Турски сериали по българската телевизия

• 42 576
  • 548
  •   1
Отговори
# 465
бз, предполага се, че всички в България разбират английски. Добре, че не пишеш на турски, ама и него ще го научим скоро.  Laughing

# 466
Добре де, кажи "не разбирам какво пuше, би ли го превела ",ще  го превада  Mr. Green. И не, не се предполага да се знае нито английския, нито френския, нито турския в БГ, но се предполага ,че щом се влиза в бг-маммата, човекът има познания за ползване на интернета (translate.google.com). Wink

ps: Всеки език е безценно богатство ..Дай Боже да има време да се разбере от повече хора   Whistling

# 467
Добре де, кажи "не разбирам какво пuше, би ли го превела ",ще  го превада  Mr. Green. И не, не се предполага да се знае нито английския, нито френския, нито турския в БГ, но се предполага ,че щом се влиза в бг-маммата, човекът има познания за ползване на интернета (translate.google.com). Wink

Ама аз разбирам. И турски разбирам. В Турция се утрепахме да се чудим как е пудра, да обясняваме на англ. , а човекът като ни чу да си говорим на български, каза - Аааа, пудрасЪ.

# 468
Значи проблем йок  Mr. Green.

# 469
  • Пловдив
"Hatred is self-punishment."- Hosea Ballou(1771–1852)

"If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn't part of ourselves doesn't disturb us."  Hermann Hesse(1877–1962)

"Омразата е самонаказание."
"Ако мразиш някого, ти мразиш нещо в него, което е част от теб. Това, което не е част от нас, не ни притеснява."

В каква връзка цитираш тези господа  Mr. Green

# 470
violenza - Мислех ,че е ясно защо  Whistling - толкова пъти се спомена "мразя", "омраза" в тази тема, та викам дай да пусна 1-2 сентенции на по-умни от нас хора, пък може и да се замислим върху това, к/о казват  Peace. (ps: И превод вече има, благодарско  Wink...сега остава само да осмислим написаното)

# 471
  • София
violenza - Мислех ,че е ясно защо  Whistling - толкова пъти се спомена "мразя", "омраза" в тази тема, та викам дай да пусна 1-2 сентенции на по-умни от нас хора, пък може и да се замислим върху това, к/о казват  Peace. (ps: И превод вече има, благодарско  Wink...сега остава само да осмислим написаното)

а Джихата е любов към ближния ли,  Winkе били го малко лишили от живот чудо голямо

# 472
dmaria в кой точно филм чу да се говори за Джихат? newsm78 Защото темата е за сериалите.....май Thinking

# 473
dmaria чува гласовете в собствената си глава! Joy Joy Joy

# 474
а Джихата е любов към ближния ли,  Winkе били го малко лишили от живот чудо голямо

Наистина си мислех ,че хората имат по-богата обща култура, но явно греша Whistling. Като не се знае нещо се търси, рови, чете, научава. Нищо и сега ще (ти) дам наготово отговор с лъжичка, само ще трябва да ce преглътне материала.  Peace

Jihad=Джихад - етимологията на думата е "борба"- вътрешна, лична, емоционална, психологическа, физи4еcка, духовна , НО лична. Погрешно се превежда и използва като свещена война(тези, к/о уж се борят за джихад и (се) взривяват, демек терористите, са болни хора, ненормални, криминални типове, с две думи луди калинки, и трябва да се осъждат само за подобни мисли). Джихад може да e да искаш да си спазваш постите, да не се караш на детето, когато те изнервя, да довършиш дадена книга, да родиш вагинално без упойка, i.e. jihad може да е всичко,к/о е някакъв вид борба/препятствие/усилие за човека.

Тази тема наистина ще се окажа по-полезна и образователна отколкото и беше замисълът. Но това е чудесно, в дискусиите се ражда истината. Различни мнения, перспективи, гледни точки; чудесна форма на комуникация.

Peace

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 14:52 от bz

# 475
Супер весела тема, от сутринта ми оправихте настроението, скапано заради дъжда!  Hug
В трите турски сериала, които съм гледала /"Сълзи и сополи над Босфора", "Перла" и "Брак..."/, само за джихад говорят от сутрин до вечер, крещят по улиците "Аллах акбаааар!!!", стрелят по християни, разрушават църкви, проповядват ислям и се леят кървища. Екшън да ти види окото!
Ох, наистина ме развеселихте, мерси!  Hug

# 476
Ако имената им не бяха турски нищо не би ме навяло на мисълта, че филмите са турски.
Честно казано дори и те не ме дразнят, просто гледам филм и толкова, по никакъв начин не ги свързвам с политиката или отношението ми към турците.

# 477
  • София
Всевишния Аллах казва:
    "И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" [2:190-193]
цитат от Корана, скъпа БЗ имам историческо образование и прекрасно знам що е Джихад  теоретически , също знам и що е той  практически
щом си ги харесваш резенаците /турците/харесвай си ги, на мен са ми безкрайно чужди и като поведение и като излъчване,  и мисля че имам правото да не харесвам всичко и всички нали
сега ще обясниш  всичко с недостатъчно секс и ПМС, тук това са обясненията на тези, който не са като нас, и не обичат това което ние обичаме
На мен са ми близки северните народи и култури Simple Smile, това е
е не си прави за мен да правиш някакви обяснения
само едно питане, вие си имате 123456 теми за  различните ви сериали, не може ли да си имаме ъгълче където да стоим тези , които не ги харесваме/а те не са малко сигурна бъди/ Simple Smileс уважение

# 478
  • София
Ако имената им не бяха турски нищо не би ме навяло на мисълта, че филмите са турски.
Честно казано дори и те не ме дразнят, просто гледам филм и толкова, по никакъв начин не ги свързвам с политиката или отношението ми към турците.
е как само имената  ,  физиономиите им са на диви балкански субекти особено на мъжете, в редки изключения -където сигурно има примесена и европейска кръв Simple Smile

# 479
По нищо не се отличават от нашенци Wink 

Общи условия

Активация на акаунт