Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да попреча на детето си да повръща в колата?
Как да накарам детето си да приеме свещичка против повръщане?
Какви алтернативни методи мога да използвам, ако лекарствата не помагат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да попреча на детето си да повръща в колата?
Има няколко метода, които могат да помогнат за предотвратяване на повръщането на деца по време на пътуване. Един от често препоръчваните лекарства е Кокулин, който трябва да се дава 1-2 дни преди пътуването и в самия ден на пътуването. Освен това се препоръчва да не храните детето в колата и да избягвате неудобни позиции. Правилната поза - изправен гръб и гледане в посоката на движение, също може да помогне. Освен лекарства, опитайте традиционни методи като поставяне на лепенка върху пъпа.
-
Как да накарам детето си да приеме свещичка против повръщане?
Поставянето на свещичка е бърза процедура и не трябва да е толкова трудно, колкото изглежда. Важно е детето ви да се чувства удобно и спокойно. Можете да направите процеса по-малко стресиращ за него, като използвате успокояващи думи и обяснения, че това ще бъде бързо и безболезнено. Друга техника може да бъде да му кажете, че свещичката ще му помогне да се почувства по-добре в сравнение с повръщането.
-
Какви алтернативни методи мога да използвам, ако лекарствата не помагат?
Ако лекарства като Colcofast или Vomitusheel не са ефективни, можете да опитате да поставите лепенка на пъпа на детето или да използвате гривни, които потискат гаденето. Освен това традиционните методи като поставяне на компрес със сол върху пъпа или пиене на солена вода могат да бъдат от полза. Уверете се, че детето е удобно и избягвайте да му давате тежки храни преди пътуване.
-
Какво е мнението на другите майки относно използването на лекарства против повръщане?
-
Имали ли сте опит с натриев цитрат и други лекарства?
,на кратки разтояния повръща по 5 6 пъти а до София не ми се мисли.Обадих се на педиатърката тя каза да взема едни свещички против повръщане ,защото била малка за други медикаменти ,)))всъшност детенцето ми е на 1г и 7 м ))))))но малката не дава дори термометъра да и слагам в дупето а за свещичка дори не смея да си помисля .Моля ви мами кажете ми имали друг начин да предотвратя повръщането ще съм благодарна за всеки споделен опит .Надявам се ,че тук ще намеря лек, затова тук пускам темата .

дали пък няма да почне да ака от нея ,че и без това преди седмица беше със чревен вирус и едва овладях разтройството преди това пътуване ,абе общо взето съм на тръни а пътуването не може да се отлага вече .Дано се справим някак, пак ще звънна на педиатърката ако не ми даде да и сложа свещичката ,или ще дам натриев цитрат преди тръгване, или ще тръгнем докато още спи ,това са вариантите ми за сега .Благодаря още веднъж