Някой ще учи ли английски по "WELCOME" в 1-ви клас?

• 1 623
  • 8
  •   1
Отговори
  • България, София
Синът ми ще е първи клас. На родителската среща казаха, че ще учат по WELCOM (англ. език), срещу 42 лв. В сайта на министерството, обаче, тази система не фигурира в одобрените такива - цитират други 3!

Интересува ме друг ще ползва ли този учебник и на каква цена предлага училището да им го достави. Около цената също ми витаят някакви съмнения, тъй като, комплекта Starter a или както се водеше струва 27 лв, а цената от 42 лв била за 2 нива. Това според дистрибутора на издателството, била стара и много добра цена. Питам се защо трябва да купувам 2 нива, като може да си преместя детето догодина...
Странно... Подозрителна съм към действията на училището, с основания ... имам по-голямо дете.
Ще се раздвам да споделите мнение.

# 1
Не се учудвай, ако детето ти е в чуждоезикова паралелка!

# 2
  • Пловдив
Вимарес,коя точно заповед си гледала в сайта на МОН?Питам те,тъй като аз съм учител по английски език,но не в начален курс.Както описах и в другата тема за учебниците в 8 клас,наложи се аз да се ровя и да търся какви заповеди има за одобрените учебници,тъй като в училище ръководството ме втрещи напълно с това,че примерно заповедта от февруари месец била отменена и била валидна едната от юли,в която обаче са одобрени учебните помагала.

Сега погледнах в сайта на МОН и наистина в никоя от заповедите не видях да е одобрена цитираната система,но и никъде не видях да има одобрен учебник или помагало по ЧЕ за първи клас-всички одобрени бяха за втори клас и нагоре

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 08:04 от tonitabrandtner

# 3
  • България, София
Вимарес,коя точно заповед си гледала в сайта на МОН?
http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/left_menu/textbooks/

Ето тук - единия линк е заповедта, другия - списъка, започва с 1-ви клас. Сега виждам, че наистина английски започва от 2-ри клас.
По-надолу, обаче има списък на одобрените учебници с наредба номер 5 от 2003 г. Там има за 1-ви клас, но са само 3 - "Zig-Zag", "Happy house" и "Hello".

Не съм се интересувала много, но се чудя защо в някои училища се плаща учебника по английски, а в други - не.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 15:32 от vimares

# 4
  • Пловдив
Така,погледнах сега пак какво има в сайта на МОН за учебниците-т.е. всички тези заповеди,които гледах и аз.Учебници по АЕ за първи клас видях само и единствено във връзките по предмети.Вероятно и ти си ги видяла там-2 учебника на Оксфорд и 2 на Просвета,това са одобрените за първи клас.В тази ситуация лично аз те съветвам да говориш с учителката на детето ти и да й обясниш ситуацията.Тя все би трябвало да е наясно какво е одобрено и какво не,поне съдейки по мен и това,че аз се интересувам от това какъв избор ми се предоставя и кои издателства са одобрените по моя предмет.(Това е нещо,което всеки учител вече трябва да прави-нали знаеш,после при една външна проверка може да стане голям проблем.)Ако учителката не прояви разбиране,даваш по каналния ред-директор,инспекторат,изобщо търсиш си правата-все пак тези учебници ги има на видно място за всички.

УинкиПинки,в каквато и паралелка да е детето,има си одобрени учебници.

Плащат се учебниците на Оксфорд и изобщо на британските издателства(така поне им казвам аз-не знам колко са британски наистина).Тези на Просвета се дават безплатно-БГ издателство,такава им е на тях пък политиката.Не съм се замисляла на какво точно се дължи тази политика

# 5
Не знам- не преподавам от 1-4 кл., но мисля, че обучението по АЕ започва от 2 кл. с изключения. 

# 6
  • Пловдив
А дали изучаването му и в първи клас не е отново за правене на норматив?Отклоняваме се пак от темата,ама то покрай едно нещо изникват и други въпроси

# 7
А дали изучаването му и в първи клас не е отново за правене на норматив?
Не. Това е с цел да се направят, че са по-специално училище, за да примамят родителите.

# 8
Аз по принцип съм виждала колеги да разделят Blue Skies за 2 кл. и да учат половината в 1 кл., като във втори въвеждат и Hello. Но това не е редно много.
А това Zig-Zag е тетрадка; ако не е одобрен учебник, следва децата да имат тетрадката за домашни и работа в кл., а учителят да им чете в час.
Трябва в Наредбата да са написани точно имената на учебниците, с др. думи: Министерството не си е свършило точно работата.

Общи условия

Активация на акаунт