ПЛЕВЕН - 118

• 26 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Кренвиршите са редовно за закуска, помня ги от Габи. Той не ги ядеше, но Кари може и да си ги хапне, тя още не се е осъзнала много-много по здравословните въпроси и налита на колбасчета.

# 331
  • Плевен
Честито на всички празнуващи днес!

На Иван в яслата вчера закуската вчера беше филия с лютеница и кренвирш  Shocked. Не мога да си представя дори по-"здравословна" закуска. По-добре да им бяха дали да изядат по една филия намазана със шоколад.  #2gunfire
Споко, в яслата имаше за следобена закуска крем и вафла ooooh! И госпожите ми се оплакваха,че Михаела не искала вафлата,а ядяла само кремчето. Ама сега вече се яде Гооолямата вафла .

# 332
Здравейте момичета.

Охх, като ви чета какво чудо е в ясли и градини....направо ужас. И една приятелка сега ми разправя какво правят (не в Плевен), не пускали децата до тоалетна и т.н....страшна работа.
Май ще си гледаме Калина в къщи докато може и това е.

Валенце, чудесно е за Бубка, че ще е в училище, браво на нея. ))))

plamsi, че този бодигард чантите ли им проверява на децата? Как така ще казва на детето да не си носи ядене от в къщи?

# 333

Охх, като ви чета какво чудо е в ясли и градини....направо ужас.
Е, чак пък ужас  Rolling Eyes
Засега съм доволна. Не мога да се оплача, ако ще и вафла да е ял.

Валенце, много хубава новина наистина! Ето затова си трябваше да се върнете в София. Тук нямаше как да се случи нещо подобно.
Успех на Бубка пожелавам  Hug

# 334
това със забраната на сандвич от вкъщи си плаче за медии, ако питате мен... за кои училища става дума?

# 335
Дикси, ами до преди малко слушах разказа на една приятелка....да ти кажа наистина не звучеше хич добре, чудя се за какво са сложени тези жени там.
Да не говорим, че като се прибираме минаваме покрай една детска градина. Е, няма да казвам какви приказки съм слушала от страна на леличките на вън, и как крещят вътре когато децата обядват и ги слагат да спят.
Но 2годишно дете трудно ще ти каже какво е станало, докато едно дете на 3-.3.5години може да разкаже.
Не знам дали е нормално да не пуснеш дете до тоалетната и то да се изпусне в гащите. Или да дойде да ти каже на двора - искам да пишкам и ти да заявиш "не ти се пишка, върви си играй".

ДеЩо, тя пламси беше написала, за Иван Вазов на входа.

# 336
  • Плевен
  bouquetЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!  bouquet

Аз пък забравих да видя,Меги какво е яла вчера след обяд,като я питах каза филийка.... Rolling Eyes

# 337
За пускането на децата до тоалетната, въпроса е малко спорен. Ако учителката е сама и няма леля с нея, тя би предпочела да има едно напишкано дете пред това да остави другите сами. Не ги оправдавам, но пък, ако някой чете тук, ще си помисли, че нашите деца не ходят по градини и ясли, а в поправителни домове. Аз лично и от градината, и от яслата съм много доволна, отношението кък децата е много добро. Не навсякъде е така, но не разпъвайте на кръст детските заведения. Все пак ако ги няма, много от нас не могат да ходят на работа, да речем. Всеки сам взима решение дали и кога да даде детето си на ясла/градина.

Валенце, поздравления за Бубка. Все напред и все нагоре, както бихме се изразили преди 20-на години.   bouquet  bouquet  bouquet

# 338
На Велина в училището ще подсигуряват следобедната закуска от другата седмица, засега е наша грижа. Тя е капризна и злояда, та надали ще яде, още повече че обядва към 13 ч., а закусват в 15.30. Ще продължавам да й слагам някакъв плод в чантата, сигурна съм, че само той ще бъде уважен.

Валенце, много се радвам на новините за Бубка! Hug
Честито на празнуващите!
Косе, как мина кръщенето? Hug

# 339
чудя се за какво са сложени тези жени там.
Нашите госпожи са две. Децата са 28. От тях има само 3 момиченца.
Много добре ми е ясно за какво са и как се справят. Хич не им завиждам.

Та като казах, за наличието само на 3 момиченца в групата, да споделя, че това малко ме притеснява.
Едно на ръка, че голямо млатене ще пада следващите 4 години като са само момчета и на какво ще се научат един друг не ми се мисли, но друга мисъл прелетя през главата ми празна. Мислите ли, че това би им се отразило на общуването с момичета за в бъдеще? Като тръгнат в първи клас да не ги гледат като извънземни и да не умеят да си преценяват действията и приказките към момичетата? Естествено за Митко конкретно са ми опасенията, де  Rolling Eyes

# 340
Споко Дикси, те така или иначе не играят заедно в градината, много рядко момичета и момчета мелят брашно заедно на тази възраст, даже обикновено се конфронтират. Но все пак попитай и госпожите, може и някой педагог или психолог.

Хора, сутрин в Градската ми е много скучно, защо никой не идва... Добре, че днес поне Грета ми прави за малко компания. Иначе от 9 и 30 до 10 и 30 си кибича сама с Елена, като цяло има много малко майки.
Пламси вие къде сте бе?

# 341
Споко Дикси, те така или иначе не играят заедно в градината, много рядко момичета и момчета мелят брашно заедно на тази възраст, даже обикновено се конфронтират. Но все пак попитай и госпожите, може и някой педагог или психолог.
Сигурно си права. Ама не знам, за това се сетих снощи  Thinking

# 342
  • Плевен
Валенце ,забравих да ви поздравя с Бубка! HugМного прегръдки Hug
В нашата градина за следобедна закуска и вчера и днес пишеше плод.
Питах Меги какъв е плода и тя ми каза...ми не знам.... Rolling Eyes

# 343
Грета, е аз предполагам че не са сами, би трябвало да има 2госпожи. А и със сигурност за детето не е приятно да се напишка, да не говорим за подигравките на останалите.
Ясно е, че яслата и градината не са нещо лошо, но и персонала мисля трябва да е повече за големите групи, които се сформират.

ДеЩо, ние в градската градина отдавна не сме ходили, пък и да отидем е след 11ч. )

# 344
Относно храненето в училищата имам субективно мнение.Сега търся Наредбата,която е излязла и важи от 15.09.
Ето я:
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1564
Прочетете я добре.След като забранят баничките,скочетата/100% нат. сок освен фреш няма,а в Езиковата вече продават и фреш за 6лв чашата #Crazy/ в училищните лафки и столове,какво става с всякаквите му там будки,павилиони и дори каравани и хранителни магазини,които са на 1 крачка от учебното заведение и детето може по всяко време да си закупи каквото си ще,дори цигари и алкохол.....
Забрананта да не с епродават цигари и алкохол в близост до училища отдавна отпадна,но това ед руга тема.Имах предвид,че тази наредба е "замажи очи" за мен.
Ако в семейството не е даден пример кое е здравословна и полезна храна,и родителите и околните не ядат вафли,сникърси,чипсове и т.н. едно дете ако ще да го заринеш с такива неща то не би си купило.Според мен.
Наредбата е за да се намали процентът на деца с надносмено тегло в училищна възраст,но не е правилно обмислена. NaughtyНикъде не пише,че не могат да се продават баници и други подобни,нали? newsm78
Както и да е Crossing Arms
Валенце,много се радвам за твоето момиче Hug Peace
Кръщенето мина перфектно.Хриси плака съвсем малко,за сметка на майка си Mr. Green Blush.Естествено.Ще покажа и снимки и торта и всичко Laughing Mr. Green.Само да си приспя християнчето,което от 6часа сутринта не е спало и вече е лудница тотална покрай нея.Имам и много да ви разказвам.Емоции имаше,веселба също Party.
Целувки и честит празник на всички именници! Peace Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт