Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 138
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
момичета,отчаяна съм,малкия циври и аз с него newsm45 как да го науча да си отваря устата когато стане време за ядене,нищо не иска да яде от пюретата освен домашното ми картофено примесено със други зеленчуци,подскажете ми какво да правя,аз ли бъркам някъде,като слушам как сладко си хапват другите бебоци,а моето е такъв злояд се отчайвам тотално Weary

# 76
Gery Moore за увели4ение на кърмата, не мога да омогна, но за пюртата - ябълката не е толкова сладка, има и комбинация ябълка с шипка, пак не е сладко. а пове4ето млека -са леко подсладени, може би за това не се харесва от детенцето. може би като краен вариант е кисело мляко, все пак ще е някакво мляко. може да смесваш плод с морков, продава се комбинация морков с ябълка, други може да си комбинираш сама, стига да оби4а морков, или пък с друг зелен4ук, който харесва. за сега това се сещам. успех  Peace

# 77
момичета,отчаяна съм,малкия циври и аз с него newsm45 как да го науча да си отваря устата когато стане време за ядене,нищо не иска да яде от пюретата освен домашното ми картофено примесено със други зеленчуци,подскажете ми какво да правя,аз ли бъркам някъде,като слушам как сладко си хапват другите бебоци,а моето е такъв злояд се отчайвам тотално Weary

пробва ли да смесваш пюрето с мляко - стефан като не хареса някое така го прилъгвам, после малко по малко намалявам млякото и остава 4исто.  Simple Smile

# 78
Здравейте!Ние си направихме една дъждовна разходка на ръце под чадъра,защото се оказа,че сме объркали часа на педито за ваксината и се помотахме по центъра.Направо подгизнах,но дребното поне подиша малко въздух,че 2 дни не беше излизал. Rolling Eyes
Докато чакахме,взе че огладня,доспа му се...И познайте как опищя света на ваксината,макар,че не може да се мери с писъка от вземането на кръв. LaughingЕдва го изкарах от болницата,де що човек имаше,ме гледаха. JoyКой знае какво са си казали,че съм си правила детИто.
Иначе сме порастнали само на грамчета-600 гр е наддал,сега е 7кг. Sunglasses Laughing На см си е все 68.
Педи каза да почвам с попарките (сирени),като млякото остава само сутрин и вечер.Рече и отсече:

сутрин-мляко
следващо-попарка
обяд-пюре:месно или зеленчуково,като ги редувам
следобед-каша,плодово или кисел
вечер-мляко

Гери,Криско на Kikoiris помня,че не искаше да папка и той плодови пюренца. newsm78
Но не знам какво да те посъветвам...Кашичка,може би?Обича ли?
А за млякото,Веси писа,че и при тях е така и ще пробва да слага в него малко пюренце,за да се промени вкуса. Thinking
Освен да пробваш и ти...Дано има резултат! Hug

Честити месечинки на дребосъчетата ни!!! smile3504 txtloves  party006

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 12:42 от АлЕкС-мама

# 79
  • Стара Загора
сутрин-мляко
следващо-попарка
следобед-каша или кисел
вечер-мляко
Това е и нашето меню. Като на единия ден давам попара, на другия мляко с бисквити.
Аз съм с нова порция кичури на главата. После ще ги снимам.
Честити месечинки на всички пораснали маймунки и специално на Ади
 Hug Hug Hug

# 80
слагала съм,но пак не иска и го плюе Tired не се лъже лесно ooooh!
сутрин-мляко
следващо-попарка
следобед-каша или кисел
вечер-мляко
Това е и нашето меню. Като на единия ден давам попара, на другия мляко с бисквити.
Аз съм с нова порция кичури на главата. После ще ги снимам.
Честити месечинки на всички пораснали маймунки и специално на Ади
 Hug Hug Hug

и на мен това меню ми допада,ще клоня към него,надявам се само да оправим яденето.

честита прическа  bouquet ще чакаме снимките Peace

# 81
Мале момичета, днес май на много не ви е ден.
Baby_moni не знам какво да те посъветвам, освен да му даваш това което му харесва, тоест да смесваш твоето картофено с различни зеленчуци или зеленчукови пюрета за да има разнообразие.
Gery Moore как ще излезете сега , докато таткото се върне? Някой друг има ли ключ от вас? За увеличаване на кърмата освен много течности, мляко и тн. Знам че има по билковите аптеки специална смеска от билки за увеличаване на кърма, една приятелка го пиеше и каза че има ефект, но не знам как се казва точно а и не мога да питам.
За пюретата единствено което се сещам е че има например морков с ябълка, тиква  с ябълка, и такива смесени зеленчук и плод и така постепенно да я приучиш, или да и даваш плодове които не са толкова сладки.
ПО въпроса за зрънчото аз много го мразя това нещо. Боян нали е много злояд и аз като реша че няма да му угаждам и ще яде каквото му сложа, съответно той нищо не яде, и като излезе на вън всички ядат зрънчо. И наш Боян се зарежда до някое дете, придобива един такъв отчаян вид с влажен поглед (прилича на недохранено цигане) и като го почерпят граби с две ръце и тъпче, та чак си разчеква устата.

Ели да се оправяш ей, не тъка, но те разбирам де.
Тони то това с помагачите е нормално. Едно време и на мен ми го правеха този номер, но явно ми е проличал яда, та спряха. Ми така де дойдат и седнат. В такъв момент ми е идвало да изкрещя "какво седиш ами не измиеш печката!" (примерно) Понякога се чудя дали вярно не съм го казала newsm78 че свеки като дойде все ми мие печката. Blush Аз не знам как ги научих, че ако дойде или ще помага в домакинството или ще изведе децата, не ми трябва да ми седи и да се гледаме.  Даже една колежка само ми се кара че и давам децата, а не изляза аз с тях пък тя да чисти, като ще помага.

Хайде сега и аз да се оплача. Явно от това дето на толкова лекари ходихме и всеки оглежда Яна и и търси друг кусур освен ръката (ние затова и правихме всички възможни изследвания), почнах да сънувам ужасни кошмари (няма уточнява,м че са много гадни наистина).
 Иначе Янчето си е добре, сега откакто батко и тръгна на училище и развалих кефа. По принцип сутрин спи до към 9:30 и сега като я будя към 7:30 ме гледа много лошо.

Оф оставям ви че прекалих.

# 82
Ми ние сме на същото меню като гледам ,само дето попара още не правя. А 4тото е каша .Кисел не съм давала и не смятам да давам за сега.
Честита половин годинка на Ади и другите бебоци.
СЛънце честита прическа.
ай че ревем

# 83
За пюретата единствено което се сещам е че има например морков с ябълка, тиква  с ябълка, и такива смесени зеленчук и плод и така постепенно да я приучиш, или да и даваш плодове които не са толкова сладки.

PeaceТочно така.Ние така преминахме към зеленчуковите по препоръка на педи-с плодово-зеленчукови!
Вече си хапва и само зеленчук,а преди не близваше. Flutter

# 84
Здравейте. Аз се позатрих тези дни ама пак имахме премеждия с малкия. Нали му отслабна съвсем имунитета от бронхита, та после лепнахме летния вирус. Разтройство+ температура ooooh! Слава богу всичко сега е наред ама аз още съм на тръни. До петък докато педи не каже окончателно здрави сте Praynig Та поради таз причина не сме мърдали от вкъщи и вече Crazy Добре че поне аз сутрин излизам да водя баткото на градина и пия кафе с майките иначе съвсем ще изперкам. Само в къщи с турските сериали вече проговорих нов език hahaha Лошо няма де.
 Пъщърнака ама никой ли не си го купува и да си го стърже на салата с оцет и олио. Знаете ли колко е вкусно. Особено зимата охаааа.

Гери Мур и аз имах проблеми с млекодоя сега покрай тез болести. Аз лично съм си купила от билковата аптека анасон и копър на билки стрити. Взимам половин буркан мед ама истински. Разтапям го на водна баня, слагам вътре билките и разбърквам докато стане еднородна маса. После от това ям сутрин и вечер по 1 голяма чаена лъжица. За 3 дни съм напълнила резервоарите.
 И друго подържащо: Взимам си сурови орехи смилам гина едро не на брашно аз ги правя с блендер омесвам ги с 1-2 с.л. захар и ям. Хем вкусно хем полезно.
 А за яденето мога да ти предложа оризова каша. Не е сладка. Вътре можеш да и слагаш малко плодово пюренце  и така да я поизлъгваш.

АЛЕКС МАМА това си е попринцип класическото меню за бебоци. Само дето според това кой кога е захранен зависи кой в кой месец ще го достигне този режим Peace Ние например като гледам май се очертава вече в 8-мия месец и ние да го започнем този режим.

Ами това е засега. Малко дълго стана извинявам се.

# 85
  • Стара Загора
Ето ги

# 86

суупер,само че новите кичури върху старите ли ги правиха или... newsm78

оф тук как вали,не е истина,не е спирало от снощи ooooh!

аз ви оставям,че ще ходя до магазина за да купя на глезанчото продукти за утрешната доза пюре,каприз е,ама поне 180-200 грама си ги хапва,дано скоро да овладея положението,че нервите ми ще се разхлабят още.

# 87

Не се притеснявай, може да е от зъбите. Рая и тя от 2 дни не ще да яде пюрета, а преди това ядеше с охота. Давам само това, което и харесва /вчера само малко круша яде/ и не я насилвам, пък каквото - такова.

Слънце, много готина косата. Честито!

КаЯна, ми то ми е съвесно - те искат да помагат, ама и аз съм едно диване - не искам никой да ми пипа в моята къща, дори и майка ми. Та не им давам да ми пипат насам-натам, а Рая все още реве, ако някой от тях я гушне... и снощи аз си я изкъпах, свекър ми само ми поля накрая да я изплакнем и после само си стояха, щото всичко си правя сама... Като гледам само за компания седят, ама това ме товари, защото си е ангажимент да им обръщам внимание и т.н.+ вечери, пийване и прибиране..добре поне, че миялната мие съдовете. Tired Ако имаше и кой да им готви..само щаха да хапват и да си ходят, ама на - това мен си ме чака. Crossing Arms

# 88
  • Стара Загора
Новите кичури са ми в/у остатъка от лилавата основа. Сега ще си дам малко почивка и за Коледа пак ще си направя!

# 89
сутрин-мляко
следващо-попарка
следобед-каша или кисел
вечер-мляко

мойта каза тази схема от 7ми месец  newsm78 сирене от 6 и половина - от утре по4вам.

Общи условия

Активация на акаунт