Септември'09 - 48- Хайде, бебешоци, чакаме ви!

• 22 957
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
  • София; Дружбето
Хайде на новините, пресни, парат, не се барат Mr. Green
Днес, dd2 е родила момиченце Соня с мерките 3400 г и 52см. Раждането е било със секцио, защото докторът е преценил, че така е най-добре, а и тя преносваше вече Grinning Да са живи и здрави и ги очакваме да се завърнат бързо в къщи

# 421
Киара,много хубави снимки!А ти изглеждаш страхотно за родилка!!!Браво!

Peace Peace Peace
Честито на dd2!Да  е жива и здрава и много да ви радва!

# 422
Иеее,имаме си бебче днес!!! Grinning

Честита малка принцеса на dd2!Да радва много мама и татко,да расте здрава и щастлива!!!  bouquet

# 423
Иеее,имаме си бебче днес!!! Grinning

Честита малка принцеса на dd2!Да радва много мама и татко,да расте здрава и щастлива!!!  bouquet
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 424
  • Варна
Я да питам варненските майчета, кои са ви педиатрите на бебчетата, аз все още не мога да се ориентирам и се замислям за консултацията в мд.

Nadina, аз говорих с д-р Владимирова от Курортна...Препоръча ми я моята д-р Радушева( където днес пък разбрах,че майка ти е сестрата ни, за което аз имах подозрения:))
Та за сега на нея съм се спряла, да видим...

Честито на всички новообебили се майчета, да са ви живи и здрави рожбите!!!

хайде после още ще пиша, че искам да изчета първо другите 100 страници дето сте изписали днес... Whistling Whistling

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 19:16 от *Elesta*

# 425
Честитона Dd2!!!!
Има и втора част на The Secret - Beyound the secret.

Моята тапа падна в деня на раждането, 2 часа преди водите.

# 426
Честито на новите мами днес!   bouquet   bouquet   bouquet
Момичета помагайте! Моят лакомник ми  е направил такива рагади по гърдите, че болката  е непоносима.  Мажа се с Гермастан и кърма ама като суче постоянно нямам си и на идея кога ще зараснат. Някакви други илачи или съвети да имате.... Praynig
Някой би ли ми пратил паролата и ника за албума със снимки. Не мога да вляза нещо, а искам да ви покажа и моето бебче!  Grinning

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 19:12 от bibsy

# 427
Честито бебче на dd2, да е живо, здраво и много радост да носи на мама и тати!  bouquet
На мен тапата ми падна след един преглед за разкритие 2 седмици преди да родя. Вероятно е било само частично падане, но понеже си имах и болки и контракциики и си чаках нещо да се случи доста дълго време. По едно време вече ми беше станало ужасно криво от цялото това чакане! Но си струваше  Mr. Green

# 428
  • Бургас
Честито на dd2, да е жива и здрава малката Соня!  Heart Eyes

Нас вчера ни изписаха с Бобо и от вечерта вече съм в адската депресия. В болницата си бях все едно на курорт и ето, че като се прибрах нещо ми стана. Мъжа ми се разболя и аз цяла вечер сама с Бобо непрекъснато ставане и рано сутринта вече ревях като магаре.  Cry Добре, че любимата ми баба днес дойде рано сутринта и го пое изцяло та аз си отспах поне. В болницата операцията изобщо не ме болеше (подкрепям tsveta за профенида- просто нямам по-любимо лекарство  Crazy) а днес изобщо не мога да се изправя.
В тази връзка, gorbi, мерси, миличка, че се сети за мен!  Hug

Имам и отново ужасни проблеми с гърдите. Пълнят се за половин час и целите са в буци и как болииии.  Cry  Правя непрекъснато топли компреси, но кърмата буквално избива. Малкият не иска да суче категорично (в болницата нямаше лекар и акушерка, които да не се пробваха с мен за кърменето)и ще си страдам като предния път явно, докато се нормализира количеството. В момента на всеки 2 часа успявам да изпомпя от двете гърди по около 100 мл, а той на хранене яде по 40-50. Мога да открия свободно млечен бар.  Confused

Та това е от мен. Отивам да си взема пак душ и да се залавям с цеденето.
И момичета, колкото и странно да ви звучи завиждам, че още сте си бременни! Обичам ви и обещавам да не се включвам повече с такива депресантски постове тук.  Embarassed

# 429
  • София; Дружбето
Честито на новите мами днес!   bouquet   bouquet   bouquet
Момичета помагайте! Моят лакомник ми  е направил такива рагади по гърдите, че болката  е непоносима.  Мажа се с Гермастан и кърма ама като суче постоянно нямам си и на идея кога ще зараснат. Някакви други илачи или съвети да имате.... Praynig

Аз използвах няколко дена силиконови зърна, когато наистина не се търпеше. Мазах с крема на Авент. И най-важното е правилното поставяне на гърда, защото ако бебчето суче неправилно много трудно ще зарастнат рагадите. Дано бързо се оправиш Hug

# 430
  • До хладилника, който обичам
bibsy, дали част от проблема не е в това, че Гармастана се измива преди хранене? Може би друг крем за кърмачки, който не изисква отмиване, ще е по-добре (може би предложеният от tsveta)? Освен крема, може да си струва да опиташ да мажеш зърната с кърма - 2-3 капки след всяко хранене - и да оставяш да изсъхва така. Много майки смятат, че това много помага (кърмата има омекотяващо и антибактериално действие). Миене само с вода веднъж на ден по принцип е достатъчна хигиена за гърдите.
Може да е добре да обърнеш внимание как засуква бебето - дали поема достатъчно навътре зърното + 2-3 см от ареолата, устните извити навън, езичето да излиза малко над долната устничка.

ЛаДиДа, съчувствам ти Confused Ако гърдите са по-меки (след като си изцедила малко), дали няма да му е по-лесно да засуче? Ти имаш вече опит с каката, та няма смисъл да ти пиша излишно, но може би - нови пози, компресия на гърдата, кърмене, когато е сънен?

# 431
Опитвам се колкото е възможно да го поставя правилно на гърда, но така се движи и върти  и с такава настървеност суче, сякаш го гонят. В началото усещам как само леко засмуква и си играе, докато тръгне да поема на глътки нормално. Ще взимам май тези силиконовите, но той изобщо не обича беберон, каучук, силикон.. Thinking

# 432
Здравейте момичета!

Искам да Ви се похваля : На 06.09.09 родих нашия син Калоян с мерки 3,850 кг и 52 см.

Вече сме в къщи и всичко е нормално - кърмим се и спим спокойно. Дано да е така и по нататък Simple Smile
Раждането беше нормално. Влязох с 5 см разкритие. Спукаха ми водите и за 4 часа родих. Определено ако трябва да сравнявам двете си раждания този път беше по-трудно, тъй като Калоян беше по-голям от дъщеря ми.
За моя радост не ми направиха епизотомия и нямам конци, които да се свалят. Имам само 4-5 малки вътрешни шевчета,но не ме болят много. Предния път като ме срязаха после не можех да сядам нормално поне една седмица.

# 433
Имам един въпрос относно изцеждането на кърма. Иска ми се да изцедя известно количество, за да имам, ако се наложи да оставя малката за едно хранене с татко и (абе въобще да си има бяла кърма за черни дни). В момента бебка се наяжда само от едната гърда и много рядко се налага да слагам и на втората, съответно във втората си изчаква едно количество което мога да изцедя. Притеснява ме обаче да не си докарам хиперлактация с това цедене. Сега като че ли имам много добър режим на млекопроизводство  Mr. Green защото гърдите ми се пълнят добре, но без да стават твърди и рядко потичат. Споделете опит моля!

Gala79 честит ти бебчо! Да ти е жив и здрав и много радост да ви носи!  bouquet

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 19:30 от kriskata :-)

# 434
Gala79 ,честит ти син! Да ти е жив и здрав!
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт