Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 332
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Дала, боат д ентерим не взимат от работника пари, а от работодателя.
И никой няма да те спре да се регистрираш при тях, както никой не те спира да си подаваш кандидатури директно при работодател, въпросът е доколко е ценна за работодателя твоята българска диплома и какви допълнителни квалификации имаш.
Както сме коментирали и друг път нещата са въпрос на късмет и на професия, за някой става по-лесно може би. 

И аз лично на разни социални не вярвам. Те са толкова далече от реалността, че по-добре пробвай с практика  Peace

Мария К, завиждам за Лондон. Много го харесвам този град! Мисля, че го предпочитам пред Париж Simple Smile

Роци, мерси за идеята за месечното плащане на такс д абитасиона. Аз сам написала чека и сега събирам сили да го пратя. Тея при нас са ужасни обирджии Sad

Поздрави на всички, аз отивам да правя торта, че днес мъжът ми е рожденик.  Hug

# 316
един  въпрос към Мария, или който е пътувал скоро, понеже и ние се каним да ходим за нова година на гости в Лондон, с какво пътува ? преди време се бях засилила да ходя и ми предложиха един от влаковете от Нант през Ле Мон (защо нямам ер малък  hahaha) и директно нагоре към Лондон  newsm78 ние докато се занесем до париж и после самолет нищо чудно с влак да ни е по добре  Thinking

# 317
Добър вечер  Mr. Green

Сега като чета разказите ви и на мен ми се пътешества, обаче ако може някъде на Юг - Испания, Италия...

Мистик - когато настина, ме удря почти винаги в синузита и предполагам болката е подобна, единственото лекарство което ми действа безотказно е Синотаб Про, взима се сутри, обед, вечер и има едни малки хапченца за през нощта, на сутринта болката е вече отминала. Не знам дали на теб може да ти помогне с мигрената, но не е зле да се опита всичко.

Гогко - ти все още ли си в Бг, смяташ да се местиш да живееш във Фр?

Мае вам - завиждам ти за шахматните способности, аз съм много боса в тази област, колкото и да съм се опитвала да остана концентрирана и поне веднъж да победя, не се получава.
Някой ходил ли е на козметик за почистване на лицето, ориентирала съм се към Ив Роше, че там поне не е толкова скъпо, ако някой има опит да сподели (там или някъде другаде).

# 318
duc, пътувах с влак , Евростар под Ламанша. 2 часа и 20 мин. И аз прецених, че не ми се губи време с ходене до летището, чакане и формалности там, после придвижване от лондонското летище до града и тн. На мен влакът ми излезе доста скъп, но резервирах в последната минута. Може би, ако човек се заеме по-навреме се намират и промоции.
За инфо -има и варианта автобус на Евролайнс, но се пътува цяла нощ. Много е евтино, но трябва да има човек време и сили за такова пътешествие.

# 319
  • NICE,FRANCE
Здравейте дами,
най-после домочадието е по леглата и мога да драсна някой ред.
Видях по-нагоре,че обсъждахте такс абитасион.Ние от 5 години плащаме на месечни вноски и е много удобно и не се чувства толкова силно както ако е наведнъж,тъкмо днес я получихме-53евро на месец:shock:.
А за бг-рецепти,вземала съм няколко пъти с такава,но естествено си плащам,не е рембурсирана.
И...да ви се похваля,малкото фъстъче започна да казва по някоя и друга дума на френски,научи и ми ги повтаря постоянно,3 от цветовете Rolling Eyes Joy,общо взето много добре се ориентира в обстановката.
    Хайде лека нощ от дъждовна Ница и когато мога пак ще се включа,иначе ви чета редовно.  bouquet

# 320
да точно за този влак говорех и аз Мария, непременно ще проверя как стоят нещата за да си резервираме отсега мерси за инфото  Hug

# 321
Здравейте дами,
Ние от 5 години плащаме на месечни вноски и е много удобно и не се чувства толкова силно както ако е наведнъж
Да, така е. И ние всичко плащаме на месечни вноски, иначе е невъзможно по 600 или 1000 евро да се спестят и извадят наведнъж. Най-хубавата изненада преди Коледа, е писмото от ЕДФ-ЖДФ, че имат да ни връщат пари. Дано и тази година ни огрее.

# 322
Здравейте момичета Grinning
Аз се казвам Таня, родих моето съкровище Лео в Париж на 01.03.09, там и живях 4 години. От няколко месеца обаче се върахме в България, уж замалко, но решихме да поостанем. Така или иначе си гледам детето, по-добре тук да е, юе хем по-спокойно, хем има кой да ми помага.
Родих в болницата в Кретей и съм невероятно доволна и очарована. В Кретей съм и студентка (по-точно бях, засега съм прекъснала)
Ще се радвам ако ме приемете сред вас Hug
Лека вечер

# 323
Здравей Танче, каква хубава дата за рожден ден 1 март  Simple Smile добре дошла  Hug

# 324
Добре дошла Танче, в Кретей ли живеете?Ако е така значи сме почти комшийки Hug
И аз се прибирам към бг за Коледа, за няколко месеца, и ние с половинката сме решили малко повече да поостанем в бг.
Мацки , от къде мога да купя костюм на малката за Хелоуин, някъде гледах, но забравих къде.

# 325
Mari - сега се връщам от Карфур, там има цял щанд с костюми за Хелоуин, маски и всякакви други аксесоари за празника. Не бяха скъпи, 10 евро костюма. Само че днес, за първи път от доста време насам ми се стори доста претъпкано и едва издържах.
Добре дошла на Танче.

# 326
Благодаря kookai , сега се сетих, че там съм виждала, дано да има малки размери.

# 327
Добър вечер дами Simple Smile  аз успешно избутах и тази работна седмица, и вече съм официално записана да раждам в Cochin Port Royal. Всичко много хубаво само ме притеснява,  че има свободно свиждане по стаите от 13 до 20 часа и както са по две легла в стая май живот и здраве ще кърмя в присъствието на един куп непознати  Confused Како да се прави, ще го преживея.
Ние утре заминаваме за Блоа в едно малко шато с паркче, блато и куче. Като се върна ще разкажа как е било.

Танче добре дошла Simple Smile

Галандри, много се радвам че малката така добре се адаптира. По този повод да разкажа за адаптацията на моя 4-годишен син - онзи ден размахваше два средни  пръста с думите "т'ва ли искаш"   Shocked излезнах от стаята за да се изкикотя на спокойствие, баща му опита сериозно да му обясни колко е лошо, това което е научил,  разбрахме че идва от най-добрия му приятел в училище, който има по-голяма сестра.  Какво ли още ми предстои да чуя от невинната му уста Simple Smile

Чао и приятен уикенд   

# 328
Здравейте от мен , вече на ваканционна вълна, макар и за малко. Нашата госпожица малко се поразболя тези дни, утре сме на педиатър, дано се размине антибиотика (не ми се вярва обаче, боли я ухо...). Иначе ще я караме спокойно на местна почва, малко покупки (кънки за детската градина Rolling Eyes), малко разходли. Признавам, че ме гони параноя с грипа и кино, метро и други ще ги пропуснем.
Приятно изкарване на заминалите на ваканция!
Добре дошли на новаците Wink
Лека седмица на всички

# 329
Благодаря за топлото посрещане момичета Hug
Мари рус живеех в Сен Мор, ти къде живееш?
А къде си раждала, във Фр ли? За костюми и аз щях да предложа Карфур.
Иначе си права за датата, всички ми казваха, че с името си е дошъл бебо (Мартин), но само като се сетя как звучи на фр ми се гади Sick
Лайла не се притеснявай за кърменето, те по улиците ги къпмят пък нищо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт