От 15.09. в ШЕСТИ клас!

• 31 623
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
bibimmama, добре дошла и от мен   bouquet
Ali_sun, честит рожден ден на малкия ти син! Пожелавам му здраве, много весели игри и верни приятели.

А това е за теб

# 31
 newsm59 nbirthday  bigdance2  Gift  party023  cook newsm38  party041 Tada  party002 Gift  ura dance dazzler1  Party Time Tada   Честит празник на детенце  Ali_sun.Да ти е живо здраво и щастливо  и да радва мама всеки ден!   

Що се отнася до бройката дъщеря ми е в ПЧМГ и предполагам защото се влиза с изпит има много желаещи и дори тези след изпита са много.Само незнам може ли да се учи в такава среда все пак 32 души?!?

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 11:44 от bibimmama

# 32
bibimmama, добре дошла!
Ali_sun, да ти е жив и здрав малкия юнак!
До сега класовете на синовете ми бяха от по 24-25 човека, но тази година Виктор ще е в клас от 17 момчета и 1 момиче. Не знам, ако някой отпадне, дали класа ще продължи да съществува Laughing

# 33
  • София
Али сън, да ти е живо и здраво малкото дете!

Почваме да се настройваме на училищна вълна  Simple Smile

Шани, ЧРД на патерица и благодаря за всичко, което правиш тук за нас   bouquet

# 34
bibimmama, добре дошла!
Ali_sun, да ти е жив и здрав малкия юнак!
До сега класовете на синовете ми бяха от по 24-25 човека, но тази година Виктор ще е в клас от 17 момчета и 1 момиче. Не знам, ако някой отпадне, дали класа ще продължи да съществува Laughing

valieta, ако към началото на учебната година класа ви е 18 човека си започвате нормално без никкави притеснения. След това дори и да отпадне някой вече е заварено положение и така ще си изкарате година с по-малко ученици от минимума. Но ако към 15 няма нужните 18 човека вече си е притеснително.

Класа на моята дъщеря е 24 ученика, като едното детенце е със специални образователни потребности и не идва редовно на училище. Мисля, че тази бройка е нормална. Нейна приятелка обаче, която учи в ОУ "Славейков" във Варна е в клас от 30 души. Ей това вече е много.

# 35
  • Бургас
Алисън, честит празник на твоя дечко! Да расте здрав и щастлив!

bibimmama, В класа на моята дъщеря са 27 деца, това в ПМГ - Бургас, където също се влиза с приемен изпит. Випускът има още 2 паралелки с толкова пак на брой деца. Класната на Гери е преподавателят по математика и тя се оплаква най-много от високата бройка, в аспект че не може всеки ден да провери качествено дали 80 деца са си написали домашните. За това беше въвела в края на годината поредния метод, който се оказа обаче много ефикасен - десетминутка се наричаше. Дава им на малки листчета контрона съдържаща по 4 или 5 задачки от домашната за деня. Ако се справят значи всичко е ок. Така си бяха свикнали децата, че на последната род. среща госпожата се "похвали", че сами я подсещали като остават 10 мин до края на часа.
Явно преподавателите си имат методи. Ти не се притеснявай.  Hug

И ние сме готови за учебната година с всичко. Гери е порастнала за изминалата година от предния септември с цели 10 см. Нали за това ги гледаме, да растат и ни радват.

# 36
Алисън,честит рожден ден на малкото ти момче! Здраве, късмет и щастливо детство!
bibimmama, добре дошла и от мен!
Момичета, моят синковец отказва да носи цветя на госпожата за първия учебен ден Rolling Eyes Оправданието, е че вече не бил бебе! При вас как е положението?

# 37
  • София
Али Сън да ти е живо и здраво детенцето!    bouquet  bouquet  bouquet
Да расте весело и щатливо !

Момичета имам следното питане.Мислите ли да ходите на 15.09 с децата си?До миналата година ходех и то в 5 клас,защото беше с нова класна да я видя.Сега е по-голям и не зная дали е удачно да присъствам.
Цветя ще носи или поне не е заявил желание да не носи.
В нашия клас са 28 деца като по езика /може би защото е езиково училище/ се разделят на две групи по 14 деца.

# 38
Ние сме в ново училище, затова ще отида да видя как стоят нещата, иначе не бих ходила.
Тото ще има класен мъж, така че няма да му носим цветя  Confused, но Емо ще трябва да подари на новата си класна някво цвете.
Най- голям противник на букетите у нас е мъж ми.

# 39
При нас се събираме преди откриването (8-8.30) в класната стая. Мисля да отида. Събират се децата и част от родителите.
Цветя за класната ще носим, защото е празник и е традиция, а и за да я уважим.

# 40
  • Sofia
Здравийте всички  Laughing. Благодаря за пожеланията и милите думи  Hug.
 В класът на синковеца са 23 деца / до м.г. бяха 22/.
 На 15-ти няма да съм с него. 1. Защото започвам нова работа , и 2. -
вече мисля ,че е голям. Знаем ,че класната ни е същата ,така че съм спокойна!
 Цвете ще носи, и при нас  е традиция. Трябва да го попитам да видя как ще реагира на варианта да отиде без букет  newsm78!
 Pagocт , браво на щерката  моят е дръпнал със 7 см. ,ама пак е дребноват  Grinning.
 Е, да са живи и здрави дечицата  Hug!

# 41
При нас проблемът е следният... в четвърти клас ги бяха разформировали, естествено класната не си беше направила труда да ни предупреди и човекът беше много огорчен, подари си китката без особено желание на новата класна. В пети клас съответно беше отново с нова класна, която сега не е сигурно дали ще бъде същата и според мен там е проблема. Малко е конфузно, като си нарочил китката за даден човек пък се окаже, че не е той получателя Rolling Eyes Губи се смисъла сякаш... А за традиция, да! И за мен това е традицията, но уви...
В техния клас миналата година бяха 24 деца, за тази не знам още.
Митко е пораснал с 5 см. това лято и е целите завидни 142см. Laughing Пак ще е най-ниският ми се струва, но той и не може да е някоя върлина с такива "снажни" родители Laughing

# 42
  • София
Привет, момичета!
Виждам, че с наближаването на 15.09 темичката ни яко е живнала!
Ali_sun, да ти е жив и здрав порасналият малчо, само радост да ти носи!   bouquet
Поздрав и добре дошли и от мен на новите момичета! Hug
Завиждам на всички, които вече са се подготвили за училище, радвам се на ентусиазма ви! Аз обаче съм в пълен амок! Подхванахме ремонт на банята, който по план сценарий трябваше да приключи в петък, най-късно вчера, а още сме на сянка под крушата! Аз го играя бригадир-надзирател и не мога да мръдна от вкъщи, знаете как е - един миг невнимание и след година нов ремонт! Деца командировани при баба, без изгледи да бъдат прибрани скоро! Ученикът - гол и бос според моите виждания, според него - к'во толкова, ще си ходи с дрешките от лятото, пък туй че били поизбелели, поокъсели, поотеснели, много важно!  Twisted Evil Свекърва ми милата рИве по телефона, че не може да го вразуми да не ходи утре с размъкнатите си дънки на ластик, щото те и единствено те му били удобни! Кога ще да купувам чанта и тетрадки... Абе, в ужас съм!
За цветята, ще носи, разбира се! От малък съм го дресирала, че за празничен повод, дамата трябва да бъде удостоена с китка, независимо дали е учител, рожденик, мама на рожденик и т.н.
Не мисля да ходя утре в у-ще, както поради гореспоменатите причини, така и поради факта, че вече са големи! Надявам се обаче скоро да има родителска среща!
В нашия клас се поддържа бройка 26 деца, ако някой напусне, пристига нов! Тридесет и две ми се виждат малко множко, но като се замисля и ние навремето учехме в такива класове, пък сме оцелели!

Успех на всички мами и дечица през новата учебна година! Да са здрави да растат, както се казва - това им е работата!     bouquet

# 43
  • по течението на реката
bibimmama,добре дошла и от мен!
Класа на моите е от 23 деца,но ние на времето бяхме 33  Wink и тогава не ни се струваше неестествено.....за разлика от сега  newsm78
Моят синковец е дръпнал 10см нагоре,но пък за сметка на това е май отънял Thinking,защото на дънките дето си му бяхя добре пролетта,сега се налага да слага колан.А старите,в които не можеше хич да се вмести ги закопчава без проблем.
За разлика от него обаче щерката едно д....це е отпрала.Даже анцунга и е тесен  ooooh!
А с обувките на дамите как стои положението при вас? Обиколихме околните градове тия дни и всички "хубави" обувки за с над 5см ток.Останалите са "грозни". По нейно мнение "не се произвеждат готини обувки с токове каквито ти искаш.Обувките с ниски токчета са бабешки".Да ама аз не разрешавам госпоЙцата да си разваля кркОвете на висок ток от сега,а и по мое мнение не и отива на възрастта такъв ток.Да не говорим,че с тези обувки ще се ходи на училище , а отделен въпрос е и че има нови правила за облеклото там. И сега по този повод сме на Вие в къщи.Не и купих обувки и заявих,че утре ще отиде с маратонките. Crossing Arms
Момичета,само аз ли съм такъв цербер?!

# 44
Така, аз се отказах от вариант по-официално облекло защото класната каза че ще им даде само програмата. Та затуй утре ще е с дънки, тениска и най-вероятно обувки тип маратонки. Нищо специално. Учебниците щели да ги дава друг ден. И по-добре, защото аз няма да съм с моята щерка на училище. Голяма е, да ходи сама. А и аз също ще съм на училище тогава  Mr. Green , но в училището в което работя.
Букет днес трябва да взема, защото детето каза "Госпожата заслужава, затова непременно да ми вземеш хубав букет!"
Само незнам как стои въпроса с учебните помагалата, но сигурно в най скоро време ще ни осветлят по въпроса с колко пари трябва да олекнем за пореден път. И тетрадки не съм купувала още.
Като стана дума за тетрадки вашите деца на какви тетрадки искат да пишат - на малък или голям формат? Ние от началото на пети клас сме с голям формат и казва че й е по-удобно така. Според мен пък малките са по-удобни и не тежат толкова  newsm78 Ама знам ли?!

Общи условия

Активация на акаунт