Юли-2006 , тема 89

• 35 141
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
На мен преди 2 часа ми звъняха от градинта, че днес от 17 часа има родителска среща. Смятам да отида, да чуя какво ще ми кажат и да попитам останалите родители до кога ще си водят болни децата. Писна ми аз няма през 1 седмица да отсъствам, защото на някой не му пука за собственото му дете. Не може да го водиш с хрема и магарешка кашлица.  #Cussing out Сега се чух с една мама и тя каза че в понеделник си е завела детето и във вторник го спряла защото всички в групата били болни.  Close А аз нямам избор в понеделник Криси трябва да е на градина. Днес ми звъняха от училище, че ако не отида аз там ще ми доведат учениците в нас да ги уча. Не могат да се справят с моите предмети и това си е  Crazy

Дидито. не успяха за съжаление да разберат от какво е. Правиха снимка на гърдичките, взеха му носен секрет, но нищо не излезе. Постараха се хората, но.... както с алергията като беше бебе.  ooooh!  Май ще е като майка си с незнайни болести.  Twisted Evil

Хм... за Ели нямам идея какво е станало, но определено липсва  Hug

# 616
Хм...да взема да го запиша и аз Гали да учи Английски   Thinking

Майра що така не ти се седи тук  Thinking

Ронка дай да видим каква количка избра ти,че нали съм на тема колички  Crazy Болна тема  ми е..

Дю твоята нали нямаше напълно легнало положение,как возиш бебето.Подлагаш ли нещо?

Ети отивай бе душа.По-важно от здравето няма!

Дани моята хоми има пациенти даже и в чужбина.Комуникацията става по скайп  Wink

# 617
  • София
Ох,Рени-честно казано това не го разбирам-как лекар ще лекува по скайп от разтояние????Без да види гърло,без да преслуша гърди,без да види изследвания,да пипне корема?Много несериозно ми звучи...
Дани-и аз много се вбесявам като вляза в градината и се започнат едни безумни магарешки кашлици,едни сополи хвърчат наляво и надясно...явно родителите,които работят няма как да ги гледат,ама там е и моето здраво дете!И не само-не може едно да зарази 10деца!На родителската среща с това започнаха-родителите да не лъжат,че децата им имат алергия,че то "по принцип не кашля,ама какво му стана в момента",че е от еди какво си...просто да имат морала и да намират начин да не ги водят.
Ети-ако отдавна ходиш на този зъболекар,според мен няма да има проблем да ти види зъба безплатно,по-нататък ще му платиш..аз съм правила така-лекарката имаше цяла тетрадка с държими суми-ами хора сме все пак!
Майра-и аз да питам-защо не ти се седи?Надали е само времето-нямаш ли приятели тук,не ти ли е драго да видиш ваште?

# 618
Драго ми е разбира се да видя нашите, не сме били от април месец тук, идвам си винаги дори и за малко като имам възможност. Обаче със зор ме пуснаха само 3 дни отпуска миналата седмица - когато летяхме сряда и после четвъртък и петък. Тази седмица цената на оставането ми - именно децата да са повече с бабите беше да работя оттук. Офисът е в Павлово, пътувам всеки ден по 2ч на посока, отделно ако реша да се видя с някой приятел - айде още път и направо това ме съсипва. Липсва ми София от едно време, просто сега някак всичко е изнервено, изнервящо, ...Отделно пак не случих с времето - като беше слънчево и топло някак беше различно, сега с този студ нещо се скапа и настроението - на повечето хора не им се излиза и тн . Отделно открих, че много от "приятелите" вече не са приятели, коства им много дори да се обадят само по телефона и това много ме нарани  Confused Но пък от друга страна намерих нови приятели Wink

Намислила съм другата година да си дойда през август поне за 3 седмици с децата - поне малко спокойствие да има, децата да търчат навън, че ужасно се забавляват да гонят и хранят кокошки при баба ми, да берат малини и чушки и да ги ядат направо в градината - ама да видим дотогава какъв вятър ще ме завее Laughing

Та такива ми ти майрини вълнения  Mr. Green Не ми обръщайте внимание - мрънкам си всеки път като си дойда в Бг, после като отида в Германия бързо забравям и ми се иска час по-скоро пак да си дойда  Laughing

# 619
Майра, добре дошла.  Hug

Рени, количката няма пълно легнало, но Коци се побира за сега само на облегалката. Тя е равна, но леко навдигната. Гръбчето му е абсолютно право.

Преди малко се прибрахме, даже взехме Гери от ДГ заедно с Коци. Той спа почти 4 часа навън, много добре му се отрази разходката. Чакаме зимата с нетърпение.  Laughing

# 620
Да се отчета за нашата среща тази вечер. Общо взето ставаше дума за пари - решихме да съберем по 35лв за учебно помагало, канцеларски консумативи и подаръци за рожденните дни на децата, който ще празнуват в градината. Още по 2лв за тоалетни консумативи на месец. Който може да даде п повече или да купи играчки за групата.  Flutter Засегнах аз въпроса за извънкласни занимания и само дето не ме обезглавиха майките. Децата ни незнаели български аз съм искала английски  Rolling Eyes как ме сърбеше езика да ги сложа на място но си позамълчах доколкото е възможно. т.е. изместих английски станци например да си изразходват децата енергията, която се натрупва зимата. Набързо се съгласиха.  Thinking После засегнах въпроса за болестите и изведнъж всички се оказаха с алергии. Бре много алегрии чак и на гърлата имат.  #2gunfire  Жалко че я нямаше моята приятелка лекарката да им обесни за алергиите.  Naughty
Иначе се записах в родителското настоятелство на групата.   Rolling Eyes Госпожите са супер наистина съм очарована, но от родителките ... ще видим дано съм се излъгала.  newsm78

Нашата Ели е била банната поради някаква стара забрана, вече не е.  Wink

# 621
  • somewhere over the rainbow
Диди, те хомеопатите не се интересуват от симптомите. За тях е важен човека, като психология. Аз на преглед се чувствам като при психотерапевт. Поне това е супер отпускащо - да кажеш на някого какво ти тежи и какво те радва Sunglasses
Иначе аз позагърбих малко хомеопатията - не постигнах желаните резултати. Нямам толкова нерви и пари Naughty

Ох, и в нашата градина ходят болни деца Confused Не виждам как ще се оправи сливицата на Даяна там Confused Диди, ти ме пита защо до 8-ми ноември ще чакаме... Ами нали док каза 1 месец да даваме лекарствата, а ние ги почнахме на 8 окт Laughing

Иначе подкрепям разни извънкласни занимания, но не и чуждите езици Naughty Държа да научи българския правилно /поне колкото мен Sunglasses/, и писмено и говоримо, пък за други има време. Лично мое мнение е, че "изучаването" на чужд език пречи на правилното и навременно изучаване на български. Разбира се, има изключения. Това, че ще знае едно Ок, Good bye, Hello, а да не му се разбира какво говори на 4 години, не е голяма гордост за мен Peace

Времето е ужасно, хора, вече пускаме климатик Crazy Я да ви питам, вие слагате ли вече чорапогащници? Ей, детето пълнолетно ще стане, аз още не мога да се науча кога и как да я обличам ooooh! Crazy

# 622
Здравейте  Hug

НАН, аз не слагам чорпогащник въобще. Миналата зима съм обувала само няколко пъти, когато е било по-студено и сме били навън. Има още време до 8-ми, дано се оправи Дая.

# 623
Наде PeaceИ аз съм на същото мнение относно езиците.Въпреки че аз самата владея 3 чужди езика,бих изчакала с обучението на Алекс.Действително считам,че е добре децата първо да се научат на майчин език,за да могат да имат реална база за сравнение с чуждия език.Пример-как ще разберат що е то глагол или пък членуване ако на роден език не знаят и не могат да го използват правилно.Съвсем логично поради тази причина в Езикова тези,които не бяха особено грамотни с българския не научиха добре и немския .Не случайно и логопедите дори съветат децата на чуждоезични родители да се учат първо на един от езиците,за да не се объркат.
Честно казано,и аз не мога да въприема лечение от хомеопати по телефона.Просто не ми звучи сериозно,тъй като всяко заболяване си има симпоматика,но често те се доближават и примерно една температура може да означава много неща,за да се предписва едно и също.
Рони,кака Ема помага ли

# 624
Аз вчера си говорих по темата с една приятелка-логопед. Тя казва, че до към 4.5-5г е нормално децата да изчистят всички звуци на родния език и ме посъветва да изчакам поне до 6г с английксия. Но при нас все пак той ще дойде 3ти език.

# 625
Момичета/и по-скоро тези,които не знаят що е това хомеопатия/ Ще ви копирам някой неща от здравният за да ви стане малко ясно,макар че не вярвам...
Произхода на думата “Хомеопатия” е гръцки: Homoios – подобен; pathos – страдание и отразява основният й принцип:   ПОДОБНОТО СЕ ЛЕКУВА С ПОДОБНО (Similia similibus curantur). Веществото, от което е създадено хомеопатичното лекарство, дадено в по-големи дози на здрав организъм, предизвиква подобни симптоми като на болния човек.

В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми, модалности (от какво и кога се подобрява и влошава страданието), причини за проблема, съпътстващи симптоми и т.н. За една и съща диагноза на трима души може да бъде предписано различно лекарство и то да свърши работа.

Понякога е достатъчен един единствен прием. При първите симптоми на оздравяване, лекарството трябва да се спре, в противен случай се рискува започване доказването му от пациента.
Масова практика е изписването на хом. лекарства по схема. Например: през 2 часа по 5  гранулки и така 5 дена. Или: понеделник и петък това хомеопатично лекарство, сряда и четвъртък  друго, и това в продължение на месец. Абсолютно грешно и опасно начинание!!!

# 626
  • софия
Мдаааа, и в нашата група всички кашлящи деца са алергични, а не "толкова болни". И то толкова алергични, че майката на едно от тях на родителската среща, когато каза, че е алергично, учителките се Shocked Дори в момента кашляло толкова много, защото някое от децата го било почерпило сутринта с шоколад, но тя до тогава не била имала време да предупреди учителките. Добре, че самите учителки и сестрата повдигнаха темата за воденето на болни деца в градината  ooooh!
Аз съм записала Мина на език не защото ще научи кой знае какво, а защото според мен ученето на чужд език развива мисленето. Далеч съм от мисълта, че с тези занимания в градината ще знае английски. С говоренето на български нямаме проблем. Говори добре и всичко й се разбира, така че нека се занимава. Не пречи.
Ронка, Рени  Hug
Жоржи, как сте? Оздравяхте ли?
 Hug

# 627
# 628
  • Варна
Ооооооооооо Ели Laughing Hug Hug Hug липсваше в темата Hug
Рени,страшна си Wink  bouquet
Звънченце мила,добре сме.Благодаря че попита  bouquet

Мда,това с алергиите навсякъде е май Thinking.Да пази Господ тези майки,да не видят какво е Алергия.Не е хубаво така да си викаш съдбата Naughty
Дани bouquet

# 629
Тъй тъй да ги пази  Flutter

Леля докторка каза, че сме здрави  bowuu Това е добре. Сега да се закрепим някакси и в понеделник пак на градината.  Днес цял ден сме на чай с мед (мащерка, лайка, ройбос) и от време на време гаргара със сребърна вода. Давам ми и едни добавки.  Wink

Да споделя аз. Нали съм безкрайно страхлива да не пречиня болка на детето си и до сега не бяхме пипали пишората. Днес след прегледа помолих доки да я види. За щастие каза че всичко е наред, но да го заведа да му я дръпне.  newsm78 Тя му е естествено забелена половината, нямала срастване, даже и раничка нямало да му стане, щяла да го пръсне с ледокаин, но той не дава да му я измия. Страх ме е да не го стресирам, какъвто е чувствителен.  ooooh!

Та по този повод има ли и други мами с нашия проблем все още newsm78

Общи условия

Активация на акаунт