Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

• 179 024
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • забравих си мисълта...
Хамбургери, но е станала много красива питка,  Milena_vn  newsm10

# 511
  • Варна
Благодаря! Simple Smile

# 512
Пепика  Hug голям труд си положила, благодаря!   bouquet
Там, където подбъркваш маята, си писала, че слагаш 1 с. л. сол - според би трябвало да е захар.

Поправих го  Blush

# 513
  • DE
Aми че то колко вида нокели има?

Ами доста видове има, че даже и за супа ги има. Ти сигурно си яла някакви сладки, имаха ли сос ванилия или не? Иначе стават много лесно. Аз ще разгледам рецептите и ще ти пратя няколко но на немски, че може би от другата седмица може да съм за известно време в болница, ако ми се размине тогава ще имам време и ще ги преведа. Но утре ще знам повече.

Извиняваи не сам написала на български правилно.
Eто ги Salzbirger nockerlnhttp://images.google.de/images?q=salzburger+nockerln&oe=utf- … p;ved=0CB8QsAQwAw намерих и много рецепти.Sorry,да не си правиш труда за макаронените иzделия да ми превеждаш.
Гре6ката е моя #Crazy

# 514
  • забравих си мисълта...
Ето matze заповядай  Salzburger Nokerl

Няма нищо, че си я намерила, аз я преведох снощи и я пускам за другите момичета, ако някой иска да ги опита, те наистина са много вкусни. Като ги направя, ще сложа и моя снимка, а сега ще пусна от Интернет, че да имат представа как изглеждат.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 09:50 от Venetta

# 515
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Пепика Благодаря ти за прекрасното обяснение за
приготвянето на питка в различни вариации
   bouquet

# 516
Питки - жаби за децата  .

# 517
Дърпана баница на чаршаф,  без мая

Пак баницата

Пепика, аз един път се пробвах да снимам стъпка по стъпка как се прави питка - отказах се обаче....То брашнени ръце, фотоапарат....Не е за мен това! Поздравления за труда ти!

# 518
Дидк@ , страшни жаби, чак да ти е жал да ги захапеш. thumbsup

# 519
Дърпана баница на чаршаф,  без мая

Пак баницата

Пепика, аз един път се пробвах да снимам стъпка по стъпка как се прави питка - отказах се обаче....То брашнени ръце, фотоапарат....Не е за мен това! Поздравления за труда ти!

Невероятно...това е баницата от моето детство!
Приготвяше я много скъпа на сърцето ми жена, която за съжаление вече не е между живите, така и не научих рецептата, бях твърде млада и все още нямах интереси в кухнята!
Моляте от сърце дай ми рецептата и технологията на дърпане, благодаря предварително!!!!   :pray:newsm51

# 520
Иначе до одеве майсторях това....
Ей, добре че от време на време ходим на гости, та да си начеша крастата! Simple Smile

Втасването на, козуначените кифли, е има и един мини козунак, като питка Laughing, че нещо ме домързя да правя още кифлички, слагах им и локум, някаква моя приумица!

Ето и втасалата питка, ако знаете какво тесто стана, щеше да изкочи от машината, направо се изплаших, а грамажа изобщо не е голям в сравнение с други, които съм правила...но явно маята си я бива!

Ето ги и готови...ама ги попрекох малко, докато се занимавах с украсата на питката и уж за още мъничко и ги изтървах!

И ето я и нея, моята гордост, най-после направих розички за пред хората Laughing

# 521
maqaami,остави ме без думи с красотите ти! newsm20 smile3505  smile3505

# 522
Много благодаря за похвалите, особенно от хора, от които се уча!  bouquet
Истината е, че в главата има още много проекти, но явно не всичко мога да правя, но пък желанието ми е огромно, то май е достатъчно за сега...но не спирам да гледам и да попивам!
И аз благодаря за хубавата тема! Flutter

# 523
  • София
Maqaami, да те питам как трябва да се навият розичките, че да стоято така по-отворени. Аз правих преди времеа едни, но като ги навих на руло и много свити стояха, като пъпки, а гледам твоите са по-разцъфнали. Та си мисял, че има сигурно разлика как се навиват. Ще съм ти благодарна, ако ме светнеш! Laughing

# 524
Момичета, искам да ви попитам, как правите успешно, такива нарези, подобни на снимката
http://farm1.static.flickr.com/166/364218456_e8d30029d9_b.jpg

С какъв нож, кога? На мене нещо не ми се получава, с един назъбен нож...  Thinking  Видях, че Venetta, има такива хлябове, ама от всеки искам акъл, тъй че давайте!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт