Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 178 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Разград
  • Мнения: 3 114
The_Sunrise ,не го оставям да престои,веднага го подкарвам.Честно казано,на мен ми е по-лесно да оформям невтасало тесто,че ако нещо сгафя да го пооомеся отново.И за втасването исках да уточня,тестото трябва да увеличи обема си около четири пъти преди печене.И като започне печенето,първо пускам само долния реотан за около 5-6 минути,ако има да си довтасва-да го направи,след това пускам и горния реотан.Слагам във фурната на 5 -тата минута след като съм увеличила градусите на 180,защото фурната е затоплена от втасването на 50 градуса.
За другите теста,мисля,не стават само с едно втасване.А резултата със сигурност няма да е същият като при две втасвания на тестото.
Нека Пина да се включи и да ни разясни малко въпроса.

# 616
  • Мнения: 11 743
Ами, аз какво да кажа  Simple Smile
Прегледах рецептата max-mama  и се опитах да преценя колко брашно би поело такова тесто, с тази течна фаза, която си описала, та според това, което преценявам, смятам, че количеството на маята идва малко повече. Това вероятно е причината, тестото да успява да втаса по- бързо, нормално е.
От друга страна, ако отделиш повече време за втасване след като е оформено + по- голямото количество на маята, напълно е възможно да успее да си втаса добре!  Peace

Аз лично не бих пропуснала първото втасване, преди оформянето, смятам, че така е по- добре за крайния резултат, но пък снимките на твоите питки по тази технология са разкошни просто!! Толкова надути и пухкави изглеждат, че нямам право да се противя!  Grinning

# 617
  • София
  • Мнения: 8 497
Другарки и другари (за тези дето не знаят едно време по татово време нямаше госпожи и господа ами така се обръщахме).

Некои другарки често да ви кажа не са другарки. Само ни ошашават тука с едни снимки, които според мен са си направо идеологическа (ъъъъ ... исках да кажа кулинарна) диверсия за некои другари.

# 618
  • Мнения: 144
намерих си една страхотна рецепта за тесто, честно казано стават невероятно въздушни-очарована съм!
maqaami, сподели рецептата на тестото което си открила, моля

А украсите след като втаса питката ли слагате или преди, да си втаса с тях?



Искаше ми се да покажа точно форума от където съм взела рецептата, за да се види от кого е, къде е...но от толкова много обикалянае, честно не се сещам  точно от къде съм си я преписала!
За това само ще кажа, че не е моя и благодаря на майсторката, която я е предоставила, рецептата е за машина за хляб, това поне помня! Laughing

Тесто за питка:
 600 гр. брашно, може да се наложи да се добави още!
 300 мл. прясно мляко - да не е студено
 3 яйца- един жълтък отделно
 50 гр. масло
 1 1/2 пакетчета  суха мая, обаче единият път сложих две и стана тесто за чудо и приказ!
 1 ч.л. сол
 1 с.л. захар
 
в машината на програма за тесто с втасване и да видите какво чудо става, само да ви се занимава да плетете, режете, увивате, каквото се сетите!

По въпроса за украсата, аз моята си я правя предварително, после питката си втасва намазана и тогава украсявам! После пека.

# 619
  • Мнения: 144
Другарки и другари (за тези дето не знаят едно време по татово време нямаше госпожи и господа ами така се обръщахме).

Некои другарки често да ви кажа не са другарки. Само ни ошашават тука с едни снимки, които според мен са си направо идеологическа (ъъъъ ... исках да кажа кулинарна) диверсия за некои другари.

И КАК ИНАЧЕ, НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПЪЛНИ СЪРЦЕТО И ДУШАТА И С ТАКАВА КРАСОТА, СЪТВОРЕНА ОТ НЕЧИЯ РЪКА...ДЕРЗАЙТЕ ДРУГАРКИ, ЗАЩОТО СТЕ ПРОСТО НЕВЕРОЯТНИ И МЕ РАДВАТЕ ОТ СЪРЦЕ!!!! newsm51 newsm03

# 620
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пина,благодаря,че се включи,също и за похвалата.  bouquet Hug
За тестото отива около 700-800грама брашно.И наистина питките са пухкави,мекички и на конци.

# 621
  • Мнения: 11 607
Болярскат& … 90;ка и Пак тя


Пояснявам - изкуших се да използвам готовата смес за поръсване на домашен хляб, която я продават в Кауфланд, с цена 1,99лв. Добра е, хареса ми, има лен, сусам - май 2 вида, слънчоглед. Просто е мързелива работа, че с 1 куршум - много зайци......

# 622
  • София
  • Мнения: 8 497
Пояснявам - изкуших се да използвам готовата смес за поръсване на домашен хляб, която я продават в Кауфланд, с цена 1,99лв. Добра е, хареса ми, има лен, сусам - май 2 вида, слънчоглед. Просто е мързелива работа, че с 1 куршум - много зайци......


Какъв грамаж е тая смес.

# 623
  • Мнения: 1 394
Момичета ,ще запрятаме ли ръкави вдругиден сутринта или утре вечер?Преди малко ми казаха,че в петък било Варвара.Правела се питка и се раздавало за децата,ако ги застигне шарка през идната година да я карали по-леко.Правела се сладка питка и се раздавало с мед.Това не го знаех,но бързам да споделя с тези мами като мен ,които имат малки дечица,на които все още не им е идвала Баба Шарка на гости.  Grinning...Това е повод моите малчугани да си хапнат топла питчица.

# 624
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте отново от мен. Нямаше ме няколко дни и виждам невероятни питки. Само да преглъща човек
Labrex, много мило от твоя страна, че си забелязала отсъствието ми, това е невероятен комплимент за мен, за което ти благодаря   bouquet.

От мен  козунак с пълнъж от мармалад от сини сливи, кръглия е с пълнеж от сладко от ябълки, стафиди и канела, но е за падарък


и станалита традиционни за вкъщи фигурки от хлебно тесто.

# 625
  • Мнения: 11 607
Пояснявам - изкуших се да използвам готовата смес за поръсване на домашен хляб, която я продават в Кауфланд, с цена 1,99лв. Добра е, хареса ми, има лен, сусам - май 2 вида, слънчоглед. Просто е мързелива работа, че с 1 куршум - много зайци......


Какъв грамаж е тая смес.

200гр. има и маково семе.......

Венета, разкошни животинчета както винаги от теб!

# 626
  • Мнения: 22 867
Venetta, радвам се, че пак си тук и то с такава продукция.Тая сутрин първо темата с питките отворих и насреща ми твоите животинчета - много настроение носят! И козунаците са супер!  bouquet

Маме, не съм попадала на готова смес за поръсване, ще се огледам по магазините, наслагала съм вкъщи един куп пликове с ленено семе, слънчогледово, сусам, мак и като почна да ръся, все не мога да реша от кое да сложа и карам от всичките. Но е вкусно после. Heart Eyes Grinning

# 627
  • София
  • Мнения: 387
И аз и аз така като Лабрекс! Имам тиквени семки белени, слънчогледови, ленено, мак, сусам и като взема да ръся и аз като Лабрекс не мога да преценя кое, а ми се иска от всичко и накрая май си ръся от всичко по малко smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 628
  • София
  • Мнения: 8 497
Ми като ви мързи да си ядете слънчогледовите и тиквените семки като бабите едно време на пейката на улицата, кой ви е виновен, ръсете си ги.

Аз даже не знам оти не измислим нещо като пица или арабски хляб, така с тънко тесто (колко да има на какво да ръсим) и отгоре сите семена де що има (даже и от люти чушлета си мисля, че ще стане ем пикантно ем оригинално).

# 629
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благодаря ти много Labrex, както винаги си много мила. Аз също се радвам, че съм тук  ,че доста тежко изкарах, но сега съм по-добре уж.
Ето и днешния тиквеник от мен.

Общи условия

Активация на акаунт