Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 359
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Май не съм единствената да пи6е по късни доби , извинете за гре6ките  за което .. Grinning
МарияК.ние имаме този фотоапарат само ,4е е спайдермен и го купих за 10? от солдите през лятото ,а го подарих за РД на баткото  LaughingГолямо снимане пада, а и апарата не е ло6.
За подаръците - ами аз накупих само на децата и на скъпия , на другите не.Писна ми все ние да им подаряваме хубави подаръци , а те на нас боклуци , и тази година казах стоп .Заложих на обу4ава6ти игри и занимателни ,за6тото от коли и камиони в къ6ти не можем да се разминем.. ooooh!
За децата взех (за моите ) - за баткото една игра Крок Карот , един Пик Пират (на Равенсбургер са и има промоции - изпра6та се един бон за рембуресеман и ви връ6ат сумата която сте платили в 4ек кадо ),купих му от името на свекървата -едно кофре с вси4ки игри вътре-дървено е - не се сърди 4ове4е , и тям подобни .
За дребния купих един клоун електронен ,който говори и е образователен,една книжка Victor le tracteur  Wink, и за двамата об6то им купих един "пазар" интерактивен с Малките хора ,към него има и ДВД ,а моите са фенове на Малките хора (Little piple) , говоре6т е на английски и френски ..
За баткото купих и една игра на Едука - един пъзел в едно куфар4е - у4и азбуката и думите по френската система ..
За другите деца от семейството се ограни4их  с подаръци за 10?...по споменатата при4ина ,4е всеки път все ние подаряваме големи подаръци ,а за нас ни6то ,та тази година стоп  Mr. Green.
За Въ6ките - и в на6ето у4или6те има,за сега не сме имали , дано и да нямаме.
За свекитата -мога много да напи6а ,но колкото по -дале4е толкова по-добре,поне за моята това важи в пълна сила ..де да може6е и в друг град да сме ..но както и да е.
За детските прахове и аз използвам Le Chat , отделно в Леклерк има един детски био които хи4 не е скъп и от него купувам.
Сега ви пожелавам лека , 4е дне6ния ден е доста дълъг за мен ! Hug

# 391
  • пак на Рив Гош
Да се разпиша по късни доби за малко.
Мистик, да допълня Щрумфет - за такс дабитасиона вземат предвид и годишния доход (ако не се лъжа), броя деца и наемодателната стойност на жилището.

За коледните подаръци да ви кажа ми е малко объркано, че нали мойта мамуна първо е рожденичка  Grinning. Пък и напоследък купуваме наведнъж няколко неща и после вадим през 2-3 месеца Laughing. Засега се очертава че ще получи (сумарно за рожден ден и Коледа) - акварели (голяма крачка, Роцев каза - "ти ще чистиш после!" Laughing), едно радио/СД/МР3 плейър за нейната стая, едни книжки с пъзели с феи и елфи, които й купих като бяхме в България и ново колело (от папи и мами). Камбанката си прави устата и за нова кукла, но седнах с нея онзи ден и заедно преброихме 11 Барбита  Shocked, та май се отказа от идеята... засега  Laughing. Смятам да взема за по-късно и нещо да почне малко английски да учи (че с мен не иска).

Аз да ви похваля един филм, който гледахме в петък - "L'Imaginarium du docteur Parnassus" - на Тери Гилиъм (бивш член на Монти Пайтън и режисьор на култови филми като "Бразилия", "Кралят на рибарите", "Барон Мюнхаузен", "12 маймуни"). Визуално е една красота, с малко траш-кич и щипка Тим Бъртън. Нестандартен, на моменти абсурден и преливащ от фантазия. Много ни хареса! Heart Eyes

# 392
Честит рожден ден на Пинка!
 Да е жива и здрава, все така страхотна майка, обичана съпруга и чаровна жена!
Весел празник на цялото семейство и много целувки от нас!

# 393
  • на езерото
  Здравейте момичета Flutter
 Чета Ви редовно но нещо напоследък нямам желание да пиша за което Ви се извинявам Embarassed
 Понеже Мишето ме разконспирира трябва да почерпя

# 394
Здравейте момичета,

Подхванали сте, гледам, темата за коледното разхищение, та ще се включа и аз.
Интересно ми е, вашите деца вярват ли в Дядо Коледа или като моето (голямо) директно си казват (Пур Ноел ил фо к тю м ашет... hahaha). И откак сме получили каталозите (дойдоха рано-рано тази година) ги е преразгледал над 100 пъти и с всеки нов път, списъкът на желаните неща се увеличава  Sick Зорът даже беше толкова голям, че за да има мир, отидох миналата седмица и купих един барил с 200 тухли лего-дупло, да се занимават с тях до Коледа и да престанат да искат ! Та, за самата Коледа, големият ще получи един бял самолет на Плеймобил (мечтае за него от февруари), боклукчийската кола и автобусът на лего-дупло, а за малкият нямам никакви идеи и сигурно ще отида във фнак евей за някоя игра и детски филмчета  Thinking. Възрастните в нашето семейство по принцип не си подаряват нищо, всеки си купува когато и каквото му хареса.
Това от нас.
Отнсно праха за пране, както и другите момичета, и аз ползвах Котарака и продължавам да го ползвам, защото от другите мъжът ми и децата получават екземи  ooooh!

# 395
Честито на Пинка! Пожелавам ти да си по-често в настроение да пишеш, и не само!

Мистик, тази "такс д абитасион"  е голяма мъгла наистина - мъжът ми участва в една местна урбанистична комисия където скоро точно това обсъждали и установил, че даже тези, които я смятат, не са съвсем наясно. Освен че се взема предвид годишния доход, се смятат разни коефициенти за района, за града и за самата сграда, плюс разни други. Ей тук има един формуляр, по който уж може да се сметне - виж дали ще разбереш нещо  http://doc.impots.gouv.fr/aida2009/brochures_idl2009/lienBrochur … dl2009.ud46.109.1

Борбата с въшките, надявам се, навлиза в последна фаза - вече намирам само умрели, ама да не казвам голяма дума. Аз си освежих цвета на косата та се надявам да не им хареса този нюанс и да капитулират окончателно.

Роц, гледах рекламите за този филм - голям фен съм му на Тери Гилиъм още от Бразилия, та няма да го изпуснем!

Още не съм на вълна новогодишни подаръци, макар че Сашо вече си е направил поръчките и ми ги напомня от време-навреме. Но май първо ще направим прочистване на сегашните играчки.

# 396
Честит рожден ден на Ники на Сбъдваща мечти!
Весел празник, мило дете, расти здрав, палав , умен , обичлив! И дано мама и тате ти намерят скоро място в градина Wink
Честито на героите -родители! Hug

# 397
Пинка, честит празник и на теб!  Hug

Щрумпфет, благодаря за споделеното за фотоапарата, важно е да знам, че работи като такъв. Wink
Роца, говори ми нещо този филм, незнайно от къде Thinking
Тони и тото, мисля, че все още вярват в дядо мраз, онзи ден дъщеря ми се възмути, че нямаме комин, да влезе по-лесно човека...

# 398
О,Мария К.работи и още как  Grinning..Голямо снимане пада да ти кажа ,а като се смъкнат и програмата и другите екстри от сайта става една ... Laughing
Честито на рожденниците да са живи и здрави .  bouquet
Аз приключих с Коледните подаръци тази година по скромно и на всеки според заслугите  Peace
Ние от два дни нямаме матернел -госпожата болна и няма заместник.И това го разбираме от ден за ден,но не вечерта,а сутрин когато сме на врата и тъкмо ще тръгваме -телефона звъни на пожар ....честно не мога да ги разбера   Thinking,как поне една заместничка не осигуриха ,вярно няма пари ,ама чак пък толкова   ooooh!....все повече се замислям за това училище и косата ми настръхва... ooooh!
Хайде девойки аз отлитам на предколедна ваканция из Европата . Hug

# 399
Привет момичета най-после и от мен от България  Grinning
трябваше ми малко време докато свикна с родната действителност и да се отърся от леката депресия, която ме беше нападнала в началото при връщането ни в София, но сега мога да кажа, че вече съм / сме ОК.
И така ако има някой тук и има желание за срещи на софийска територия, обаждайте се, ще се радвам да се видим с някоя френска мама, аз продължавам да ви чета редовно
поздрави  Heart Eyes
imam / isave

# 400
Исаве, каква изненада, решихте се значи на стъпката обратно към Родината. Успешно адаптиране и пиши как е, знае ли се дали няма да поемем някога по твоя път Thinking

Щрумпфет, приятно пътешествие из Европата! Благородно завиждам!

# 401
Привет на всички   bouquet
И аз ви чета редовно ... И нашата такса е със 100 евро и нещо в повече от миналата година ... Sad Какво да се прави C'est la vie   Simple SmileОще чакам отговор за карта , много бавно работи тук администрацията  Sad
Айде нещо по романтично и приятно  Heart Eyes Вчера имахме гости и аз се постарах да направя един десерт много  готин ,та съм се впуснала в кулинарното изкуство  Laughing и що така все ме влече към нещо шоколадово не мога да се сетя  newsm78  Joy Joy Joy hahaha та мина вечрята страхотно до 3 и половина през нощта  Crazy
Ето и изкушението http://miq1.snimka.bg/cooking/deserti.445070

# 402
Miqs - това някакво кремче ли е? Изглежда много апетитно.
Исаве - ти отдавна не беше писала, а то виж какво се оказва. Имам един въпрос - как се адаптираха децата в училище? Знаеха ли добре български? Иначе аз съм на принципа, че човек може да живее навсякъде добре, много неща зависят от нас самите, навсякъде си има плюсове и минуси.
Пинка - Честит Рожден ден !!! ПОжелавам ти повече усмивки, щастие и любов.
Тони и Тони - моята госпожица още вярва в Дядо Коледа, тоест тя знае, че ние купуваме подаръците, но вярва, че има и дядо Коледа, който наблюдава децата и носи още подаръци само на тези, които са били най-послушни през годината.
Мерси за идеите за подаръци, ние още не сме се спряли на конкретна играчка или книга, харесвам нещата за деца в Натюр и Декуверт. Все по-трудно е да ги изненадаме, защото малките си имат всичко. А тези Барбита са ми дошли до гуша  Confused

# 403
Isave, ама вие за съвсем ли сте  вече в България?! Кажи как се справяте, децата доволни ли са? Heart Eyes

С малко закъснение, но все пак от сърце - честито на Сбъдваща мечти за порасналото й "френско" детенце!!

Да ви кажа, в училището на Мирянка тази сутрин са обявили, че имат случай на свински грип! А пък бейби вчера никак не беше във форма, течеше й постоянно носа, но температурата й не се вдигна над 37°, та я изпратих на училище и сега съм на тръни. На всичкото отгоре са написали в съобщението да не се изпращат на училище децата с температура... Аз мислех, че по нашия край грип не идва, а то виж какво се оказа. Уф, дано не сме го хванали

# 404
Здравейте скъпи момичета! newsm51

Отдавна не съм писала и несъм се добирала до компютъра!Мама почина на 26.10.лека й пръст.
Оттогава не мога да се спра,като неориентиран електрон съм.Голяма бюрократщина ви казвам,голяма простотия,макар,че ползвах погребална агенция.Ей сега малко ми светна пред очите и малко си отдъхнах,днес цял ден шия гоблен и така се разтоварвам.

Чумби скъпа какво да ти пиша за въшките-много съм теглила с дъщеря си какво ли не не съм ползвала,освен газ оцет и олио нищо друго не помага и най-малко 6часа под найлон.Добре си се боядисала ама само русата боя върши работа.И не се успокоявай,че намираш само мъртви проверявай редовно.Другото което ще ти препоръчам на детето след баня лекичко слагай зад ушичките по малко лосион за въшки,от него бягат.Много е неприятно но няма как а пък и те ходят само по чисто.

По повод таксабитасиона и нашата е вдигната от 200 на 280 Е и това е за една дупка.Плюс това
съпругът ми даже няма договор за наем незаконна е.Не зная хазяина как я е прехвърлил на негово име.

По повод свинския грип мога да ви уведомя,че в най-измекярската държава в ЕС-България има най-много свински грип,децата бяха в грипна ваканция 2 седмици.Добре,че мойте и двете деца са здрави,да не чува дявола.

Засега това е от мен,желая на всички приятна вечер
аз отивам да си прибирам Жоржито от детска градина

Общи условия

Активация на акаунт