Турски сериали по българската телевизия

• 42 714
  • 548
  •   1
Отговори
# 105
  • В тъмната гора.
Цитат
Естествено, че се превежда "Бог", той е един, а всяка религия го нарича по различен начин. Няма нищо смешно в това, виждам че чак се търкаляш от смях.

Смешно е разбира се, постоянното му споменаване за щяло и не щяло. Това се случва само в една религия и държавите, които са и подвластни не са от най- напредничавите.

Такъв им е речника на турците и няма какво да се учудваме. А в това, че са религиозни не намирам нищо смешно.
Нашият език преди също е бил пълен с религиозни термини, но чуждиците са го изменили доста през годините.

# 106
Цитат
Естествено, че се превежда "Бог", той е един, а всяка религия го нарича по различен начин. Няма нищо смешно в това, виждам че чак се търкаляш от смях.

Смешно е разбира се, постоянното му споменаване за щяло и не щяло. Това се случва само в една религия и държавите, които са и подвластни не са от най- напредничавите.
Да, по-напредничавите казват "по дяволите", това е къде,  къде по-добре.  Naughty
Само не разбрах къде в турски сериали се проповядва ислам???  newsm78
Къде точно в кой от тях някой видя пет пъти на ден да се молят хората? Да пее някой имам от някое минаре??? Някой имам да венчава (да чете Коран на никах (никах е обряд на женене в ислама)) Някак навсякаде се жениха с един подпис....  newsm78
Да се споменава на всяка десета дума Аллах? Мохамед негов пророк и прочее?
Докато във всички латински сапунки се споменава някоя Дева дали ще от Гваделупе или още не се знае от къде. Все има някое отче където ще чете някоя и друга проповед, последно причастие или още нещо. Венчаят се в католически храм и прочее. Мисля че много повече неща за католицизма се научиха от техни сериали, отколко някой тук разбра каквото и да било за Ислама от турски сериал.  Crossing Arms Thinking Naughty
от един от тези сериали научих що е то курве Grinningпардон  керве, е не държа  да знам как точно става обрязването Grinning
а в католическите ритуали има  мистика, и  ритуалите им все пак са христиански
Нима има нещо лошо в това, че знаеш значението на още една дума, приеми го като обогатяване на речника, което никак не е лошо.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 07:36 от mladima

# 107
Чета и направо се ядосвам. Аз гледах ` 1001 нощ` и за мен това е много добре направен сериал. Не разбирам как така не се възмутихте на пороя от американско  кино последните 20 години и преди това в соца, руско кино за Великия съветски съюз.
Също така и от ръкомаханиците в латино съпунките, които вървяха по 3-4 на ден и вечер една вълна от насилие, убийства, изнасилвания в американските евтини сериалчета.
Омразата към турците е проява на  КОМПЛЕКС. За да надскочим белезите от робството, с които сме закърмени, трябва да сме над етническата омраза-това е демонстрация на силен дух и свободомислие, а другото слабост. Когато в душата си имаш рана , усмихвай се на врага си, надскочи го, така си по-силен. Изобщо ако някои чувства турция като враг.
Не ви ли дразни, че и в момента нямаме самостоятелна политика,  а сме сателит на Америка от демокрацията насам, преди това на Русия. Нима това не е РОБСТВО???

# 108
Поредната глупава тема! ooooh! ooooh! ooooh!
Дават турски сериали, защото са хубави и хората ги харесват! Който не иска да гледа, може да превключи.... Mr. Green Мен единствено ме дразни това, че дават по много на ден и не мога да следя всичките, а бих искала! Joy Хич не ми пука дали са турски, виетнамски или патагонски, щом са хубави, гледам си ги с кеф! И предпочитам в праймтайма да гледам с детето си турски сериал, който е доста поучителен, отколкото простотията "Цената на истината", която е ужасяваща..... ooooh! или пък изцепките на "фолкдивата" Сашка Васева! #Crazy

# 109
  • Варна
Цитат

Грешиш, в американските филми много по-често се споменава - "O, my god!" , " Jesus" , даже и  "О, virgin Marry" и т.н.
 Peace

# 110
Не мога да разбера, защо изобщо се говори за омраза към турците.Това е все едно да говорим за омраза към хората.Турският народ е толкова изстрадал, колкото и българският.И какво са ни виновни днешните турски хора за петвековното ни робство.Според мен политиката е виновна, а не хората.

# 111
  • при най-добрия мъж...
И какво като е турски сериала.Ако спорим да спорим за качествата му като цяло,а не за страната производител.Хиляди пъти ги предпочитам пред неадекватното поведение на латино гърлите,които са много набожни и честни,пък деколтетата им до пъпа и ръсят извънбрачни деца,където заварят.

# 112
Цитат

Не само е смешно, но е и дразнещо, както натрапването и на самите сериали.
Но какво се очудваме, че рейтинга е голям... все пак и турците в България не са никак малко.  Rolling Eyes

# 113
  • София
Цитат

Но какво се очудваме, че рейтинга е голям... все пак и турците в България не са никак малко.  Rolling Eyes
hahaha И ти се изказа!От мои наблюдения българите, които ги гледаме сме доста повече от турците!

# 114
Още по-жалко.

# 115
Проблемът за някои хора е, че сериалите са именно турски. За мен проблемът, е, че май е по-добре да дават слабичкия "Перла" пред "Цената на истината" в осем. Телевизии с големи претенции, а не могат да направят по 3-4 качествени собствени продукции.

# 116
Цитат

Какво натрапване, бе хора? Вашите телевизори без дистанционно ли са?
Няма ли телевизия Скат за вас с перковците, които мислят, че Мушанов и Мошанов са един и същ човек?
Телевизиите пускат турски сериали, защото хората ги гледат и от там идват рекламите!
Какво толкова се Очудвате не мога да разбера. Вече няма социализъм и телевизиите излъчват каквото хората искат да гледат, а не каквото се смята за изискано от 10 човека или понеже някой режисьор е направил филм, който е поносим само за петима други режисьори.

# 117
Нямам дистанционно - счупи се. А четох, че така се смъквали 4 кг. на година Wink.  Нямам и против турските сериали, ама чак пък толкова да се превъзнасят. Всички, които сега го правят, съм сигурна, че преди са се лепяли на латиноамериканските.  И не видях някой да е толкова против, освен авторката на темата. пък тя не се появи втори път, за защити позицията си.

# 118
 argunтова, че не съм фен на турските сериали, новините на турски език по националния ефир и строенето на джамии в родината ни, не значи, че съм перко и, че трябва да гледам Скат!
Ти може да си гледаш и 24 часа Гюмюр,Мюмюн и Айше- все ми е тая.Но аз съм принудена да цъкам с дистанционното дълго време докато намеря канал, по който да не дават турски сериал. И да, предпочитам латиноамериканските сериали- все пак има една част от историята ни в която турците не са се държали много толерантно с нас.

# 119
  • София
argun все пак има една част от историята ни в която турците не са се държали много толерантно с нас.
Много си злопаметна!А лично на теб кой какво ти е направил? Аз ако кажа, че мразя някой турчин, значи си имам реална причина, но да мразя всичките накуп, заради историята, няма смисъл.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 12:33 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт