Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 383
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
TaniaN, международна здравна карта или Европеѝска здравна карта?

newsm78 Хм, каква ми е необходима, за да я ползвам тук?

TaniaN, чудех се къде изчезна, защо не опиташ да си извадиш направо Carte Vitale? В България ли се осигуряваш? Аз силно се съмнявам че ще ти покриват от българската каса нещо във Франция, особено, като се има предвид че още не са съвсем в час с европейските процедури.

Да, осигурявах се до миналия месец в България.Какво трябва да направя, за да си извадя  Carte Vitale? Искам и детето ми също да е осигурено медицински.Направихме училищна застраховка, но не било това.
И още нещо как бих могла да докажа, че съм тук от 3 месеца? Не плащам ЕДФ, нямам квартира на моето име.Записването на детето във Френско училище може ли да играе такава роля? 

# 421
TaniaN, Oтносно Европеѝската здравна карта, трябвало е да я извадиш докато си си била в БГ. Ако си се осигурявала до миналия месец се страхувам, че вече няма как да ти издадат такава.

ето малко подробно инфо  
http://www.kim2000-bg.com/

а тук можеш да провериш статута си на теб и на детето . Ако все още не е прекъснато осигуряването може да си извадите ЕЗК
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_1_15_out.asp

Simple Smile успех

# 422
Мария, имам позната сръбкиня,тя ползва нуну за 2 деца по 10Е на час,но й прави отстъпка и й взема18Е за час.А ти скъпа не знаех,че свекърва ти е при тебе,не знам как я изтрайваш.
Аз например искам по-бързо да бягам от моите,но свекървата се кани и тя да идвала.Само не знам кой ще й плаща медицинските прегледи,че тя е през ден в спешното...............

Лека седмица и от мен  bouquet

# 423
Здравейте!
Пиша набързо за да не ви заразя...Знам ли грип ли е що ли, ама го изкарахме и четиримата...бебо се държа до последно, но и той се предаде вчера.

Gogko съболезнования за майка ти!На теб кураж!
Роце честита ти пораснала камбанка!
Мария що не пробваш да поровиш по сайтовете? Аз на kijiji.fr бях намерила обява от българка за гледане на българчета (някоя чужда свекърва/майка).
Мистик успех с търсенето!Не си е работа тая работа...

Нашата такс д'абитасион е 525 Е...Хо-хо-хо Весела Коледа... Cry

Нашия големчо направи 7, но си вярва човека, пише писма на дядо си Коледа и т.н.Миналата година беше особенно послушен и си събираше червени точки в едно тефтерче, изпрати ги на Дядо коледа и получи голям подарък - конзола Wii на Нинтендо.Тази година иска и ДС, ама няма да го огрее (едно джудженце ми каза).Ще получи допълнително дистанционно за уии-то и нов софтуер.А мама може да се обзаведе с Уии Фит  Wink Ама джуджетата така разправят, знам ли...

# 424
Момичета, държа да бъда правилно разбрана-много съм благодарна на свекърва ми за всичко, което направи за нас и най-вече за децата. Тя е с нас вече три години, първата ги гледаше и двамата по цял ден, Гого беше на 4 месеца като се върнах на работа.
Просто съжителството не е лесно и понякога ми е  доста криво,компромиси правя всяка секунда, когато сме заедно, но предполагам на нея и е още по-трудно вече да ни търпи и да живее далеч от дома си. Не искам да превръщам темата на ДиС. Отношенията ни не са конфликтни по принцип, надявам се скоро да успеем да се организираме. Peace

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни, малки и големи. Hug

# 425
Мария, разбирам те напълно, моите свекъри са много свестни хора, много  помагат, но като живяхме при тях в началото бях на ръба на нервна криза Simple Smile Сега откакто съм бременна пак съм яхнала метлата Wink Решението е човек да се разнообразява когато може, но ти си психиатър нямаш нужда от съвети.

ТаняН, за Carte Vitale, доколкото си спомням  още като ми дадоха Carte de Sejour си подадох документите и ми я издадоха, ти вече имаш ли Carte de Sejour?

# 426
Привет, не съм се вясвала скоро.
За свекито на Мария да кажа, че е много бойна баба, децата ми много я харесват, ние също сме и фенове. Но няколко поколения под един покрив са си трудна работа, а и проточи ли се съжителството, става все по-трудно. Мария, успех в търсенето и намирането на най-доброто решение за вас!
Да споделя, че свинския грип не ни отмина. Бобо беше пръв, 3 дена кашлица и Т и сега е пушка. В момента Ани и Ники са в пика на грипа и сме весела картинка в къщи. Татито ни се опитва да се разболее, аз държа фронта засега. Да минава и да го забравяме бързо, но си знаех че няма да ни отмине. Добре поне че е преди голямото Коледно гости в БГ.

# 427
И аз да се изкажа грипно. Сашо беше вчера с температура и реших да го оставя в къщи под наблюдение, но като се обадих в училището директорът ми каза, че в класа му има грипни случаи. Днес Сашо беше добре и го изпращам на училище - уви, целият им клас е в грипна ваканция, плюс още един - и това чак до 30 включително!! Отделно още един клас не учат, защото даскалката им е в стачка... Бейби и матернела засега държат фронта,  кой знае докога. Да са живи и здрави бабата и дядото, че могат да ги гледат, но за Сашо има инструкции да се ходи в училище за да се вземели уроците да учат в къщи.

Самурайче,  твоето бебче как преживява грипа?

Gogko, голяма загуба си преживяла, дано успееш да намериш ориентирите си, макар че никога няма да е същото Hug

Роц, честито за порасналата Камбанка! Да е здрава и все така остроумна - ще чакаме още мъдрости от нея!

# 428
Здравейте Simple Smile

Сбъдваща дръжте фронта с този грип  Hug
На мен вчера ми пратиха писмо - конвокасион - да ходя да се ваксинирам, защото можело да заразя малки деца или бременни Simple Smile
Явно го играят по тънката струна.

Аз съм дебелокожа и мисля, да не се отзовавам.
Освен това ваксините са 2 (май през 4 седмици). До тогава може и да родя Simple Smile

# 429
Сбъдваща здравей!Радвам се да те видя, да оздравявате бързо!И ние сме същата картинка като вас - болни, но щастливи, че е преди Коледата в Бг.
чумбе добре че кърмя още  ooooh! Само това спасява положението, че сме в комбинация грип и кътни зъби!Нищичко не хапва горкото, ако не е цицата на системи трябваше да е!Тати и големия тръгнаха на работа/училище, ние с бебо сме накъм оправяне.Всички го изкарахме леко, то кашлицата му е най-лошото на тоя грип.Имаше една нощ, в която се бяхме засекли всички болни - никой не можа да спи, защото във всеки един момент имаше някой кашлящ!Ужасна, дразнеща суха кашлица.
Мария всички те разбираме мила!
Ивенце успех!Стискаме палци!

# 430
Ивенце, а гинекологът не те ли съветва да се ваксинираш? За вас самите, не за другите - или вече е малко късно? Пазете се с бебка, вярно че не остана много!

Сбъдваща, Самурайката, успешна борба с грипа! Завиждам ви за бойния дух!

Ние засега се държим, да чукам на дърво, но тези истерии около затварянето на училища ще ме поболеят съвсем! Не стига че класа на Сашо е разпуснат, но току-що се обадиха от Сантр Аерé, да не го изпращаме утре, защото е от клас, разпуснат заради грипа! Вече прекаляват - да не са чумави, все пак, че чак такива мерки! И чак до понеделник включително - а ако не дай си боже междувременно затворят и класа на малката #Cussing out

# 431
здравейте, за грипа си говорите гледам,
Чумби, и във Франция ли има грипна ваканция? Аз си мислех че само в Бг разпускат така децата  Thinking
А пък аз да ви се оплача, че в нашето училище има случай на учителка, болна от туберкулоза (!), която е преподавала на големия ми син и днес след като се видяхме и побъбрихме с една много сладка мама ( Heart Eyes) много се замислих да ходим ли да си правим изследвания, ваксини и прочие ???
иначе тук времето все още е приятно за разходки,
поздрави на всички и бъдете здрави !

# 432
Веринка, мерси за инфото.Осигуряването ми не е прекъсвано.Но както чета тази карта ми върши работа временно.
Не знаех, че трябва да имам такава когато се подготвях за идването си тук.
 Нямам нито Carte Vitale, нито Carte de Sejour. Тук съм от 2 месеца.Тепърва ми предстои да ходя по мъките  newsm78

# 433
Леле, колко грипозни! Пожелавам леко изкарване на гадорията и бързо оздравяване Hug Сбъдваща, благодаря за поста ти Wink

лаила, аз като психиатър разбирам от психични болести, но по "нещата от жовота" далеч не съм специалист, съвети приемам всякакви Laughing

Ивенце, стискай още малко, рано ти е да раждаш като ти гледаам лентичката Sunglasses

# 434
Хайде и аз да се отчета с едно здрасти Simple Smile

На всички болни пожелавам бързо възстановяване, да се пазите много! Малкия ходи на доктор преди няколко седмици и му изписаха хомеопатични за превенция от грипа по схема, 3 месеца. Педиатърката каза, че мога и аз да ги пия в същата доза. Ако някой се интересува ще му пратя рецептата на лични. Иначе и на мен ми пратиха покана да се ваксинирам явно е дошъл реда на бременните, но мисля да не ходя.

Ивенце, дръж се вече си на финалната права Simple Smile  Как беше "курса по раждане" Wink?

Мария, вярно че има голяма разлика, но то по нещата от живота специалисти няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт