Отговори
# 360
Харем,непременно си повтори БХС!
Онзи ден точно това говорихме с моя лекар-че това е толкова излишно и неблагонадеждно изследване,греши често и пълни касата!Негова пациентка по същия начин-с резултат-висок риск-се притеснила ужасно,но той й казал,че феталната е идеална,не е възможно и я накарал да повтори БХС,без да казва,че го е правила вече веднъж!И в разстояние на седмица-от 1:100 на 1:10000.А жената се  била решила и на амниоцентеза!
Мисля си,че и при теб е грешка!Повтори го,моля те!

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 19:15 от AMORE

# 361
Искам да го повторя,но се чудя кой специалист да ми вземе мерките на плода.

# 362
здравей харем аз също съм от варна иди при доц. балев много е добър аз при него ходя

# 363
  • До Балкана
Хм, с тоя БХС все повече осъзнавам, че не може да се разчита на него. Харемче, нека следващите резултати са както трябва. Късмет!  Hug

# 364
  • Бургас
Харемче, щом си го правила в Терапия-та, сега можеш да опиташ в Майчин дом.  Peace
Другият вариант е, както вече са писали момичетата, чрез лаборатория или направо куриер да изпратиш кръвта до Майчин дом - София. Но, затова най-добре да звъннеш там да ги попиташ. (Мисля, че ставаше въпрос за Националната генетична лаборатория.)

Стискам палци и вярвам, че всичко е наред и това са едни ненужни притеснения!  Hug

И аз, като Далчето, за сетен път се убеждавам, че на това изследване въобще не може да се довери човек. А най-лошото е, че е възможно да не е точно и в двата случая, и при нисък, и при висок риск.  Confused

# 365
  • Burgas
Аз за това не си направих това изследване,то изобщо не може да е категорично,някакви проценти,при които пак няма гаранция,направено е само за пари,много ми е съмнително,преди няколко години никои не го правеше,даже не бяхме чували за него.
Харем не се притеснявай,мисля че всичко ще е наред.

# 366
  • До Балкана
Мимита, това именно е най-лошото, че касае и двата вида резултати и т.нар. добри и лоши, в крайна сметка гаранции никакви.  Confused . Мяуче, малко ми е странно и на мен срок от толкова много дни. Аз отидох в Ямбол от там ми взеха кръвта, изпратиха ги в Софив и за 5 дена резултатите бяха в ямболската лаборатрия и от там ми ги изпратиха в Сливен. Дълга и широка..., но за 6 дена. Странна работа!  newsm78 дали моя БХС не е някакъв измислен.. Thinking

# 367
Здравейте на всички!

Аз се завърнах от Разград и то с Райчо. Пуснахме изследванията за градината, но се оказа че е носител на коки и все още не мога да го пусна на градина понеже сега се лекуваме в къщи и после пак ще правим изследванията. Дано после всичко да е наред. Ако всичко е наред ще тръгне на градина на 28 септември.

Не съм ви чела за което се извинявам, но ще наваксам лека полека.

# 368
Харем стил,
аз си правих БХС в Маичин дом в София.По това което разчитам в резултатите се изследват два хормона - AFG (алфа-фетопротеин) и  bCG (бета-хорионгонотропин). Има опция да се прати кръвта, защото като бях там дойде куриер с 10-15 дози кръв. Резултата е готов след 5 работни дни. Май има възможност да се проверят резултатите с парола по интернет. Остава въпросът за точни измервания на бебо, за да се определи точно възрастта му.
Ето координати на Националната генетична лаборатория в Майчин дом - тел. 9172268, email: kremensk@yahoo.com; сайт www.lmpbg.org (не съм го разглеждала).
Обади се дано те ориентират повече как може да се изпрати кръв за изследването.
Цената е 42 лв., като измерванията на бебо ми ги прави моята лекарка. Ако ти ги правят там на място предполагам се плаща допълнително 

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 20:31 от Sunny76

# 369
аз ходя на жк в клиника тимелков и всички изследвания ми ги правят там даже и това за аномалия в плода ако искаш питаи там тел 600 126 иначе знаех че трябва да отида до терапията а сега не се наложи успех

# 370
Добър вечер и от мен момичета....и при мен истории тези 2 дни... Weary Вчера се оказа че съм имала контракции,а аз не отдадох много голямо значение цял ден,може би защото не знам какво представляват болките,а мен не ме болеше а ме бодеше ниско долу от лявата страна почти до сгъвката с крака и мирно си седях в офиса и си пиех но шпа което обаче не ми помогна...и вечерата върти сучи реших да отида до спешния център на Майчин дом да видя за какво става въпрос,след прегледа на магарето ОТЕКЧЕНАТА лекарка каза че са контракции и ми предложи да остана,аз след секундно мислене отказах... защото ме обзе някакъв страх незнайно защо,може би причината е че никога не съм оставала в болница за повече от няколко часа,пък и боцкането не беше постоянно...попитах за друг вариянт...и той беше домашно лечение с голяма доза но шпа и магнерич аз без много мислене се съгласих и си тръгнах...(да вмъкна само че леля ми работи в болницата и като се чух с нея ми каза да отида на сутринта да ме видят пак без значение с болки или не,както и направих)....сутринта се надигнах слава богу без болки само ми се струваше малко стегнат корема,но може би е било от притеснение,след втори подобен преглед като сношния лекарката каза че корема не ми е стегнат,че всичко изглежда наред, за оставане нямаше как вече нямаше места....каза да си пия хапчетата и само и единственно лежане няколко дни... Confused Сега ми е едно гузно че не останах снощи и какви ли не мисли ми се въртят в главата и то за бебчо,защото не ме гледаха на ултразвук и не го видях....сега чакам понеделник за отида при доки да ме види и дано на бебо всичко му е наред....много съм притеснена... smile3518 не знам какви може да са последствията от тези контракции....извинявам се че ви занимавам,но не се сдържах да споделя терзанията си... smile3518

# 371
  • Burgas
Аз още в 8 седмица имах контракции и на мен ми предложиха да вляза в болница,аз питах дали е задължително и лекарката каза не,но трябва вкъщи да пиеш лекарства и да лежиш.

# 372
  • София
Руми, никави няма да са последиците за бебето, ако си пиеш редовно назначените лекарства и почиваш повечко.
Вече съм писала, че със сина ми имах контракции от самото начало, от 16 г.с. станаха доста силни и до края бях на Магнерот и понякога Но шпа. Роди се идеален юнак - 3,640 и 53 см.
Сега Магнерота го почнах рано-рано, някъде от 10-11 г.с., защото пак имам контракции.
Няма за какво да се самообвиняваш, че не си останала в болницата - щяха да те сложат на системи с магнезии и да те принудят да останеш м/у 3 и 5 дни за да си излежиш клиничната пътека и отделението да си прибере парите от касата. Щеше по цял ден да лежиш, което можеш и вкъщи да си го правиш.
Ако работиш - по-добре си вземи болничен и си почивай.

# 373
Руми не се притеснявай,просто почивай повече и си пий лекарствата,точно както са ти казали и момичетата.В боницата е точно както ти го е обяснила Ника,аз миналия месец лежах с контракции и лечението беше магнезий,но-шпа,папаверин и още 15-тина вида от този род дето не съм ги чувала и мноооого лежане.Но не мога да си обясня защо прегледа ти е бил вагинален.Мен до сега са ме гледали само на ехограф Thinking
Харемче стискам ти палци всичко да е наред и да си караш скоро една съвсем спокойна бременност.Колкото до пролактина на мен ми обясниха,че вече не е опасен,защото така или иначе през бременността се повишавал до 3-цифрени стойности! Hug
Райче добре си ни се завърнала!Дано скоро малкия се оправи! Peace

# 374
  • Варна
Харемче кръвта може да я изпратиш и по куриер и по някой познат. Кога трябва пак да си пускаш БХС, ние ще пътуваме за София на 13-14 октомври, ако искаш мога да ти помогна да занесем кръв в Майчин дом, така или иначе в него район имаме работа. Спомням си че като лежахме в болница с Иренка лекарите бяха се уговорили с Майчин дом-София да пратим кръв и урина на Иренка, на мен и мъжът ми за генетични изследвания. Пращахме ги в хладилна чанта увити в пелени и памук. А за ФМ може да идеш при Балев, на една моя приятелка и бяха казали че има голям риск и я караха да си прави амниоцентеза, но тя отказа и отиде при Балев на преглед и той и каза че нищо няма и май се виждало ако имало някакъв такъв проблем. Детето наистина се роди здраво.

Общи условия

Активация на акаунт