ФЕВРУАРЧЕТО е слънчице засмяно, на половин годинка само!

• 12 753
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Миме, страхотна новина! Да е жив и здрав малкия Георги, да раздва мама и тати!

mrm, и ние с най-добрата ми приятелка се уцелихме с деца на една възраст. Тя роди 2 седмици след мен, а с нея се познаваме от 20 години, дори работехме заедно, а най-куриозното е, че терминът ни беше на една и съща дата  Shocked
А за шоколада, и аз не мога без него, но си позволявам само натурален и товисок процент - над 75. И за да не се влюбва в него малката, като й давам Вигантол и казвам, че й давам шоколад, да свиква, че не хубаво  hahaha Ама съм гадна, а? Mr. Green

MamaZ, страшна работа са малките госпожици, но ти ще се справиш, вярвам в теб  Hug .... какво ли ме чака и мен след 7 години ooooh!

И накрая да ви питам, как трябва да изглежда алергичната реакция от храна?

# 61
MamaZ, аз пък си мисля да оставя млечния бар отворен нощем и сутрин... Mr. Green

Дааа, тъкмо те прочетох в кърмаческия... Laughing Много ми е зор нощем. Аз вече съм стара жена, не издържам толкоз, пък и не съм адекватна денем, най - вече и с първокласничката. Най - лошото е, че до миналия месец след кърменето в 22ч. се будеше направо в 6 - 7. И изведнъж започна на всеки час, дет се вика. Според мен не му стига кърмата вечер, а и така или иначе бях решила да отбивам след 6-ия месец, за да се върна към лечението и очовечаването си. Така, че дано с АМ-то се върнем към някъв нормален ритъм.

^desika^ , ще разказвам аз, ако имам сили да си напиша името. Дъщеря ми ще продължи да си ходи на пиано, защото й харесва, паралелно с у-щето, а и освен всичко друго ще учи в японска паралелка. Не почвайте с камъните. Сама си го избра това. Има някъв фетиш към японците това дете и това си е. Беше някъде на 2-3г., когато заяви, че на стената в кухнята живее японец. И всяка вечер, любезно го канехме на вечеря, разговаряхме с него, никой не сядаше с гръб към тази стена, за да не го обидим и пр. ooooh! Миналата година отсече, че иска да учи в японско у-ще. Аз не обърнах внимание, докато не се разрева, че не иска в кварталното или в това, в което почти всички от ДГ отиват, а си иска японския. Като се разрових се оказа, че то е непосредствено близо до храма, в който служи съпруга ми, на всичко отгоре и я приеха това лято и аз естествено се предадох. Така, че сега очаквам Божидар да проговори на японски, защото те двамата непрекъснато общуват. Аз не мога да се вредя да го целуна това дете. Кака му е непрекъснато върху него, той я гледа влюбено и се залива от смях. Дори да е ревал с глас до секунди, като я види и млъква. Честно казано не знам как ще се справям без нея, като тръгне на училище. Laughing Embarassed
Така, че мили момичета, стискайте ми палци, защото само на сумо борец го докарвам по външност, никви други допирни нямах с тези народности досега. Blush
Mia, доколкото знам най - често е около устата и е като червени грапави петънца. Но има и съвсем различни алергични прояви. Какво те притеснява?

# 62

И накрая да ви питам, как трябва да изглежда алергичната реакция от храна?

Mia, доколкото знам най - често е около устата и е като червени грапави петънца. Но има и съвсем различни алергични прояви. Какво те притеснява?

При Йоан това беше един от симптомите + повръщането в огормни количеста и малки петънца най-вече по гръбчето и ръчичките. Петънцата, за които говоря са нещо подобно на лишеи, едни червени участъци, в който кожата е доста по - грапава , все едно в тези петънца има много ситни пъпчици
Абе същото, което и МамаЗ е обяснила  Simple Smile

# 63
Ето ме и мен Simple Smile! Нощем понякога стигам да ви прочета, но сега поради някакво чудо успях малко по- рано и веднага се включвам в кошмара ученик - бебе, с който всеки се справя както може, но при всички случаи има моменти, в които ти идва  #2gunfire  #2gunfire и така много пъти.
Нашата разлика е още по -  голяма, баткото ни ще бъде петокласник, освен това е хокеист и започва да оправдава всичките си дивотии с "Аз нали съм в пубертета" newsm78.
Лудницата е пълна, но пък често е и забавно.
Така че стискам палци за здрави нерви и много търпение на всички, които имат деца "от два различни свята", както ние сме определили ситуацията у дома.

# 64
Oh, iz4etoh vi.
A sega da pitam nakratko,4e s taz latinitsa....
1/Kakva e razlikata mejdu kupenite piureta i popareni i smleni plodove sobstvenoru4no? Chudia se dali sa po spesialno prigotveni kupenite?Zashto mamite gi kupuvat tolkova mnogo sled kato se pravi tolkova lesno?
2/ Davam zelen4ukova kasha (sobstveono proizvodstvo) i izakva absoliutno sushtoto na tsviat i konsistenisa ako. To napravo ne mi prili4a na ysvoeno ot stomaha.Dali e normalno? I akame po okolo 6 puti na den.Ina4e e mnogo spokoen,ne li4i da go boli stomah/korem.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:36 от krassina77

# 65
Рени, трохичките са си според педагогическото захранване, при него се захранва с това, което ние ядем, но от всяко нещо на масата се дават по 3 трохи, колкото главата на кибритена клечка. Т.е. ако ядеш пиле с картофи даваш 3 трохи пиле, 3 картофи и 3 хляб. Ако бебето иска още му се дава да гризе нещо от което не може да отхапе- като морков, краставица, ябълка, кора хляб и т.н. Всъщност по този метод захранваш с много неща наведнъж, но в символични количества. Чак към 8-9 месец бебето започва да хапва по няколко лъжички на хранене.

Мама З, води се по себе си и по бебето. Ако всяка седмица намаляваш с по 1 кърмене е добре, но пак си зависи от това как се чувстваш. Можеш да опиташ- ако не ти се препълват гърдите всичко е наред, ако ти се препълват- изцеди малко или дай на бебето да суче и намали темпото на отбиване. Същото и с бебето- ако усетиш че приема АМ, ако няма колики и не протестира- значи си уцелила правилното темпо.

Красуна 77, има различни мнения дали купешките или домашните пюрета са по-добри. Аз бих предпочела домашните, такива са и препоръките на Ла Лече Лигата- където се обучавам за лидер Simple Smile И да, нормално е в началото на захранването на изхода да е същото като на входа Simple Smile Стомахчето сега се учи да усвоява, с времето ще преработва все по-добре. Затова са и препоръките за бавно заместване на млякото Simple Smile

# 66
Айде и аз да се запиша тук, че от известно време само по балконите вися.  Blush
Извинете ме, но напоследък нямам никакво време за писане - детската градина е в ремонт и Гого от 2 седмици е плътно в къщи. Вече съм направо  Crazy и не знам докога. и на мен понякога ми идва да  #2gunfire напосоки. А и той е станал един напоследък, сякаш е в пубертета. Нерви не ми останаха  вече.

Това с педагогическото захранване ми се виждаше много сложно, когато го чух за пръв път, но при нас май неусетно се получава. Толкова жадно ни гледа в устите когато ядем, че вече няколко пъти и давах от нашето ядене - хляб, картофче, ориз, а днес и кус-кус. Естествено, по 2-3 трохички. Толкова е смешна - смръщва вежди и започва едно съсредоточено дъвчене сякаш кой знае кво е лапнала.

Друго ново няма - нито зъби, нито сядаме, нито пълзим, нито вървим...но пък спим по цяла нощ  bowuu
В сряда сме на консултация, тогава ще се отчета пак.

Айде лека и от мен   bouquet

А и ако някой играе Pet Society моля да ни намери и добави като приятел, че Гого лудна по тая игра.  Hug

# 67
Хайде и аз да се запиша, че вече пропуснах две теми, но ви чета редовно. Ние сме се захванали със сто неща - строим, заравняваме двора, садим храстчета, цветя и т.н. Надявам се пролетта да имаме красив и добре оформен двор, нищо че къщата все още не е измазана  Joy

Аз имам едно въпросче към мамите, чиито деца са получили алергични реакции към някоя храна. Какви лекарства ви изписаха?
Дими се изрина целия (преди 5 дни)- според мен от тиквичка, а нашата педиатърка признава само хомеопатията, но няма никакво подобрение. Пъпките сами си завяхват и се превръщат в мехурчета с вода и по никакъв начин не се повлияха от лекарствата. А с какво да го мажа да не го сърби, с ментолов спирт ли  newsm78 Докторката ни изписа някакво кремче, което го предлага за всичко  Close
Благодаря ви предварително  Hug А ако двора стане приличен ще пусна снимки. Може и на гости да ви поканя - минава се през Перник - ако има и други, които все още не са посетили този забележителен град, трябва да го направят  Joy

# 68
малки петънца най-вече по гръбчето и ръчичките. Петънцата, за които говоря са нещо подобно на лишеи, едни червени участъци, в който кожата е доста по - грапава , все едно в тези петънца има много ситни пъпчици

Е, не, ще се гръмна! Преди няколко дни и на София излезе същото, когато й дадох круша за първи път. Имаше такива петна по корема и крачетата и още не са минали Confused как пък може да е алергична към круша?! Малей дано да отшуми Cry а лекарства не са ми изписвали, понеже така и не я заведох на лекар, започнах да слагам еднио кремче подарък от болницата Дермокрем се казва и сега поминават.

Яна, благодаря ти за подробното обяснение. Много интересно звучи! Чела съм много положителни мнения за педагогическото захранване, но не знаех какво точно представлява, вече съм наясно Simple Smile

Като си говорите за разлики, да споделя как е при нас - разлика 1 година и 7 месеца, напълно планувана, щото като планирахме София не знаех в какво приключение се хвърлям. Сега е много интересно, любимото ми е, когато и двете ревнат едновременно Crazy или когато започнат да се будят едно от друго нощем Tired мога да пиша до утре! Но ще си лягам, че и тая нощ ме очаква екшън Laughing лека и мека Hug

# 69
yanast blagodaria. Zna4i vsi4ko si pravim kakto triabva.
Mai sum zabravila da se pohvalia,4e nie ve4e stoim sednali bez da se podpirame.Ina4e zubi niamame oste.

# 70
!!! Добро утро!!! kaffeetrmker_2 Честит празник на всички българи!!!

, Даримка и на вс пораснали днес с още един месец дечица newsm59 newsm67
 bigdance2

Елфита, доядоха ми се броколки сега на мен, като прочетох какви вкусотии си готвила, що не съм била аз кумата newsm22
Мия по- късно като се разсъня ще напиша рецептата, по която направих брюлето. В нета има един куп варианти #Crazy Получи се, мн вкусно е и мн калорично  chef
До мамите от Ст. Загора др неделя съм при вас. Ако има някой свободен и времето е подходящо да чукнем една  lalalala
 Нека българите в Македония да почиват в мир! Cry Flowers Rose Flowers Rose

# 71
  • София
Рени, алергичната реакция би трябвало да има два признака: обрив+разстройство или повръщане.

# 72
^desika^, за въвеждането на плодове - аз от вчера давам круша...че нали все запечени ходим, покрай това захранване. Напъва се 2 дни и ака, ама по- малко и то със зор пацулчета.Чувах я как пъшка, а уж сливи въведох и и давах следобед  Crazy
Вчера разредих 2 лъжички от пюрето круша в 200 мл преварена водичка и и давах през деня да пие. Успяхме да се изходим като хората. Тая сутрин и направих пюрето от сливи в бурканче от 125мл, като към варените на пара сливи добавих 5 лъж. круша на Хипп.
За купешките пюрета-купувам, но и правя като ги меся с какво имам или съм купила от пазара. За зимата бая кубчета с пюренца направих. Тая сутрин съм варила пак тиквички, моркови, сливи и пекох чушки. По- късно ще ги пасирам и прибирам Mr. Green
 Да попитам тези, които давате слива домашна махате ли и кожата? Първите пъти не съм, ама днес изстъргах само вътрешността им и май ми стана по- хубаво пюрето Laughing
Миме, честито бебче на приятелката ти! да е живо, здраво и мн послушно! Моите пък се ослушват, нямам нито една близка с бебе Whistling

Мия
, брюлето го направих, като промених малко рецептата.

2 кутии сметана течна по 250 мл с по 30 % масленост / в оригинала е double cream, която е с 48 % масленост/
6 жълтъка
1 шушулка ванилия/ нямам аз шушулки, затова 3 бр. ванилия на прах сложих/
100 г ситна бяла захар
30-50 г кафява захар за поръсване отгоре
Сипваш сметана в тенджера заедно с ванилията и я слагаш на котлона да къкри поне 5 мин.  Оставяш я да се охлади след това.През това време се разбиват жълтъците с бялата захар, докато побелеят.  Аз сметаната я оставих да изстине около 40 мин. за по- сигурно, че ме беше страх да не ми пребие жълтъците. Добавяш я на струя към тях, като бъркаш постоянно. Получената смес сипваш в купички / 6 бр/ или в огнеустойчива тавичка и печеш на водна баня около 30мин. Фурната се загрява до 140 градуса. Пълни ги  не до горе, че се подува крема, а за водната баня налях топла вода м/д тях малко повече от средата им. По края на купичките крема трябва да стегне, а в средата да се колебае като го разклатиш леко Laughing Като е готов, вадиш ги и ги оставяш да изстинат на стайна темп. и ги прибираш в хладилника да стегне крема. Пишеше, че е хубаво да престои поне 1 нощ в хладилник, моят стоя 3 ч. преди 1-вото сервиране и пак си беше супер. Преди да го сервираш, вадиш от хладилника да се затоплят малко съдинките на стайна темп.,поръсваш с кафявата захар и ги мяташ пак във фурната / само горен реотан/грил/  да се карамелизира Laughing И това е Mr. Green

# 73
  • sofia
dessie83 , това което описваш много подозрително прилича на Варицела(без да те шашкам),ама обривите от алергия са като лишеи (това съм виждала аз )и не сърбят.Аз съм алергична към шоколад,изривам се,но не ме сърби.

# 74
Добро утро и от нас!
Ралица тази сутрин се събуди с 38 градуса температура- явно не ни се размина вируса на каката. Дадох Панадол, утре ще я водя на лекар. Иначе е спокойна и жизнена, и суче нормално, така че се надявам поне червеното гърло да ни се размине. Praynig Докато е болна няма да въвеждам нови плодове, но имам 3 кг. круши да направя на пюре.
Досега готови пюрета не съм купувала, но месните ще въвеждам най-вероятно с купешки, че не можах да намеря пуйка и заек. А и по-нататък ще трябва за по-голямо разнообразие. Дали мога да намеря някъде олио от рапица? Помня навремето, в годините на криза бяха пуснали, миришеше отвратително и никой не искаше да го купува, пък то било по-полезно.  Rolling Eyes
Ето и малко снимки от нас, да видите как се търкаляме по земята и как прилъгвам каката да яде картофено руло:

Общи условия

Активация на акаунт