Отговори
# 240
Момичета, много съм смотана не мога да си сложа лентичката за бременност  Embarassed

# 241
А сложила съм я!!!  Crazy

# 242
  • Бургас
Добро утро!!!  Hug
Аз закусвам. От днес реших да зарежа тестените нещица, минах на пълнозърнест корнфлейкс с млекце и плодчета.  Simple Smile

Момичета, много се радвам за розовите гащи! Супер!

мецанка89, добре дошла!

Вчера докторът ми каза, че съм в пети месец, а според календара в първия пост в пети месец се влиза от 18 г.с. Хм, много странно разминаване. А и други календари съм гледала в нет-а, все има разминавания.

Аз снощи усетих няколко пъти, около 4-5-6, някакви побутвания от вътрешна страна на коремчето, все едно побутване с краче или ръчичка. Мисля си, че може да е бебчо.  Heart Eyes
Как мислите, дали наистина е от него? Аз явно не съм много убедена, ама все пак не съм го изпитвала преди...  Crazy

# 243
Добрютро!!!

Цитат: да останем при нашите,защото аз взимам много добри пари,ама на мъжо заплатата е смешничка,а не може и дума да става да си търси друга работа-за него полицай не е служба,а титла.
bobi6ana и моя мъж е милиционер и прекрасно разбирам за какво говориш  Laughing В кое районно е?
Кали,не е в районно-в Комендатура е (тези,които пазаят министерството и другите такива стратегически обекти на МВР)

# 244
  • offshore & overseas
Mornin', ladies!

За болнични и работа не ми говорете, направо е мъка, мъка, мъка! Аз и да искам, до декември не мога да изляза в болничен, не ми е никак изгодно заради това, че първия месец от тези, които се взимат за калкулиране на осигурителния доход, за мен е януари и тогава съм била на минимална заплата, демек по майчинство. Но понеже съм волнонаемна, ПОНЕ работя вкъщи, когато и каквато работа има.

Всъщност, по-тежко ми е с Халюша, която кара тодлърския пубертет, между 1 и 3 години, и, повярвайте, често пъти няма как да не я вдигам, няма как да не я люлея на люлките, няма как да не търча след нея, защото дядо й и баща й невинаги са под ръка, а други няма, които да помагат. Но аз получавам контракцийки и от кърменето (втвърдяване на корема), което още по-силно свих (до 1 евентуално кърмене и други инцидентни), но все още иска и поцоква по малко.

Имах болки, подобни на тези на Плами, даже се оплаках тук, май преди две седмици, но и преди това съм ги имала. При мен също причината е неизвестна, но аз имам съмнение за обострил се от бременността колит. И ако не внимавам и ям груби храни, демек, по-полезните за бебето и мен, непременно се превивам от болки след хранене. За съжаление, докато бях на преглед, вече бях горе-долу добре, нищо не се видя на ехографа и лекарката не можа да ми даде съвет.

Май "почивка на легло", когато е възможна, ще си остане най-добрата алтернатива. До спешен кабинет белким не стигна, но и моето впечатление е същото като на Руми, всички спешни или дежурни кабинети се населяват от груби и нервни доктори.

Криска, забравих да ти кажа добре дошла и честита мома (ох, как искам и аз!) Моите наблюдения са, че майките, които са имали контракции и са пазили леглото, пили са магнезий и са треперили, обикновено стигат до преносване.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 09:58 от Мяуче

# 245
  • offshore & overseas
Мимита, няма разминаване, докторът сигурно е имал предвид пети лунарен месец. Инак, това, което описваш, може да е бебчо, но никоя от нас не може да ти каже със сигурност. Hug

# 246
И на мен ми направи впечатление,че има разминаване на всички възможни таблици с гестационния календар,по който ме гледа моята докторка и разминаванията са от 2 дни до почти 2 седмици Shocked.
Аз в болничен излязох в 9 г.с. и със сигурност на работа няма да се върна скоро,а мойта работа,който иска да я свърши.Определено има неща,от които никой друг освен мен не разбира,но да се оправят.По- вчажен ми е бебешора от работата!!!
Мене ме събуди беб днеска.Направи ми впечатление на ФМ от коя страна са му крачетата на моя корем и там се усещат най-силните движения(на мама футболистчето Hug).

# 247
Мойто чиляче още не се е спряло - вече почти 4 часа  newsm78. Голямо гъделичкане пада и тумбака така ме сърби  Joy
Аз вече се чудя дали всичко ми е наред - нищо не ме боли, не съм повръщала първите месеци, нищо не ме дразни (храна,миризма и т.н.), хапвам всичко - все едно не бременея, като изключим една гъбична инфекция  #Crazy. Та се чудя това дали е нормално - всички изследвания са наред - ама поне 1 път да бях повърнала  Blush...хммм явно съм голям дебил...

# 248
  • offshore & overseas
Та се чудя това дали е нормално - всички изследвания са наред - ама поне 1 път да бях повърнала  Blush...
И аз така бях с Халюшка, ама питай ме сега... Rolling Eyes

# 249
Добро утро на всички Heart Eyes
Аз  мушнах едно какао, а после като не ме гледа моичкият ще му допия кафенцето Twisted Evil
Днес ще си работя от вкъщи, а по някое време ще ходим да си капарираме ресторанта, че май ще подписваме Embarassed
Вчера бебчо не спря да се мърда - като рибка е и ми е много щастливо Simple Smile И толкова ми е хубаво, че повечето вече усещаме
как мърдат:) За уикенда сигурно ще гледам да излезем извън София, но ако не ми се получи ще си седя тук  и ще си ви чета - толкова ми
е миличко, че има къде да си споделяме тези моменти!
Най-прекрасен и усмихнат петък  bouquet

# 250
  • До Балкана
Добро утро! Добре дошла на Мецанка! AMORE, честита да ти е малката дама!
Аз не си и помислям за болничен да ви призная, ако се затворя у дома и ще увяхна като напикано мушкато. Работата ми е в офис, мога да се разхождам, да срещам хора, а в този град имам твърде малко приятели и познати и не мога да се лиша от малкото контакти, които имам, защото ще откача, ще се освиня съвсем и ще се отпусна като дроб. Дано всичко е наред с бебока и мен, за да си работя до последно!
Позитивен ден ви пожелавам!   bouquet

# 251
  • offshore & overseas
Забравих да честитя и на Аморе розовата вест... Аз ще разбера чак на 30 септември. Ей го къде е... Wink

# 252
Мамчета,видяхте ли?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427712.0
Вече няма да изписваме по тема на 2 дни Laughing

# 253
  • offshore & overseas
Мамчета,видяхте ли?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427712.0
Вече няма да изписваме по тема на 2 дни Laughing
Предвари ме. Тъкмо щях да съобщя, че темите стават по 50 стр.

# 254
Добре дошли на всички нови мами, които не съм поздравила!   bouquet
AMORE, честити розови гащи! Прекрасни емоции са това! Всички ще ги преживеем скоро  Peace
В моята работа ще им се наложи, предполагам, да си намерят друг френскоговорящ, че и аз бях "и сам войнът е войн" и ме затрупваха с работа. Както и да е, ще му мислят.
И аз усещах цяла вечер гимнастиката в корема ми  Joy, тази сутрин пак. Обичам с пижама да спя, нооо сега забелязвам как всички долнища ми стигат до средата на корема и ме стягат зверски. Ще трябва и това да купувам май. И ако не пижама, то нощница.
Ще спретна днес един спанак с ориз, че ми се е прияло, ще позачистя и хоп на дивана с книжка  Party Днес не мисля да излизам, вчера се разходих доста.
Хубав ден на всички работещи и неработещи мамчета!!!

Общи условия

Активация на акаунт