Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Добър вечер.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ НА ТАЗИ ДАТА !

СЗА благодаря ти за отговора Hug . Има ли смисъл да ти казвам че съм съгласна с теб, като обикновенно е така Peace Явно с теб сме сходни по мислене.

Аз да ви кажа моя батко какви ги свърши днеска. Вчера ми се обади една от майките в градината да ми каже че има ревю на детски дрехи и им трябва едно момченце и пита Петьо дали ще иска. Казах и че ще и кажа след малко. Викам му на мойто дети да дойде и го питам. Искаш ли така и така да участваш, това и това трябва да направиш и той супер щастлив ми казва ДА. Обадих се да потвърдя и днеска рано рано в 9ч тръгнахме за Бс. Отиваме всичко точно и ни викат да им мерят дрехи. И мойто като ревна като каза НЕЕЕЕЕ. Неискам да ме качваш на таз сцена, неискам други дрехи и аз  Shocked Викам абе мамо няма страшно ела сега тука виж другите мойто реве та се къса. Баща му и той човека приготвил камери, фотоапарати детето става топмодел...да ама не. И аз се чудя как да откажа. Поела съм ангажимент немога просто да кажа ааа не не мерси отказвам се и то половин час преди началото. Ама явно организатора видял какво става и ми вика ако не иска мога да се обадя на друго дете и аз така си отдъхнах. Извиних се че сценичната треска яко ни друсна и си излязохме.После немога да го успокоя пък мойто. Баща му се ядоса, ама какво да направим дете е видя му се страшно и това е.
 И така приключи първата и последната ни моделска изява с грандиозен рев.

# 361
Dilein и февруари беше перък 13ти, Wink

Вярно бе ,така беше  ooooh!

# 362
  • София
 Здравейте!!!
 Честити месечинки на цялата банда от 13ти, които навършват половин годинка!!!
 Благодарим за поздравите вчера Hug
 Слънце, Алекс-Мама, да ви кажа днес моят Влади с какво беше захранен от свекър ми - със торта Cry Че му хареса, хареса му, ама като пъдарин ли трябва да го пазя от дядо му, ужас, аз сладкиши изобщо не смятам да му давам, а той още не захранен с друго му даде торта Confused
 Галина, ех какъв сладурко и той, твоят батко, здраве да е, важното е, че са били разбрани организаторите Wink
 Зелено човече - тази седмица сме на контролен преглед в ИСУЛ и ще видим как вървим с хемоглобина, но мисля, че сме екстра!!!Ако ходиш до Джъмбо, ще искаме едно албумче Peace
 За соковете - и аз не бързам да давам, което кара свеки да си мисли, че съм много глупава - отново..
 Да ви помоля за съвет -- утре за нас е денят, в който ще се захраним с картофче, а нашата пед-ка каза да сложа малко масло, а аз до колкото зная, не е редно newsm78, права ли съм или няма проблем и да я послушам???

# 363
  • София
Елле, в купените пюрета картофени (Гербер) има масло (или олио беше  newsm78 ) от рапица. Аз не исках добавка и дадох пюре само от картоф (първите дни - с малко кърма). Нали ни дадоха домашни картофи и си ги бъркахме ние. Да ти кажа, че на пара се води по-полезно, ама по-сухо някак става, а сварен картоф ( в малко вода) по-добре става (според мен). Ама Калин хич не го хареса картофеното пюре, де. Едва на морковите се усмихна. Какво албумче искаш и как ще се видим да ти го дам?  hahaha Още ми държат влага костенурките...   Joy

# 364
Привет!

Ето почерпка и от нас

Честито и на останалите бандити от 13-ти!

С мъжа ми си мислим да го отделим човека вече в неговата стая.
Малко ще ми е терсене с нощното кърмене на мен, ама ...
Някой да сподели опит  newsm78

# 365
  • София
 Хели Хели, не е ли ранко да го отделяте сам човека? Според мен е хубаво барем на годинка да станат децата, за да се отделят. Е, вчера излизаме с Илийката и той нещо си приказваше, ама се задави от слюнката си. Направо се засиня, докато го извадя от кошчето за кола и го обърна надолу. Още са малки и ми се струва рисковано да не ги чуваме. Вие си знаете, де. Големият спеше с нас до три годинки, а малката до година-две, ама с нея беше по-лесно, че отиде при батко си.

# 366
  • София
 *Elle* по-добре сложи една-две капки зехтин, отколкото масло. Мойто педи ми беше казало, да сложа ако няма някаква мазнина в пюрето, но както и зеленкото ти е казала, в купените пюренца има. Иначе и аз на Тео като му дадох картофена пюре за първи път му добавих и малко кърма, защото беше гъстичко.

Зелено човече, забравих да кажа, че аз съм ЗА среща през почивните дни  Peace , без значение къде. То май все едни и същи си ходим по срещите де, но може пък и някой друг да се излъже, знае ли човек  Wink

heli_heli, според мен е още малък, но това си е лично мое мнение и не искам да го натрапвам. Вие с таткото ще вземете сами правилното решение, защото това зависи и от самото детенце, а вие си го познавате най-добре.
 Аз нямам особен опит - баткото отиде да си спи в стаята, чак след като Тео се роди, но и сега като се събуди през нощта идва при нас на спалнята.

# 367
Честито на месечинковците днес, да са живи и здрави и много усмивки им пожелавам! newsm51 smile3525
А Слънцето е намерила инфо за чувалчето на Викторията, мерси  Peace...не се сетих ...  аз бях го сложила по друг начин, но усещах, че не е правилния.
*Elle* ами на мен ми се струва рано за масло и аз давам картоф, но в комбинация с тиква... с тиквичка, но наистина  се учудих колко е гъсто...аз давам купени на Хип и аз щях да ти предложа да сложиш малко кърма за да се омекоти консистенцията. Peace
Лека! Hug

# 368
Привет!!!
Честито на всички, родени на фаталната дата и специално на Елия на Elq bouquet  bouquet  bouquet
Elle, маслото съдържа белтък  от краве мляко, така че наистина не е редно да го дадеш с първото пюре.Най -добре го смеси с кърма, в нея има достатъчно вода и масленост, за да стане гладко и на - вече вкусно пюрето. Моят Боби е голям фен на картофеното пюренце, хубаво разбъркано с кърма - познат му е вкуса и много го хареса за мое учудване. Защото аз започнах с морков, а се оказа, че той не го понася и все още се мръщи дори на пюре, в в което  има морков.
Оки4, добре завърнали се, липсваше  Hug
За колажа, аз не съм готова със снимка, а защо сложихте дата 14.09 ? аз  исках да направя специална, но ако много държите да е до 14.09 , ще сложа някоя налична

# 369
Здравейте и от мен! Нали нашият тати си дойде,та сме все по гости и нямам време да пиша! Минавам да се отчета на бързо 8кг сме,имаме 1 зъб,ядем всичко,което готвя за нас,онзи ден ядохме и кюфте-умря си от кеф малкия бонбон! Поздрави на всички,като си замине тати,ще съм по-редовна,че сега и събор предстои... Hug за всички

# 370
Здравейте и от нас  Grinning

Аз май нещо съм изпуснала. защо сме на 25-та страница и няма нова тема  newsm78

Ей, колко много бебоци вече дават зор да се изправят. Горките им майчици  Mr. Green

Много тези сте обсъждали гледам.

За праховете. Аз от началото си пера с Перил Сенситив Гел. Много съм доволна  Peace До сега имам само 1-2 дрешки със съвсем бледи останали петна. Но пък и Мира не се клепе чак толкова за сега  Rolling Eyes
Но скоро ми се наложи да изкарвам леке от подобаващо напоен фулмастер в панталоните на каката  ooooh! Да ви кажа с Вениш всичко се махна  Party Аз вече го бях отписала, защото петното наистина беше зверско  Crazy

За лягането вечер. Ние лягаме към 21ч. На мен ми е все тая дали ще лягат рано или късно  Rolling Eyes И с Мира и с Маги сме стояли до късно с гости и приятели. Особено, ако сме навън някъде, и двете си спят в количката и готово  Peace Маги вече не й е никакъв проблем да откарва и до 1ч /пробвала съм я  Mr. Green/
Нощното кърмене и при нас продължава. Но поне последно време е по-нарядко, пу-пу. Аз вече се отказах да я отбивам съвсем за сега. Не мога да се мъча да й давам АМ с лъжичка посред нощите  ooooh! Остана ни едно кърмене следобяд м/у обедното пюре и кашата вечер и вечерно кърмен преди лягане. Естествено и нощно време колкото изцока. Но не мога да си представя да стана в 5,30-6ч, когато се буди обикновено за ядене и да се храним с лъжичка. Това значи, че не само аз трябва ад се разбудя, но и тя. И си представям какъв рев ще е  ooooh!
В тази връзка вече изкарах цяла седмица без да ям сладки неща  Crazy И вече направих две тренировки  jump Леле, никога не съм била толкова зле  Tired Дори, като влизах във форма след раждането на Маги. Направо си се чувствах, като слонче тръгнало да подскача   261uu  Tired И сега осъзнах колко много са ми се уголемили циците от кърменето. Ми аз не мога да подскачам, като хората  Shocked Имам чувството, че ще ми паднат от друсане  Whistling Ще трябва да се омотавам по-сериозно отколкото преди  Mr. Green

За сока. Аз дадох към 6-ти мес за проба. Не поиска и да пробва даже  Rolling Eyes Едвам отпи глътка и такава физиономия направи, все едно лимон й дадох. Повече не съм пробвала  Rolling Eyes
Попарата /т.е. глутена/ ще го въвеждам от другия месец и с него ще заместя и закуската. Аз и без това вече заместих сутрешното кърмене с АМ. Вече, като че ли посвиква с вкуса му  Rolling Eyes Вчера и днес си изяде по 150мл вода  Shocked Като днес умишлено намалих дозата на плодовото пюре и дори не сложих от кашата  Shocked Но това не ме топли особено, като определено няма изгледи да приеме, че течностите бебето ги пие с биба или поне накрайник  Tired Продължаваме упорито да си даваме всичко с лъжичка  ooooh!
Тези дни ми казаха, че ще могат да ми дават домашно козе сирене. Мисля да карам поне в началото с него щом го има  Peace И без това ще ми го дават без добавена сол точно за целта  Party

Снимката на омазания Алекс е страхотна  Laughing И, като гледам всички имаме достатъчно материал, предлагам следващия колаж да е с такива снимки  Laughing Ще бъде много весел  Party
По този повод аз днес най-накрая склоних и оставих Мира да си докопа купичката с кремчето вечерта. И без това бях направила повечко. Е, как се изкефи това бебе  Laughing Като започна да си рови с пръстчетата и на двете ръце вътре и й е едно интересно  Crazy Бърка, рови и после си разглежда омазаните пръсти  Laughing

вероники, много мерси за инфото за дрешките  Grinning Значи ще се разходим до там. Нищо, че аз вече се изръсих за две бодита на Карамелл по 8,50  Crazy Ама аз и преди съм ги виждала само на тази цена. Пък и, като гледам българските бодита, дето можеш вестник да четеш през тях, са по 7лв  ooooh! Днес точно за това се разговорихме с една собственичка ан детско магазинче. Как може българските дрехи да са с толкова ниско качество и да са на такива цени  Shocked Бодитата са от толкова скапано трико, че става три номера по-голямо след второто пране. Да не говорим, че повечето са супер несъразмерни. Майка ми последно беше купила боди за Мира. Ами бодито 0-3 мес, ръкавите за 3-6 мес дълги  ooooh! Днес гледах блузки. Еми как може блузка, в която е очевадно, че няма нищо вложено /нито трикото качествено, никакъв дизайн, че дори и щампата дето са я пльоснали отпред на нищо не прилича/ и да е с цена 10лв. А до нея турска блузка със страхотно плътно и меко трико и с хубава визия - 11лв  ooooh!
 Днес гледах обувки за Маги. Обувки на Капчица. Да оставим, че никаква марка не са. На визия, като издялкани от дърво, твърда кожа и 45лв  Money Еми сори, ама няма да купувам българско  Crossing Arms
Днес точно преди да се разходя из магазините, разглеждах сайта на Мадъркеър. Еми техните бодита излизат по 10-11лв. Е, как ще дам аз 7-8лв за Комес, Сали и т.н., като за 3 лв отгоре мога да си поръчам Мадъркеър. Еми няма да стане!  Close
Ох, нещо се ядосах  Crazy Ама днес просто излезнах от релси с тези цени. Сега съм на път да си поръчам на Маги зимното яке точно от Мадъркеър, защото ще ми стъпи към 50лв  Rolling Eyes

Ох, много се отнесох нещо  Crazy  Laughing
Хайде лека нощ  smile3524

# 371
БОДЛИВКЕ, за сока имам предвид, че ако си яде плодовете, те са по-полезни отколкото сока. Виж, за плодове, които не ги иска цели, а ги пие на сок съм склонна - но във всеки случай ще е след годинката. Гого и сега не пие много сокове, а ги пропи чак към 2.5-3.0 годинки. Но той не яде почти никакви плодове, затова се принуждавам да му давам плодови пюрета (които си хапва) или да му предлагам сокове (които много много не иска Simple Smile ).

Вероники, мерси за инфото, но пак не разбрах къде точно се намира тази Бяла къща  newsm78 В Хаджи Димитър, но къде там?

ГалинаГ24Hug

Окич, добре дошла отново!

За похода - аз също се надявам да можем да се включим, но ще е само ако таткото може да дойде. В моята кола нямам столче за Гошко (в колата на мъжа ми има вградено и не мога да го местя) и затова с нея ходя само като съм с Ники. По същата причина не откликвам за срещите ни, но се надявам скоро да купим столче и за Гошко и да се присъединя към някоя среща.

Гошко също спеше при нас докато забременях, по-точно докато започна да му преми корема ми  Laughing След което се премести в неговото си легло, което обаче все още е в нашата стая и скоро май няма да го местим. Но пък изпращам мъжа ми за ново легло до ИКЕА в Солун във вторник и искрено се надявам да купи точно каквото съм му казала Simple Smile

Лека нощ от нас.

# 372
  • София
Честити месечинки на днешните бебоци и от мен!   bouquet

heli_heli, аз опит за местенето не мога да споделя, но ние също ще отделяме малкия съвсем скоро. Следващия уикенд се местим (още не мога да повярвам, но няма мърдане вече, съвсем сигурно е Rolling Eyes). Та в новия апартамент няма място за креватче в спалнята и дребния директно заминава за неговата си стая. Не очаквам да имаме проблеми. Той си спи по цяла нощ без да се буди от доста време. С кърменето вече приключваме (Така и никой не ми отговори на питанка за за отбиването...  Crossing Arms), а относно чуването - ми има си бебефони за таз работи. Ние и сега като го приспим към 10ч и с татко му си седим в хола, а дребния си спи в спалнята, но си го слушаме през цялото време...
Но всеки си знае де, то и аз не мога да съм сигурна, че ще му понесе леко промяната.

Vasida, намери ли в нета чувалче на АБЦ? Аз нещо не откривам, а момичетата в магазина се опитваха да ми обяснят, че вече имало само торби за крачетата, цели чувалчета не произвеждали...

SZA, кое легло си си харесала? Ние си взехме LEKSVIK

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 00:36 от jivotinche

# 373
  • София
Вероники, мерси за инфото, но пак не разбрах къде точно се намира тази Бяла къща  newsm78 В Хаджи Димитър, но къде там?
Бях сложила линк към интернет магазина им и там пише адреса, но явно не си го видяла. Както и да е - виж тук на картата Къщата е на ъгъла на ул.Ильо войвода и Кочо Честименски. Има табела на самата къща, няма как да я пропуснеш  Peace

.... С кърменето вече приключваме (Така и никой не ми отговори на питанка за за отбиването...  Crossing Arms)
jivotinche, на мен ми се наложи да спра да кърмя Ники инцидентно, когато му бяха останали само 1-2 кърмения на ден (почнах да пия лекарства, несъвместими с кърменето и нямаше сисъл да се цедя и да съхранявам кърмата). Гърдите ми се бяха препълнили и бяха станали твърди и болезнени, а като се изцеждах по-малко, за да намаля напрежението ставаше още по-зле, защото прииждаше още кърма. Стягането също не помагаше по никакъв начин, а една позната ми беше казала, че хапчетата също не вършат работа. Единственото, което ми помогна тогава бяха студените компреси с лед - сложих си няколко пъти и всичко приключи благополучно, без усложнения.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 01:40 от veroniki

# 374
  • Варна
Мерси за отговорите за картофа. Семперското пюре е наистина много гъсто и аз го разредих с АМ, но пак не се харчи много. Така или иначе започнахме с картоф и ще трябва да устиска още 2 дни и ще получи морков или тиква. Аз като я гледам как се облизва, когато й пръскам в носа Стеримар, май солено по- ще й хареса. Ама не може.  Simple Smile
Масло и на мен ми каза педи да слагам, но аз пропуснах. Точно защото е продукт от краве мляко.            А това с кюфтето ме потресе.  #Crazy  
Петната ги боря с един домашен сапун от майката на мой приятел. Досега не ме е предавал, но не се е сблъсквал с моркови и др. Пък с цвеклото каква веселба ще е  Mr. Green  А за качеството на препаратите - мой познат, работещ в бранша ми каза да си вземам Вениш само от мострените пакетчета, че иначе падало яко разреждане.  
Някой за Комес ли беше питал? НИКОГА няма да купя нещо тяхно.  2 пъти съм попадала на техни дрешки -  трагедия бяха, едната изобщо не я облече, защото беше невъзможно да й провра главата  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт