Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 021
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета, моля за съвет и аз  Praynig
От 1 седмица съм болна и все се надявах да се размина с бабини лекове, парацетамол и хомеопатия, но положението става все по-зле  Confused Моят лекар /джипито/ си изписва лекарства на поразия, въпреки че му казвам, че съм още в първия триместър. Беше ми дал да пия Перитол, но не го взех, защото изрично пише, че не е за бременни.
Сега като гледам май ще се наложи АБ, но мен много ме е страх да го пия - има ли безопасни през първия триместър  newsm78 Някоя от вас пила ли е тогава  Praynig
Какви са ти симптомите? Нашата лекарка пък не изписва почти нищо на бременни - хомеопатия, разни билкови сиропи и чай. Иначе за антибиотик - няма проблем да се пие Зинат, но поне да имаш доказана инфекция някъде, а не просто така.

# 541
  • Пловдив
С хроничен ларингит и фарингит съм, сега са ужасно възпалени, освен това имам гнойни секрети от носа и такива храчки.Вечер много кашлям. Лятото с тези симптоми бях с пневмония  Confused
Аз също не искам да пия АБ,  а сама никога няма да си го изпиша разбира се.
В пон-к ще ходя при гинеколога и ще се допитам първо до него Peace
Благодаря ви   bouquetбях се притеснила, че ще е фатално за бебето в този момент АБ, но поне се успокоих, че ще имам варианти, ако наистина се налага

# 542
  • София
Най-добре ще е да се консултираш и с гинеколог наистина, но общо взето щом ти е хроничен проблема май няма да минеш без АБ. Не се плаши, аз с миналата бременност съм пила 2 пъти антибиотик, нищо му няма на детето. Hug

# 543
Ето ме и мен отново с молба да ме успокоите ако можете Crazy В 6 г.с. съм и ми откриха киста 4 см. Моля да споделите положителен опит от бременност с киста. Hug

# 544
Ето ме и мен отново с молба да ме успокоите ако можете Crazy В 6 г.с. съм и ми откриха киста 4 см. Моля да споделите положителен опит от бременност с киста. Hug

Доколкото съм чела тук из форума, често се случва. Но с напредването на бременността изчезва от само себе си. Лекарят не ти ли обясни за какво става въпрос? Аман от тях, ей. Дигат пушилката, и после #Cussing out.

# 545
змейковица, тия гнойни работи по-добре да ги проследиш при кадърен лекар (твоят личен може и направление да ти даде за УНГ - примерно в ИСУЛ знам, че има добри), да не се заразява и бебо по-натам... Аз правих гърлен и носен секрет - бях се уплашила от стафилококи във влагалището дето ми се бяха пръкнали и гинекологът каза да си проверя гърлото и носа. Нямаше патогенни гадини слава Богу! Междувременно прави някакви гаргари (аз правя с лайка)! Хапчетата за смучене Хексоралетен със сигурност стават за бременни - и джи пи то, и гинеколог ми ги дадоха в началото, че бях настинала пак (както и сега, ама сега пия само чай от лайка и гаргара).

# 546
  • Пловдив
Мацки, аз съм много по-добре, от петък хомеопатката ми даде нови лекарства и вчера вечерта вече бях добре, гнойните секрети ги няма, гърлото се успокои пу-пу  Praynig Днес ми взеха изследвания в консултацията пълни и вагинален секрет и се надявам всичко да е ок  Praynig

А на някой изписвани ли са му вит. А и вит. Е през бременността - аз съм чела, че не бива, а моят лекар ми ги написал за правилно образуване на плацентата  ooooh! Не ги купих...

И още 1 въпрос - в коя седмица да направя 4Д ехограф - при моя лекар има и прави ФМ

# 547
  • София
Змейковица, радвам се, че си се подобрила без АБ! Hug
Ето тук можеш да прочетеш кога е най-добре да си направиш ФМ, много добре е обяснено всичко
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

# 548
  • Пловдив
Мерси, Ника, значи най-вероятно ще я направя към 18-20 г.с., надявам се тогава и полът да се види  Blush,  а по преценка на лекаря ще направим и това в 12 г.с.

# 549
Един малко странен въпрос, но не знаех къде да го задам.
Някой забелязал ли е стеснения не вагината при секс  по време на бременност?
Абе толкова съм тясна.. леле боли ме всеки път и няма влизане...
Извинете ако въпроса не е за тук, но....

# 550
Да ти кажа и пти мен го имаше,но май всичко беше само в главата ми,все се тормозех да не направим нещо на бебето и се спичах,а от там идваше и стеснението. LaughingПосле доки забрани секса и всичко си дойде на мястото. Blush

# 551

Сигурно имаш в предвид влагалището? Не съм срещала тук подобна тема. Но не е невъзможно. Макар че като се замисля, по е вероятно отпускане на мускулите, отколкото стягане. Най-добре се обърни към АГ-то си. Дано е достатъчно начетен лекар Peace.

Змейковичке, аз пих подобни витамини през бременноста си по друг повод. Има значение дали вит. А е с растителен или животински произход. Нещо такова ми обясниха. При всички случаи АГ-то ми каза тогава, че няма проблем. Бяха ми изписани от друг лекар.

# 552
Здравейте мами!
Моят Аг ми каза за феталната морфология да отида в Варна когато стана на 18г.с.А ааз доколкото се ровех и четох по форуми е по добре на 13 г.с.Даже с колежката като си говорехме тя спомена нещо че на 18 е късно за аборт ако евентуално има някакъв проблем.????

# 553
  • София
Здравейте мами!
Моят Аг ми каза за феталната морфология да отида в Варна когато стана на 18г.с.А ааз доколкото се ровех и четох по форуми е по добре на 13 г.с.Даже с колежката като си говорехме тя спомена нещо че на 18 е късно за аборт ако евентуално има някакъв проблем.????

В 13-та седмица се прави т.нар нухална транслуценция. Т.е мери се нухалната гънка за Даун. Още е твърде рано за съществената фетална морфология, която се прави между 18-та и 20-та седмица.
Правилно ти е казала Аг-то.

# 554
Здравейте мами!

Хубаво е да имаш доверие на АГ-то си. Пък аборт по принцип се прави до 12 седмица дори.

Общи условия

Активация на акаунт