Турски сериали по българската телевизия

• 42 730
  • 548
  •   1
Отговори
# 90
Пропаганда на какво? На уважение към семейството и по-възрастните ли? Ако е така, аз съм съгласна да ни облъчват с тази пропаганда.

То да беше уважение - добре! Ама не е! По-скоро е един тип ориенталско мислене в стил "по-възрастният винаги е прав", което за съжаление все още донякъде битува и у нас. За справка - ДиС.
И става така, че си седи Пенка по адибаския анцунг вкъщи и гледа ли, гледа и си вика - "ама то не съм само аз, ей на и във филма не им дават на младите на живеят отделно, избират им половинките и т.н."..... и най-много да стигне до извода, че свеки винаги е права и следва да бъде "уважавана"!

# 91
Какво е това идиотско настроение в тази тема.Да не би гръцкият Блясък да ви харесва повече.Не ме интересува от коя държава е направен филм или сериал.Ако ще зелени човечета от друга планета да са го правили, ако е стойностен,с добро изпълнение - ДА, ЩЕ ГО ГЛЕДАМ.Не ме интересува кой каква религия проповядва,дали е турчин,българин,китаец - ако играе добре,да ще го гледам.Така почват войните - с националистически настроения.Интересно защо след като Германия е избила 20 милиона през втората световна,няма такива настроения срещу нея.Защото Европа уважава мира,е уважавайте го и ВИЕ.Миналото е ИСТОРИЯ,бъдещето е важно.Ако искаме мир и благоденствие на планетата трябва да  уважаваме  всички култури.Извинете ако съм засегнала нечии чувства,просто имам право на мнение и си го казвам.
А,и още -политиката на България в последните години няма нищо общо с филмовата индустрия на Турция.Това,че нашите политици бяха корумпирани изроди начело с Доган,Сергейчо и царя, няма нищо общо с хубавите турски филми,които предпочитам хиляда пъти повече пред лигавите латино,дързост,мързост,блясъци и т.н.

# 92
Пропаганда на какво? На уважение към семейството и по-възрастните ли? Ако е така, аз съм съгласна да ни облъчват с тази пропаганда.

То да беше уважение - добре! Ама не е! По-скоро е един тип ориенталско мислене в стил "по-възрастният винаги е прав", което за съжаление все още донякъде битува и у нас. За справка - ДиС.
И става така, че си седи Пенка по адибаския анцунг вкъщи и гледа ли, гледа и си вика - "ама то не съм само аз, ей на и във филма не им дават на младите на живеят отделно, избират им половинките и т.н."..... и най-много да стигне до извода, че свеки винаги е права и следва да бъде "уважавана"!
Хайде,хайде.Щом Пенка 10,15 или 20 години не се е повлияла по никакъв начин от латиноамериканските бози,които вървяха по всички телевизии,няма да се повлияе и от някакъв си турски сериал.А ако го направи,еми толкова и е багажа.  Whistling
Стига сте се вживявали,това са само сериали-за забавление,убиване на времето.  Wink Който не му харесва да не гледа,а щом като ги дават навсякъде и по цял ден,още по-добре,не си плащайте кабелната,20лв по-малко.  Peace

# 93

Божкеее, ако Пенка си гради мирогледа от сапунките, жална й майка! И за такива няма да има спасение, ако ще най-префинени и изтънчени сериали да гледат. Както казаха по-горе - не се вживявайте толкова, че чак и омраза към турския народ и не знам какво.  Stop Такъв им е манталитетът на хората, така си живеят. На мен лично единствената ми реакция на "Въх, какво ще каже Дядо сега" е да се хиля неудържимо, т.е. забавлявам се.  Wink

# 94
  • В тъмната гора.
Щом сериалите се гледат и имат голяма аудитория, значи си има причина затова. Но винаги ще се намерят пишман интелектуалци, които да си навират мнението. В края на краищата всеки e свободен да постъпва и да мисли както си иска, престанете да се подигравате и да давате акъли. Народът и то българския е казaл - Глас народен, глас божий.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 21:37 от Mishel_

# 95
През цялото време следейки темата се учудвам от такава не толерантност ooooh! ooooh! ooooh! и то в България, където всеки има съседи, приятели, роднини -турци, помаци, цигани, евреи, арменци и какви ли не други народности PeaceОткъде такава яростна атака към турски народ и традици newsm78а още по-малко към турските филми newsm78

# 96
  • Атлантис, Галактика Пегас
Само не разбрах къде в турски сериали се проповядва ислам???  newsm78
Къде точно в кой от тях някой видя пет пъти на ден да се молят хората? Да пее някой имам от някое минаре??? Някой имам да венчава (да чете Коран на никах (никах е обряд на женене в ислама)) Някак навсякаде се жениха с един подпис....  newsm78
Да се споменава на всяка десета дума Аллах? Мохамед негов пророк и прочее?
Докато във всички латински сапунки се споменава някоя Дева дали ще от Гваделупе или още не се знае от къде. Все има някое отче където ще чете някоя и друга проповед, последно причастие или още нещо. Венчаят се в католически храм и прочее. Мисля че много повече неща за католицизма се научиха от техни сериали, отколко някой тук разбра каквото и да било за Ислама от турски сериал.  Crossing Arms Thinking Naughty

# 97
Нямам нищо против турците, исляма и т.н., но не проумявам кака е възможно по 2 от 3-те НАЦИОНАЛНИ телевизии ( третата изобщо не става за гледане Mr. Green) между 16 и 22 часа да се излъчват само турски сапунки. На мен не ми харесва идеята им изобщо, точно заради семейните отношения и това към жените.
Спомнете си , че турците наскоро въведоха носенето на забрадки в университетите.
Цитат
Ооооо, споменава се и още как , на всяко второ изречение, но е преведено като "Бог"  Joy

# 98
Къде точно в кой от тях някой видя пет пъти на ден да се молят хората? Да пее някой имам от някое минаре??? Някой имам да венчава (да чете Коран на никах (никах е обряд на женене в ислама)) Някак навсякаде се жениха с един подпис....  newsm78
Докато във всички латински сапунки се споменава някоя Дева дали ще от Гваделупе или още не се знае от къде. Все има някое отче където ще чете някоя и друга проповед, последно причастие или още нещо. Венчаят се в католически храм и прочее. Мисля че много повече неща за католицизма се научиха от техни сериали, отколко някой тук разбра каквото и да било за Ислама от турски сериал.  Crossing Arms Thinking Naughty

Напълно съм съгласна.

# 99
  • В тъмната гора.
Сериалите са съвременни и никъде няма пропаганда да се забражда жената и да се подчинява на мъжа. Напротив, показва се точно обратното, колко независима е станала турската жена.

# 100
  • София
През цялото време следейки темата се учудвам от такава не толерантност ooooh! ooooh! ooooh! и то в България, където всеки има съседи, приятели, роднини -турци, помаци, цигани, евреи, арменци и какви ли не други народности PeaceОткъде такава яростна атака към турски народ и традици newsm78а още по-малко към турските филми newsm78
с еврейте и арменците  проблеми нямаме, не си чула за еврейн на социални помощи, или за арменец  без образование, а с циганите и турците  си имаме проблеми да , не искат да учат български, не искат да се образоват*****и още и още Grinning

# 101
Нямам нищо против турците, исляма и т.н., но не проумявам кака е възможно по 2 от 3-те НАЦИОНАЛНИ телевизии ( третата изобщо не става за гледане Mr. Green) между 16 и 22 часа да се излъчват само турски сапунки. На мен не ми харесва идеята им изобщо, точно заради семейните отношения и това към жените.
Спомнете си , че турците наскоро въведоха носенето на забрадки в университетите.
Цитат
Ооооо, споменава се и още как , на всяко второ изречение, но е преведено като "Бог"  Joy
Естествено, че се превежда "Бог", той е един, а всяка религия го нарича по различен начин. Няма нищо смешно в това, виждам че чак се търкаляш от смях.  Peace

# 102
  • София
от един от тези сериали научих що е то курве Grinningпардон  керве, е не държа  да знам как точно става обрязването Grinning
а в католическите ритуали има  мистика, и  ритуалите им все пак са христиански

# 103
  • София

Божкеее, ако Пенка си гради мирогледа от сапунките, жална й майка! И за такива няма да има спасение, ако ще най-префинени и изтънчени сериали да гледат. Както казаха по-горе - не се вживявайте толкова, че чак и омраза към турския народ и не знам какво.  Stop Такъв им е манталитетът на хората, така си живеят. На мен лично единствената ми реакция на "Въх, какво ще каже Дядо сега" е да се хиля неудържимо, т.е. забавлявам се.  Wink
за Пенка не знам , но ССФ често пише , че били поучителни турските сериали

# 104
Цитат
Естествено, че се превежда "Бог", той е един, а всяка религия го нарича по различен начин. Няма нищо смешно в това, виждам че чак се търкаляш от смях.

Смешно е разбира се, постоянното му споменаване за щяло и не щяло. Това се случва само в една религия и държавите, които са и подвластни не са от най- напредничавите.

Общи условия

Активация на акаунт