Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 372
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Привет на всички, много имам да ви разказвам, но първо
 Gogko- моите най-искрени съболезнования за майка ти, думите ми са малко да се изкаже колко е тежко да понесеш такава загуба, но ...  Praynig
Не разбрах къде си ти във Франция или България, но  Hug сърдечни

За нас какво по-напред да разказвам - няма да се оплаквам от родната действителност, записахме децата във френското училище и като изключим главозамайващите такси, поне при тях адаптацията мина добре, доволни са, учат си по френската система, класовете са 50/50 българчета, французи и др. и така, само дето училището е далече и пътуваме по 45 мин с градския транспорт, което само по себе си е преживелица, но и с това се свиква  Laughing.
Само за малката се оказа почти мисия невъзможна да я запишем в държавна  детска градина, е с 300 зора се класирахме в една, която не е много далече от нас и скоро ще тръгва и тя, след като изкара няколко седмици на гости на баба и дядо си.
Понеже аз пък се впуснах в търсене на работа и евентуално от януари започвам, сега се наслаждавам на последния безработен месец в къщи.
Май това е в общи линии, стигнах до мъдрото заключение, че човек се чувства навсякъде добре, стига да е в хармония със себе си  Heart Eyes
PS търся една мама от форума, с която се видяхме пред училището, но не запомних нейния ник, ако ни чете, нека ми пише, може и на лични, ще се радвам ///

# 406
Здравейте пак от мене.До сега ви четох.

Verinka аз раждах в Lariboisiere през 2006.Много доволна останах особенно след раждането през 1993 в БГ/в нашия град Шумен се ражда като през 17век/.Ако нещо конкретно те интересува питай

Isave благодаря за съболезнованията.Съпругът ми е в Париж,квартирата ни е в Asnieres sur Seine.Аз съм в БГ,дойдох си през месец май заради майка/тя беше онкоболна и се влоши/Дойдох си да троша нерви с здравна българска система и какво ли още не.Ще заминавам за Париж но не знам конкретно кога,имаме нужда от по-голяма квартира а и не мога да оставя баща ми веднага сам,възрастен е на 70.Искам да заминавам по-скоро тука нямам нерви,уча усилено френски.Направо се чудя на момичетата който смятат да се прибират за постоянно,тук е добре но само за първия месец.
Колко е голяма дъщеря ти,че със зор са я приели в Матернела?
Аз с моя син не съм имала проблеми подадохме документи през февруари и ни класираха през март,даже сега ни чакат,поне за сега

Мария К. и моя Георги е като кокошчица и той скача като съмне.

Чао засега от мен,ще се помъча утре пак да ви чета и да пиша.

Лека нощ luvbed

# 407
Goqko, моите съболезнования за голямата загуба!  Hug
Не се ядосвай за Бг действителността, знаеш , че скоро ще дойдеш насам, пази нервите си, имаш нужда от спокойствие...

# 408
Една интересна статия.Извинявайте,че не е за Коледа и подаръци и така малко обърквам темата  Hug

Супер плевели превземат нивите:Канадски фермер успява да осъди най-голямата корпорация, производител на генно модифицирани семена

Най-страшното при генно модифицираните култури е, че веднъж засята с тях, земята повече не може да се изчисти. Това съобщи канадският фермер Пърси Шмайзер. Той пристигна във Варна, за да разкаже за вредите от използването на генно модифицирани организми (ГМО). Шмайзер и неговото семейство са успели да осъдят най-голямата в света компания производител на генно модифицирани семена. Историята започва през 1998 г. - две години след въвеждането на генно променените култури в Канада. Фермерът открива в своето стопанство израсла рапица, устойчива на хербицид

Продължението е тук,ако имате желание: http://pozvanete.bg/news.php?id=61286

# 409
Хелоу мадами, как сте?

Гогко, приеми моите най-искрени съболезнования! И на мен ми липсват думи да те успокоя, защото смъртта на близки е нещо, което ме смразява. Ракът е една коварна и тежка болест, дано майка ти е на по-добро място без болка и страхове! Дано ти скоро намериш сили и превъзмогнеш липсата и!

За такс дабитасион. При нас най-вероятно е станала някаква грешка. Таксата ни е повече от ниска. Реших да не ходя да питам, трябва да съм луда иначе, а да изпратя директно тип с изрезката. Веднъж и ние късмет да имаме.
Значи на листа със сметките им пише следното: 565€ ( което явно е самата такса ) минус 488€ ( което изобщо не ми е ясно какво е и защо вадят тази сума от таксата ); после слагат 25€ за услугата. Което накрая ни прави 104€ такс дабитасион + 118 такс тéлé.
Първо си помислих, че сме плащали месечно и това е доплащане. Ама не, не сме. Според мен е някаква грешка, тъй като дори предишни години, когато живеехме в малък град на майната си, аз бях без работа плащахме около 400€. А сега живеем в престижен квартал в самия град, в буржоазно жилище, двамата работим.

Исав, кураж на теб и семейството. Аз не мога да си представя да се завърна в България! Поне не на този етап. Но си права за едно - човек е добре там където е добре и в главата си.

Чумбе, какъв цвят сложи, че да сплашиш гадините?  Grinning Ау, много лошо нещо с грип А, дано никой от вас не се разболява.

Аз от 10 дни съм на нова работа. Имах СДД и бях препоръчана от шефа ми за сегашната работа. Обаче е някакъв ужас - колегите са много зле настроени, респонсабли-те даже не ми говорят, аз задавам въпроси - те ме гледат в очите и не отговарят. Чувствам се ужасно, едва намирам мотивация да се замъкна до работа, много ми е тежко. Ей ме, пак почнах да търся нова, просто на това място не става.
Вчера отидох на лекар, понеже кашлям и кихам, направих се на много болна, написаха ме 2 дни болна. Та следобед имам интервю за нова работа, за която изпратих кандидатура вчера. Одеве звъннах на шефа ми да му кажа, че в събота ще работя и той без да каже нищо, взе че затвори тел. Разбирате защо търся нещо друго нали? А иначе всичко беше ок със сегашната работа - СДИ, 39 часа, 13 месец, мютюел....абе много ме е яд.

# 410
Здравейте, момичета! Сигурно много пъти са ви питали и сте отговаряли, но не мога да изчета всички ваши теми. Интересувам се дали трябва предварително да купим билети за Дисниленд в Париж от сайта им или може и на входа. Има ли вероятност да не успеем да влезем поради липса на билети? Благодаря ви предварително и се извинявам за нахлуването в темата ви!   bouquet

# 411

Здравейте девойки-французойки.

Allya можеш да си купиш билети за Евродиснилент на входа,няма проблем.

Ангуа хареса ми много темата ти,още повече,че е по моята специалност/аз съм агроном/,лично познавам авторката на статията,колежка ми е от Пловдив.Лично съм продавала такива семена на генно модифицирана царевица на Монсанто и съм я отглеждала..........

Мария К. много успокояващо ми действаш,благодаря за виртуалната терапия!

Благодаря на всички момичета за съпричастността към мъката ми!

Лека нощ на всички и приятен уикент    bouquet

# 412
Мистик, голяма сага с твоите работи. Защо са  така зле настроени тези нови колеги? Успех с новите планове, поне натрупа супер опит с интервюта, трябва да се позитивира... Hug

чумби, как е малката? Дано ви подмине гадния грип Praynig

# 413
Здравейте, момичета. До вчера нямах компютър и не съм ви чела.
Gogko, мила, нямам какво да кажа, освен да те прегърна виртуално.Не мога да намеря думи в тази ситуация...но често си мисля за теб Praynig  Очаквам да ми се обадиш, когато си дойдеш.Бих искала да познавам лично такъв силен човек като теб.

Знае ли някой дали бих могла да си извадя тук, чрез посолството международна здравна карта.И при какви условия.

# 414
Цитат
Allya можеш да си купиш билети за Евродиснилент на входа,няма проблем.
Благодаря, Gogko!

# 415
TaniaN, международна здравна карта или Европеѝска здравна карта?

# 416
Gogko, искрено съжалявам за майка ти и те прегръщам. Поне имаш утехата че си била с нея, помагала си й с каквото можеш и си успяла да се сбогуваш. 

TaniaN, чудех се къде изчезна, защо не опиташ да си извадиш направо Carte Vitale? В България ли се осигуряваш? Аз силно се съмнявам че ще ти покриват от българската каса нещо във Франция, особено, като се има предвид че още не са съвсем в час с европейските процедури.

# 417
  • пак на Рив Гош
Gogko, приеми и моите искрени съболезнования за майка ти. Желая ти много кураж в този труден момент!  Hug

Isave, лека адаптация на българска земя! Кога каза, че обмисляте връщане, кога се включи от София!(между другото, в една от статиите на сайта май мернах, че те цитираха Wink... освен ако не си била ти  newsm78)

Мистикова, дано бързо да си намериш нова работа! Ти в изпитателен срок ли си? Не е работа да си трошиш нервите на това място, както го описваш.
Аз така ходих близо месец и половина на една работа, прибирах се ревейки всеки ден заради шеф-идиот и накрая реших, че душевното ми здраве и семейният живот са ми по-ценни от трупането на опит и две седмици по-късно им казвах "довиждане". Между другото, момичето, което ме замести след година даде гореспоменатия шеф на прюдомите.

ТаняН, не мога да съм ти полезна за картата, аз имам европейска от тукашната каса...

Чумби, успех в борбата с въшките! Оправи ли се малката?

Аз да ви почерпя набързо, че днес Камбанката навърши 5:

Лека вечер, момичета!   bouquet

# 418
Ооо Камбанката станала на 5 Simple Smile Голямо момиче е вече! Да е жива и здрава и все така очарователна Simple Smile

Gogko, приеми и моите съболезнования за майка ти Sad Пожелавам ти много сили в този тежък момент.

Исаве, радвам се, че намираш сили да виждаш доброто в промяната. И аз си мисля, че е важно да си с близките, пък другото ще се нареди. Пиши ни как се развиват нещата Simple Smile

Мария К.
, винаги съм се възхищавала на търпението ти със свекървата. Дано намерите начин да пренаредите начина ви на живот лесно и безконфликтно. Аз с моите свекъри общувам любезно и от разстояние. Дано е така и занапред.

Лека седмица на всички   bouquet

# 419
Честит рожден ден, голяма Камбанке! С най-най добри пожелания! Hug

Ивенце, за търпението...май се изчерпва вече WinkТази сутрин успя да ми развали настроението за целия ден с редовните забележки за това как възпитавам децата....
Между другото, някой има ли опит с нунута за вземане от училище и колко струва услугата, за две деца?
Лека седмица на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт