БЛАГОЕВГРАД

• 28 464
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!
Добре дошла на evka! Ти май си ми съседка,а и още няколко мами има от този район.Къде точно в Освобождение живееш ?

Малката заспа и аз седнах да ви почета.Тя от няколко дни не се изхожда редовно(преди пълнеше памперса след всяко хранене,а сега веднъж дневно).Неспокойна е,мрънка,ама то се вижда,че я боли и се напъва,но без ефект.Кажете какво да и дам,че ми е много жална милата.

# 76
Anelia и ние имахме голям проблем със запека, като беше бебе.
Аз давах Фризовом, препоръчват го в този случай, но ние бяхме на кърма съвсем малко и след това само на млека.
С доста притеснения пробвахме и помощ с термометъра, защото казват, че се привиквало. Сега вече мога да кажа, че не се привиква, но не трябва да се ползва много често.
Някоя от новите майки с бебета да сподели нещо по-актуално.

# 77
Anelia и ние имахме голям проблем със запека, като беше бебе.
Аз давах Фризовом, препоръчват го в този случай, но ние бяхме на кърма съвсем малко и след това само на млека.
С доста притеснения пробвахме и помощ с термометъра, защото казват, че се привиквало. Сега вече мога да кажа, че не се привиква, но не трябва да се ползва много често.
Някоя от новите майки с бебета да сподели нещо по-актуално.

Звънях на педиатърката и тя ми каза за термометър.Пробвах,но съвсем леко и то нямаше никакъв ефект.Вчера майка ми пак пробва с термометъра и си се изходи малката.Аз си я кърмя,но в понеделник бях на изпит и не можах да и изцедя кърма,затова се наложи да я нахранят с АМ докато мен ме няма.Може би от там тръгна проблема.

# 78
Звънях на педиатърката и тя ми каза за термометър.Пробвах,но съвсем леко и то нямаше никакъв ефект.Вчера майка ми пак пробва с термометъра и си се изходи малката.Аз си я кърмя,но в понеделник бях на изпит и не можах да и изцедя кърма,затова се наложи да я нахранят с АМ докато мен ме няма.Може би от там тръгна проблема.

За жалост от там тръгват винаги проблемите, когато едно дете е на кърма и му се дава понякога АМ. Какво мляко сте взели, че и не всяко запича де. Нали ние бяхме основно на АМ и съм ги научила, но все пак при всяко дете е различно, но и аз давах Фризовом при краен случай. Ние се оправях ме с един Испански чай, на който не му помня името и който много трудно намерих тук.
Как мина изпита?

Марси, Нинка е права пусни по едно лично, че направо ще се пръсна от любопитство  Embarassed
Честит първи учебен ден на всички малки и големи, ех като си помисля че и ние трябваше да започнем от днес ясла
Евка welcome, къде си учила средното си образование
Как е персонала в Токуда на нас ни предстои утре един преглед там и съм много притеснена.
Хайде лек ден на всички  bouquet

# 79
Момичета, мнооооооооооооого ви благодаря за отговорите! Донякъде внесохте яснота и се оправдаха очакванията ми за нашата бюрокрация...

Петя, и Ники е в групата на Паскова и Ичкова в четворката! А за Лучия миналата година съм чувала, но така и не я познавам  Blush, явно и теб. Ще ми е много интересно да се запознаем  Peace

wildgirl - за госпожите ги препоръчвам най-горещо. Аз лично много съжалявам, че те ще поемат следващия випуск, а малкия ми е една година по-малък и няма да се падне при тях.

Анелия, ако сега вече продължавате да сте си само на кърма - не я мисли - няма никакви проблеми нито запек, просто може да си усвоява по-добре кърмата и по-малко да ака. Виж ако пак даваш и АМ е друго. С Калоян като беше бебе акаше през 2-3 дена, но докато беше само на кърма нямаше проблеми, не акаше твърдо и не се мъчеше. Но като започнахме пюретата и се запече здраво. Тогава вече помагаше термометъра - нашата педи ми е обяснявала, като намазня термометъра с олио, и когато вкарам в дупенцето леко да го завъртя, за да се докоснат рецепторите, които предизвикват акането и се намират в дупето отвътре.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 12:51 от valeni

# 80
Дани,докторката ни каза да вземем или Фризо 1,или Нан.Този път взехме Фризо 1,но другия ще пробваме с Нан.Вие на какъв преглед ще ходите в Токуда утре ?

# 81
Здравейте пак от мен! Ани, съжалявам, че проблемът продължава. Колко е наддала малката досега, знаеш ли? А когато ака, какви са акитата - кашести и жълти, или топчести, като при запек? По принцип този период на по-рядко акане при кърмачетата започва след шестата седмица и тогава е нормален. Преди това е добре да се следи теглото, защото има вероятност бебето да не суче ефективно. В случая обаче като че процесът се активизира при даване на АМ, което категорично променя картината - там се приема за нормално по-рядкото изхождане.
Иначе сравнително безобиден метод на помагане в този случай е масажът на коремчето при пъпчето - по посока на часовниковата стрелка притискай леко с дланта. Пиши какво става, ако нещо те притеснява, звънни ми.
Иначе на 3.10 ще има Ден на отворените врати в Кабинета по кърмене в "Майчин дом" и там е сме и ние, и д-р Анета Попиванова, зам.-председател на НКК и много добър неонатолог, която ще консултира дошлите майки и бебчовци и ако някоя от пресните майки има интерес, може да заповяда:)
Ние си посрещнахме първокурниците тържествена, а утре вечер пък съм на родителска среща в градината:)

# 82
Ана2 - изчаквах да се включиш, бях сигурна, че ще дадеш отговорите систематично!  smile3501

# 83
Билянче,тази седмица не сме ходили на консултации,но предишната беша наддала 700гр. за 2 седмици.Аките са зелени и течни.Предполагам,че е нормално,но много ми е жална да я гледам как се мъчи.А за кърмата ми и аз започвам да се съмнявам дали не е много нискокалорична.В неделя я оставихме при баба й да я пази.Изцедих кърма.Като огладняло детето и дали 100гр.кърма от шише,но след половин час тя пак си потърсила и изяла още 50гр.От АМ 90гр. и стига,а кърмата явно не я засища.

п.с.Много поздрави на Майчин дом от нас Wink

# 84
Анелия, такова нещо като нискокалорична или пък нехранителна или пък малко и нестигаща кърма няма, просто кърмата не може да е нещо подобно. Кърмата е всичко, от което има нужда бебето. Някои бебета я усвояват повече, от други бебета и имат нужда от повече кърма или пък по-често да сучат, други бебета имат по-здрав сън и търсят по-рядко да сучат и така. Ако се съмняваш, че не й стига кърмата, давай й по-често да суче, давай от двете гърди и за ден-два ще имаш повече кърма. Тук в кърмаческите форуми има много информация за подобни случаи.

# 85
Билянче,тази седмица не сме ходили на консултации,но предишната беша наддала 700гр. за 2 седмици.Аките са зелени и течни.Предполагам,че е нормално,но много ми е жална да я гледам как се мъчи.А за кърмата ми и аз започвам да се съмнявам дали не е много нискокалорична.В неделя я оставихме при баба й да я пази.Изцедих кърма.Като огладняло детето и дали 100гр.кърма от шише,но след половин час тя пак си потърсила и изяла още 50гр.От АМ 90гр. и стига,а кърмата явно не я засища.

п.с.Много поздрави на Майчин дом от нас Wink
А, нека да се разберем - такова чудо нискокалорична кърма няма. И рядка кърма няма. Щом имаме здрава жена с наличие на млечна секреция, нейната кърма е перфектната пропорция на необходимите хранителни вещества и имуноглобулини, необходими за най-добрия растеж на конкретното бебе. Кърмата е нормата, АМ се стреми да я замести в случай на нужда, но засега успехът е частичен, въпреки парите, които се наливат в тази индустрия. Затова и  за некърмените бебета важат съвсем други правила на хранене. Съвсем нормално е обаче количествата АМ и кърма да са различни като степен на засищане. Самите норми на точно количество хапване са изградени за АМ, понеже АМ е продукт на индустриализацията и развитието на науките, както и нормите са продукт на научната дейност. Сега СЗО се опитва да коригира нормите, като включи кърмените бебета в тази схема. Кърмата така или иначе много по-трудно се мери като количество.  Не е и нужно. Щом детето се чувства добре, наддава и расте, защо трябва да се вторачваме в мерки и теглилки. Ако имаше такава нужда, гърдите ни щяха по рождение да са разграфени.
Кърмените деца хапват различни количества през различните часове на денонощието и това отговаря на естествената ни нужда да ядем, колкото ни се яде в момента.
Понеже наддаването е добро, няма причини за притеснение - със сигурност Дани се храни добре. Бих искала да попитам и за изпражненията - тъмнозелени или светлозелени са? И винаги ли са били такива? Предлагам да ми отговориш на лични, че сигурно досадихме на другите, за което се извинявам. Embarassed
Андреа, благодаря за комплимента, аз иначе гледам да се сържам и на кърмачески теми да пиша на лични - все пак  проблемите и радостите на майките не спират до кърменето.

# 86
  • 42.016399,23.101179
Привет,
събудих ви любопитството на всички, а? Joy
Отговора ще го получите на кафето тази седмица, не е нищо особено наистина за да ви го пиша на лични, ама мен ме постави в доста странна и неловка ситуация. Embarassed
Днес ни пуснаха малко по рано от работа, да стегнем тоалетите за утре. Аз успях да си купя една пола за случай, но друго не можах да си харесам. Sad
Ana2 родителска среща, бравооо. Не е ли още рано, при нас октомври по принцип май ги правеха. Laughing Я ела да разкажеш на мойто свеки за нискокалоричната кърма, тя беше убедена че мойта е такава и трябва да мина на изкуствено мляко, само защото Вики огладняваше 15 минути преди третия час. Joy
Ели браво, най-накрая сте пак на детска. Може пък да те изненада детето и да не е имало проблеми днес. Wink
puhelota имам едни боровинки за правене, ама ме мързиииии, що не дойдеш да ми ги направиш зимнина? Embarassed

# 87
Даниела,аз съм учила в Механотехникума средно образование.Иначе от персонала и лекарите в Токуда съм много доволна.Просто нямам думи да опиша отношението и грижите,които срещнах там.Незнам какъв преглед ще ви правят,но аз съм много доволна и от гинеколозите и от неонатолозите.Сестра ми се лекува там и тя е много доволна.
Анелия,живея на улица Дойран,ако ти говори нещо.Ти къде живееш?Аз преди да се омъжа живеех в ж.к.Запад.
Някоя мама пишеше,че имат проблем с изхождането.Ние също имаме този проблем,че вече сме само на АМ.Първо бяхме на Фризолак Пре,че Ивана не наддаваше,защото не можеше да изсуква от гърдите и минахме на шише(аз се цедях за да давам).Но много бързо кърмата ми намаля още на втората седмица и се наложи да я дохранвам,та затова ни казаха да вземем Фризолак Пре.Изходжаше се нормално,но вече като мина 3 кг.ми каза педиатърката да минем на Фризо ХА1.Аз го давах,но тя се запече и се чудих какво ли да правя!Питах дали може да сменя млякото,но лекарката не разреши и аз се обадих в Токуда да питам и там ми казаха да го сменя веднага щом детето има проблем!Е минахме на Аптамил комфорт като го приготвям с овесена вода и нямаме проблем вече с изхождането.Иначе я научих на термометъра,тук лекарката така ми каза с Т и няма проблем ще се изходи!Да,ама после без Т тя не искаше,а само плачеше и се стискаше!

# 88
Я ела да разкажеш на мойто свеки за нискокалоричната кърма, тя беше убедена че мойта е такава ...

Май наистина свекървите ги разнасят тези легенди(и мойта ми обясняваше,че сигурно ми е рядка кърмата,а на мен толко ми разбира главата Simple Smile )

Evka,ние сме точно между двете отбивки-за Дойран и за Шар Планина.Кооперацията е на улицата.Над нас има една лечебница.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 18:17 от Anelia20

# 89
Започвам по ред
Ели забравих да ти отговоря за продавачката, става въпрос за магазина в Струмско при СВА
Анелия, утре ще ходим на преглед за окото. Що се отнася до АМ аз съм най-доволна от Аптамил малко по-скъп е но за мен е по-качествен и не създава такива проблеми като запичане и пр. А лекарите винаги казват Фризолаг или Нан защо ли newsm78
Евка, защо не пуснеш някоя твоя снимка може да се окаже че се познаваш с някой  Hug
Билянка Hug Hug Hug
Марси не така  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт