Юли-2006 , тема 89

• 35 143
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Рени-и аз много се чудих за английския,затова питах учитеката какво точно учат.Обясни ми,че тъй като са малки и "часовете"в началото са съобразени с това.Има учителка с музикален инструмент-акордеон или пианце или касетофин с песнички и танцуват в кръг хорца,скачат,играят и така...Питах накрая на годината какво ще са научили-каза,че поне едно стихче,песничка и доста думички.Каза,че е много забавно и има два рекламни часа в началото,ако на детето не му хареса може да се откажеш Peace.

Всички болнички да се оправят Hug!

# 601
Ами Рони аз листата така ги слагах,може малко и да ги понамачкаш,ама малко.И пиех и лецетин,да не запуша някой канал.Там ако има си вземи,няма да навреди.
Това е от библиотеката на кърмаческия:

Компресите от зелеви листа са домашен лек, който се използва от над сто години, за да намали препълването и да спре млякото. Ето как се исползват: вземете обикновено зелено зеле. Измийте и подсушете листата. Сложете ги в хладилника. Махнете основата на голямата твърда жила и нежно стрийте листата (или леко нацепете с върха на ножа, бел. моя). Увийте ги около гърдата и ареолата, като оставите зърното открито. Листата са по мярка на гърдата, и студенината им е приятна. Покрийте цялата гърда, и ако има нужда и зоната под ръцете. Сменяйте на всеки 30 минути или по-начесто, ако листата увяхват.

Приемайте 200 мг витамин В6 всеки ден в продължение на 5 дена, за да облекчите подуването на гърдите.

Намалете приема на сол. Солта кара тялото ви да задържа вода.

Можете да си правите чай от билки, които спират лактацията – магданоз, салвия (градински чай), мащерка и мента имат добър ефект. Първите може да имат малко неприятен вкус, така че може да използвате подсладител, за да подобрите вкуса им. Чайовете може да се правят с насипна билка. Използвайте филтър за кафе, ако желаете, или специалните прибори за чай. Сложете около 1 ч.л. от билката (5 мг) във филтъра и го потопете в чаша. Залейте с 6 унции (бел.прев. – около 200 мл) вряла вода и оставете да се запари десетина минути. Пийте по една чаша на всеки 6-8 часа. Може да се наложи да действате така 1-2 дни.

Тези чайове може да бъдат използвани и за справяне с твърде силен рефлекс на потичане. Но тогава ще използвате само по четвърт до половин чаена чаша на ден. Пийте чайовете за 1-2 дни, докато проблемът се разреши. Това трябва да става под надзора на опитен консултант по кърмене.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 20:51 от arllina

# 602
Arlina, златна си! Heart Eyes Много ти благодаря, още сега започвам с процедурата. Определено не го правех така, но по-добре късно отколкото никога. Wink

# 603
Привет милички

Много ми липсвахте.  Hug Прочетох ви, но .... не помня какво четох.

Ронка бързо нормализиране на лактацията. Аз такива чувства никога не съм изпитвала и даже не мога да си представя какво е. Аз цедях нон стоп само и само да се увеличи, но .... така и не стана.  Crossing Arms

Ели какво става с Юлето. Дано бързо се въстановите. Джорджи и вие  Hug Бързо възстановяване и на теб миличка. Hug

Наде какво става с Дая. Вече спря ли хремата. Липсвате ми скоро не сме се чували с вас. Hug

Да ви разкажа какво стана с нас. В събота към 8 Криси получи много силен пристъп. Едва дишаше. Тръгнахме да търсим спешен център в София. Мисия почти невъзможна.  Tired Първо отидохме в най-близкият медицински център нямаше спешен кабинет. Пишеше Пирогов отидохме там прехвърлиха ни от тук там и накрая казаха идете в Детски център н аДимитър Нешев. Да но... навигацията каза няма такава улица.  Thinking Благодарение на сестра му на мъжа ми и много обикаляне намерихме центъра. Там чакаха 5 деца. Дойде една лекарка и ни се накара какво правим там, нямаме ли си джипита, няма ли спешни центрове.  ooooh! И аз обесних че не сме от София и че сме били в Пирогов и дрън дрън, съгласи се да ни прегледа. След 2 часа чакане влязохме в кабинето и съответно веднага ни приеха. Назначиха инхалации с вентолин на 4 часа. До сутринта Криси нямаше и помен от спазми.  Peace Държаха ни до вчера, утре сме на контрола. Така и пак не успяха да разберат защо се получават тези спазми.

Надявам се да оправи вече.  Praynig

От вентолина Криси е кълбо от нерви. Само крещи, блъска, биеме. Така не се е държал никога. На моменти е направо супер агресивен и то предимно към мен.  Sad

# 604
Пак заповядай,Рони HugДано бързо си регулираш количествата и да помогнат листата Wink
Малееее Дани,какво сте преживели,ужас! Дано бързо се оправи Криси Hug Hug HugА защо от вентолина е станал агресивен?Така ли действа на нервната система?
Рени:хубаво е че всичко е наред.Още ли ти е много лошо?
Нали ви обещах Лора да я видите,снимах я днес.На снимката си личи колко са и жълти очите Sad  http://arllina.multiply.com/photos/hi-res/53/53?xurl=http%3A%2F% … 2F53%23photo%3D53
Два дни си стоя у дома,не ми се отразява добре.А зима идва WhistlingУтре се организирах пак по задачки,лошото е че нищо не ми става от дрехите. Rolling EyesКакво ще обличам ooooh!Вчера си обух дънките от най-дебелия период,ми стискат ми,ужассс!Така е, като се яде без мярка Embarassed

# 605
Влизам само да честитя празника на Нани! Бъди жива и здрава и мъжлетата да те слушат много Wink  bouquet
Нямам настроение. Боли ме зъбче  smile3518За зъболекар имам шанс да си помисля чак другия месец....ако издържа. Миналата седмица си направих задължителната имунизация за ДТ и сега адски съжалявам. Ръката много ме боли, а мястото е надуто и зачервено. Не е ли логично вече да е минало. Вземам да се шашкам вече Rolling EyesСпирам да пиша, че се усещам в есенна дупка Crazy

# 606
Хубав братовчед си имам, да. И много си го обичкам, като брат ми е. Благодаря ви за хубавите думи за моето семейство.  Heart Eyes

Арлина, големи бузки има Лора. Дано скоро мине жълтеницата. И с Гери и сега с Коци съм нямала такива проблеми. Изследват ли билирубина?

Ронка, мен ме оправяше обливане с топла вода, веднага ми се облекчаваха гърдите.

Дани, ужасно е това, което ви се е случило. Дано бързо се оправи Криси.

И Юл да оздравява, Ети и на теб да ти минава зъба.  Hug

Рени, по ехографа по-назад ли ти дава термин? На мен винаги ми даваше около 10 дни по-рано от термин по цикъл.

Диди, хубаво е, че имат допълнителни занимания в ДГ. При нас имат само последните 2 групи, ние сме били малки.  Crossing Arms Но ще поразпитам някъде в града да я запиша Гери на танци например.

НАН, рядко се включваш, как сте? Дая оправи ли се?

Мила Нани, честит имен ден! Много късмет и щастие ти желая!   bouquet

# 607
  • somewhere over the rainbow
А, чета ви бе.  Peace
Само да ви предам поздрави от Ели и да ви кажа, че тя има бан. Не знае за какво е. Пишело е, че е спрян достъпа заради нерегламентирана реклама, мултиакаунтинг или голям подпис. Тя подпис няма изобщо, за друг акаунт се кълне, че няма, а за реклама поверих в последните й постове и не видях даже и намек. newsm78 Сега е обидена на форума Crossing Arms

За сега при нас няма ефект от лекарствата. Чакам до 8-ми ноември Crossing Arms

Дани, елате след градина да се видим Simple Smile

# 608
Добро утро!

Аз съм гладна като вълк,а още 1ч поне не трябва да ям  ooooh! представяте ли си..

Дю,напротив,този видеозон определи 10-на дни по-късно.Явно сме дребуси.  Thinking

Ронка ти внимавай с тия зелеви листа че да не намалее много кърмата,знам ли.Аз в банята под душа ги цедих с ръце ако са мн пълни,или в едно легенче с топла вода и поливах гърдите и цедих пак с ръце.Уф,пак това ме чака..  Tired

Дани горкото Криси,мои 2 приятелки го имат този проблем с пристъпите,но са на хомеопатия и само така им минава на децата.  Peace

Еее,що така я баннаха нашата Ели,тц тц.Колко време няма да може да влиза?

Обличаме се и тръгваме..

# 609
Рени аз малко спрях хомеопатията, защото си е мисия невъзможна. Много мие  трудно да идвам до София за всеки проблем. Правихме много кратни опити с разговори по телефона но не е същото. Иначе бях възхитена от нея. Сега ще опитам да го имуностимулирам и дано се спре тази агония. Аз иначе съм 100% убедена, че проблема е на психична основа. Не може и в двата случая да се проявява при проблеми в яслата първия и в градината втория. С тези сборни групи и много рев на 4тия ден се разкашляхме. Щом Криси ми обесняваше че искал да се разболее защото който бил болен си стоял в къщи, пиел сироп и си играел с неговите играчки. Било хубаво. Гледах ей така Shocked. Понякога ме застрелва с разсъждението си.  ooooh!
Нан може да минем утре другиден че днес следобяд се прибираме от София.

# 610
  • София
ЕЕЕее,как без Ели,бре Sad?Че тя е подправката на наш'та темичка!Да не би да е станала грешка-случва се,нали?
Дани-ужасни преживявания сте имали!Да не би да е алергичен?Какво казаха лекарите в крайна сметка?Дано не се случва повече!
Ети-милата ти!Защо не отидеш на спешен зъболекар,пий аулин-помага.Моята свеки така чака,чака,та се наду една сутрин като балон!Хубаво,че я заведохме-оказа се,че всички зъби са за махане-пусти страх от зъболекари!Сега през седмица ходи да И махат по 3,по четири,другия месец ще е с чене...а е млада и много хубава жена.
НАН-съжалявам,че малката няма подобрение..какво ще има 8-ми ноември-нов преглед ли?
Иначе как е новата работа-доволна ли си?
Дю-в групата на Влади ще имат съвсем отскоро,освен английски,танци и приложни изкуства Peace.Всичко се заплаща допълнително,разбира се.
Ронка-радвам се,че се нормализираха нещата!
Иси-къде се изгуби пак?

Влади свиква с ходенето на градина-с всеки ден истериите сутрин намаляват,днес изобщо нямаше.Иначе много добре си живее там-няма агресивни деца,спокойно е,много хубаво си играе,спи си на обяд-учителките са много доволни-аз също!

# 611
Ети-милата ти!Защо не отидеш на спешен зъболекар,пий аулин-помага.Моята свеки така чака,чака,та се наду една сутрин като балон!Хубаво,че я заведохме-оказа се,че всички зъби са за махане-пусти страх от зъболекари!Сега през седмица ходи да И махат по 3,по четири,другия месец ще е с чене...а е млада и много хубава жена.
Да си призная мен въобще не ме е страх от зъболекари. Гадно ми е, но си ходя. Проблема е финансова дупка  Rolling Eyes Много неща и то спешни и затова ще потърпя. Само дето съм крива и не се усмихвам и шашкам всички около мен.
Ели-дано да е станало недоразумение. Ще те чакаме да се завърнеш.  Hug
Аз знам друг лек за облекчаване и разбиване на бучки от много кърма. Филия от хляб се напоява с червено вино и се прави компреси. За 1-2 дни се успокоява мястото.
Иска, сигурно е забегнала с мъжлето, ако е оздравял напълно Crazy

# 612
  • София
Честит имен ден на патерица на Нани и Пепи   bouquet!

Бързо оздравяване на болничките дечица и мами  Hug!

Много хубави снимки на бебчовците сте показали всички Heart Eyes.

Аз съм на работа, а Яна си е вкъщи в тати, има хрема и решихме да си остане малко да се закрепи.

И ние миналата седмица имахме родителска среща - разказаха ни как ги учат, какви занимания ще имат и т.н. Ще имат тетрадка, в която ще лепят стикери, ако са се проявили добре в някоя област - рисуване, апликации, физически дейности - общо 6 вида бяха + стикерче на засрамено дете, ако не са слушали  Simple Smile. Ще ни я пращат всеки петък да я гледаме в къщи.
Изненадах се, като казаха, че когато имат немски, не им превеждат. Първо имат урок за нещо на български, на другия ден примерно за същото нещо - само на немски. Твърдят, че така ги карали да учат фрази, а не само думички  newsm78. Имат 3 часа седмично танци - спортни, народни и балет, купихме цвички по случая. Имат и два часа музика. Ще имат и плуване, но Яна няма да я пращаме, трябвало да е над 110 см, а тя е сигурно 93-94 см. Имат и инициативи по случай разни празници. За Св. Мартин имат празник с правени фенери, февруари имат карнавал с костюми , забравих как се казваше празника. Коледа и Великден ще ги празнуват по два пъти - Св. Николас и шоколадови яйца по немски маниер, дядо Коледа и бой с яйца по български  Simple Smile.
Дечицата в групата на Яна са на 4 и 5 г., обаче така и не успяха да накарат диването да иде в малката група, даже ако не слуша, й казват, че ще я пратят там и тя се усмирява  ooooh!. Учителката се чудеше дали не са сбъркали, като са я оставили при големите, мисли, че при малките щяла да бъде лидер, но аз се надявам, че така ще я дърпат напред. Естествено, като физически умения е по-назад от другите - рисуване, танци, но в умствените дейности е добре. Похвалиха я, че им дали рисунки на три животни, които трябвало да разрежат на три - глава, тяло и опашка и после да наредят 9-те парченца и да ги залепят на лист и Яна се справила най-бързо, умното ми то  Simple Smile.
При нас не се дават допълнително пари, ама и при тия такси ще е малко в повече. Само ски училището се плащало, но мисля, че й е рано, тя с тротинетката не се справя, та камо ли със ски.

По въпроса с тунинга, аз съм на същото мнение като Ели, не бих си правила такива манипулации, нищо че не ми остана никакъв бюст след раждането и кърменето. Мисля, че не сме дорасли толкова в медицината и не можем още да преценим последствията от такива намеси в телата си.
А каква е тая глупост с бана на Ели  ooooh!

Уф, свърши ми обедната почивка, ще спирам  wavey.

# 613
Аз съм за малко в София, изпуснах ви дирите пак  ooooh! Големия студ ме хвана неподготвена тук - явно е заразно от Софийските кметове дето все ги изненадва зимата Mr. Green

Децата се кефят на бабите и дядовците, а пък аз броя вече часовете до заминаването  Embarassed

# 614
  • софия
Честит имен ден и от мен на патерица на Нани и Пепи   smile3525 smile3525
Тези дни имаме доста работа и само влизам да хвърля по едно око, но не мога да стигна да пиша. Днес заради китаеца и Берлускони са ни и завалдили отвсякъде. След 4 и до тоалетна ще ходим с придружител  Mr. Green

Ние записахме зверчето на английски. Плещи hello и good bye Crazy Ходи на хореография и гимнастика. За последното не я бяхме записали, но понеже приятелката й ходи и тя е плакала, та и там. Вторниците и четвъртъците й се очертават много натоварени, защото всички занимания са тогава. Естествено, плащат се допълнително. Английски и гимнастика - 17 лв. месечно, хореография - 2 лв./час. Правят преизчисляване, ако отсъстват. По английски учителката ни каза, че учат точно със стихчета и песнички, хореографията са народни танци, а по гимнастика учителката каза, че ще работят за правилна стойка. За сега, да чукна на дърво, добре се справя в градината от гл. т. на адаптация. Драми не е имало, с изключение, когато трябва приятелката й/тя да ходят на отделни занимания. Успях да я убедя, че все пак на английския ще е сама. Знаем вече 1 стихотворение за катерицата и част от друго - за есенното дърво, но то е много тъпо и несъобразено с възрастта им и не я ръчкам много за него. До момента не се бях занимавала да я уча  Embarassed Искам да имам нормално щастливо дете с детство. Цял живот ще има да учи! Не съм против ученето, но поне до училище имам намерение да я кара по-леко с по-лежерни занимания.

Много странно с бан-а на Ели  Confused Не, че знам точно къде/какво пише, но ако наистина е имало някаква реклама, сигурно са изтрили тези постове. Да не е станала грешка?
Бързо оздравяване на всички болници  Hug Отивам да работя!

Общи условия

Активация на акаунт