Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Слънце ми грешно съм разбрала то аз само за детето мисля напоследък та заради това .......Аз няма с какво да вървя сега като се захлади.Щото нали нищо не ми става.......

Честит първокласник на Каяна-голям сладур.
Аз днес захраних с месно пюре.Пуешко месо на сънвал добавих към зеленчуко пюре -останалото аз го изядох(мн вкусно)  Embarassed
Утре само зеленчуково ли трябва да давам? Или може да му дам пак пуешко?

# 31
Някой питаше за царевично нишесте. Аз купих на Биосет от Метро, чисто царевично, не плодово. Но още не съм го ползвала и не мога да дам отзиви.

аз ползвам това на биосет, продават го в хит, 4исто-цареви4но - хубаво е, бебо го яде. варя го и като поизстине прибавям от АМ-а и плодово пюре - става много вкусно.

за месото - редува се, месно, после зелен4уково.  между другото в готовите месни менюта има по-малко месо - 8% и може да се даде цяло, докато в добавките %тите са 40!  Peace

# 32
Светле,както и досега,продължаваме като че ли нарочно със захранването по едно и също време с еднаква храна. Mr. Green И аз бях писала за пуешкото на Сънвал... CrazyМного е вкусно. Laughing
Ама се чудя същото,как точно се захранва с месо???Аз му разделих пюренцето от 80 гр на 2 за онзиден и вчера,а днес му дадох само зеленчуково. newsm78 За утре имам 190 гр пуешко с моркови и карфиол . Thinking

Попитах и тук,ако искаш може да следиш отговорите. Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419129.msg12381393#msg12381393

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 16:46 от АлЕкС-мама

# 33
Алекс-мама да с теб вървим ръка за ръка в захранването и аз те следя от време на време като имам време да чета хихиихих
Ми аз от теб видях,че имало малки бурканчета(добавки) на Сънвал и вчера веднага купих 2 бр.

беба,така е за %-те. Това означава ли ,че утре мога да му дам едно такова, в което месното е 8% или трябва да си е чисто зеленчуково и да ги редувам.Аз това се чудя.Защото аз сега захранвам .А добавката пише ,че трябва да се употреби на другия ден и затова я изядох аз (остатъка).

# 34
# 35
Най- мразя да съм в безтегловност. Цял ден подсмърчам, а дребното се чуди защо не я забавлявам. Само да стане време и ще си сложа противогрипна ваксина.

Каяна- честит ти първолак.   bouquet Много е елегантен.

за по- дебели дрешки- аз винаги си държа 3-4 блузи с дълъг ръкав и 2 тънки жилетки. От край време съм си зиморничава. А на детето в един от рафтовете и държа по- дебели дрешки.
Днес излизаха с тати и кенгуруто (че ме е яд, аз го сложих само 2 пъти, а то е много хубаво) да се разходят. То е било разглеждане, смях, закачки.

# 36
Здравейте!
Започнах да чета темите, но признавам си - омръзна ми  Embarassed и довърших по диагонал.

Да се похваля, че вече си имаме две зъбчета newsm44 . Избиха едновременно, бързо и безпроблемно  Simple Smile .

Сега за почивката - беше превъзходно!!! Возихме Марта на лифта, водихме я в "Царска бистрица" и т.н. Беше ненаситно това дете. Постоянно беше гладна  Shocked .

Купих пюре от риба (голям фен съм й) и на бурканчето пише, че е от 6 месеца, затова сериозно се замислих дали да не го въведа преди месото  Thinking .

Може ли някой да ми каже, кога може да се дава каша  Embarassed ? Досега сме въвели морков, картоф, тиква и пашърнак. От плодовете папкаме сини сливи и ябълки.

Кафе с мед, би ли ми написала на ЛС твоята схема  Praynig .
зелено човече, и аз се чудех за този пащърнак - да го въвеждам или не  newsm78 . После реших, че не трябва да налагам на бебка собствените си вкусове относно храните  Peace

# 37
Хайде и ниев новата темичка  Grinning Нинче  Hug

Животинче, и аз като теб се радвах поне на сутрешното кърмене, ама от седмица и него отказа Никола. За това имам едно предложение към Веселина - да си сменим децата за няколко дни - така хем аз няма да се налага да цедя в банята, така и ти няма да хвърляш АМ - пари си давала все пак  Wink. Честити ти 6 год семеен живот - само цветя и рози.  

Съгласна съм  Mr. Green Но най-вероятно ще ми звъните на пожар, като дойде време за спане и нощно ядене  Mr. Green
Днес ми дадоха идея във форума да й слагам плодова каша в млякото, малко да убие мириса и вкуса. Но аз ще сложа направо плодово пюре  Rolling Eyes Дано стане така  Praynig Това ми е последната възможност преди да включа кис.мляко  Tired
Но си купих и БИО кис.мляко за всеки случай. Ама то егати златното мляко - 1,70  Shocked То с него ще ми стъпи по-скъпо отколкото с АМ  Money

Животинче, аз си купих зимно чувалче на Хане. Ето такива са техните:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2946
Скъпичко е  Money Но си струва  Peace Много по-голямо е от другите зимни чувалчета. Спокойно ще може да се ползва и догодина, когато нашите ще са към 2год почти. Много са му хубави материите и са закрепя много стабилно за количката. С Маги имах едно, което постоянно се смъкваше и трябваше да го дърпам и намествам под нея  ooooh!

nani_v, аз оглеждам за подаръци в Амазон, http://www.toysrus.com и http://www.walmart.com/  Peace  Но има още мнооого  Wink

КаЯна, честит ти първокласник. Дано да му хареса  Grinning

И аз се чудех същото нещо миналата седмица, когато въвеждах месото. И аз въвеждах 5дни пейка без прекъсване. Както въвеждах зеленчуците - първите три дни по 1/3 от малко бурканче, после 2 дни по 1/2 булканче и накрая едно 125гр бурканче и пак допълних със зеленчуци до 190гр   Peace После започнах да ги редувам. Другите меса не мисля да ги въвеждам. Ще си ги давам директно  Rolling Eyes
Да кажа, че Мира нещо ен хареса пюрето на Хипп от 125гр с пуйка, картофено пюре и царевица. Ама то и гадно си миришеше  Sick Нещо се изложиха с това пюре Хипп. Иначе преди това й бях давала на Гербер и много ги хареса  Peace

Инкогнито, поизчакай с рибата  Peace Тя е много силен алерген. Вие, като гледам сте в началото на захранването. Старта педи на Маги, която попринцип ми казваше да захранвам по старата схема от рано, ми даде да дам риба чак на 10мес  Peace Питай си първо педито.

И аз си бях изкарала две-три ватирани комплектчета още, като беше станало малко по-хладно веднъж края на юли някъде  Peace А днес си излезнахме направо със зимното чувалче с не много дебели дрешки  Peace

# 38
Какво писах какво правих всичко се изтри ooooh!
Взех го малкия преди малко, щастливо детето, харесало му, а дано все да е така.

Що се отнася до дебелите дрешки, малката хич не си износи лятните, има даже и такива дето не ги е обличала, ама тук като е клинч, няма как.

За пюретата, не мисля че има къде да се поръча, аз ги купувам от местното Теско, те имат доставка но само за квартала, а и дори да са ти на съседната пряка пак си плащаш доставка.
А някой пазарувал ли е от Хер бебе на бул.Мадрид. Аз там за баткото пазарувах храна, а с Яна само минавах да видя какво има, но ми носеха от Ремедиум и не съм купувала. Та мисълта ми беше, там беше много заредено от всички марки.

Тони как си мила. Как е малката. Как се справяш без татито. Ще се справиш, сигурна съм.

Инкогнито честити ви зъбчета, дано винаги ви излизат така лесно. Радвам се че почивката ви е минала хубаво, а малката принцеса сигурно е огладнявала така заради чистия въздух Peace

ААААА за малко да забравя, пак имам повод да черпя. Братовчедка ми днес е родила близначки.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 20:26 от КаЯна

# 39
  • София - Рим и обратно
Пащърнака, противно на очакванията ми, беше приет доста радушно от Софи. За мен няма никакъв вкус, но на нея й хареса. Но тук го няма, за съжаление.

# 40
  • Ловеч
и аз се чудех за този пащърнак - да го въвеждам или не  newsm78 . После реших, че не трябва да налагам на бебка собствените си вкусове относно храните  Peace
С риск да ме оплюете като невежа: Аз пък трябваше да питам Гугъл какво е това пащърнак. Нито съм го ползвала, нито съм го виждала по пазара. Захранването на бебоците е спрямо местната кухня, може някои държави или региони да го ползват масово. Не знам защо му се вглеждате толкова много за въвеждане като после няма да готвите с него.
Инкогнито - честито ви озъбване, дано и другите излязат така лесно.
КаЯна - честити попълнения в семейството, радвам се че първият учебен ден е минал добре.

# 41
 Hug
Айрис,и аз това бях коментирала преди известно време за тези чуждестранните зеленчуци,че не съм яла такива през живота си и едва ли някога ще му ги сготвя.Че и умувахме тука (с Нинчето май беше newsm78),как да въведем тукашните,при положение,че някои ги има само в нашите си пюрета...
Но пък си купувам на Алекс пащърнак (и броколи-и тях не съм яла),защото му харесват,ама най-вече,защото такива са вносните пюрета. Rolling EyesНяма лошо. CrazyНо далеч не са задължителни поне за мойто чАдо,щото не шЪ яде след пюретата пащърнак. Laughing
И ето две снимчици на дребчо-бебчо племенник и на мойто диване за сравнение колко голям изглежда Алекс,а и по-едрички има от него. Mr. Green

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 20:40 от АлЕкС-мама

# 42
Оййй,Алекс-мама,много е сладък  Heart Eyes,много бързо се забравя кога и наще бяха толкоз мънички   ylinfant,пу,пу,пу  Hug
И аз това се чудех за тия зеленчуци,като никога няма да ги ядат,ама на,както е казала Алекс-мама,такива пюрета има,такива даваме  Rolling Eyes
Вес,утре ще ми донесът сеника,времето се развали и май няма да мога да го сефтосам тука,но ще пиша отзиви  Peace

# 43
беба,така е за %-те. Това означава ли ,че утре мога да му дам едно такова, в което месното е 8% или трябва да си е чисто зеленчуково и да ги редувам.Аз това се чудя.Защото аз сега захранвам .А добавката пише ,че трябва да се употреби на другия ден и затова я изядох аз (остатъка).

ххихихии, много са вкусни месните пюрета Simple Smile))
за редуването - щом днес си дала месо, утре е само зелен4ук, в сряда може такова с 8% - то си е достатъ4но като месо, 4етвъртък пак само зелен4ук....
после се добавя и жълтъка в зелен4уковото, след това и сирене...

за рибата - педи ми каза риба и дроб последно се въвежда!

за пъщарнака - днес дадох за 1ви път  аз се у4удих как с апетит го яде, много лепкаво ми се видя.

имаме си 2ро зъб4е!! много е нервен милия днес... през 2-3 дни му избиха 2те зъб4ета....

хайде лека от нас Simple Smile) Hug

# 44
  • Варна
Божеее, аз си мислех че има мами тук, които бързат със захранването, а преди малко се чух с моя приятелка, с бебе мартенче, мисля че на 18-ти се роди, та я питам вие захранихте ли се вече, а тя - да отдавна и вече 4 хранения са му заместени  Shocked  4 от 4 , тоезт няма млечно вече  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Вика: тя педито  ми каза да почна на 6 месеца, ама аз не я слушам  Rolling Eyes  И защо мислите ? Защото били на АМ  ooooh!  
КаЯна, мерси за специалната почерпка  Hug  Добре че се научи,че я колко поводи за почерпки имаш днес  Peace Честити близначки,  да са живи и здрави   bouquet И браво на първокласника, че всичко е минало добре и е доволен  Hug Само хубави неща от тук на татък ти желая  Praynig
Честито на озъбилите се   bouquet
Аз стегнах багажа, утре отиваме при майка ми в Пз за 2 седмици, дано мине леко пътуването, че каквато е дивачка Вики, толкова време овързана как ще стои незнам  ooooh!  Мин път беше малка и мина супер пътуването, но сега.....  Rolling Eyes  А и с това тъпото време се побърках какви дрехи да взема - ще стане ли топло, няма ли, студено ли ще е......

Общи условия

Активация на акаунт