ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 373
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Бискай, честита ти ученичка! Ето кое било нашето първокласниче, да ти е жива и здрава и отлична ученичка! Да я цункаш и за рождения ден. Много мило си описала вчерашните вълнения. Моята дъщеричка догодина ще е предучилищна и отсега се притеснява като й споменем...
Честита ви четвърта месечинка, Петя! Да расте бързо, да слушка мама и да е много много щастливо и усмихнато детенце!
А за действията на вашето педи Sick, нямам думи, каквото си знаят това си правят, много неприятно.
Ох и моята вече много шава и даже по-добре скоро да не се научава да се обръща по коремче, макар че малко й остава, че тогава пък няма да мога да я оставям никъде освен в леглото й.
За потенето и аз знам, че може да е признак на рахит, но може и просто да си е особеност на организма или детето да е много облечено.
Фрея и ние се храним все така през нощта и деня през максимум 2часа. Само през нощта прави първо една 4 часова, после една 3 часова пауза, после пак на 2часа, а към сутринта и вечер често и през час, час и половина, но здраве да е, ще гледам да издържа поне още няколко месеца.
Залъгалките си ги харесва и двете-силиконова на Канпол и каучукова на Нук, ортодонтски.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 10:53 от vanny_76

# 391
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Бискай, честита ти ученичка и рожденичка! Да ти е жива и здрава и много много щастлива!
Имам въпрос към мамите които хранят с АМ. По колко ядат бебоците ви и колко пъти на ден? Брани от няколко дни яде в 21,00, след това 5,30-6,00 и в 9,00 изяжда по около 60грама и се почва едно пънене, гънене и не иска повече. Вчера ми го направи и на следобедното ядене и се попритесних. Иначе яде около 140гр, 6 пъти в денонощието. Чудя се каква е нормата за ден. Някъде бях чела, че е 10% от теглото, което означава, че трябва да яде по 760гр за едно денонощие.

# 392
Георги яде по 120 мл 6-7 пъти в денонощието като тези дни иска повече и на някой от храненията давам 150 да ти кажа не се притеснявай малкия миналата седмица ядеше по 60 мл на всяко хранене и веднъж на ден само 120 това са моментни състояния но за всеки случай се консултирай с педито

# 393
Имаме и едно второлаче от вчера.
С голям трепет тръгна милото.
И малката Еми го испрати в у-ще и добре че беше спокойна,че имаше много хора и шум.
Бискай честита ти рожденничка и първолаче ,много успех.
Мони и ние сме вече на 5 хранения и не изяжда по много ,че все додавам докато го изяде.Не го изяждаме наведнъж. Heart Eyes
Толкова трябва да яде колкото си писала.

# 394
  • Germany
Благодаря, момичета!
Аз говорих с педиатъра и той каза, че според него няма проблем, но понеже преди да се разболее спря да яде и се притесних..
Бела, честито второлаче! Да ти е живо и здраво!

# 395
  • София
  Моника яде  6 пъти на ден през около три часа по 120-150 грама на ден, като последноо и ядене е в 9.30-10ч. и на него изяжда по 80гр. всяка вечер. Аз доколкото знам трябва да ядат по 130 грама през  третия месец, 10 през 4-тия 150- 5-тия и т.н. На кутиите  на НАН пише , че трябва да ядат 5 пъти по 150гр ...
Гъди, и  моята Мони прави така с акането, само дето ака на два - 2 дни. Мисля, че е от НАН-а. Мони е на НАН-ха и аките са и все зелени и накрая малко жълто ( простете за цветния разказ   Crazy) Обаче вече се нормализира- ака без аз да и правя масажче. Савам и повече чай от копър и така.. На Боянчо още ли му е зелено акото?

# 396
  • София
Благодаря ви за пожеланията.

Днес ми е доста напрегнато, защото Марти от снощи има температура и подуто краче след Пентаксима. А е с Фенистил като профилактика. Rolling Eyes Не ми се мисли следващите пъти как ще е. Sad На всичкото отгоре, пишката му е много зачервена, въпреки, че нон стоп е с памуче с риванол в памперса. Утре сме на уролог. Горкото ми детенце.
От вчера е с летния кош и вчера и днес се вози спокойно, дано и занапред е така. Даже бяхме сами до преди малко в Заимов. Wink

# 397
Vodica, и аз имама същия опит с мазилата! Бях ги накупила, но е ефект "нихт", а само преварен зехтин ни оправи  Peace
И първото така съм отгледала.

Петя, стискам палци бързо да се оправи детенце.

# 398
  • София
   Забравих да кажа и аз за мазилата... При Мони само Мустела Стелатопия помогна...Нито А-дерма, нито преварен зехтин и другите там мазила, които накупувах по предписание все на лекари...  Мисля, че всичко в това отношение е индивидуално за всяко детенце. За балсама на д-р Тайс съм чела все хубави неща, но само него не съм опитала. Кожата и е добре от както мажа с Мустела, но и по същото време мина на хипоалергенно мляко, макар, че тогава само едно хранене и беше АМ, та незнам от кое точно и идва подобрението, но не смятам да променям което и да било.
Също да кажа, че проблемите с кожичката на Мони според мен се дължат на козметика. След като започнах да я мажа със "специални кремове" реших да изхарча шапоанчето и Пенатен ( свекърва ми ни беше подарила цялата серия) и без това останаха сума си неизползвани кремове и тем подобни. Сдобих се със себорея и аз и определено смятам, че е от буклучивата козметика. Естествено всичко останало отива на буклука и хич няма и да го жаля!
 Е.. казах си  Mr. Green

# 399
Здравейте и от мен!
Вчера и днес навън е прекрасно лятно време и гледам да сме повече по разходки, а не да седим в къщи. От сутринта като сме излезли се прибрахме преди час. Успяхме да напазаруваме, както и да обядваме на вън. Хич не се усетих и ядох доста пикантна, подлютена храна и сега дано не се отрази зле на Ицко.
Гъди, това с пъшкането при нас е от няколко дни. Около 4-5 часа се започва пъшкане, ритане, гърчене и докато не се изака не спира. И аз умирам за сън. Балсама на д-р Тайс е точно за суха кожа. Мисля, че Нахтхерцен се казваше или нещо такова.
Анито, Преско много дълъг станал, браво на него. А бабата нека затваря буркани, че да си хапвате и вие домашно приготвени консерви. После ще помага.
Петя, дано бързо се оправи Марти. Но защо Фенистил, а не Панадол му даваш?

# 400
Здравейте!
На мен токущо ми пуснаха нет-а, а Яна плачка милатааа. И нито ще мога да чета сега, нито да пиша, но поне за един поздрав  Grinning   Hug

# 401
МОМИЧЕТА ВИЖТЕ НЕЩО КОЕТО БИ ЗАИНТЕРЕСУВАЛО ЧАСТ ОТ НАС

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427852.0

# 402
  • София
МОМИЧЕТА ВИЖТЕ НЕЩО КОЕТО БИ ЗАИНТЕРЕСУВАЛО ЧАСТ ОТ НАС

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427852.0
дано да не вали и повече да могат да отидат.  Peace

nana аз давам Панадол за температурата, но Фенистил е противоалергично лекарство и се дава преди и след имунизация при деца като Марти. На него анамнезата му е такава. Аз съм с медикаментозни алергии и навремето много тежко съм понасяла ваксините. Баща му е със сенна хрема и Габи тежко реагираше на Пентаксима. Не ми се мислеше, ако нямах пари да ги купувам, какво щеше да е с тези от ЗК.

# 403
  • Пловдив
Момичета сега се прибрах от преглед при гинеколога ми. Матката и яйчниците ми са се възтановили напълно и според него са готови за второ бебе.  Grinning
Обаче имам възпаление и ми изписа да пия Оспамокс и свещички Полижинакс. Предполагам, че свещичките няма да пречат на кърменето, защото знам, че се изписват и при бременност, но се притеснявам за антибиотика. Според д-ра няма проблем да кърмя, но се притеснявам да не навредя на бебка и въпреки, че имам доверие на д-ра си реших да се допитам и до вас. Имали някоя мама която е кърмила и е пила антибиотик?

# 404
Успях да попрочета малко от предната тема, но едва ли ще прочета всичко. И ние нямаме установен режим и засега най-често търси да яде на 1-1:30 мин. Похапва п малко и почва да се криви или да ми се усмихва чаровно и да ми говори. Напоследък доста повръща мъничето и не можем да се отървем от разтройство  smile3511 Първо се мъчих да й давам Смекта, но не искаше, после Ентерол-3 дни едва изпиваше 30-40мл (от 50мл) и беше добре. Но после пак си ака пяна направо...сега я мъча с някаква Хумана електролит, но не иска да пие изобщо(а тр да изпие250мл на ден). Това ни мъчи сега Simple Smile
Отделно ми почват изпитите и незнам как ще се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт