Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 213
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Честити месечинки на всички бебоци  Hug
Уф, тези зъби ще ни уморят - цял ден Рая мрънка и се коси. На обяд поспахме 2 часа, ама се събуди с рев от болка. Изяде си долната устничка вече... и нищо не помага. Cry Да избиват вече, че да се свърши с тези мъки... Днес пак отказва да яде - само суче, явно я успокоява сукането...ми така ще да е.

Като гледам за какви режими пишете, ние май докато ги стигнем и чукнем годинката. Rolling Eyes
Положението е същото. Едва хапва 1/2 малко бурканче на ХИП или Гербер и после почва да нервничи и да си иска цица. Не мога да преброя колко хранения имаме. Напоследък само като ме види да влизам в стаята почва да ме гледа в циците и да блъска по тях и скимти докато не и дам. Не мога да заместя хранене. Да има как все на цица ще си виси. А аз си правех тънки сметки като Весето да я отбивам към 8-9 месец, като останат 2 млечни хранения.
За урината - успях от 2я път с колекторче. По съвет на педи преди да излезем на разходка, я измих и залепих пликчето. Тръгнахме към лабораторията и там директно и го свалихме и дадохме. Много е удобно така.
ronja77, бързо оправяне ти желая!

# 121
  • Стара Загора
ronja77 ти гледай да се оправиш бързо а за срещата - винаги можем да си я направим. Майка ти къде живее? В смисъл сега къде сте?
Мамите с новите лигавници - няма ли да ги снимате бебоците да ги видим?

# 122
 Cry бебо падна от дивана на главата си, към 3 и половина, нагъна се между дивана и маси4ката .  половината диван е ограден с дебели високи възглавници, аз станах да му взема млякото от затоплителя - на 2,5м. и докато се обърна - той полетя....  ooooh!
изплака, рева 5мин. после му дадох млякото, изяде го, но връща 5-6 пъти по малко мляко. това брои ли се за повръщане  ooooh! педи каза да следим за повръщане, отпадналост и температура. сега спи. ИМА ЛИ И ДРУГО ДА СЛЕДЯ? И ако има нещо да ходим до пирогов. много ми е притеснено  Tired

# 123
Мамите с новите лигавници - няма ли да ги снимате бебоците да ги видим?
Днес се опитах, ама е толкоз нервна, че само намръщена излиза... утре ще се отчетем. Hug

беба, много страшно това с падането - дано да няма нищо обезпокоително и с бебчето всичко е наред. Hug

# 124
Много благодаря за пожеланията!
Слънце,майка ми живее на 200 метра от "Ния Мед".
За яденето на пюрета-моя дундьо е на настроения,понякога яде с удоволствие,друг път реве с глас,а става дума за едно и също пюре.Аз вече спрях да се кося-детето гладно не се оставя,просто приемам ,че в момента не му се яде.Обаче съм в чуденка как така яде по-малко от количествата за възрастта му,а качва юнашки теглото...Даже АМ яде по-малко от написаното на кутията.
Моята коса вече е една трета от това,което беше(не преувеличавам).Дали някога ще се възстанови?

# 125
Роня, да се оправяш бързо.  Hug
Беба- не се притеснявай, щом е плакал веднага. Колко още има да падат  #Crazy Гледай тези неща дето ти ги казва педито, няма да ти се налага да ходиш до Пирогов сигурна съм.  Hug

И нас ни мъчат зъбите, но аз спрях да я проверявам. Взима си Дентокида и ако много стане страшно, я мажа с нещо.
Иначе имаме друг проблем- върти се като пумпал през нощта. Мята се насам натам и ръмжи. Като я гушна не секундата се успокоява.

А зимата не знам какво ще правим- днес какво ли не правихме с тати. Сега ни е интересно да се изправяме на крака. Само да и подадеш ръка и веднага се изправя на цяло стъпало.  Rolling Eyes

Хайде от нас лека и мека  Hug

# 126
  • Варна
Благодарности за съветите и идеите (някои от които пробвах веднага -напр. купих плодово-зеленчукови пюрета, но и тях отказа). Хладилника ми е пълен с отворени пюренца от различни плодове, от които са зачекнати по една-две лъжички. Здраве да е, пък манджата ще я измислим.
Ето малко снимчици от нас (само да отбележа, че на снимките Симона изглежда по-закръглена, отколкото е - да не помислите, че се втелявам напразно Blush)
http://martenichki.snimka.bg/baby/martenskite-beboci-na-6-meseca.404889.14719400
Лека вечер!

# 127
беба това са нещата,за които да следиш.Някой деца не са отпаднали а превъзбудени,мятат си и главичката.. Въобще следи за необичайно поведение,на дявам се всичко да е наред,и въпреки че си е доста стресиращо и притеснително така ще е занапред.Стават все по-пъргави и изобретателни.. Rolling Eyes

Я,колко мами още не са заместили хранене.. При нас се очертава след месец най-рано.С Poli+ и Еlwing се движим май..  Wink

ronja77 какво го закъса ти..?!С кръста ли? Thinking

Gery Moore oсвен изброеното от анастасия 22,пробвай и рибка. Wink Не че имам кой знае какъв кърмачески стаж и с двете,но още с Дари забелязах че като си хапна хек филе(пане) ммм..много обичам и до час-два пълнех резервоарите. Mr. Green Hug

Да отпЕрА един въпрос:сега вече като са "по-големи" бебоците,ще сменяте ли козметиката? Thinking Повечето май сме със Себа мед,но вече ми се иска да сменя с нещо друго,Clorine de Farme може би..? newsm78

Изчезвам,че мъж ми "сготвил" от Кауфланд и ми направил зелена салатка..newsm22

# 128

Да ви почерпя ,че днес малката Никол става на половин годинка.
Искам да поздравя Ади и Калина Мария.Да са живи и здрави и да слушат много.

# 129
Добър вечер  bowuu
честито на месечинковците  Hug
ние се мъчим да се преспим,но нещо не иска да си пие млякото,а иска само вода  newsm78,вечер ако не изпие 100мл вода не заспива  ooooh!
Вес,много е тъпо това с доставката,ама като съм в малък град и нищо няма  Tired
ние днес излизахме за 2 часа,духаше много вятър,но му сложих дъждобрана и спа като къпан,а в къщи е едно мрънкане край няма  ooooh!,зимата дано повече се заиграват  Rolling Eyes
Беба,дано всичко да е на ред  Praynig Praynig Praynig

утре ще даваме урина и кръв,взех 2 колекторчета,дано се справим

# 130
Много благодаря за поздравите.
Gery Moore Аз увеличавам кърмата като цедя по често.Случвало ми се е от стрес да намалява и после пак се е възстановявала.
baby_moni Никол пък не яде никакви зеленчуци незнам какво да правя и аз.
КаЯна стискам палци с Яна всичко да мине благопулучно.

# 131
  • София
Тони_дт, тука съм, но лядко влизам.

Сирене смятам да давам козе, бисквити вичи дамач на Хип и на Плазмон.

Гери Мур, свари си жито за увеличаване на кърмата или на ХИп има такъв чай, аз така си я подкарах. 

Сладки пюрета и мойта не яде, ама аз й тикам в устата

# 132
  • София
Здравейте и от нас.

Я,колко мами още не са заместили хранене.. При нас се очертава след месец най-рано.
...
Да отпЕрА един въпрос:сега вече като са "по-големи" бебоците,ще сменяте ли козметиката? Thinking Повечето май сме със Себа мед,но вече ми се иска да сменя с нещо друго,Clorine de Farme може би..? newsm78

Ние май няма никога да заместим кърмене  ooooh! ooooh! ooooh!
А за козметиката, след петия месец, каквото свърши, заменям с Бочко - доволна съм, няма реакции.

И да питам и аз в тази връзка: до кога се маже кожата на бебето след баня и какво ползвате в момента (мляко, лосион...) newsm78

ЕДИТ: я какво ми показаха... 
http://c2h5oh.blog.bg/politika/2009/09/08/bg-batko-ili-chervoto-na-miobius.393667

Софийска среща - събота - 12.09.2009 г. - Борисова градина - 11 ч.
Записвайте се: зелено човече
Който не следи новините, метрото вече е "вързано"  Peace

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 22:03 от зелено човече

# 133
  • Стара Загора
Аз скоро купих мляко за след банята и като ми свърши продължавам с олиото. Лека нощ от мен!

# 134
Aз ползвам на Саносан-мляко и душ-гел, доволна съм! Peace

Общи условия

Активация на акаунт