бисквитки и домашно плодово пюре или овесени ядки с настъргана ябълка и канела или млечна каша с плодово пюре
22 ч. сукане
Момичета кърмачки имам едно питане. Вървя към постепенно отбиване на Аида. Една година стаж ми се струва напълно достатъчно за детето, освен това искам и аз да се възстановя. Опитвам се да спра сутрешното сукане след попарата. Увеличих количеството попарка и после не й давам да суче. Мисълта ми е какво да предприема, за да не получа някое запушване? Все пак произвеждам като за две хранения последните 2 месеца и как да пренастроя леко организма да мине на режим едно. Полека-лека и вечерното ще се опитам да заместя с АМ по схемата на Иринии.
Ако има желаещи да се разходят с нас, разбрали сме се с Марип, Диди и Сончето в 15 ч. в Южния парк. Слънчев ден. Hug

# 271
Ани, може и никакви проблеми да нямаш (дай боже!), но за твое успокоение можеш да си вземеш лецитин да пиеш. И силен чай от салвия.
Ако усетиш напрежение някой път, просто изцеди малко (само докато те отпусне), или й дай да посукне, ако ти влиза в концепцията, разбира се.

# 272
Туууу  ooooh! , изпуснах срещата, днес следобед съм на работа. Нищо другия път  Rolling Eyes .

Ани, мисля, че и без особени мерки, след като малката не суче кърмата сама ще си намалее. Само ако усетиш напрежение в гърдите изцеждай малко, колкото да ти олекне  Peace . А сега видях, че Параход е писала...., според мен чаят от салвия може напълно да спре кърмата, така че внимателно с него  Peace .

Сонче, честито прохождане!   bouquet
По въпроса с яденето, ами все още не яде твърда храна, или поне не каквото и колкото аз искам. Когато ние се храним си харесва нещо от масата, посочва го и ако и хареса вкуса изяжда няколко залъка и толкоз. Снощи например яде свинска пържола  Laughing , при това сама си дъвчеше парченцата с венците Wink , на мама татарчето   Heart Eyes . Но аз отдавна вдигнах ръце и за да спестя излишни сълзи (нейни и мои поравно) съм я оставила да прави, тоест да яде каквото си иска. Е ограничавам й лютото и бирата, разбира се  Mr. Green

Параходке, видно е че добре сте си изкарали и тримата. Тази шапка е убийствена  Whistling , изглеждаш страхотно с нея!

# 273
Параход, добре завърнала се  Hug Тъкмо се чудех кое прави животът ми "тежък", а то проблемът бил свързан с изневярата  ми към Средиземноморието  Laughing Много много ме напълниха снимките ти. Радвам се, че вече сте у дома по-спокойни, но пък заредени със слънце! Поздравления за организацията на времето ти по отглеждането на Марта. Сигурна съм, че няма да ти писне, защото ще откриеш нещо ново  за себе си и дейностите си през престоя ти "у дома"!
Ланвинка, нищо недей да правиш. Просто ако усетиш болка и голямо напрежение изцеди леко на ръка или дай да сукне.
Мире, много сте хубави всички, но ти изглеждаш просто върха. Поздравления за възвърнатата форма  Simple Smile
Деси, честито и на  вас!   bouquet
Дианченце, пропуснах преди това да ти напиша, че е много мило това, което споделяш - за дневника и емоциите ти... Аз не водя бележки за всичко и много ме е яд на неорганизираността... но пък имам традиция - всяка година на рождения ден на децата да им пиша по едно писмо...  Embarassed В тях изливам размислите и чувствата си, които изпитвам заради тяхното присъствие в живота ми и разни други мили неща. И на мен ми е ревливо в тези моменти... Да съм жива и здрава - ще им ги дам когато порастнат.

# 274
Честит рожден ден на Радина! Здрава, игрива, весела, засмяна да е радостта и гордостта на мама!   bouquet

# 275
Добър ви ден,

Параход, welcome, искерно и благородно завидях, въпреки че не съм от горешите почитатели на Гърция.  Браво и за организирането на зимното отглеждане на бебчо Марта.

Мойто връщане се отлага за неопределен период. Като забременях кроях планове как тази есен ще си поработвам по няколко часа, но с това вманиачено кърмаче и с ситуацита в момнета- няма ка да стане.
А и  също няма изгледи скоро да имам работа по специалността, за съжаление прословутата криза засегна бая моята област и май в скоро време никой в България няма да иска да плаща за подобен тип услуги.  Sad

Мире, много ти е хубава щерката.  Hug

За яденето- знаете си- суче когато и колкото иска- през деня 3-4 пъти, нощем повече. Яде плодове в неограничено количество, на зеленчуците и манджите  им се дзвери повечко, ама от няколко дни, похапва с по-голям апетит. Отскоро вечер също сяда с нас на масата, похапва сиренце, салатки или ако мама е успяла- нещо сготвено. На обед си готвим двете-днес съм спретнала страхотни тиквички на фурна- със яюца и сирете- ще видим дали ще й харесат.

Честит рожден ден на Радина .
  bouquet

Изчезвам, че дребосъчето спи, а аз имам цял списък с неща за вършене.

# 276
Параходче, супер са снимките! Два пъти ги разгледах! Марта много е пораснала!
Сонче, браво на Алексчо! Вече е голямото момче на мама!
Мила малка Радина, честит рожден ден! Расти здрава и все така красива за радост на мама и тати!

Мире, много си красива с прическа и морски тен Simple Smile И малката е страшна хубавица!
Ланвинка, аз като отбих малката няколко дни имах напрежение в гърдите сутрин и нощем - изцеждах се по малко 3-4 дни и накрая нямаше какво да изцедя Simple Smile
Деска, честита годишнина, мила! Още 10 пъти по толкова!

Днес заминаваме за Пловдив! Много съм щастлива, че се махаме от гадната миризлива мръсна София. Ох, толкова го обичах този град като дете и тийнейджър, а сега го мразя. Та махаме се Simple Smile Мислим да отидем и до Копривщица, а може би на мен служебно ще ми се наложи и до Свищов да се разходя. Не знам още, но хубавото е, че няма да сме тук Simple Smile
Целувки, мили мои и до скоро!

# 277
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА РАДИНКА И НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ!
Да расте добро, умно и здраво дете, много да радва мама и татко и много да се гордеят с нея.

# 278
Анмар, каква е тази твоя специалност? /прощавай ако си споменала.../

# 279
Ирини, Психолог съм. ( Имам и още една специалност- филология- ама тя е по-скоро за разкош и обща култура).

# 280
Mомичета, благодаря  Hug
Мире, много сте хубави.
Параход  Crazy чудно, чудно....
Ирини, честитио на мъжът ти на патерица. А как беше Мейси Грей? Ако си писала, може би съм пропуснала...
И ние сме привечер на ресторант. Само че сме в пълен комплект, раzбира се, та няма и много какво друго да иzмислим.. Не че ми прачат децата в същност, свикнала съм си май вече  Heart Eyes
Имам питане, момичета. Според вас, ако Ана Мари яде два пъти(или там някъде) в седмицата месо, това малко ли е? Защото се zамислих, че всички пишете, че давате повече МЗП. А аz не zнам zащо, но й готвя само постно, слагам сирене в него. Месо давам само в купено, но не повече от два, три пъти на седмица. Брат й по това време ядеше кухня, а там месото беше май всеки ден... Тук не се правят профилактични иzследвания, та не zнам иzобщо колко е хемоглобина и т.н, а гледам вие всички си zнаете... Даже ме е яд, че като си бяхме в БГ, така или иначе и тя има вече лекар, не се сетих да помоля да й пуснат едни иzледвания, ей така просто. Докторката щеше да го направи, ако й бях каzала, че искам и че тук такива не се правят.. Не че й има нещо видимо, но просто се zамислих... Моля, мнения  Hug ?

# 281
  • София
Здравейте,  Hug
Сега да спазя протокола.
После ще ви чета.  Wink

Ради в деня на раждането си: (10.09.08)

Ради на първия си рожден ден: (10.09.09)

# 282
Честит рожден ден на Радина!

Аз изчезвам до неделя вечер. Заминаваме ей-тук.
Ще се отчитам понеделник, ако не съм прекалено гроги  Joy
Всички рожденници от събота и неделя поздравявам и прегръщам предварително  Hug

# 283
Някой беше питал, но отговор не видях, та да питам и аз - в какъв ред израстват зъбите след първите 8 резци и кой как се казва?

# 284
Ето zа zъбите:
http://www.bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=9332
Ето и точно на въпроса:
"Общо временните зъби са 20 на брой- по 10 на всяка челюст (резци - 4бр., кучешки 2бр. и кътници 4бр.). Обикновено първи си проправят път централните резци на долната челюст и след тях се появяват същите на горната челюст. Не след дълго идва ред на страничните резци. Първите кътници може да очаквате на около годинка. След това се нареждат кучешките зъби и накрая вторите кътници. Предполага се, че на две годинки и половина детето има пълен комплект млечни зъби."
Че като се zачетох, май има и някои.. поостарели схващания в тая статия, zатова иzвадих само това.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 18:22 от Сова

Общи условия

Активация на акаунт