Отговори
# 315
Пухи, Меци, скоро ще ги усетите ясно бебешорите, не го мислете. При всяка жена са си различни нещата, същото и при бебетата  Peace После ще искате да си починете от ритници малко, ама нямааа  Grinning
Кики, поздравления за резултатите!
Ника, Мяуче, с какво ги храните малките дивчовци, че толкова енергични   Laughing пу пу! Не ви е скучно, сигурна съм  hahaha.

# 316
  • София
Рали, на моя синковец му дай манджи, манджи, манджи. Нищо не го изкушава, щом има нещо сготвенко. От бебе си е така - не налита на джънка, предпочита си истинската храна. Навън като види, че някое дете яде солети или зрънчо ходи и си взима, но много рядко купувам такива неща, например още не е ял шоколад и бонбони. Единственото, за което се запъва в магазините е сокче в кутийка със сламка, това да му е кусура. Heart Eyes

# 317
  • offshore & overseas
Явно са различни дечурлигата откъм хранителни навици, но да знаете, че енергията си я взимат от другаде -- не от храната. Способни са да търчат и скачат до полуда без да са хапнали и грам манджа (в общия смисъл). Party

Иначе Халюша съвсем не е толкоз дисциплинирана. Естествено, то нито татко й, нито майка й са, какво остава за детето, освен да се учи от негативния пример, но е твърде малка за такова нещо. Манджи в класическия смисъл на думата почти не яде, освен супички и оБесени ядки, понякога се прилъгва да опита някой шарен зеленчук от готвените ястия -- напр. морковче, грахче, леща, бобче...

Доскоро караше на кисело мляко и кърма с по някой банан или ябълка. Бисквитки и солетки -- позволявам, но те за мен са полу-джънк. Mr. Green Еееех, ако знаете каква беля е захранването. Халята в началото нищо не искаше да вкуси, само млекцето на мама. Така че, постепенно разширяваме хранителния кръгозор и се радваме заедно за всяка малка крачка напред. Калина разбира се получава овации и аплаузи. Laughing

От джънка без който не можем, люби сокчета и пие всеки ден (фрешове и цедени обаче тц, отказва ги категорично), бонбони давам понякога, шоколад мноого рядко, но все пак получава чат-пат, и си го обича, няма какво да се лъжем. А, любителка е и на баниците, в това отношение е взела от мама. Joy

# 318
  • София
Аз баниците ги слагам към готвеното, също така и напремр нишестета, биствитени торти или кекс, за следобедна закуска са идеални. Сутрин е на бисквити с прясно мляко или ов. ядки с мед и пр. мляко /когато не ме мързи  Embarassed/.
Аз, да си призная честно, не съм правила някакви целенасочени опити да го науча да яде непременно готвено или нещо от сорта. Просто той това предпочита. Като беше бебе например готово пюре не преглъщаше, но ако същите съставки ги сваря вкъщи с малко масло - ядеше по две порции.
За захранването не искам да си спомням, голямо трудно беше. Именно докато в безсилието си, че не ще да преглътне нищо купено, му сварих картоф, праз, копър и АМ и прояде така, че трудно му смогвах с лъжиците. hahaha

# 319
Далчето, като прочетох че чакате кученца се сетих за моите дребосъци дето ги роди Йори като бях бременна със Стоян - девет кутрета също едра порода (визла). Голяма мъка ми беше като ги давахме, най щурото си го запазих за най късно и го водихме на море с майка му. Голямо чистене на акита падна , но и сина ми няма алергии, а си отрасна с кучето в една стая и го повивахме на холната масичка (поради липса на място) познайте кой беше първа писта да проверява дупето на бебо. По тъпо беше с чистенето като почна да пълзи, все пак кучето ходи на вън и трябваше да се мие без изключение при всяко извеждане. Сега съм я изселила в коридора-вече поне има място, ама не заради детето а защото пръцка  Embarassed особено през ноща, пък аз често се изнасям да спя на дивана като ми се въртят мъжете. Пък имаме и канарче дето ръси перушина и семенца, сега си мислим да си направим орхидариум и да си вземем жабки.

Ника, Мяу да ви дам една идея за обличане дето действа при нас - заплашвам че въпросната дрешка която трябва да се облече ще я облека на Йори или на баща му или на някой от приятелчетата му и пристига с рев "няма няма - на мен" ама с кучето най много действа и за ядене го плаша че тя ще му го изяде и действа. Иначе и при нас е гоненица. Само дето веднъж наистина се наложи да обуя чорапите на Йори за да ми повярва Grinning и
Ника и Стоян така и не прояде пюрета, ама те са си и гадни хичне го обвинявам , аз винаги опитвам храната на детето преди да му я дам и е голямо Блякс  пюрето Sick

# 320
  • София
Роро, ти си смела жена, аз готово пюре не се наемам да опитам, еле па от българските  Crazy, достатъчно ми беше да подуша и спирах да настоявам детето да яде.
О, това за кучето е много сладко, да му обуеш чорапки.  Joy
Ние нямаме домашни любимци вкъщи, имах куче, което остана у нашите и си давам ясна сметка, че взехме правилното решение, защото те много добре се грижат за нея, аз май нямаше да и отделям толкова време.

# 321
  • offshore & overseas
И Халюша не щя пюрета, но и моето готвено не го щя, та зарязах всякакви опити рано-рано. Тоест, зарявах напъните непременно да й давам от онова, което съм си наумила. Оставих я тя да си решава, пък тя първо заложи на кисело мляко и т.н. Не знам дали е закономерно, но си ми е млекарче детето. С една забележка: до ден днешен недолюбва прясното мляко, въпреки моите обяснения, че големите деца пият мляко от кравичка.

(С това бебе ще съм на поправка аз за захранването, смятам да захраня педагогически, или полу-педагогически, по усет, не с пюрета и други боклуци, да видим дали ще ми се получи, то се иска да има и някой отсреща, де. Mr. Green)

Ама и аз още си имам мляко, чудя се докога ли, при положение, че вече почти не й давам да суче, даже вечер преди заспиване почти не цока. А мислех, че трябва да спре (да се превърне в коластра) сега тия месеци някъде, ма явно съм недочела, пак ще ровя бумагите, да се ограмотявам.

За обличането всеки е намерил цаката. Калина това с дрехите въобще не я впечатлява, пробвала съм със "заплахи", че аз, деди, тати или някой си ще облече дрешката, ама не се трогва. За нищо ги няма парцалите, бреей. Пък на куче можеш да нахлузиш чорапи, ама я погни котарак, па било то и кротушан като Мони, да му ги набодеш -- няма начин. Laughing

Е, ама Стоянчо е голям пич с тая моряшка фанелка тц, тц, тц. Grinning Я аз пак да се затюхкам, че една снимка не съм направила на Халюшка от 3 месеца поне.

# 322
  • Пловдив
Малееее, Мяуче, все едно аз съм го писала това за захранването. Grinning Голям зор беше - до 1 година не щя дя яде нищо друго освен кърма и после мина направо на кюфтета и МакДоналдс Grinning До едно време се занимавах да готвя манджи, купените пюрета аз си ги изяждах (само плодовите, де), каша изобщо не вкуси. Този път - педагогически Peace, ако не става - ще си сучи само и хич няма да се притесня, че друго не яде. И другата ми голяма грешка да споделя, ако може да помогна с акъл на тези, които ще стават мами за първи път - цаденето. Такава свръхлактация си докарах, че до 6 месец след всяко кърмене цадях по 200-250мл. Фризера ни, които изобщо не е малък, се препълни. Накрая - като и изтече годността на кърмата, я изхвърлих всичката Sad Няколко пъти вдигах температура и един път се наложи антибиотици да пия. Този път - никакво цадене Naughty Между другото - може ли и на мен паролата и юзъра за албума Simple Smile, ще сложа доказателствен материал, защото преди да я изхвърля я снимах кърмата Grinning
За месеците - повечето доктори ги броят на лунарни  - т.е по 28 дена и бремеността излиза точно 10 месеца - затова се разминават с нашите сметки по календарни месеци.

# 323
  • offshore & overseas
Уф, и мен ме бяха излъгали да се изцеждам докрай, та първите 2-3 месеца се цедях след всяко кърмене!! И то се получи тъй, че 1 час кърмех, после един час се цедях, в стремежа си да изцедя повече от 10-20 мл., и то дошло време за следващото хапване. Confused

Време за себе си нямах нито секунда, за домакинство, въобще не става дума. В един момент от непрестанното помпане си докарах и тендовагинит, та не можех от болки да спя нощем.  Sad

В крайна сметка, мързелът надделя преди да получа и свръхлактация и запушване. Също мързелът не ми даде да натрупам кой знае какви запаси от кърма.  Mr. Green

Бързо-бързо намерих четивата в библиотеката на кърмаческия и се родих отново -- ами така, де, то живот ли е това -- непрекъснато болезнено цедене. Пълен ад!  #Cussing out

До ден днешен се чудя едно обаче -- как съм се отървала от мастит или нещо подобно, след като спрях изпомпването от раз. Просто казах "стига!" Stop и прекратих, няма постепенно, няма внимателно -- джас-прас, бум-тряс и вече не се цедях... #Crazy

В заключение мога само да кажа, за Бога, дами, не се цедете, освен ако това не е наложително!!

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 00:06 от Мяуче

# 324
  • някъде тук
Добро утро от мен  Hug Млички помагайте събудих се с болки в гърлото и течащ нос ,какво мога да взимам за смучене или за пиене, вкъщи имам Стрепсилс мед и лимон ,изпих един парацетамол друго несмея newsm78

# 325
ДОБРО УТРО!
АЙДЕ НА СУТРЕШНОТО КАФЕНЦЕ

БЕЛА МОЯ СЪВЕТ ЗА НАСТИНКАТА Е ТОПЪЛИ ЧАЙЧЕТА С МЕД ,ТОПЛА СУПИЧКА И МНОГО ЛИМОНИ.АКО МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ЕДНО ДЪЛГО ОЛЕЖАВАНЕ В ЛЕГЛОТО НА ТОПЛО ЩЕ Е ОЩЕ ПО ДОБРЕ.
ЗА КАПКИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО  ДОК ТРЯБВА ДА ТИ КАЖЕ.
БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ  Hug

# 326
Добро утроооо, дори и мрачно!

Бела, аз съм на това дередже от седмица има няма. Много лимони с мед, чайове, инхалация си прави с лайка, Цитросепт можеш да пиеш също. Капки не посмях да взема от аптеката, а физиологичен разтвор за впръскване Диснемар - абсолютно безвреден. Чесън също яж, ако можеш понеже си е естествен антибиотик и бацилогонител  Peace Давай смело с тези неща, за да прекратиш нещата още в зародиш.
А за смучене прополки или лъжица мед!

Ето закусчица за ранобудните

# 327
Здравейте,аз се появявам за малко само да се пооплача,все още съм в болница,сега поне остана само АБ-то което ми вливат венозно иначе първите дни ми нашариха дупето...Да не дава Господ на някой да влиза в болница-ужасно депресиращо е,а аз ако имам късмет може би в понеделник да ме изпишат...че тия "Коли" много упорити...нямат махане и това си е,пазете се момичета че ми казаха че това от настинка се появява особенно при бременни...

# 328
Добро утро и от мен! Аз се събудих също с течащ нос, но това е нормално при това шантаво време  Close
Искам да ви се похваля, че вчера бяхме в Асеновград и се сдобих с рокля и всички аксесоари за сватбата  Grinning Много съм пухкава вече и имам коремче и неможахме да ги скрием много  Twisted Evil Личи си, че съм бременна булка  hahaha
Лек ден на всички  Hug

# 329
Добро утро  и от мен!
Ради дано скоро се прибереш вкъщи!
Бела желая ти бързо оздравяване!
Радост хич не се притеснявай,при всички положения ще си страхотна булка,а и  коремчетата са си  сладка работа така че...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт