Отговори
# 345
  • Плевен
Sunny, добре дошла и на теб. Мале, колко много станахмеее  Simple Smile Да са ни живи и здрави бебоците  Praynig

# 346
  • София
Съни, добре дошла!
Хорааа, чак сега забелязах, че лентичката ми се е преместила в 5-ия месец, кефффф! Crazy

# 347
Ника,честито преместване на лентичката! newsm44 newsm44 newsm44
Съни,добре дошла   bouquet Hug
Ами да ви кажа и аз като кихна понякога усещам странна ,но не кофти болка ниско долу,ма се съмнявам това да са контракциите??? newsm78 Нямам ама никаква,никаква идея. newsm78

# 348
  • offshore & overseas
Ами, при мен са без болка сега контракциите (е, може и да има някаква, ама не е остра), но пак са достатъчно неприятни. Confused Просто коремът ми се втвърдява и щръква леко на една страна (надолу). То се усеща сякаш нещо преминава през корема, не е като срязване. Най-добре го виждам, като легна по гръб -- матката ми изпъква и става твърда като камък, после се отпуска. Това са контрации от типа на подготвителните, но в четвърти-пети месец е твърде, твърде рано за тях, та затова ми е гадно.

Аз също щях да бъда с планово секцио, но получих контракции първо в осми месец -- болезнени, поради които пих малко магнерич/рот, после вече в девети постоянно си ги имах, докато 2 седмици преди термина, Халюша не влоши тоновете и вече нямаше време за планиране. Той моя док е чакал може би максимално късен етап, и така е редно, разбира се.

Аз също не обичам болниците и се боря с всички сили да се избегнат подобни ситуации, но, да ви кажа, след като преминах през едно от най-ужасните си болнични изпитания в началото на тази година, вече съм с имунитет и нищо не ме трогва. Наложи се да лежа заедно с Калина в Пирогов и не беше чак толкова зле.

Тя прекара уж нещо като пневмония и ни спешиха към болницата, може би малко излишно, но пък поне я наблюдаваха там. Та, като изключим силния стрес и безпокойството за състоянието й, посвикнах и успях да си почина и да се нагледам на телевизия (Халята беше на с-ми, с Т, изнемощяла и повече спеше, което пък, грях ми на душата, ми позволи да си поема дъх малко, щото ей я ся, от седмици не е спала през деня, а вечер става едно "лайно", както рече баща й, а аз му се разсърдих, ама прав е май).

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 17:02 от Мяуче

# 349
Хайде и аз да се включа вече,че отдавна я карам само на "запис".
Преди няколко дни получих резултата от БХС 1:54 при очакван риск за възрастта ми 1:773
БХС го пуснах по свое желание,въпреки,че наблюдаващата ме АГ беше категорична да не го пускам.Тя работи в клиника за стерилитет и е настроена много скептично към това изследване.Повечето от вас знаят,че миналата година пак имах висок риск и правих амнио,която отхвърли всякакви съмнения.Затова сега амниоцентеза няма да правя.Ще си ходя на ФМ и нищо друго.
Въпреки всичко ми е много притеснено,дали детенцето ще се роди здраво.Моята АГ ми прави ФМ и каза,че всичко засега е наред.Тя е категорична и против амниоцентеза.Каза,че до болка са и познати фалшиво положителните разултати от БХС и как някои доктори нарочно не измерват точно мерките на плода,за да ти вземат допълнително пари за амнио.Не съм за 300-400 лв щом става въпрос за здравето на детето ми,но се чудя...има ли смисъл щом докторката ми така ме съветва...Друг е въпроса,че аз съм с извънредно висок пролактин и оттам всички други хормони са ми объркани в момента и това е предпоставака за лошия резултат от БХС.
Чудя се дали да не повторя БХС при друг лекар...Давайте съвети Praynig

# 350
  • Плевен
Аз лично те съветвам да повториш, даже е най-добре до София - Майчин Дом - да отидеш, ако ти е възможно, май там само има апарат. Ако се наложи, ще потретиш изследването...Наистина големи обирджии се извъдиха доста лекари, но ако при 2-ма или 3-ма специалисти излезе едно и също..., тогава ще му мислим.

# 351
Аз съм от Варна и го правих там,ама и миналата година ме изкараха с висок риск пак в терапията.Плюс това във Варна изследват само два хормона S-AFP и S-b-HCG.При вас момичета колко хормона изследваха?А мога ли да пратя кръв в София и по какъв начин?

# 352
  • Плевен
В Плевен ми казаха, че такъв апарат има само в Майчин дом и се водел троен тест. Взимат ми тук кръв и я пращат по куриер в София. В сряда ми взеха кръв и ми казаха, че тази седмица - четвъртък или петък ще са готови изследванията. Не мисля, че ме лъжат, защото тук имаме инвитро-център, който е доста добре оборудван и моя лекар ме прати в Медицинския Университет да ми вземат кръв. Можеш да звъннеш в Майчин дом и да питаш на място. Би трябвало да можеш да изпратиш кръв. Те ще ти обяснят.

# 353
Мерси,Merijaan.

# 354
  • offshore & overseas
Харем, и аз така мисля -- повтори изследването, но на друго място. Пък да видим какво е покаже. То по принцип е било хубаво да минеш и без него, ама сега като си се хванала вече на хорото... ooooh!

Аз доколкото знам, роля в това (статистическо) изследване играят не само мерките на бебето и кръвната проба, ами и интервюто с пациента, на което споделяш разни работи за болести, раждания и т.н. Та, само теоретично, оттам може да идва по-високият риск, щото и аз би трябвало да имам по-високи нива на пролактин, но не вярвам да покаже риск.

Ще видим, де, моите резултати също ги пращат от Шейново в Майчин дом, но цялата хамалогия трае ДВЕ седмици. Та затуй много ме учуди Merijaan, дето от Плевен праща и се връщат при нея за седмица. Моите ги чакам след сряда, но ако не съм малко нахална, няма да ми ги покажат, само са обещали да се обадят, ако има проблем.

Все едно, де, дано пък да имаш късмет и да не те стресират повече!! Hug

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 17:04 от Мяуче

# 355
здравей,Харем стил.Значи аз съм от София,на мен ми изследваха два хормона в Майчин дом!Не съм сигурна дали можеш да изпратиш кръв,защото резултатите нали излизат до 2-3 дни.След като го правят толкова бързо явно кръвта не трябва да престоява... не знам,мила. newsm78 Все пак ,ако имаш възможността да дойдеш до София направо,ще е по-добре! Hug Hug Hug
Всичко хубаво ти желая!  bouquet

# 356
  • Плевен
Ми взеха ми 56 лв. Мяуче, Харем - при вас колко струва? 20 лв. за самото изследване, 6 лв. за куриер и 30 лв. за болницата. Нещо такова ми обясниха. Наистина имаше интервю - и с мен, и с таткото - за мен, за майките ни, за бабите ни...и т.н. Още същия ден казаха, че изпращат кръвта заедно с листа, който ми е попълнил гинеколога ми - обиколка на главичката, дължина на бедрото, нухалната ...еди си какво там и т.н. Но наистина ми казаха в четвъртък да звънна. Надявам се да са добри резултатите, не само моите, ами на всички.

# 357
Във Варна БХС струва 30 лв.Но отиваш в терапията със взети мерки на плода и даваш кръв.Ако си водиш ЖК в Майчин дом ти вземат там кръвта и я пращат в терапията.

# 358
  • Бургас
Да ви кажа за положението в Бургас.
Измери ме моята док,която води ЖК и от лабораторията ми взеха кръв.Казаха че я пращат с куриер до София,но това трябва да стане до 12ч. на обяд,явно всеки ден по това време имат куриер,които ходи в СФ ,....или незнам.
Струваше 50лв. и казаха че резултатите ще са готови от 10 дена до 14 .
Харем  Hug късмет !

# 359
  • offshore & overseas
60 лв. струва късния БХС в Шейново, ако правиш само него, но на мен ми влиза в пакета изследвания към платената ЖК. Аз не исках да правя, но е един вид препоръчително, разбирай -- задължително, ако искаш да раждаш там и всички папири да са ти в ред и да поемат те отговорност за теб. Grinning

Но става за 2 седмици, та не знам тия работи с трайността на кръвните проби как стоят. Според мен си има начин да ги съхраняват безопасно, докато им дойде редът. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт