Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 391
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Нашите  истории с грипни ваканции продължават - както и подозирах, от утре  затварят целият матернел - до другия четвъртък! Isave, и аз си мислех че тук няма грипни ваканции, а пък и по нашия край досега въобще не бях и чувала за грип толкова години, но явно тук реагират на грипа както на снега, в редките случаи когато пада, настъпва хаос и паника ужасна, почти края на света Mr. Green 

Добре че поне децата са здрави (чук-чук), та мога да ги оставя на свекърите. Но вчера чух че се канят да затворят  цялото  училище на Сашо от вторник нататък...

Laila, много интересно звучат тези твои хомеопатични лекарства - за нас май вече е късно този път, но за по-нататък ще потърся подобно нещо

# 436
Здравейте,

и при нас в яслата от доста отдавна мерят Т на всички деца като ги водим.Ние също получихме "призовки" за ваксина,но няма да си слагаме.Питах докторката,нищо,че вече си бяхме взели решението,тя каза,че за малкия не препоръчва.Ще се молим само да ни подмине този грип.Аз миналата година докато бях бременна изкарах един грип,три дни не можех да се мръдна от леглото.
Ивенце,дръжте се с бебчо,май не остана много preggoАз също ходех на курсове за бременни и бях много доволна.Доста неща научих.
Иначе вече настроението е Коледно,толкова обичам този празник,единственото,което ми е най-мъчително са подаръците.Ама никакви идеи никога нямам,направо изпадам в ужас.Обаче в последно време направо си питам кой какъв подарък иска,така и двете страни доволни.
След  час отивам на работа,божееее какво доживях,да искам да ходя на работа,че малко да си почина от малкия "терминатор"
Приятен и слънчев ден на всички.

# 437
  • пак на Рив Гош
Грипозните - пожелавам бързо оздравяване!  Hug
На другите - незаразяване!  Laughing
И благодаря за пожеланията към Камбанката  Heart Eyes

Още не ме е обхванало Коледното настроение, все още ми се струва далече. Може от другата седмица да почне съвсем да ми е коледно... Иначе подаръците за Камбанката са готови, аз съм си поръчала каквото искам на дядо Коледа (светлина Laughing). Само Роцев се чуди какво иска (според Камбанката - GPS за колата Laughing).

# 438
Вижте каква статия намерих за истерията около грипа, поредната сензация значи „„„„„
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2596711

Роце, и мен още не ме е обхванало коледното настроение, тук температурите и времето са по-скоро пролетно-есенни и украсите за коледа ми изглеждат малко странно .... Laughing

# 439
Мътна е историята с този грип... Но е факт, че реално има много болни. Аз съм страшно раздвоена относно ваксинирането на децата, макар че везните натежават повече към Не.

При мен коледното настроение настъпва средата на декември, по-скоро от спешността в този момент да се закупуват подаръци...Не съм много по Коледата, признавам, макар че не звучи похвално Wink Особено тази година , ще сме сами и отсега ме мързи да готвя, ще се разминем с деветте ястия със сигурност...
Как са болничките иначе? Надявам се да са на етап оздравяване. Hug
Ох, само петъка остана, vivement le WE hahaha

# 440
Наистина е мътно около този грип, но въпреки че не вярвам на медийните истерии и се ядосвам за затворените училища (нашите последно, и двете са затворени чак до другия петък!!) точно снощи чух по радио Ривиера за смъртен случай на момиченце съвсем наблизо тук  - в Грас. Ето   статията . Доста мистериозно наистина, но достатъчно за да си има човек няколко наум.

Но ние все още не сме получили покана за ваксиниране а и не знам, след като сме били в контакт с грипно болни, дали изобщо ще има някакъв смисъл

# 441
Куку и от мен.

Прочетох статията на Чумби. Казва се, че детето е било вече хоспитализирано за респиратоарна недостатъчност, а нали типичното на този грип А е точно в причиняването на дихателни проблеми. Затова астматиците са в групата на препоръчителната ваксина.
На мен не ми харесва описването на всеки един смъртен случай, нещо което досега не се правеше с нормалния грип и затова не страдахме от паника. Какво да кажат хората, които са загубили от грип близки миналата зима? Че те да не са по-малко важни от сегашните жертви?
Самата смяна в тактиката на поднасянето на новините ме убеждава, че има повече от гнило в историята с грип А.

Роца, да ти расте много щастлива дъщерята, наздраве на цялото семейство със закъснение!
На Мишето вече порасналият син, също!

На мен днес ми вандалираха върху колелото. Посред бял ден, докато бях на кино да гледам най-слабия филм на 2009. Мамка му, поне да си заслужаваше филма, да му се не види! Не ходете да гледате Twilight 2 и не карайте хубави колелета, купете си боклуци, които никой не иска дори да рита.

Хайде, оставям ви, много ми е криво заради случката, това ми беше подарък от мъжа ми, специален подарък, дори не мога да си намеря същото. Всъщност, това което ме смразява е безплатната агресия, просто ей тъй, от чиста човешка злобица да счупи и разруши нещо, което е хубаво и не му принадлежи. Човекът е някаква гнусна твар.

# 442
мистик, съжалявам за неприятната случка!
мерси за съвета (макар че нямах и намерение да гледам този филм, нито да подкарам колело...) Какво става с твоите перипетии около работата?

чумби, вие кога бяхте в контакт?
Днес като чакахме да вземем децата, една майка ми каза, че синът и от групата на яна е изкарал грипа миналата седмица...днес беше на градина, както и още понеделник мисля Rolling Eyes Не знам смята ли се че е била в контакт...не проумявам нищо вече

# 443
Здравейте и от мен ,
Гледам още коментирате грипа –аз вече се изказах и взех решение за себе си ...
Мистик много неприятна случка с колелото –наистина в хората има вроден стремеж към разрушаване ,това явление се наблюдава доста често в БГ ,за съжаление....
И пак Мистик – ти си четвъртата която споделя това за този филм....защо така ,кое е по–различното от първата част?Аз днес тъкмо се бях навила да ходя да го гледам,но го отложих и излязох на разходка да разгледаме коледния базар ...май няма да ида да го гледам,като слушам какви са отзвуците...
Хайде оставям ви ,хубав уикенд от мен . Hug

# 444
  • пак на Рив Гош
Мистикова, много неприятна случка! Още повече, че колелото ти е било специален подарък! Hug
Не мога да разбера как може де има такива хора, ей тъй за едното нищо да чупят и ритат!

Не ме стряскай за филма. В неделя вече имам уговорена среща с две приятелки да гледаме "Ромео и Жулиета при вампирите", както му казва моят мъж  Laughing

# 445
Хора, вие за кой грип говорите? За обикновения или другия? Нали уж имало  някаква разлика и аз много вече се обърках...Но наистина се усеща едно изкуствено нагнетяване на обстановката, особено в българските медии, за тук не съм чула чак  толкова голяма паника.... На всички болни, да се възстановявате по-бързо.
А пък за филма, да кажа, че аз вече се излъгах, още на 20мин ми стана едно скучно, всички по-динамични моменти ги бях вече гледала по рекламите, останалото е едно дълго....тягостно, никакво действие. Първата част май по-става. Иначе идеята на филма не е лоша, ама много елементарно пресъздадена на екрана.
Ох Мистик, ама ти нали за Фр говориш, за колелото?
Роца, сега видях, че си писала - честита рожденичка, е с доста закъснение, нека да ти е жива и здрава, и много щастлива.
Роца, след тези коментари филма даже да ти хареса Simple Smile, на мен това, което ми беше много смешно, че тази Бела във всяка серия такъв тупаник и удрят, как оживява горката :d

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 23:37 от kookai

# 446
Ах не, Роц, аз предупредих, а който има с/м желания да пробва Simple Smile
Първата част беше мистериозна, що годе добре разказана и някак си заради специалните ефекти се получаваше интересно.
Втората част е толкова лошо разказана и изиграна, че на моменти става комично - все едно няколко бездарни подрастващи са се събрали и играят аматьорски театър с патос достоен за гротескния спектакъл. Лош сценарий, абсурдно тъпи реплики, елементарна mise en scène. Отдавна не бях гледала такова лошо кино.
( Единственият поносим момент е секвенцията с борбата в гората между червенокосата вампирка и вълците, на фона на Hearing Damage на Thom York ) Чакам все пак вердикт, мадам Роц  Grinning

Кокай, да, тук ми насилиха хубавото колело. Сега за Коледа ще си поръчам от мъжа ми кошче и други аксесоари, всичко беше зверски счупено. Ако ги бях вядала лично, сигурно щях да пребия някой с двете ми ръце. Или аз да бъда пребита. Но нямаше да се размине ей тъй без нищо.

За грипа и аз не искам да коментирам, незнам какво да кажа - на вратата на градината на детето пише " множество деца са с грип", моята ходи още. Всеки ден треперя да не се влоши състоянието и ( понеже е с кашлица отдавна вече ) и така живеем ден за ден.
Този уикенд съм сама, мъжът ми и детето отидоха на другия край на Германия при родителите му, че майка му беше блъсната посред бял ден от пиян шофьор и мъжът ми като добър син реши да отиде да ги види. Та, юхууу, два дни сама - ще мога дори да полегна и отворя книга! Ако имах пари щях да ида на масаж или половин ден спа, ама как може да са толкова скъпи тези услуги?!?

Мария, махнах се от старата работа. В сряда ми потвърдиха за ново място и трябваше вчера да занеса документите си за да направим договор. Отивам вчера ( след киното ) и вратата на централата им заключена. Ни вест, ни кост от тези хора. Сега пак съм притеснена, че май ме метнаха. Що за хора са това, поне да ми кажат, че не ставам, ама така да ми дават РВ и да изчезват, не разбирам.
Ще видим какво ще стане, аз реших да не хабя нерви повече, мисля позитивно, опитвам се да бъдя куул и така.

# 447
  • София-Лагера
Здравейте мами.Извинявам се за нахълтването в темата.
Имам проблем.Изпратих един пакет за Франция  преди 1 месец.
Имам тракинг номер.
Излезнал е от България,имате ли във Франция сайт в който да видя дали е пристигнал?
Мерси за помоща.  bouquet

# 448
Деси, ако е по пощата, виж тук:
http://www.laposte.fr/Particulier

горе в дясно синьото каре....Успех

# 449
Привет в новата седмица!
Да ви разкажа сега как в петък се озовахме заедно с дъщеря ми в бърза помощ чак в Ница в най-голямата за района болница. При това точно в център за целенасочено третиране на грип А, като прекарахме в чакалнята близо 4 часа. Мария К. питаше кога сме били в контакт - ако затворените училища на децата не означават, че сме били в контакт, този път мисля че вече е доста по-сигурно че не сме го пропуснали.

А цялата история, макар още да не е завършила щастливо, все пак е изключително абсурдна.

Представете си, обажда се в петък следобяд свекървата в паника, защото девойката Мирянка глътнала една щипка за коса (от тези дето правят клик-клак, барети им викат)! Веднага отиваме да направим снимка, на която много ясно се вижда щипката в стомаха. Радиологът ни съветва да отидем  в детската бърза помощ във Фрежус, защото според него щипката е прекалено голяма за да излезе по естествен път и че трябва да побързаме, преди да се е придвижила към червата. В детската  бърза помощ я прегледаха и ни казаха, че ще ни изпратят с линейка в Ница, за да я извадят с ендоскопия!! Отиваме наистина с линейка в Ница, като междувременно се пада точно часа пик и променадата е задръстена от коли на няколко километра! Със свиреща линейка лавираме между цялото задръстване и стигаме най-после в болницата, където пак  прегледаха девойката, след което ни пратиха да чакаме. Аз си мислех, че сме спешен случай, а й оставиха на пръстчето на детето един кабел за мерене на пулса...  Вече ми минаваше всичко през ума, но след като чакахме около 2 часа между тичащи, търкалящи се и кихащи и кашлящи деца (уж с маски, но едно дете върви го убеди да стои два часа с маска), това което последва надмина всичките ми представи. Педиатърката гастро-ентеролог, която най-после стигна до нас, каза, че изобщо не е трябвало да ни изпращат в Ница и че всъщност щипката щяла да си излезе по естествен начин. Предписа разхлабващи и хранителен режим и с това се приключи. А на въпроса ми как ще се върнем във Фрежус, където беше останала колата ми,  отговориха, че мога да извикам линейка, но няма да ми се рамбурсира, а ако искам - може и такси да ми извикат!! (За сведение, Фрежус е на около 80 км от Ница, а наше село, на още около 20-тина от там.) В крайна сметка мъжът ми дойде до Ница и благополучно към десет и половина вечерта се прибрахме.

Малко дълго стана, сори, но  оставям коментарите на вас. Аз съм толкова изумена, че май не успявам да се възмутя достатъчно.
А щипката все още не е излязла, но следим на изхода Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт