Турски сериали по българската телевизия

• 42 694
  • 548
  •   1
Отговори
# 120
argunтова, че не съм фен на турските сериали, новините на турски език по националния ефир и строенето на джамии в родината ни, не значи, че съм перко и, че трябва да гледам Скат!
Ти може да си гледаш и 24 часа Гюмюр,Мюмюн и Айше- все ми е тая.Но аз съм принудена да цъкам с дистанционното дълго време докато намеря канал, по който да не дават турски сериал. И да, предпочитам латиноамериканските сериали- все пак има една част от историята ни в която турците не са се държали много толерантно с нас.

Щом ти е толкова важно, ще ти кажа - гледам предимно ББС, Евронюз и СНН, т.е. новинарски канали. Българска телевизия гледам, ако някъде засека "Мидсъмър". От турските сериали съм гледала точно два епизода за Ламия и Джамил, т.е. дори когато човек е в болнични както мен тогава може спокойто да си намери и друго за гледане. Това е.
А за тази част дето турците не се били държали много толерантно - ти сигурно си мислиш, че българите сме се държали все толерантно с тях. Ти си контингент на Скат, пък дори и неосъзнат, и това е.

# 121
argun   никъде не съм писала, че ме интересува какво гледаш.Не съм "контингент на Скат", нито осъзнат, нито неосъзнат Simple Smile
Много разпалено защитаваш турското в българския ефир, може да си от турски произход и това ще обясни всичко Whistling (последното си беше чисто заяждане признавам си) Много спамя вече, за което се извинявам. Peace

# 122
И дори и туркиня да е, какво? Абсолютно права е. И това е интернет форум. И от Занзибар да съм, пак имам право да пиша, нали? Подобно заяждане е не само грубо, но и против правилата на форума и много се надявам модератор да се намеси! Даже май ще взема да уведомя!

# 123
Не е проблем и да е туркиня. Напротив ако е, разбирам защо толкова се разпали и разбирам, защо ме обижда, като казва в по-заден пост, че съм перко и съм за Скат Twisted Evil (да, аз го приех като обида)
Но самата тема е зададена така, че трудно може да се поберем в правилата на форума.  Peace

# 124
Какво е това идиотско настроение в тази тема.Да не би гръцкият Блясък да ви харесва повече.Не ме интересува от коя държава е направен филм или сериал.Ако ще зелени човечета от друга планета да са го правили, ако е стойностен,с добро изпълнение - ДА, ЩЕ ГО ГЛЕДАМ.Не ме интересува кой каква религия проповядва,дали е турчин,българин,китаец - ако играе добре,да ще го гледам.Така почват войните - с националистически настроения.Интересно защо след като Германия е избила 20 милиона през втората световна,няма такива настроения срещу нея.Защото Европа уважава мира,е уважавайте го и ВИЕ.Миналото е ИСТОРИЯ,бъдещето е важно.Ако искаме мир и благоденствие на планетата трябва да  уважаваме  всички култури.Извинете ако съм засегнала нечии чувства,просто имам право на мнение и си го казвам.
А,и още -политиката на България в последните години няма нищо общо с филмовата индустрия на Турция.Това,че нашите политици бяха корумпирани изроди начело с Доган,Сергейчо и царя, няма нищо общо с хубавите турски филми,които предпочитам хиляда пъти повече пред лигавите латино,дързост,мързост,блясъци и т.н.

Едно смислено изказване, ама ако някой си мисли, че на един човек на близо 40г ще му повлияе един филм да спре да си обича Родината...........Жалко как сме възпитали младите да мислят повърхностно.

# 125
Мислех, че ако се появи такава тема в този сайт, няма да оцелее, но съм приятно изненадана.
Колеги и в къщи вече обсъдихме тази вълна от турски сериали по Нова и БТВ. За мен тези две телевизии са много манипулирани от политиците. Те манипулират всякаква медия, разбира се, но специално тези двете са ми от най-съмнителните.

За турските сериали, няма нищо случайно ще кажа. Миналата събота или неделя беше, хванах случайно едно предаване по БТВ, за Турция. Една от изселничките, журналистка хвалеше каква страна в днешно време е Турция, колко е прелестна и ала бала, няма лошо,....след като завърши това предаване, веднага се започна с рекламите на турските сериали, а по-късно и ги започнаха. За мен, това не е от обикновен зрителски интерес. Това за мен си е чиста пропаганда на страната, която се опитват да представят в най-светлия блясък. Всички знаят, че турците се стремят към ЕС. Ние като съседка, с турско общество и в ЕС сме им повече от симпатични. Много лесно се манипулира едно общество, ако не става със сила, става с разни хитринки.

Сега, че филмите и киното им като цяло може наистина да е по-добре, да, не го отричам. Самата аз съм сваляла някои турски филми от нета, които са ме забавлявали. Но това зарибяване по телевизията е прекалено и съвсем не случайно. Достатъчно е да прочета и някои мнения, по отношение на филмите им, и се вижда как човек си променя светогледа по отношение на някои неща.

Историята е жива, достатъчно показателна е какво са преживели българите преди няколко века.
Нормално е да имаме едно наум спрямо турците, така както се чувстват негрите в днешно време в Америка. Наречи някой негър, да видиш как ще го жегнеш. Защо? Защото спомена е жив, защото са преживели нещо, което остава във времето. Същото е и с нас и турците, а сигурно и с много други народи по света.

Никой не говори да се поддържа неприязъм спрямо Турция, но подобно зарибяване си е вид манипулация на общественото мнение. Не случайно и туризма в тази страна нараства след излъчването на сериалите им в другите страни...абе някои неща са си очевидни откъдето и да го погледнеш.
Нормално е да сме по-чувствителни и съмнителни спрямо всичко свързано с тази ни южна съседка.

# 126
argun   никъде не съм писала, че ме интересува какво гледаш.Не съм "контингент на Скат", нито осъзнат, нито неосъзнат Simple Smile
Много разпалено защитаваш турското в българския ефир, може да си от турски произход и това ще обясни всичко Whistling (последното си беше чисто заяждане признавам си) Много спамя вече, за което се извинявам. Peace

Етническа българка съм, за твое огромно съжаление  Laughing

# 127
Аз също съм 100% българка, но нямам нищо против нито турския, нито който и да било друг народ.

# 128
don biberone харесва ми това което си напицала. И аз не вярвам, че пускането на тези сериали случайно. А относно турските филми и аз съм си сваляла няколко много хубави комедийки.
argun защо за мое съжаление? Laughing все ми е тая каква си.

# 129
....
argun защо за мое съжаление? Laughing все ми е тая каква си.

Явно не ти е все едно  Sunglasses

# 130
Цитат
Достатъчно е да прочета и някои мнения, по отношение на филмите им, и се вижда как човек си променя светогледа по отношение на някои неща.
Не мисля че в този форум пишат хора във възрастта на формиране на характер, ценности и светоглед (все пак форума е бг-мама Wink) та да си вадиш извода, че е от прекалено гледане на турски сериали. Laughing Laughing Laughing
Ако е един човек има своите ценности какъвто и филм да гледа едва ли ще му повлияе, все едно да кажем че убийците и крадците са такива от гледане на определени филми hahaha
Нека бъдем обективни, сериалите са предназначени за определена публика,която има своите изисквания- към сюжет,актьори, обстановка, но не и към етническата принадлежност на актьорите. Сякаш забравихте тъй популярните в началото на 90-те индийски филми, последвани от филмите за Брус Лий и т.н.Просто всеки е намирал по нещо и за това ги е гледал, а не защото са еди какви си.
Сигурна съм дори и при ниския интерес към българските филми, че ако тези истории бяха родно производство щяха да бъдат гледани - пак заради самите истории разбира се! Laughing

# 131
В твоят пост е истината. Peace
Интересите с тези сериали са не само политически ,но и туристически.

# 132
Оляха се. Айде юруш на маслините. Щом като ще се търси разнообразие да пускат тогава и филми с друга народнст. Какво става например с европейското кино. Едно време имаше унгарски, румънски, полски и чешки филми. За скандинавските продукции изобщо нищо не сме чували. А испанското кино няма равно на себе си ама го няма по нашите телевизии. Има филми от латинска америка, главно бразилия и аржентина, които обаче са сериозно кино и нямат нищо общо с малоумните сериали от Колумбия, Венесуела и Мексико. Къде се те?
Ама като гледам в къв замай се коментират сериалите направо се отчайвам за народа си.  Интересно какви идеали внушават турските сериали - пълна несамостоятелност на вече пораснали пълнолетни индивиди и от мъжки и от женски пол. Особено пък от женски пол. Дебело подчертаване на патриархалното начало и стриктно спазване на ерархията. Ади холън - няма нужда. Едно време Доган беше казъл, че пътят на България към Европа минавал през Босфора и много бяха сигурни, че ще ги приемат в Европейския съюз преди нас, щото много по-отдавна са се усетили да го искат. Да ама не. И ще е много по-европуеско от наша страна, вместо да се прехласваме по тия ориенталски прелести да се запознаваме с европейската култура и ценности от добрите образци на европейската култура и кинематография.

Изцяло съм съгласна с това:
............
 За мен тези две телевизии са много манипулирани от политиците. Те манипулират всякаква медия, разбира се, но специално тези двете са ми от най-съмнителните.

За турските сериали, няма нищо случайно ще кажа.
.......................
Това за мен си е чиста пропаганда на страната, която се опитват да представят в най-светлия блясък. Всички знаят, че турците се стремят към ЕС. Ние като съседка, с турско общество и в ЕС сме им повече от симпатични. Много лесно се манипулира едно общество, ако не става със сила, става с разни хитринки.
.................
Никой не говори да се поддържа неприязъм спрямо Турция, но подобно зарибяване си е вид манипулация на общественото мнение. Не случайно и туризма в тази страна нараства след излъчването на сериалите им в другите страни...абе някои неща са си очевидни откъдето и да го погледнеш.
Нормално е да сме по-чувствителни и съмнителни спрямо всичко свързано с тази ни южна съседка.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 15:20 от Леонида

# 133
  • Благоевград
Чудесни филми правят тези турци, не само не се дразня, ами и се наслаждавам. Жалко е, че от нашето кино не става нищо, можем само да се учим.

# 134
На мен ми дадоха седмичен бан заради изказванията ми по повод турските сериали в някой теми от форума.
Аз и сега ще кажа - не ги понасям smile3516
И тея дето ми обясняват да си сменям каналите като не ми харесва, ще им кажа, че това е национална телевизия, а не кабеларката Romance, че да превключвам, търсейки нещо по-добро.
Втръсна ми от турски бози. Егати изпростелия ориенталски български народ  Crossing Arms

А, забравих....
Само обърнете внимание колко теми в подфорум Кино и телевизия има посветени на турските сериали  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт