НЛП или Нервно лингвистично програмиране

• 52 496
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Само запис, че съм много заета тези дни... почивните дни ще сложа още материали... minima стана ми много интересно и ще си я поръчам тази книга...

Винце, Кафе с Канела и аз не съм много напред с НЛП  Wink

lenny_pld - Мерси за линка, ще го прегледам   bouquet

# 106
Здравейте, момичета!!!
Отново се разколебах какво точно да ви постна от книгата на Лозиър, нали знаете как често като се извади даден цитат от контекста и става малко "размазано" Mr. Green Реших да започна от "съмненията"...

АЛГОРИТЪМ НА ДЕЙСТВИЯТА И КРАЙ НА СЪМНЕНИЯТА
   Първа стъпка: Идентифицирай желанието си
   Втора стъпка: Да отделиш внимание на собственото си желание
   Трета стъпка: Да му позволиш да се осъществи[/color]

Бързината, с която Законът осъществява желанията ни, е право пропорционална на честотата, с която му даваме нашите Позволения. Колкото по-често и осезателно го "подсещаме", толкова по-добре!

Откъде идват съмненията?
Най-често източник на съмнението (и съответната негативна вибрация) са собствените ни закостенели представи.
Що е закостеняла представа?
Под "закостенели представи" разбирам онези натрапливи мисли, които постоянно ни се въртят в главите и спъват всяко наше начинание. А когато мислите ти почиват на такива представи и възгледи, ти естествено изпращаш само такива вибрации в мембраната. Например фразата "За да изкарвам пари, трябва да се скъсвам от бачкане" вибрира адски досадно. Така да се каже дрънчи на кухо, в случая - на финансова оскъдица. С такова клиширано мислене никога няма да получиш онова, което искаш.
Как да идентифицираме закостенелите си представи?
Ще ви предложа един съвсем лесен начин. Обикновено те сами се получават след думичката защото, особено в комбинация с "Не мога", "Няма как да стане" и пр. в същия дух.
Ето някои примери:
- Абе ще ми се и аз да напиша някоя книга, ама не мога, защото нямам университетска диплома.
-То и аз искам да започна свой бизнес, ама не мога, защото вече съм твърде стар.
- И аз искам да имам хубаво и стройно тяло, ама това няма как да стане, защото в моето семейство (нашия род) всички са с наднормено тегло.
- Ех, и аз искам да намеря идеалния партньор, ама не мога, защото съм твърде дебел, твърде стар, твърде срамежлив и т.н.
     А кои са вашите закостенели представи? Ами всеки път, когато се улавяте да казвате "Това няма как да стане, защото...", ще откривате по някоя от тях.

В следващия раздел ще научите няколко ефикасни средства, които ще ви помогнат да "разбиете" тези закостенели представи.
Кое би улеснило Позволението
Има няколко изпитани средства. Първото, с което ще се занимаем, са словесните формули, с които обявяваме своето позволение. Целта им е да отслабват и отстраняват напълно съмненията, които ни пречат да постигнем онова, което искаме. Улучите ли верния тон, вие ще изпитате огромно облекчение. А това означава, че вие вече наистина сте убедени, че сте на път да привлечете онова, което желаете (т.е., че сте стартирали процеса на Съзнателно привличане).
Как да разберем, че наистина сме дали своето Позволение
Казах, че Позволението предполага отсъствието на негативни вибрации. Ето два начина, по които можете да разберете дали наистина сте позволили на желанието си да се осъществи:
- Можете да го разберето по собствените си емоционални реакции. Когато отстранявате някое неприятно усещане (или вътрешна съпротива), повечето хора изпитват осезателно облекчение и си казват "Я, сега се чувствам по-добре!".
- Другия начин да забелязвате, когато някое ваше желание, дори и най-дребното се е осъществило. А то би могло да се осъществи само ако вие сте му позволили!
На следващите страници ще се научите как да "преобразувате" собствените си мисли, за да станат позитивни. Колкото по-често ви осеняват тези нови позитивни мисли, толкова по-бързо ще изградите и съответните нови представи и възгледи. Да припомня: "закостеняла представа" - това е някоя ваша натраплива мисъл, с която толкова сте свикнали, че не смеете да се разделите. А щом става дума за нещо, което вие сами сте изградили, значи то спокойно може да бъде и променено.

следва продължение...

# 107
  • Universe

Винце, Кафе с Канела и аз не съм много напред с НЛП  Wink

Lilian_V , Hug увеличаваме се  Joy, но пък ентусиазъм не липсва  Wink

mimina ,  bouquet Благо-Даря  bowuu

# 108
mimina, наистина много ти благодаря за споделеното!   bouquet

Аз искам да споделя, че тази вечер допреди мача на Левски нямаше какво да правя и понеже се ентусиазирах страшно много от предишния пост на mimina за книгата на Лозиър, взех, че "случайно" я намерих в аудио формат в един американски торент сайт. Изслушах я цялата, смея да твърдя, че много ми хареса как е поднесена и мога да я предложа на тези, които обичат аудио-книги. На английски е, за жалост отсъства .pdf файлът, в който се намират таблиците, но те са така обстойно описани в аудиото, че аз успях да ги конструирам в хода на слушането и мисля, че всеки, който е със средно ниво на владеене на езика ще успее.

Мнението ми относно тази книга съвпада изцяло с това на mimina, слушайки я си отговорих на много лични въпроси и разбрах защо понякога не получавам това, което искам.

Винце, благодаря ти за милите думи!   bouquetLilian_V, ще чакам да пишеш с нетърпение!  Heart Eyes

Хубава и спокойна нощ ви желая!  Hug

# 109
mimina, наистина много ти благодаря за споделеното!   bouquet

Аз искам да споделя, че тази вечер допреди мача на Левски нямаше какво да правя и понеже се ентусиазирах страшно много от предишния пост на mimina за книгата на Лозиър, взех, че "случайно" я намерих в аудио формат в един американски торент сайт. Изслушах я цялата, смея да твърдя, че много ми хареса как е поднесена и мога да я предложа на тези, които обичат аудио-книги. На английски е, за жалост отсъства .pdf файлът, в който се намират таблиците, но те са така обстойно описани в аудиото, че аз успях да ги конструирам в хода на слушането и мисля, че всеки, който е със средно ниво на владеене на езика ще успее.

Кафенце, плиййз, дай линк към аудио книгата на Лозиър!  Praynig Няма проблем, че е на англйиски... Peace С него съм на ТИ, за разлика от НЛП  Mr. Green  Нямам възможност да си закупя книгата точно сега, а нямам търпение да я " изгълтам". Flutter

Мимина...многооого полезно инфо! Много балгодаря!   bouquet  Hug

Лилиан... Hug

# 110
Винце, това е линкът:

http://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/94427053/losier?tab=summary

Ако поради някаква причина не успееш да го свалиш, пиши, ще ти пратя книгата по мейл.   bouquet

# 111
Винце, това е линкът:

http://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/94427053/losier?tab=summary

Ако поради някаква причина не успееш да го свалиш, пиши, ще ти пратя книгата по мейл.   bouquet

Кафенце !!!   bouquet  /ще ти пиша на ЛС, ако не успея...че и с копма съм на "ТИ" понякога/  hahaha

Лека нощ и сладки сънища и от мен!

# 112
  • Семейството е винаги с мен:)

mimina
, Благодаря, за труда Hug Много е интересно  bouquet

# 113
  • Семейството е винаги с мен:)
п.с. О, боже,  Stop аз я имам тази книга hahaha   Ще препрочета пак Heart Eyes

# 114
  • София
Момичета, линкове към книгите, които давате по-горе, на аудиокниги ли са или за четене? Много ми е задръстен компа и не смея да свалям за да проверя ( а и аз съм една разбирачка Rolling Eyes), т.к. не обичам да слушам, а да чета сама. Руски не ми е проблем, защото ми е майчин.
Макар че книгата на Лозиър искам да я купя, защото и на мен ми се струва интересна...май мога да я поръчам по интернет... newsm78

П.П. Lilian_V, малкия, когато съм на компа, все идва при мен и все в момента, когато има твоя постинг и вика "кутия, кутия", понеже ти гледа подписа. наскоро се научи да приказва и не спира, а кутиите му са нещо като съкровищници, т.к. кака му пази всякакви нейни ценности в подобни неща. Laughing А на котето на ЧервеноВинце се забавляваме и двамата много. Laughing

# 115
Браво, Кафенце, за находката, и благодаря, че ми "побутна" мотивацията за английския Mr. Green

... който се оправя добре с английския ще е напред с материала Joy моя английски е  Embarassed Решила съм  Wink да го ошлайфам, че пропускам важно инфо...
О, колко неща съм решила  newsm10

Радвам се, че съм била полезна  Hug  bouquet Heart Eyes

Таблиците ги има на сайта на Лозиър, довечера ще ви постна линк към него, снощи пропуснах Embarassed, а книгата в момента не е у мен, оставих я в къщи да ви набера довечера продължението ... Grinning

Свещичка, каката прилага Лозиър на практика Joy. Той предлага да си правим Притегателна кутия, в която да държим снимки и символи, чрез които изразяваме своите желания, това е наговия вариант на Картата на желанията,  която много пъти сме обсъждали в темата "Подсъзнанието..."

Прекрасен ден на всички!!!

# 116
Здравейте, момичета! Hug

свещичка, да, линкът е към аудио-книга, няма за четене там.  Peace Понеже си писала, че искаш да поръчаш книгата он-лайн, мога да ти дам сайт от който, ако си в София, ще ти излезе безплатна доставката. Пиши ми на лични ако те интересува, да не изтипосвам линка тук, че да не излезе реклама.

mimina, радвам се, че находката ми е повлияла положително на мотивацията ти за английския.   bouquetДа ти кажа, докато търсех тази конкретна книга, колко още подобни неща намерих в този торент сайт...заслужава си човек да си ошлайфа езика - ресурсите са навсякъде. Wink

Хубав и усмихнат ден ви желая, довечера ще се включа с материали от "Успехът и парите"!

# 117
Включвам се с обещаното от "Успехът и парите":

Съзнание за благополучие
:

За да привлечете успехът и парите в живота си, трябва да програмирате подсъзнанието, като заложите в него утвърждения за успех. Както е известно, не можем да имаме едновременно съзнание за успех и съзнание за недоимък. „Трябва да създадете вътре в себе си убеденост за успех. Нека бъда напълно откровен: докато не започнете да препрограмирате своето подсъзнание, като се отдадете изцяло на идеята, емоционално въвлечени и ангажирани, дотогава едва ли ще успеете.”

Ето четири утвърждения за благополучие, които според Кехоу са добра стартова база:

Утвърждение 1: "Възможностите са навсякъде”.
Утвърждение 2: „Успехът и изобилието са естествен закон на Вселената”.
Утвърждение 3: „Аз имам таланта и възможностите да бъда извънредно успешен”.
Утвърждение 4: „Моето подсъзнание е моят партньор в постигането на успеха”.

Изглеждайте като глаголи:

Човек е като глагол. Той се случва, действие е, а също и процес. „Насочете се напред към това, което искате да станете и загърбете всичко, което вече не ви е от полза. Ако имате слабост – променете я. Липса на сигурност и инициативност – променете ги. […] Каквито се възприемате – такива ще станете.”

Аз в крайна сметка реших да не правя списъци и карти на желанията на днешното новолуние. Вместо това, ще комбинирам Кехоу и Лозиър за формулировката и работата по постигането на едно конкретно голямо желание.   Heart Eyes

# 118

Утвърждение 4: „Моето подсъзнание е моят партньор в постигането на успеха”.

ето това го ползвам от години , особено в моменти на несигурност в бизнеса,

а това много ми допадна и ще го прибавя към по-горното:

Цитат на: Кафе с Канела link=topic=426019.msg12501529#msg12501529 date=1253296635

[b
Утвърждение 3[/b]: „Аз имам таланта и възможностите да бъда извънредно успешен”.

За всички  lovekiss

# 119
кафенце, и аз ти благодаря за аудио-книгата на Лозиър   bouquet

А ето на този сайт (може би го знаете)  - http://www.law-of-attraction-info.com/ - освен че има доста материали за четене, можете да се абонирате за Magnetic news. Пристигат по мейл всяка седмица и са много интересни. Аз съм абонирана за тях от няколко години   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт