Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 49 974
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
za razlichno imah v predvid che dori da si imam ginekolog ne e kato v bg da si platish i da otidesh na pregled kogato poiskash (vseki si ima chas i den),a v barza pomosht trqbva da kajesh che te boli strashno korema che da ti napravqt pregled-i tova mislq da napravq dnes.no blagodarq za saveta. Wink

----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 10:41 от AnMary

# 76
Ами отивай направо и им казвай, че те боли... те няма как да знаят боли ли те или не. Успех и да дойдеш да кажеш как е минало!

# 77
  • Пловдив
Ей момиче отивай веднага в болницата щом имаш и най - малкото съмнение. И аз съм в 8 месец и е вярно, че намаляват движенията, но си ги има. Дано всичко да е наред бебето  Praynig

# 78
Искам да попитам майките, които вече са раждали - краката порастнаха ли ви по време на бременността или това е от подуването, а после възстановяват ли се старите номера?  newsm78  Blush

Мерси
Подуването си е отделно, аз 3 г. и 6м след първото раждане още си нося по-голям номер обувки, въпреки че преди да забременея втория път бях станала по-слаба отпреди. Това е от падането на свода от тежестта, тогава така четох.
ЗДобрата новина е, че след втората бременност не ми порасна още крака Laughing

# 79
Искам да попитам майките, които вече са раждали - краката порастнаха ли ви по време на бременността или това е от подуването, а после възстановяват ли се старите номера?  newsm78  Blush

Мерси
Подуването си е отделно, аз 3 г. и 6м след първото раждане още си нося по-голям номер обувки, въпреки че преди да забременея втория път бях станала по-слаба отпреди. Това е от падането на свода от тежестта, тогава така четох.
ЗДобрата новина е, че след втората бременност не ми порасна още крака Laughing

И при мен така Laughing!

# 80
  • Пловдив
xelita от началото до края носих същия номер обувки по точно ботуши до коляното почти , защото бременех зимата.

# 81
Момичета,започнах да усещам моята бебка преди около седмица.Всяка вечер си получавах по едно-две ритничета,но от сряда насам нищо.в понеделник бях на жк и доки ми каза,че дори до 10дни трябва доста повече да я усещам,а не знам дали е нормално да има такива интервали и много се притеснявам!

# 82
  • София
Момичета,започнах да усещам моята бебка преди около седмица.Всяка вечер си получавах по едно-две ритничета,но от сряда насам нищо.в понеделник бях на жк и доки ми каза,че дори до 10дни трябва доста повече да я усещам,а не знам дали е нормално да има такива интервали и много се притеснявам!

Не се притеснявай, бебето ти е още е много малко и все още слабо, за да получаваш достатъчно силни ритници. А и то прекарва по-голямото си време в сън. Освен това има по-активни и по-пасивни бебета.
Отделно от всичко това много зависи ти каква структура имаш. Ако си по-пълна - коремната стена е по-дебела и ритниците затова са слаби.

Щом скоро си гледана на видеозон и всичко наред, бъди спокойна.

# 83
  • Пловдив
според мен в тези седмици още е нормалко, след 20 аз започнах регулярно да получавам шутета. а и щом лекрят ти е казал, че всичко е наред, значи е така.

# 84

Нормално е.Когато усетих първите движения на бебчо,после имаше няколко дни,около седмица,в които нищо не усещах.Даже започнах да си мисля,че от голямото желание съм си втълпила "промърдването". Wink След този период последваха истинските мънички ритничета. Grinning

# 85
Момичета, всяка нощ ме будят киселини и нищо не помага, докато не повърна   Sick Sad
Тази нощ отново бях на тоалетната чиния и сутринта като си видях лявото око  Shocked - як кръвоизлив от напъването, колкото грахово зърно!

Имате ли идея, как се лекува такъв кръвоизлив? И за колко време минава... като някой вампир съм  Twisted Evil

# 86
И аз не мога да спя по цяла нощ от киселини,пия но-шпа който много не ми помага и след него пия малко сода бикарбонат.Тя ми помага за момента,но трябва да заспя веднага иначе след половин час започват пак.
Колкото до кръвоизлива,трябжа да мине малко време,но иначе може да опиташ да промиваш окото с памуче натопено в лайка има успокоително действие  bouquet

# 87
  • София
mag_a;isa минава кръвоизлива с много почивка. Има и очни капки, но трябва да направиш консултация с офталмолог.
За киселините... и аз бях като теб. Но имам болна жлъчка. Сутрин към 4-6 часа съм дежурна.
Сода бикарбонат има някакво действие, временно. Можеш да пробваш да пиеш газирана вода. Мен ме облекчаваше.
Следи и какво хапваш. Може някоя храна да дразни стомаха ти.

И аз не мога да спя по цяла нощ от киселини,пия но-шпа който много не ми помага
Не помага, защото не е средство с/у киселини.

# 88
Аз доколкото съм чела срещу киселини спокойно може да се пият определени антиацидни средства. Питайте си лекарите, ще ви кажат. Друго, което една приятелка ми каза. че на нея лично и помагало е да си повдигне малко леглото от страната на главата, така че да спи леко под наклон...

# 89
mag_a;isa минава кръвоизлива с много почивка. Има и очни капки, но трябва да направиш консултация с офталмолог.
За киселините... и аз бях като теб. Но имам болна жлъчка. Сутрин към 4-6 часа съм дежурна.
Сода бикарбонат има някакво действие, временно. Можеш да пробваш да пиеш газирана вода. Мен ме облекчаваше.
Следи и какво хапваш. Може някоя храна да дразни стомаха ти.

И аз не мога да спя по цяла нощ от киселини,пия но-шпа който много не ми помага
Не помага, защото не е средство с/у киселини.

AnMary, нито содата, нито газираната вода ми помагат. Опитала съм с какво ли не. Преди 3 дни като бях на преглед, доки ми предписа Квамател Мини. Но ми каза да го пия само 1 седмица, защото не бил много безвреден. След като го купих, прочетох в листовката, че наистина не се препоръчва приема по време на бременност, и само по лекарско предписание.
Опитах същата вечер наистина е с невероятно действие - никакви киселини, абсолютно никакви. За първи път от много време спах ( с изкючение ставането за пишкане  Wink ) На следващия ден пак се изкуших и пих и отново кеф!
Но снощи ми стана съвестно, че го взимам. Нали не е безвредено... какво ли причинявам на бебка с това лекарство...  ooooh! и не го пих.
И ето ме днес  - с ужасяващ кръвоизлив!
Относно храната - вечер почти не ям. И то само лека храна, като гледам да е поне 3 часа преди лягане.
Явно спасението ще дойде с раждането.

Довечера се чудя, как ще устоя на Кваматела... наистина помага, ама...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт