Есен златна вън дойде, цопа в локви ФЕВРУАРСКОТО дете!

• 22 314
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • offshore & overseas
... та четох и за това, кое как влияе на кърменето, кърмачето и май не ми стиска да пия дори и бира докато кърмя. Пък то една бира - само да се раздразни човек. Simple Smile
Хм, не знам какво си чела, то аз не съм пила нищо различно от вино откак родих Калина, не ми се и пие, де. Не й е повлияло никак. Аз знам, че може по 1 чаша понякога и не се напъвам да чета.

Нали има един лаф, "Пийни, булка, винце, да ти е мирно детето!" Е, да, ама не ставаше мирно, въобще ефект равен на нула, слава Богу, и в негативен план нищо не се случи.

Но аз мога с 1 чаша нещо си, докато има хора, които не могат... Лъвю е от тях...

И аз съм инат, бях решила, че ще кърмя, каквото ще да става -- минах през доста трудности и си скубех косите често-често, ама ми се получи. Сега втория път пак искам, ама май по-кратко (до 2 години маХ), може би защото още не съм се очистила от негативните емоции около отбиването. newsm78

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 13:45 от Мяуче

# 646
  • София
Верно, че аз съм свински инат и верно на принципа или че пукнеш от глад или че сукаш, го принудих да сука и успеяхме до 14 месеца. Така че ако искаш пробвай тая метода, тука някой ти я предложи вече. Обаче ако немаш нерви, не се налага това исках да кажа.

Аз съм "потърпевша" от таз метода, така да се каже. По думите на майка ми знам, че на около 3 месеца съм "решила да се отбивам". Най-вероятно си е била класическа кърмаческа стачка, ама кой да й каже тогава на жената. Та тя ме е държала ден и половина гладна..., докато не съм засукала и така съм откарала до година и 3 месеца.

Колкото до цигари и алкохол - аз не пуша, но пък си пийвах я биричка, я червено винце (не всеки ден разбира се). Обаче много добре си спомням как около 7-8 месец на Марти сънувах, че се напивам със зеления Собиейски (мммм...)

# 647
Когато малкия беше на около 8 месеца имаше много готин концерт и аз да не изпусна, хем с колата бяхме, и уж аз кърма и няма да пия, и само по една глътка, така щото ми се прищя, та глъдка от тая чаша, глъдка от другата чаша, па и всички услужливо пийни си една глътка, на края на концерта бях така пияна, че пеш си ходихме и едното кърмене го сменихме с АМ, че да не се напие горкото бебе.

# 648
Уиш, и аз съм на същият хал, разбирам те.  Hug
И първият път не успях, бях се зарекла сега да успея, ама виждам че нещата вървят на зле. Да не се настройвам де. Кърмата ми става по-малко вместо да се увеличава, и ям, и чай пия, и вода почнах, ама ужас, бебето сукне малко, гърдите ми стават веднагически като кухи, и само сменям ту едната ту другата, ама няма нищо. И то ми виси непрекъснато, в резултата зърната ме болят ужасно, и гърба и той. Засега устисквам положението, ама да видим докога. Почна да ака по-малко, и аз изпаднах в ужас, че не се храни, все е гладна и все реве милата. Ей сега заспа, и спи от 3 часа, а моите гърди са меки, едвам изкарвам една-две капки, що така  newsm78
Но няма да се вкарвам в филми,  с Никол такава депресия ме тресе, една от причините беше и провала с кърменето, че три месеца не мязах на човек, само се карах с хората които обичам и не можех истински да се нарадвам на бебенцето си, сега съм решила, да се боря докато мога и ми издържат нервите, а пък след това АМ. Поне с него имам опит.
Преди си мислех че кърменето е лесна работа, и последнаа и проста циганка, кърми, но сега се оказа, че май не е така, искрено се възхищавам на хората кито кърмят, ама явно няма да съм от тях.  Tired

# 649
  • София
joya, защо не пробваш да кърмиш леглала? Аз вкъщи винаги кърмех легнала, беше ми много по-удобно.

# 650
Грийн, защото Никол скача като луда и се мята по леглото и ме е страх. Иначе ако е навън и аз кърмя легнала, даже заспивам Simple Smile Но даже нощем Никол рита и спи много неспокойно, снощи така ме изрита по устата, че сега съм като бита.

# 651
  • София
Другото, което се сещам е да сложиш Маринка в слинг  и така да се кърмите. Може да се комбинира и с разхождане и домакинска работа, а Никол няма да има достъп до нея (колкото и гадно да звучи).

Както казва Мяуче, личи си кога имам много работа за вършене - най-активна съм във форума...

# 652
  В началото и Янислава скачаше по кревата, за да гледа какво прави мама Shocked, но сега знае, че не трябва да вика и да влиза в стаята, а когато е в стаята пази тишина и не говори.

joya  а няма ли някой, който да се занимава с Никол докато кърмиш.Аз в началото винаги молех / ако имаше кой де / някой да я загледа за малко докато нахраня малката.А когато си бяхме сами вкъщи и говорих много, че трябва да пази тишина и да седи мирно докато нахраня Ася, защото ако вика няма се наяде и после ще плаче много и няма да си играя с нея.

На пример и давах  да яде нещо което обича, като : дъвка или бонбона, или вафла.

В началото и мен много ме болеше гърба и си мислех, че ако така продължава не знам дали ще издържа да кърмя повече, но откакто започнах да кърмя легнала нещата потръгнаха още по - добре.И сега, когато сме си вкъщи се кърмим така, е по някога и седнала ама и тя сега се наяжда за 2 - 3 минути, а не седя по половин -  един час сгъната  Hug

Аз много се радвам че този път успях пожелавам и на вас с wish  да успеете, ако пък ли не живи и здрави да са децата пък и АМ  -то е храна. Hug

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 21:07 от Галя86

# 653
Галя да е жива и здрава мама, много ми помага, най-вече да гушка бебето докато аз приспивам Никол, или просто играя с нея, или да излезем малко.
Да ви се похваля, има од нас едно читалище с група за занимаване на деца. Та почват от 3 ама склоних ад а вземат Никол, и утре и е първи ден. Дано и хареса, с рев си тръгнахме искаше да остава, ама да видим. Иначче групата е 10 дечица, учителката ни е от градинката та се знаем, и има английски, рисуване и танци. Децата са 3-4-5 годишни, та не знам как ще се разбират, но стискайте палци Никол да се адаптира. За съжаление е само до обяд, ама пак е нещо.

# 654
Маринка е голяма сладурИнка...пу-пу. Джой, мисля че Никол добре ще се "сработи" с каките и батковците  Peace
За кърменето какво да кажа, големи емоции преживях аз...ако знаех какво ще е сигурно не бих се навила, защото бях доста нервна и точно- не можах да се нарадвам на бебо Мартушан достатъчно, тръшна ме яка депресия и въобще...Сега си мисля обаче, че като имам второ детенце, живот и здраве, ще кърмя...Да, няма да е на тази цена, но ще се постарая и ще опитам да съм по-спокойна.
А за вторите дечица- аз съм сама и си мисля, че за децата е по-добре да си имат някого, освен родителите. Радостчееее....и аз искам мома, ама каквото Бог даде. По този повод- онзи ден сънувах сън, че си говорим с мъжа ми за второто детенце, че е момче и как да се казва. Единодушни бяхме за името -Константин  Shocked какъв беше тоя сън се чудя...беше много забързо сякаш, но се присетих на сутринта...Странно...
Много сте изписали, забравих какво друго исках да пиша...
За ФБ, от офиса не го отварям, но от домашния комп, ще се присъединя в отбора на кукувичките  Hug Да ме приемете...
За търпението- нАдах се с детето да ме хване това търпение, ама ТЦ, станах още по нервак  ooooh!
После като се сетя друго ще пиша  Wink

# 655
joya, принципно мъниците харесват повече компанията на по-големи от отях, отколкото на по-малки, така че чудесно, че си успяла да вредиш Никол. За кърменето искам да ти кажа, че въпреки че всичко ти изглежда отчайващо, в същност си е съвсем наред. Тук има повече специалисти, които ще ти кажат какво да правиш. Аз мога само от личен опит да ти кажа, имах абсолютно същия проблем патронажната тогава ми каза да опитам да не го храня толкова често. На колко време я храниш? Опитай най-малко на един час, оптимално е на два часа, ако че викат че не било правилно. Правилно е да изчакаш, това го установих върху себе си. Когато един ден цял ден не насмогвах да се наям като хората и хвърлях на всеки минути по една бисквита в устата. На края на деня бях мъртва от глад и умора и ме болеше корема. Струва ми се, че точно това правиш и ти. Ако му даваш на половин час, е ясно че детето хапва по малко и после заспива и се буди отново след половин час пак гладно. Тогава патронажната ме посъветва да му дам водичка, като се събуди след половин час малко водичка и малко забавления, да почакам поне  час. След това нещата си дойдоха на мястото, понеже мъника започна да си яде достатъчно и да спи по  3-4 часа, в следствие на което и гърдите имат време да си починат. Опитай за половин час няма да умре от глад вярвай. Опитай да раздалечиш храненията.

# 656
Цвети, няма нищо странно в съня ти - ако си имаш един ден още едно момченце - си имаш готово име  Hug. За момата - много ми се иска, но сякаш вътрешно си знам ,че ще съм мъжка майка и изкукала свекърва  smile3537 ( това последното защото не съм хич добра снаха  Whistling )

# 657
ние с Ник се возихме на влак и беше невероятно очарован.. още разказва.. да ви кажа купила са нови вагони първа класа..  отвън не са забележителни, но отвътре са чисти и уютни...

# 658
  • offshore & overseas
ние преди година се возихме на новите сименси до банкя, страхотни са, тоест бяха... но ти май за друго говориш... newsm78

sky*, сега видях, благодаря ти!  bouquet

# 659
В Пловдив има детска железница - много малко влакче , катери се по едно от тепетата и после слиза - нещо като панаромна разходка. Във вагоните пускат детски песнички. Заведахме Вики преди време и остана повече от очарован Grinning

http://vbox7.com/play:468c6b65

Общи условия

Активация на акаунт