ОСМОКЛАСНИЦИ - родителска среща 13.09.

• 34 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • България
 Едно време /когато нямах деца/, се чудех защо всички тръгват като обезумели по магазините в началото на септември, но после разбрах - през лятото децата растат като бурени след дъжд  smile3521. Вчера бях на пазар с гимназистката - пазарувахме в Kenvelo - два чифта дънки и риза /има голямо намаление на дънки/. Успях да купя и две долнища на анцузи за брат й. Той като всеки мъж ненавижда шопинга  smile3503

# 16
  • София
Привет и от мен    bouquet
И ние се прибрахме от почивка и вече се готвим за училище, купихме чанта за училище, анцунг и маратонки.

Понеже четох в старата тема, че сте обсъждали очила, и ние носим цайси някъде от януари, даже миналия месец като ходихме на преглед се оказа, че е вдигнала диоптъра и правихме нови  Confused
Някой спомена, че детето носи лещи, обаче нашата докторка каза, че е рано, поне след две години  newsm78
Иначе очилата ни са с най-незабележимата рамка - без рамки около стъклата, въпреки че май най се чупят  ooooh!

# 17
Да се разпиша и аз.
Благодаря за новата темичка. Hug
Като гледам нашата банда от мами е най-активна.Винаги сме на първа страница,почти винаги най-отгоре...
И на мен ми е много уютно тук.
Сякаш темата ще загуби чара си, ако се разделим по училища в отчетните.
А на мен пък ми е приятно да прочитам и за другите училища по нещичко и не ми е досадно.

Вчера бях на пазар с гимназистката - пазарувахме в Kenvelo...

Това ни е любимият магазин.Края на август, точно бяха получили новата стока и купихме много хубави неща.Сега дали има нещо интересно?
Но има още търчане по магазините.
Рали, надявам се да спре да расте, тя спря де-поне на височина, че с тези 176 см ни ще може висок ток да обуе, ни мъж да си намери. Joy
С обувките е зор.
Не знам вече откъде.

# 18
Какво да ви кажа, тук някои се "оплакват", че синовете им били станали 174см.
Аз направо да си замълча тогава с ръста на синчето ми 187см    Grinning
SofiaV, какво има в Kenvelo /за момчешко иде реч/, какви са тия долнища, че и моят иска, но да е памучно.
Аз сега ходих до Sky City, но така и не влязах в Kenvelo /питай ме защо/.
Колкото до очилата и ние сме се оцъклили, но многооооооо, много отдавна и даже тия дни гледахме стари снимки и сина ми се очуди защо на едни снимки като малък е без очила, той нали е свикнал горкия и все с очила се помни......
Сега и ние ще ги сменяме, че е вдигнал диоптъра от растежа ли   ooooh!, от учене ли през годината   Crazy

# 19
  • България
 Долнищата са за малкия от Oviesse, извинете ме за неяснотата  smile3525

# 20
mymomgot, разминали сме се в Скай Сити.
Имаше хубави дънки и суичъри, но аз гледах дамския щанд.

Що се отнася до очилата- мина времето, когато да носиш очила беше срамно и детенце беше обект на подигравки.

# 21
mymomgot, разминали сме се в Скай Сити.
Що се отнася до очилата- мина времето, когато да носиш очила беше срамно и детенце беше обект на подигравки.

ana_,жалко!!!!!!!!!!!
Пък на нас никога не са ни се подигравали, а като гледам първите очила какви идиотски сме му ги взимали умрях от смях     Joy Joy Joy

SofiaV, колко малък е малкия и какви са все пак долнищата???

# 22
  • София
И ние сме в групата от нуждаещите се от очила, но при нас проблемът е мноооооого по-сериозен. Носеше очила от 1 годинка до трети клас. Няма да забравя едно детенце как я сочеше и казваше "Я, бебе с очила". Но като порасна явно нещо се случи между съучениците й (имаше много грозни рими) и след разрешението на лекаря й ги махнахме. След изпитите ми се оплакваше, че нещо не е наред със зрението......ще трябва да отидем при д-р Топов.

А за дрехите - като типична жена никога няма достатъчно и подходящи дрехи. Има около 5-6 чифта дънки, но или я правели дебела, или не са актуални или пък друго нещо. Аз съм казала, че дънки няма да й купувам. Има си спестени пари (от нас и бабите) тях да си ги харчи както намери за добре. Тези дни ще трябва да вземем нещо ново - нали в новото училище ще се оглеждат под лупа. Абе тийнейджърски неволи.......

По телефона ми казаха на родителската да носим 125 лв. за учебници по английски. Започва се изръсването. Добре, че тази година имат по-малко предмети.

В Kenvelo вероятно са пуснали есенните дрешки - има ли нещо намалено?

# 23
  • България
mymomgot, малкият мъж е на 6г., купих долнища за ръст 122см, но имаше и по-малки и по-големи. И нашите първи очила са ужасни, но през 1996г. нямаше такъв избор, а пък за дете на 1.5г. - съвсем никакъв! Simple Smile
prekrasna , намалени са дънките, за другите неща ползвах един талон за 25% отстъпка, който имах от летния пазар.

# 24
  • There I was on a July morning
Здравейте  Hug
Ние още не сме купували нищичко, трябва да купим поне обувки, но не иска - само кецове носи. Rolling Eyes
Напоследък сама си пазарува, като излиза с приятелките си.
Момичета, този медицински картон, който искат,  новозакупен ли трябва да бъде или се продължава стария, който взехме от предишното у-ще?

# 25
  • България
трябва да купим поне обувки, но не иска - само кецове носи. Rolling Eyes
И моята е така, за това вече купувам само кецове! Иначе пълня шкафа, а тя ходи с едни - сухи, мокри - не я интересува. Сега поне има 2 чифта, та ги сменя  smile3521

# 26
  • София
Хайде и аз да се разпиша преди да навъртите хиляда страници и на тази тема  Laughing

Виктория току що се върна от училище - да очакваме информация за 15 септември по някое време около... 15 септември! Хората на изкуството по друг начин гледат на живота, ей! Засега съм й купила две тетрадки, че ми се видяха много готини. Всичко останало ще се купува след първите срещи с учители. Подреждаме й нова стая, че тя преотстъпва своята на брат си, та купихме бюро и разни шкафчета, остава тя да си избере етажерка и да си накупи разни красоти. Голямото изваждаве обаче ще е за материали по специалните предмети - всичките там бои и хартии, четки, глина за часовете по скулпура... Не ми се мисли.

Бележници, лични карти и медицински картони им събраха още при записването. Искаха стария училищен картон. Карта за градския транспорт не знам дали ще й е нужна - тя си пътува с маршрутка от нашата улица до входа на училището. От миналата година си има електронна карта, когато й е необходима, да си я презарежда.

А, търсим кецове, но явно някакви свръх-специални, защото до момента не е намерила правилния модел нито в София, нито в Солун.  Mr. Green

# 27
Записвам се в новата тема.
Благодаря отново Знаток!

Нашият медицински картон е стар, още от детската градина го разхождаме. Може би трябва и карта за профилактичен преглед освен картона?!
Радвам се, че 91-во няма униформи. В старото ни у-ще бяхме с униформи и имаме нужда от почивка ooooh!

# 28
  • София
Здравейте, мами!

Ето, че пак си имаме емоции - началото на учебната година!

И ние се подготвяме лека - полека.Моите дъщери решиха, че дрехите им не са актуални вече и напълниха 2 чувала с дрехи за боклука докато съм била на работа...Призля ми!Раниците им вече не ставали...Превземки всякакви.И миналата година ми го направиха този номер.И искам или не, трябва да обикалям магазините. Sad Crazy Дрехи и анцузи намерихме, но с маратонките на голямата видях зор, че носи №41, клонящ към 42.А тя държи да са дамски.Аз и обяснявам, че има маратонки уни секс, обаче номерът не минава...Голямо обикаляне беше...

# 29
Готини кецове има в Sabotage.

Общи условия

Активация на акаунт