ОСМОКЛАСНИЦИ - родителска среща 13.09.

• 34 363
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
На мен ми беше казано, че не е задължителен, защото е достатъчно да има по един на чин.
Лично аз, обаче, се съмнявам, че някой ще го мъкне в училище. Едва ли е много лек...

Дааа, вече проверих - 690г.

Май е този - Еnglish Vоcаbulаry in Usе. Uppеr-intеrmеdiаtе
Fеlicity О'Dеll, Мichаеl МcCаrthy

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 20:38 от noshtna_ptica

# 661
За всички, които се интересуват от учебника по математика на Анубис - вече е наличен.

# 662
  • Варна
Привет да споделя нещо , вчера синът ми са имали час при Пед. съветник на училището , попълвали са въпросник с 80 въпроса  който са били насочени към тяхната личност , характер и интереси .
Незнам защо им трябва тази информация , по принцип класната беше казала че всеки ученик ще има досие в което ще се вписват оценки , поведения и т.н.

Някой от вашите деца да е споделил че са имали такъв въпросник ?

# 663
  • София
Добро утро момичета! Simple Smile

Христо си купи "Vocabulary in use" - не знам дали е задължителен, но аз винаги купувам всички изисквани учебници  Peace

Привет да споделя нещо , вчера синът ми са имали час при Пед. съветник на училището , попълвали са въпросник с 80 въпроса  който са били насочени към тяхната личност , характер и интереси .

Maia, може би в училището има Пед.съветник и това е част от задълженията му - нали са нови ученици
В Първа Английска май няма такъв

Как е в другите училища?  Thinking

# 664

Въпросниците са най-разпространения и най-лесен метод за изследване в психологията, социологията и т.н. Много е важно да са валидизирани и стандартизирани (това са две основни изисквания, които често се нарушават, като се ползат някакви популярни въпросници, често просто преведени от английски).
Би следвало, когато децата участват в подобно изследване, да им се обясни целта му. Това е задължително от гледна точка на професионалната етика. Другото, което тази етика включва е, изследването да не се предоставя на трети лица. Ако то е поръчано от училището, педагогическия съветник следва да представи на ръководството обобщена оценка, а не въпросника на всяко дете. Ако е необходима обобщена оценка - тестът би следвало да е анонимен. Ако е необходимо досие за всяко дете - тогава няма да е анонимен, но достъп до него може да има само изследваното лице и педагогическия съветник.

maia75k наистина ми е любопитно, от професионална гледна точка, защо и как са го направили.

# 665
maia75k , в кое училище е това?
В нашето училище (91 НЕГ), също ще им правят досиета даже снимки им искаха, но не съм чула да са попълвали нещо    newsm78   все още

# 666
  • Варна
 ПИГ Др.Иван Богоров - Варна , за самият въпросник и закакво е не знам маят син по принцип споделя малко информация или ако му се струва не важна въобще не казва .

Между другото ние имахме пед. съветник и в основното у-ще , който често идваше по родителски срещи и разговаряше с родителите на по проблемните деца .

Снимка за досието и за Бандж им искаха

# 667
Незнам защо им трябва тази информация , по принцип класната беше казала че всеки ученик ще има досие в което ще се вписват оценки , поведения и т.н.

Някой от вашите деца да е споделил че са имали такъв въпросник ?

В старо училище имахме, но го наричаха психолог. Би трябвало да е полезен на децата, да разрешава възникнали между тях спороте, да знае кой пуши и пр., но на практика ролята му беше, да изкара, че ако някое дете има поведенчески проблеми, причината е в семейството, а не в училището.
Мисля, че във вашия случай човека се опитва да защити заплатата си. Освен това аз мисля, че това е полезно за децата. Моя приятелка е психолог в едно у-ще в Младост, изглежда има училища, които имат психолози, но не е задължително. С въпросния тест психолога ще се запознае с децата, по-трудно е да проведе разговор с всеки ученик, водейки си записки, за да не забрави. Мисля, че това е ОК, не се притеснявай! Wink

# 668
  • Варна
FireLite  Не се притеснявам ,даже си мисля че може би било полезно , надявам се даже тя да работи отблизо с децата ако се наложи .

# 669
  • София
Относно психолога в училище: на дъщеря ми им правиха такъв тест в 1-ви клас. На една родителска среща психоложката само докладва, че нямало деца с проблеми и толкова. Но наистина в доста училища има психолози и те са много полезни когато някое дете има проблеми било с тежък пубертет, било с отношения в семейството, проблеми с общуването с другите деца т такива неща. Тези консултации са много полезни и за детето и за родителите, ако са достатъчно интелигентни за да се обърнат към тези специалисти когато има проблем. На моя приятелка дъщеря и посещаваше учлищния психолог (141 или 142 в Сф) и наистина много и помогна да приеме света около себе си такъв какъвто е.

# 670
Момичета помагайте ,трябва ми учебник Школьник 2,ако някой може да ми го даде или продаде да пише на лични

# 671
Момичета помагайте ,трябва ми учебник Школьник 2,ако някой може да ми го даде или продаде да пише на лични

Za  това май е по-добре отделна тема - майките на девето- и десетокласници ще имат.

# 672
Има психолози в много у-ща и всеки си има стил на работа. При моите деца не са правили такива въпросници, ако някое детенце има проблеми или притеснения някакви отива при психолога и разговарят. Колко са компетентни и дали помагат наистина на децата  newsm78 това е друг въпрос.

# 673
Ние от вчера сме със загубен учебник но Музика. #Crazy Дано го намери, че хич не ми се купува нов. newsm78

# 674
  • България
Ние от вчера сме със загубен учебник но Музика. #Crazy Дано го намери, че хич не ми се купува нов. newsm78

Какъв безценен учебник...... Пак доста се е задържал!  smile3532

Общи условия

Активация на акаунт