Юли-2006 , тема 89

• 35 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • somewhere over the rainbow
Да, и аз за това се притеснявам - ще й се пеобърне животът. Тя е кадрови войник /сега е в майчинство/, но като й свърши, сигурно ще я освободят - за там се иска да си в отлично здраве. Ще трябва да работи друго, а тя няма никакво специално образование, къде тук ще търси работа ooooh!
Мъжът й беше в Афганистан миналата година, изкара добри парички. Бяха си ги разпределили - за кола, за ремонт и т.н. А сега - ето за какво ще отидат. Не знам колко струва инсулиновото лечение /поддържане по-точно/, но и диети трябва и ... не знам.
Да ви кажа честно, подозирах аз, че много хубаво не е на хубаво Confused

Ели, мерси, ще я насоча към темата Peace

# 166
Нан, много съжалявам за приятелката ти. Наистина животът ни поднася неочаквани изпитания, които най-малко подозираме. Confused
Аз си мисля, че е силна жена и ще го приеме мъжки. Всичко е въпрос на време, за да свикне с новият начин на живот.
Колкото до парите...те никога не стигат и не са достатъчни, но са просто едни пари...нищо материално не е по-важно от здравето. А когато човек е здрав и пари се изкарват.

Вчера оглед като оглед. Хареса ни апартамента. Днес тичах до агенцията да занеса документите. Искат ми още куп документи, но обещаха да ми го дадат, ако им ги представя до понеделник-вторник. Та във вторник пак съм там да нося пустите неща. Дано не ме излъжат и този път! Praynig Силно се надявам от 1 октомври да сме новодомци. Praynig

Много съм изморена и отивам да почивам. По-късничко ще се включа пак. Peace

# 167
Нан мисля че до някъде го поема здравна каса,отделно лентички ако не стигат се купуват,диети,биене на инсулин,постоянно следене ужас е Sad

Да не е преживяла някакъв стрес скоро за да отключи,или заболяване,или е била ваксина някаква? ooooh!

# 168
  • София
НАН-и аз съжалявам за приятелката ти!Като свикне,предполагам,няма да е чак толкова зле.Много зависи,мисля,от типа диабет и от още много фактори.Имах съседка с диабет-младо момиче-ами не И пречеше много на живота-дипломира се и стана лекар! Peace
Дано и приятелката ти се справи-има две дечица и любящ съпруг-те ще са И подкрепа голяма,пък и заради тях,мисля,няма да пада духом..пожелавам И го от сърце!
И аз като Ели много се интересувам какво са И казали-каква е възможната причина да се разболее чак сега?Иначе и аз мисля,че инсулина е от Здравната каса,виж за качествена храна за диетата ще трябват парички..
Ронка-айде Дай Боже скоро да сте в новата квартира! Praynig

# 169
Говорят по Битиви за Диабета

# 170
Наде,много кофти за приятелката PraynigИ майка ми,и дядо ми са с диабет и оправия няма.Въппросът е да се поддържа поне нивото,а не да се влошава..Имах дори приятел в гимназията,който изпадна в диабетна кома за няколко месеца Sad CryСпирам темата,че е много гадна.Общо взето,яже ,пийте и си носете новите дрехи,че не се знае до кога ще сме добре..всички болести са на нервна почва  Naughty
Аз от сряда съм пред инфаркт..Алекс от нищо вдигна 39 градуса,Бърза помощ ми затваряха 4 пъти телефона и на края като ги заплаших ,че ще направя случая достояние на всички медии дойдоха с ..полиция,защото съм звучала като опасна ShockedНяма оправия в тая държава и това е:bad-words:

# 171
Уааауу какви сме се събрали тук все опасни Mr. Green Party

# 172
Ей, опасните, умната Mr. Green

Ох, и наша Дая пак е със сополи #Cussing out Не издържам, вдигам ръце Confused

Ели, Диди, единственото, което аз виждам и смятам, че може да е отключло болестта, е това, че тя качи около 50 кг за 4 год - т.е. от двете бремености - и не ги свали. Наскоро започна бързо да слабее и ние я хвалехме за това, а то не било без причина Confused
Иначе някакъв сериозен стрес не мисля, че е преживяла, тя си знае де, но видимо е добре психически. Тя е от тези хора, които не обичат да натоварват другите с проблемите си и ги таи в себе си. Та ако е имала проблем, аз не знам за него. На 17-ти ми се обади да ме поздрави за празника и дори не намекна, че е в Пловдив, в реанимация ooooh! После, друга приятелка ми каза.
Вчера й звънях, не ми вдигна. Днес пак ще звъня. Ако пак не ми вдигне, отивам у тях. Страх ме е да не изпадне в някаква депресия - има склонност към това.

# 173
Незнам ама 50 кг са си бая Confused как е допуснала да ги качи,то понякога не зависи от нас,но от това как се храним и как живеем зависи много- само от самите нас,дано се оправи бързо и свикне с новия начин на живот Confused

Нещо ви няма..

Момичета вече нямам търпение да започваме да строим,да сме построили, да сме се нанесли, и да сме си сами !!!,писна ми 10 години да търпя,хората се развеждат за този период със мъжете си,аз искам със свекърва си да се разведа и не мога бре ooooh! Ама трябва много търпение още и бая труд

Като каза Нан че много хубаво не е на Хубаво се замислих доста,от едно известно време ...хайде да не чува дявола ама уча,работи мъжа,имот,коли,всичко е Ок дано  не чуе дяволът Twisted Evil Само да сме си отделно вечеееее Cry
Иде ми понякой път да я фрасна един,така ме нерви ще полудея вече

# 174
Ели,икъпя свеки със студена вода,дай й сладолед и отвори прозореца Mr. GreenПосле пък виж ме задърпали за подбудителство към убийство Joy

# 175
  • През девет земи в десета
А няма ни,тук сме Laughing
Обаче реших най-накрая да прочета Здрач,леле ooooh! и като се знам каква съм,затова не сядам напоследък да чета.Домакинската ми работа си остана несвършена,от мене де.Станислав сготви вчера,изми чиниите,днес сутринта закуска на децата,после с Цвети на разходка,Валерия изчисти,пусна пералната,простря дрехите и чак сега излезе на кафе.Та от снощи до сега прочетох освен Здрач и Новолуние,следващите две книги май ще ги оставя за следващият уикенд. Mr. Green Laughing  
Наде,всички консумативи за диабетици са напълно безплатни,глюкомерите,лентичките за тях,инсулиновите писалки и инсулина Peace Малко в повече е тичането,протоколи,здравна каса,в София примерно едва 2-3 аптеки работят с инсулин,това е гадното.
Не е лесно да си правиш сметка на всяка хапка,но се свиква,баща ми е диабетик вече осем години ще станат и е на инсулин,справяме се блестящо Peace Имаме и семеен приятел,на 29 години е вече,от 23-годишен на инсулин,добре е човека,за сега няма проблеми.Изобщо ако имаш воля да се бориш с болестта,може никога да не се стигне до страшните последствия от нея.

Диди,за кашлицата на Влади,освен инхалации,не знам какво друго да ти препоръчам.Аз от две години само по този начин я лекувам,но пък с неговата хиперактивност как ще стои мирен.Трябва поне 7-8 минутки да издържи newsm78

Ронка,аз нали ти споделих,че съм на път да се оказвам от моята професия,не си е работа това,не и в тези условия и от две седмици ходя по интервюта.Мисля,че намерих моето си място,само оставя да се обадят,че са ме одобрили Praynig.
Така,че мацки стискайте палци до нова година да съм на ново място.
Иначе за апартамента ще ти стискам всички видове палци,дай боже да сте в новото жилище дори по-скоро отколкото се надяваш,много се измъчихте,стига толкова.

Ели,'айде стискаме палци развода с  afwitch да не се отлага много дълго Laughing

# 176
Не става номера,докато дойде време да я къпя може и да ме няма,то не се знае камилата ли камиларя,ама аз откъм идеи съм богата,само не ме е хванала лудоста,аз съм му казвала че ако искам какво ли мога да направя,онзи ден му ревах че ми писна да търпя вече 10 години и той милия му писна да му рева сигурно та търси оферти да строим Crossing ArmsАма нека амаха

Сега си купих чанта нова Mr. Green и хич не ме е еня ,писна ми като си взема парите да ги харча за ядене и отиват де да знам къде ,взех си поредната чанта и това е ,другия път ще си взема портмоне и обувки и така смятам да се утешавам,друг изход засега няма "за утеха де" FlutterАма така да ми хареса това портмоне ще го сънувам,струва колкото чантата ooooh! и обувките ужас ooooh! Ама поне  ми е хубаво сега Whistling
 Юл е препълнена с дрехи ,обувки и всичко е за нея а аз отдавна не съм си взимала нищо,за това се радвам ,да не кажете таз пък за една чанта се хвали Blush

Аайде Пиги бог те чул за развода  Praynig

Какви са тези книги?Браво че те отменят за да си починеш,тук в нашта къща не би станало,трябва да съм болна за да легна е не броя висенето пред компа то е между другото,съсипвам се от чистене бре и пране и готвене,незнам вие как сте newsm78 #Crazy

П.С.Снощи айде да кажа как си почивах гледах- мъже Mr. Green (и жени де) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427002.0  Темата за мъжете е дадена в първия пост! 

# 177
Наде, аз все си мисля, че положението при твоята приятелка може и е поправимо.
Като каза за килограми...
Мой първи братовчед, много пълен му откриха същата болест преди няколко месеца. Свали 40-50кг. за отрицателно време. Но след строг режим и не знам още какво сега е напълно здрав. Разбира се предполагам следи какво и как хапва, но не е на инсулин.

Деси, стискам палци за работата. Praynig

Ели, желая ви в най-скоро време да започнете строежа.

Хайде и аз да се оплача. От агенцията ми искат втори гарант. И аз немога да намеря, никой не иска да ни стане. Много ми е тъпо, сякаш кредит съм тръгнала да тегля...а аз просто искам да взема жилище под наем! ooooh! Голяма простотия с тези наеми, писна ми от цялата им френска пумия. Sick

Днес купихме легло за Ема. На втори етаж е, има и пързалка към него, но не разбрахме, че се закупува отделно. Тъй като на всеки отделен модул си има цена, а пързалката си беше към леглото и без отделна цена, попитахме и продавачката, а тя смотолеви нещо, че май е към леглото но не е сигурна. Нищо де, другата седмица ще отидем и за пързалката.

# 178
Здравейте ,минавам бързичко да ви видя . Ние сме си заформили тук една форумска супер срещичка . Ето задачка закачка кои сме ние  Wink . Когато ми остане малко временце ще ви прочета и пиша ,че току виж сте ни забравили.
Лека и спокойна нощ.   bouquet

# 179
Иси, това Венци ли е с твоите дечурлига? Я разкажи.

Успокоих се вече за диабета. Вчера говорих с моята приятелка, звучеше много добре. Още е в болницата, борят се с високата захар. Но смята, че до петък ще я изпишат. Иначе каза, че няма никакви оплаквания, пуснала си е кръвни изследвания, защото е имала гъбички 6 месеца. Онези в лабораторията като видяли стойността и им е прилошало. Дали са й писалка, каза, че всичко е по ЗК. Изобщо не звучи притеснена Simple Smile Дано бъзо свикне с новия начин на живот и всичко ще е ОК. Даже сигурна съм, че ще свикне бързо, тя е много адаптивна Sunglasses

Сега се хванахме на бас с мъжо, за 20 лв, за мача довечера. Той, като отявлен левскар, е сигурен, че ще бият. А аз /интрига да има Mr. Green/, казах, че ще паднат. Даже дадохме парите на братовчед ми, да не се отметне някой /вроятно той Whistling/ накрая. Абе не за друго, пари да се въртят Laughing

Общи условия

Активация на акаунт