Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 143
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ехооо  Hug
Да се наредим и ние в отбора на кривите бебоци  bowuu
Гери и ние не ядем плодови пюрета,само круша,ама и нея отказва понякога  Tired
Ако и утре е такова времето,тотално ще изперкам  Crazy ooooh!
Галина,горкичкият  Cry,дано вече не боледува малкия  Praynig Praynig Praynig
Слънце,супер си  newsm03
Аз сега вали,не вали ще го опаковам и отиваме малко на разходка,че ''лайненцето'' не се търпи  ooooh!

Вес,днес ми пристигна сеника,супер е,много хубаво пасва и стига почти до крачетата,мисля,че няма да му пече,ама като има слънце ще споделя  Peace

# 91
пфу,добре че мога да плувам,инак не знам как щях да си дойда  umbrella

# 92
мами, има ги ринговете в павлово, или днес или утре 6те си взема, много 10х! Wink))

Един бърз сондаж - какво сирене давате и какви сухари/бисквити?

# 93
Вес,днес ми пристигна сеника,супер е,много хубаво пасва и стига почти до крачетата,мисля,че няма да му пече,ама като има слънце ще споделя  Peace

Ей, супер! Значи тези дни ще ходя и аз да си го купя  Peace Бих си го поръчала и аз от нета, но не ми ес праща 7лв доставка  Tired Аман от тези цени по нет магазините  ooooh!  Money

За показаното меню, ние ще сме на него към 7мес. Тогава мисля да въведа глутена и да заместя и сутрешното мляко.
Та по повод млякото, днес сутринта й спретнах едно плодово АМ на малката, та да го яде  Laughing Първо сложих 1 ч.л. плодово пюре, не го искаше. После сложих още една лъжица. Пак му се чудеше. Накрая сложих една хубава лъжица каша  Mr. Green И тогава вече се прежали и го изяде  Laughing И това на 60мл вода с 2 м.л. АМ  Laughing И съответно си го давахме с лъжичка  Crazy
Днес ходих и купих една плодова каша да имам да слагам в АМ. Дано тази рецепта й хареса най-накрая. Дори мисля де се пробвам и да й дам довечера млякото с биберон или поне да го пие от шишето  Crazy Че с тази лъжичка  ooooh!

Аз да си похваля детето, че тази нощ ЗА ПЪРВИ ПЪТ откакто се е родила, не се събуди през ноща за ядене  newsm44 Пу, пу, дано да не е инцидент и да започне да си маха вече това пусто нощно хранене. Е, събуди се към 5,30ч да суче. Но последното й ядене беше в 21,30ч  Party Та в тази връзка се чудя кога ви е първото сутрешно АМ  Rolling Eyes Аз с Маги си спомням, че първото ядене ни беше към 8 или 9 беше. В смисъл в по-нормален час. А, ако трябва да ставам на съмване на правя мляко на Мира, ще е ужаст  Confused Та се чудя, като минем на АМ дали няма да се засища повече и да се буди в малко по-нормално време  Rolling Eyes В това отношение си е супер удобно кърменето  Peace Ама то няма угодия на мене  Mr. Green

Ели, да се оправяш бързо, душа  Hug А, какво ти е точно  Rolling Eyes
Бързо оправяне и на всички останали болни и оздравяващи  Hug

Слънце, честита ти прическа  Flutter

За сиренето, аз мисля да си купувам нормално. На Маги още от началото съм й давала от това, което купувах за нас. Но го отделят и го обезсолявах тотално  Peace Аз и нашето го обезсолявам, че не обичам солени неща. Аз харесвам сирената на Маджаров, Пършевица, Елена  Peace
А сухари купувах едни гръцки. Не си спомням как се казваха. Имаи български в подобна опаковка. Но гръцките ми харесваха повече на мирис и на вкус  Peace

Толкова ли силно вали по другите градове, че си седите самов къщи  Rolling Eyes Ние и вчера и днес бяхме навън поне за 2-3ч  Peace Вярно, че ръсеше ситен дъжд почти през цялото време, но не е студено. Аз дори дъждобран не съм слагала  Peace Зимного чувалче е нопромокаето и с него и сенника Мира си беше да топло и сухо без дъждобрана  Grinning

КаЯна, дано скоро се успокоиш и да си спиш нормално  Grinning

# 94
ВЕСИ обикновенно първото мляко сутрин е в 7ч , а в 9ч е закуската- попара примерно.

Сиренето едно време на Петьо и аз така правех. Отделях му от нашето и го обезсоляявах, а сухари и аз купувах от гръцките.

Нас вчера тука ни издави откато заваля по нощите цял ден валя и е спряло чак нощеска. Днес не вали ама е супер студено. Все едно е късна есен Shocked Ама аз и днес ще си остана в къщи. Ивко още малко да се климатизира.

# 95
Gery Moore : за увеличаване на кърмата мога да те посъветвам следното:

-сурови орехи (една шепа примерно на ден)
-бира - по 1 бут/ден
-пилешко чисто месо или на супа
-чай от копър, анасон и не знам още какво.. (Има на Хип - за кърмачки)
-сварено жито
-сусам

Ако комбинираш някое от изброените, най-добре. На мен това ми помогна.

Успех!  Hug

# 96
ох, скука

Честити месечинки на днешните бебоци!!!

Галина- да се оправя бебо бързо. Hug
Каяна- не се притеснявай за Яна, сигурна съм, че всичко ще ви е ок.

за сиренето- аз да питам дали стават тези на растителна основа. Иначе и аз смятам да го отделям от нашето и да го обезсолявам.

Веси- на духах се яко  Joy стоях на течение и така хубаво изстинах. Добре, че тати си е още вкъщи та да ме гледа.

# 97
 Hug Честита месечинка на Ади и на другите бебоци днес! Нека да са здрави, весели, усмихнати, игриви!   bouquet
Гери Мур Честит празник на патерица, много щастие ти пожелавам  !   bouquet
Относно въпросите ти за увеличаването на кърмата,  ето какво открих:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8057
Дано ти помогне тази информация, но не забравяй, че най-важното е да си спокойна, отпочинала а и сънят е много важен, стреса е най-голями враг на кърменето, вярно много ти се насъбра и може би това е причината...но опитай се да възстановиш оптимизма си и нещата ще дойдата на мястото си...вярвам в това.
А за пюретата наистина опитай комбинираните плод и зеленчук, или добавяй АМ в тях за да придобият познат и обичан вкус...а има и по кисели плодови...друго за сега не се сещам...

# 98
нашето ядене сутрин е около 6 или 7, посл някой път заспива към 9 и се буди направо за пюрето към 11 и половина, друг път има и хапване към 10, но слетобед си яде - зелен4ук/месо, после мляко, после кисел/каша и ве4ерното мляко е към 8 и половина 9, т.е. има 5 или 6 храненета.

за сиренето - сега съм взела на баба - препоръ4ано от продава4ката във фантастико, като най-истинско - седи на шупли вътре. сложих го във девинска вода, 4е нали в 4ешмяната има хлор и мисля до утре на обяд, 4е 6те се е обезсолило. но не съм много сигурна в сиренето  Thinking за това питам за марка, аз най-харесвам тип моцарела... тези по-мазни4ките, ама за бебо не стават.

за сухарите - има някакви на хип - детски. Има ли нещо по-разли4но от стандартните си? и аз си харесвам тези в 4ервената опаковка -гръцките.

# 99
беба, аз като обезсолявам сиренето сменям водата поне веднъж  Peace Защото солта отива във водата. И първата вода и тя става доста солена и съответно и сиренето си стои солено. За това аз го оставям поне половин ден и после сменям с нова вода. На другия ден опитвам как е водата около сиренето. Ако ми се стори солена, пак я сменям  Peace

Гери Мур, за увеличаването на кърмата най-важно е спането, спокойствието и честото сукане  Peace Никакви по-специални храни не ти трябват, ако имаш тези неща.
Е, трябва и гладно бебе естествено  Mr. Green

# 100
veselina_s_p 10х, дове4ера ще я пробвам и сменя и утре сутринта също  Peace

# 101
  • София
Здравейте момичета,

Ама какво гадно време, и то не толкова до времето, ами настроението не е същото, поне моето де. Като няма малко слънчице да ме накара да се усмихна - от сутринта раздавам правосъдие вкъщи, а Билянката - като не ме познава още така добре, както татко й и се опитва да ми опонира...

Иначе днес ходихме да й взимат кръв - не каза и гък, едни усмивки раздаваше... Имах мерак и урина да дадем, ама не успяваме да я съберем за сега. Ще се пробвам до края на деня... А хемоглобинът ни е 117 - много съм доволна. Та може тази седмица да почнем и ние с Пентаксима...

Сколасах и аз да поръчам снимки през сайта и днес даже ще са ми готови, та ще видя дали ще успеем да идем да ги вземем.

Rila - радвам се, че се появи, вече се чудих какво става с вас

Иначе май няма ново при нас - хапваме по половин зеленчуково и по половин плодово пюре на обед и следобед и после додавам мляко - нямаме заместено хранене. Иначе и пиленце добавям понякога на обяд.

А в неделя живот и здраве заминаваме за моренцето - последно избрахме Созопол - някакво ново хотелче, препоръча ми го колежка от работата. Та ще сме в студио там - после ще разказвам. Благодаря ви много за идеите и предложенията.

Честито на всички за хубавите поводи и се пазете здрави  Hug

ПП. А и да се похваля - утре вечер ще излизаме по женски с дружки, ще ходим на концерта на Мейси Грей и после на по напитка.... Май не трябва толкова да му се карам на милия.... Crazy

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 15:11 от TaniaR

# 102
Привет, момичета!

Честита половин годинка на Ади bouquet

Темата май пак е захранването....не знам защо, но на мен ми се струва много рано за горепосочения режим с безмлечно хранене. Като гледам нашите темпове, това меню с едно млечно хранене сигурно ще го постигнем след годинка. А и честно казано, не мисля да бързам, все пак това са си още бебета и не можем да им въведем и заместим за месец два познатото с непознато. Аз поне по моя Боби виждам, че си предпочита кърмата пред всякакво друго "ястие" и го разбирам, но лека полека му давам да пробва и другото - не съм забелязала обаче нещо да му е харесало.
Бейби Мони, не разбирам защо дете, което изяжда 200 гр. пюре наричаш злоядо??? Shocked
Моят хем яде понякога само по 5-6 лъжички и още не съм го нарекла злояд. Забелязвам, че друго, освен мляко приема добре смо когато е в настроение, наспал се е и не го мъчат зъби. Иначе те разбирам, защото и аз понякога се изнервям от това да се съобразявам с настроенията му, но...това ни е орисията сега, няма начин.
И да споделя, че и ние сме от недящите плодови пюрета, но няма и да ги давам, когато ги хареса - тогава.

SZA, на мен ще ми е интересно да чуя твоето мнение за захранването Peace

за чувалчетата - аз гледах в каталога на АБЦ дизайн, че имат, ама не съм питала в магазина, някой срещал ли ги е, че май другия месец ще се обзавеждаме за зимата.

А в София днес времето е много приятно, цяла сутрин бяхме на разходка с Веси, даже  е по-топло и по-приятно от вчера - Боби беше с един ватиран анцуг донище и горнище и завит с памучна пелена - спа непробудно два часа  и си беше доста топличък. Даже си занесохме урина и му взеха и кръв за изследване.

Галина оздравявайте вече, че много ви се събра Praynig

Ели, липсваш в отбора Hug
Тони и теб те чакаме да се присъединиш някой ден Mr. Green
Добро настроение и Бобi често го мислят за момиченце, дори когато е облечен в синьо, ама то няма как : http://martenichki.snimka.bg/baby/martenskite-beboci-na-6-meseca.404889.14713709

# 103
сутрин-мляко
следващо-попарка
обяд-пюре:месно или зеленчуково,като ги редувам
следобед-каша или кисел
вечер-мляко

и ние сме на този режим , само още попарата не правим и мойто педи каза след 1 м и половина

А сухари купувах едни гръцки. Не си спомням как се казваха.
Да  не би да са Пападополус

Та в тази връзка се чудя кога ви е първото сутрешно АМ  Rolling Eyes Аз с Маги си спомням, че първото ядене ни беше към 8 или 9 беше. В смисъл в по-нормален час. А, ако трябва да ставам на съмване на правя мляко на Мира, ще е ужаст  Confused Та се чудя, като минем на АМ дали няма да се засища повече и да се буди в малко по-нормално време  Rolling Eyes В това отношение си е супер удобно кърменето  Peace Ама то няма угодия на мене  Mr. Green

Надявай се - ние най късно в 7 и 30 сме на линия, по често в 7  Laughing

Честито на Адито   bouquet

Някой да е пил тия смотани Ясмин ,че вече не издържам с тях -не е спряло да ми тече кръв от 20 дена, а от два усещам схващане на крака, и ще ги спирам без време  Tired

# 104
По едно бързо питане към:
Нинчето, колко лъжици царевино нишесте слагаше в началото, когато започна да правиш кисела?
КаЯна, колко време печеш ябълката и банана във фолиото?

Общи условия

Активация на акаунт