Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 49 987
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
зависи как е застанало, ако е с главата нагоре...надали ще е скоро Simple Smile)) ти колко нагоре искаш да го усещаш....да ти кажа, да ти вкарат тъч в ребрата не е приятно Wink

# 601
  • София
здравейте мамчета.аз сам във 5 месец и искам да знам кога бебо като ритне ще го усетя по-нагоре а не толкова ниско Blush newsm12
В 5-ия и моето беше с краката надолу и само ниско го усещах. Иначе главата му е някъде около пъпа, не се притеснявай. Като се завърти ще го усетиш и на други места.

# 602
Обаче клеевата тинктура не е мед... за нея не съм сигурна, че става за бременни.... това вече лекар ще го каже.

дали ще го каже лекар - не съм сигурна...защото и те си противоречат.Аз ходих на преглед при втори специалист и ми настръхна косата като го слушах относно вагиналните глобули и лекарствата, предписани ми от първия...и сега не знам кой  е  Confusedправ

# 603
  • София
а какви са глобулите? алтернатива предложи ли ти?  то целият номер е не да ходиш на 5 места, а да намериш 1 доктор, на който да имаш доверие.

# 604
аз все още го усещам мн ниско долу по- нагоре изобщо не сам го усещала пак какво остава за шут в ребрата но сигурно първия шут ще ме зарадва

# 605
Здравейте!Аз съм в края на 7ми месец.От 1месец усещам добри удари навсякъде! tantrum Понякога вечер немога да спя.Не бързай-всичко с времето си!Успех!

Да!Наистина шутовете колкото и да са неприятни ме карат да се усмихвам! pregnant

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 19:51 от AnMary

# 606
и на теб успех.аз днес го усещах за първи път повече от друг път и мн се радвах newsm44

# 607
jasmin нямам представа какви са тези болки, аз не съм имала такива, но всеки организъм е индивидуален..абе нямам представа от какво ти е болката, малко рано ми се струва за разширяване, но пък аз не съм компетентна  Peace

Just woman, на мен ми прокървиха венците солидно допреди да влезна в 4-я месец, направо беше леко плашещо, но сега сякаш понамаля..смених си четката за зъби с по-мека. иначе други проблеми със зъбите за момента нямам. иди на зъболекар, да не стане по-сериозен проблема, че някои неща трудно се лекуват през бременността (заради лекарствата). само не забравяй да му кажеш че си бременна  Peace лека и безпроблемна бременност ти желая   bouquet   bouquet

# 608
здравейте, хареса ми темичката ви и реших и аз да се запиша с един въпрос. Аз съм в съвсем начална бременност 8г.с. но от самото начало ме погна едно течение, което ми е много неприятно. Споменах го на лекаря си, но той каза, че е много рано да се мисли за него, да изчакам да мине третия месец и тогава щял да го лекува. На мен ми се струва, че с всеки изминал ден то става все по обилно. Днес пак ходих при него и пак питах, но той каза че се срещало при 95% от бременните и да не се притеснявам, ще го изчисти, когато му дойде времето. Това ми е първа бременност и предполагам се шашкам повече от необходимото. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо? Вие как постъпихте? Благодаря ви предварително!

# 609
Ами то по принцип е нормално да се увеличи вагиналната секреция по време на бременност. Ако не е оцветено и с неприятна миризма и/или сърбеж, болка при уриниране и т.н. няма от какво да се притесняваш.

Цитат
Вагинално течение

Докато тялото ви се подготвя за раждането, жлезите в половите органи работят извънредно, така че увеличаването на вагиналната секреция е нормално. Но се свържете с лекаря си, ако то е придружено от други симптоми като неприятна миризма, сърбеж или парене, понеже те са признак за инфекция. Ако сте податливи на гъбични инфекции, промяната в нивото на pH във влагалището отваря вратата за тези микроорганизми.

Цитатът е от тук: http://www.biberonbg.com/info/oddsymptoms.htm

# 610
  • Плевен
Клеевата тинктура е спиртен разтвор на прополис т.е. пчелен продукт. Ако сте алергични към пчелни продукти естествено е да не ги ползвате. Но милион пъти по-добре е пчелен продукт , отколкото антибиотик.
Ваша воля - исках да помогна.
Потърсете информация  пък тогава се изказвайте за вреда на клеевата тинктура при бременност.

Ето и малко информация за Парацетамола:

Ароматни амини
(Paracetamol)

Не е никакъв проблем набавянето на субстанции от лабораториите на фармацефтичната индустрия, чиито странични ефекти нерядко може да са фатални. Към тях принадлежат и болкоуспокояващи средства с активна съставка ароматни амини като Paracetamol* например. Пациенти с хронични болки често ги използват системно и в големи дози. Най- известен представител на така наречените анилинови деривати е Phenacetin*- а. Едва след дългогодишно приложение се установява, че при «злоупотреби» може да се стигне до бъбречни увреди. Под «злоупотреби» се разбира, че човешкият бъбрек може да понесе само определена абсолютна доза (примерно 1 кг). Постигне ли се тази доза, неависимо за какъв период от време, пациентът рискува бъбречна недостатъчност и при определени обстоятелства- смърт. Фенацетинът е изтеглен от американския и европейски пазар. Неговият директен «химически побратим», парацетамолът официално се счита безвреден а за здравето и се предлага дори подо формата на свещички за деца. Но досега няма категорични доказателства, че парацетамолът е по-малко вреден за бъбреците от фенацетина.

Чернодробните увреди при отравяния с парацетамол са известни, въпреки че за тях не се шуми. Разликите с бъбречната недостатъчност представляват повече интерес за академичните среди, за засегнатите- без особено значение. Дози над 10 г могат да причинят тежки, дори смъртоносни некрози на черния дроб. Ако се сравни с предписвани дози 500- 1000 мг на прием, десетократното количество лесно може да се стигне. При хронични болки 2- 3 г дневно (= на 4- 6 таблетки) не са никакво изключение. Парацетамолът може да се намери в комбинирани препарати за главоболие, ставни болки, болезнена менструаця и пр.

ОПАСНОСТ ОТ ЧЕРНОДРОБНИ УВРЕЖДАНИЯ
Увредащото действие се свързва със свободните радикали, които атакуват протеините на чернодоробните клетки. То се осъществява чрез оксидиране на микрозомите (елементи в клетъчната структура). При обичайни дози 500- 1000 мг тези вещества (свободните радикали) се прихващата от глутатион. Когато се изпразнят глутатионовите депа, се отчита ефектът на клетъчно увреждане.

Медикаменти, съдържащи парацетамол се продават под различни имена. Но указание за безрецептурни обезболяващи препарати, съдържащи фенацетин и парацетамол с ясно указание за тежко бъбречното и чернодоробно увреждане се пренебрегва.
Трябва да се отбележи, че много медии печелят добре от съответното рекламно представяне в съответствие с желанията на фармацефтичните производители.

Цистеин и метионин
При отравяния с ароматни амини (например опити за самоубийство) официалната медицина лекувас цистеин и метионин. Ако тези антидоти се въведат навреме животът на на пациентът може да бъде спасен. Те спират образуването на свободни радикали. Тази способност на цистеина може да се използва и за профилактика на евентуални увреждания от страничните ефекти на такива медикаменти. При неизбежна употреба на такива медикаменти е редно да се добавя и цистеин най- добре с поне 1 г витамин С.

И глутатионът защитава черния дроб от свободни радикали. Най- добре е да се използва комбинацията цистеин + глутатион + витамин С. Предлага се като антитютюнова, антиалкохолна комбинация.

От научните статистики се вижда, че хора ползавщи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб.

Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина.

И което е особено важно! До 4 годишна взраст, черният дроб е с незавършено развитие и малките деца са много по- уязвми от възрастните.
Ако много се налага използването на противотемпературно средство, по- добра аптечна алтернатива е Нурофен (взето от руски източници).

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 00:21 от AnMary

# 611
  • Варна
здравейте, хареса ми темичката ви и реших и аз да се запиша с един въпрос. Аз съм в съвсем начална бременност 8г.с. но от самото начало ме погна едно течение, което ми е много неприятно. Споменах го на лекаря си, но той каза, че е много рано да се мисли за него, да изчакам да мине третия месец и тогава щял да го лекува. На мен ми се струва, че с всеки изминал ден то става все по обилно. Днес пак ходих при него и пак питах, но той каза че се срещало при 95% от бременните и да не се притеснявам, ще го изчисти, когато му дойде времето. Това ми е първа бременност и предполагам се шашкам повече от необходимото. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо? Вие как постъпихте? Благодаря ви предварително!

Ако те притеснява течението и имаш неприятни симптоми, поискай да ти направят проба влагалищен секрет,
ако се открие нещо обезпокоително ще те лекуват.

# 612
  • Пловдив
За секрета - най - добре да пуснеш МБ и нещата ще се изяснят.

За бебето - ами много горе да е не е великолепно, не мога да дишам вече и жлъчката и черния ми дроб са сгънати вече.

# 613
а какви са глобулите? алтернатива предложи ли ти?  то целият номер е не да ходиш на 5 места, а да намериш 1 доктор, на който да имаш доверие.

аз не мисля да обикалям по гинеколозите, просто изкоментирах тук някои мои оплаквания и мнението на моята гинеколожка и съветите бяха /а и аз така си бях решила/ да чуя и второ мнение на специалист
относно течението и миризмата, което имам - гинеколожката ми каза, че са гъбички и ми изписа Нистатин на глобули, който отдавна не се произвежда вече и така взех си Макмирор, който съдържа нистатин.Течението продължи,  и след Макмирор дойде ред на Флажил - пак без ефект.Сега, вторият гинеколог като чу за Нистатин и започна да ми обяснява, чеч бил от група С, т.е. че не е добре при бременост,защото може да окаже влияние на плода...че се деляли медикаментите на груби - А,Б,С,Д...-колкото по-далечна е буквата - толкова по-вреден...За Флажила дори не посмях и да му спомена...Той ми изписа глобули Клотримазол и същата паста, от които вече определено има ефект. Само да вметна,че вторият гинеколог ми взе влагалищен секрет,  а първият - не...

# 614
Ами то по принцип е нормално да се увеличи вагиналната секреция по време на бременност. Ако не е оцветено и с неприятна миризма и/или сърбеж, болка при уриниране и т.н. няма от какво да се притесняваш.

Цитат
Вагинално течение

Докато тялото ви се подготвя за раждането, жлезите в половите органи работят извънредно, така че увеличаването на вагиналната секреция е нормално. Но се свържете с лекаря си, ако то е придружено от други симптоми като неприятна миризма, сърбеж или парене, понеже те са признак за инфекция. Ако сте податливи на гъбични инфекции, промяната в нивото на pH във влагалището отваря вратата за тези микроорганизми.

Цитатът е от тук: http://www.biberonbg.com/info/oddsymptoms.htm

Благодаря ти, нямам такива оплаквания -нито миризми, нито сърбеж, нито оцветяване - бяло е. Само се шашкам от това, че е доста като количество, или поне така ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт