може ли малко помощ?

• 5 185
  • 58
  •   1
Отговори
  • София
Чета навсякъде и не мога да намеря.Ако може да ми помогнете.Има ли тук Сдружение на самотните родители където се обсъждат теми и се прави нещо за забравените от Бога.Единствено намирам Сдружение на бъдещи и настоящи майки на майките на България и т.н. А за родителите които сами отглеждат децата си няма нищо   newsm78 Или пак не съм гледала където трябва   newsm78

# 1
# 2
Незнам, ние тук всички сме от тази "категория"..И си обсъждаме всичко..ама чак да сме забравени от бога.. Rolling Eyes

# 3
Пък и да има за какво точно ще послужи?  newsm78

# 4
  • София
Незнам, ние тук всички сме от тази "категория"..И си обсъждаме всичко..ама чак да сме забравени от бога.. Rolling Eyes

Ами като отвориш семейния кодекс какво намираш за самотните родители,само 2-3 изречения за права за Бог да прости както казват старите хора.Ние нямаме ли нужди и права или в 2 изречения се събира  всичко и като се опиташ да ползавш нещо щото все пак се има предвид че един доход влиза в семейтвото ти и парите не стигат, ти се извиват ръцете от документи и бумащина  та ти секва всякакво желание.То пък и да имаш права  Twisted Evil за едина еднократна помощ за отопление те прават на дива калинка а недай си боже да я вземеш дали ще си покриеш нуждите за целия зимен период  newsm78
Това имах предвид,досега не видях никъде да има организация която да се грижи за нуждите на тези самотни родители които са изправени пред дилемата да се борят за оцеляването си.Защото съм сигурна че повечето от тах едвам свързват двата края или са принудени да търпят капризите на бившите които всячески се опитват да те шантажират и маниполират че "виж ако не съм аз си умряла от глад с детето".Мисля че има родители които са чували и тези злобни и гнусни думи  #2gunfire
В този смисъл го написах  Peace

# 5
Господ не забравя НИКОЙ !  Crossing Arms

# 6
Незнам, Бамби..ако го докарам до там, че някой друг да трябва да се грижи за оцеляването ми..хеле пък държавата.. ooooh!
По-добре отсега да се гръмна..

# 7
  • София
Не знам, Бамби..ако го докарам до там, че някой друг да трябва да се грижи за оцеляването ми..хе ле пък държавата.. :о:
Подобри отсега да се гръмна..
Не говора че някой друг трябва да се грижи за оцеляването,а поне да може да разчиташ на нещо или поне някакви облекчения като се има предвид че сам се грижиш за детето/та,не са финансово ами примерно някакви платени отпуски от 5-6 дена в година повече от другите.Аз лично всичко сама върша и сега за тези изследвания на детето за детската градина трябва да взема отпуск да отида да ги занеса после да се на реда на опашката пред кабинета на доктора да ми ги даде съответно с другата документация,след това в градината и т.н.Ей такива дребнички неща които с на ща бюрокрация ти отнемат дни.А аз с мой-те мизерни 20дена на година какво по напред да направа.Мисля че и другите ще се съгласят с мен.Едно е да имаш помощ друго е сам да се нагърбиш с всичко.И тези смешни пари за отопление  :ах:.аз едно дърво на ден да слагам в печката няма да ми стигне за цялата зима   newsm78

# 8
Хм..дори незнам за какви пари за отопление иде реч.. newsm78

За другото съм съгласна - ама не вярвам, че държавата ще се присети..По-скоро бих разчитала и подбирала по-правилно работодателя.. newsm78

# 9
  • София
Хм..дори незнам за какви пари за отопление иде реч.. newsm78

За другото съм съгласна - ама не вярвам, че държавата ще се присети..По-скоро бих разчитала и подбирала по-правилно работодателя.. newsm78
200лв и нещо отгоре май беше дето ги дават за отопление или ти плащат тока или твърдото гориво.Сега четох в соц.... министерство.излиза че и детските ни които неможем да вземем щото показваме голям доход  hahaha и парите за отопление пак неможе да се вредим  Grinning Единсвено циганите ги получават.А аз пък им плащам с мойта голема заплата те без да работат само да се размножават и аз и такива като мен с "високи доходи" да ги хрантутим.Не искам да прозвочи като дескриминация щото има и свесни от тях ,но за жалост се броят на ръце.А доколкото държавата да се пресети,то трябва някой да я пощипва от време на време  Peace И от там си мисля че една такава организация която защитава правата и интересите на такива родители няма да е зле.  newsm78 Но явно май няма и желание,пък по нагоре ми се мерна че не е и много удобно да питам тук .Та затова спирам  Peace

# 10
  • Варна.....
Не съм съгласна с идеята ти.
Само ти и пак ти си длъжна на се грижиш за детето си. Същото важи и за мен.
Излишен е патетизма в казаното от теб.
Имаш ли конкретни предложения?
Другото е острене на носките по клавиатурата.

# 11
  • София
Не съм съгласна с идеята ти.
Само ти и пак ти си длъжна на се грижиш за детето си. Същото важи и за мен.
Излишен е патетизма в казаното от теб.
Имаш ли конкретни предложения?
Другото е острене на носките по клавиатурата.

Имам конкретни предложение  bowuu,и какво от това.Като гледам няма кой знае какъв интерес да се направи нещо по въпроса.А пък капка вир не прави,нали така  newsm78
И моята идея е не само аз да се грижа,но ако от другата страна няма желания аз на сила да го направя.затова казвам че трябва да има ясни правила кой какво прави и на кой какви са ангажиментите.Ако няма желания няма и права  Peace Или пак нещо погрешно съм се изразила  newsm78

# 12
  • Варна.....
Връзка между желания и права аз не намирам.
Нито виждам конкретни идеи в постовете ти.
А ако има желание от другата страна /предполагам визираш бащата/, а майката например не иска да дава детето?? Тогава??
Или може би имаш предвид нашето /като родители отглеждащи сами децата си/ желание, да получим повече права от тези, които живеят в брак или съвместно съжителство?? Че защо?? Няма логика според мен.
Никой не е виновен, за това, че нашата житейска история е такава. И никой не ни е длъжен.
 Ако се поставят някакви законови възможности /визирам например споменатото от теб ползване на дни като отпуск/, то това би могло да доведе и до затрудняване при наемането на работа- дали работодателят, ще е съгласен да може работника му да отсъства.
И защо трябва да се приеме, че ако детето е с двамата си родители, на тях им е по- лесно да отсъстват от работа? /това в контекста на примера за привилегии даден от теб/.

# 13
  • София
Виж Tais почвам да намирам нотка на заяждане с мен и не виждам защо  newsm78.Ако се върнеш и прочетеш началото на темата в която питам за Сдружение ще ти стане поне малко ясно какво имам предвид.Доколко отпуските не виждам нищо лошо.Тези дни на платен отпуск да бъдат за сметка на държавата, лично на мен са ми нужни.Давам ти пример.Ако разчитах на другия родител за да свърша някаква работа свързана с детето ми,като изследвания ит.н. мога да се уговоря с работодателя ми да отида в друга смяна на работа от обяд като разчитам след обяд другия родител да поеме детето,като и той си направи промяна в смяната.Като нямам тази подкрепа съм задължена да си пусна отпуск защото другия вариант е да наема гледачка която струва пари,нали така.А парите които влизат при един самотен родител е една заплата и мизерна издръжка а не две заплати.Другото което ме ядоса тия дни е детската градина.Моето дете посещава детска градина в друг квартал от този в който живеем. Понякога ми се налага да закъснея от работа,знаеш ли че ми се е случвало да ми звънят от градината и да ми казват че ако не си взема детето до 19.00 часа ще го предадат на полицията от там да си го търся.Ако имам някакви права като самотен родител и моето дете беше прието в градината на квартала ми мога да помоля и комшийката да ми го вземе като ходи за нейното защото няма кой да помоля с кола да се разходи до градината в другия картал  да го вземе  Twisted Evil.Нали така, и там нямам права няма на кой да разчитам.Не знам ти сама ли си гледаш детето или разчиташ на някой но аз не разчитам на никой.И заставам твърдо зад думите си че на самотните родители им се полагат някакви  права също.

Или може би имаш предвид нашето /като родители отглеждащи сами децата си/ желание, да получим повече права от тези, които живеят в брак или съвместно съжителство?? Че защо?? Няма логика според мен.
Никой не е виновен, за това, че нашата житейска история е такава. И никой не ни е длъжен.

Това имах предвид,и защо трябва някой да е виновен ,на всеки може да се случи и мисля че всеки ще срещне същите проблеми ако остане сам които имам аз .Има голяма логика но явно ти не я намираш защото не ти се е налагало да се чудиш кой да ангажираш да гледа детето за да свършиш нещо спешно когато си останала с 2лв в джоба и неможе да си платиш на гледачка.
Не искам повече да споря с теб.Желая ти лек ден.

# 14
  • Варна.....
Ни най- малко няма заяждане в поста ми.
Не знаеш моята житейска история, така че не си прави прибързани изводи относно това как съм си гледала детето, когато съм била сама с него.
Просто смятам, че твоята идея е безпочвена. Не можеш да очакваш от държавата и/или  работодателя, или пък който и да е да те толерира, защото се грижиш сама за детето си. То има баща нали?? Значи, тъй като ти не можеш да разчиташ на него, държавата ти е длъжна?
Как например очакваш да ти се помогне, в това, че закъсняваш на работа? Работното време на градините е до 7. И това изчерпва въпроса. А ако учителките също са в такова положение?
Аз смислен аргумент не видях.

Такова сдружение би дало само още едно място, където да си ревем на рамената. Което можеш и тук да си правим.

Общи условия

Активация на акаунт