Юли-2006 , тема 89

• 35 138
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Пак ви поизпуснах дирите - голям зор ми е в работата  Tired

Иначе градината върви добре, срамува се малко ама не плаче, ходи със желание, следобяд като я взема е спокойна и разказва какво са правили. Днес са ги водили на екскурзия до кметството  Crazy и си има паспорт по случая  Mr. Green Направили са им едни като паспорти - книжки с много странички и на първа страница вече са им сложили по една снимка и днес кмета им се е подписал и сложил печат  Laughing

Като база ми харесва също много - всяка група си има по една голяма стая, с нещо като кухненски бокс - там закусват. Имат около 4-5 големи маси - за игра и рисуване, имат много игри, пъзели, стая с кукли, всички играчки са дървени, извеждат ги много навън  Peace

# 121
  • софия
Ех, Майра, дай Боже на всички деца в България такива градини и много извеждане навън някой ден! Това, което описваш е приказка за държавните и по-голяма част от частните.

Да ви разкажа 2 случки с Мина от тези дни:
Баща й я къпе. Тя взима гъбата и започва да му мокри боксерките отпред, потупвайки с гъбата осторожно да му измиела и на него пишурката  Crazy В това време той й мие косата и нищо не може да направи. Излезе с мокро петно на бокерките  Laughing
Снощи, докато аз се къпа, той я облича за лягане. Тя много сериозно започва да си гледа гърдите и му казва: "Аз като поасна (порасна) ще имам големи цици." Обяснила и нещо, че и сега си има, ама не били големи. Баща й я пита: "Кой има големи цици?" и тя му отговаря: "Баба" и след малко замисляне "И мама."  Crazy Crazy
Освен това, напоследък е настроена много музикално и непрекъснато си пее песнички с нейни, измислени думи, които нямат смисъл. По улицата ходи с едната ръка на кръста. Много важна  Laughing
  sleepuu Hug

# 122
  • Варна
Аз днес изпратих двама ученици на училище  Laughing. Голям мерак имаха и двамата - от 7 часа са ни заврънкали да ги водим. Тошко най-накрая се успокои, че и батко му тръгва на училище и се докара сутринта като него - с вратовръзка, сложи си в раницата книга и химикал и се строи на вратата. В такова настроение бяха и двамата..... hahaha
Момичета не се косете толкова много от условията в градините. По-важното е учителките да са добри, спокойни, да обичат децата, да ги възпитават в ценности и добродетели, които вие също се стремите да наложите.

# 123
Дидито какви калцуни бе жена.Тук в Бургас незнам градина с такива.Като ходихме ние на градина,да.Имаше,аз помня.Ама много вода е изтекла оттогава.
Не е чак толкова фатално.Не можем да си гледаме децата в стерилна среда ,а и не е правилно.Трябва им имунитет.До скоро лазеха по асфалта в парковете и парзалки,люлки да не е хигиенично чисто.Не се чак толкова халосвай  Wink Нищо им няма.

Аз напоследък нямам време за лак,ноо нали съм в отпуск,Отивам да се издокарам...

# 124
  • Костинброд
Добро утро, майчета.
Аз заведох малката на детска и сега ме чака едно чистенеее.
Снощи какъв скандал имахме със свекър ми, ама най- накрая си му казах всичко в очите, как заради тях не съм успяла да си възпитам нормално детето, как във всичко се месят, то детето не било мое Shockedбаси и простака, а негово ли е? Снощи не е излизал от неговата спалня, а свекърва ми цяла вечер реве, ама не посмя да каже на Бисер защо реве. Много ми дреме, ще ревът, аз като рева по цяла нощ от безсилие заради ината на Вики, за който те са виновни, не им пука.......Айде стига, че пак се ядосах.

В нашата детска също има калцуни.

Сузи, като гледам към по- светъл фон, пр. бяла стена...., виждам едно петънце черничко, като чертичка и първия път като ходих на лекар очната ми каза, че много от младите имали такова и минавало, но лекарската практика я задължавало да ме погледне на един уред, Голдман се нарича, и добре че ме гледа на него, защото се установиха кисти. Преди 3м ми ги махаха, но сега пак го имам това петно, или не са ги махнали хубаво, или пак са се появили, та утре пак щеми ги махат с лазер.

А относно лака- аз също се лакирам с ярки, и не винаги ми вървят на дрехите. Сетих се и за една случка- миналата пролет съм на лекции и имах една много устата състудентка, един ден съм с дънки и една червена блуза обаче с лилав лак(много си го обичам него) и тя идва една ухилена и ми вика: И на какво по- точно ти отива тоя лак?, а аз и викам: На настроението ми. И да видиш как млъкна.

За сега ви казвам чао. Ако имам време следобяд ще пиша, ако не ще е след няколко дни, че утре след операцията и поне 4-5 дни няма да виждам добре.

# 125
  • През девет земи в десета
Айде и аз тук!

Hug

Като стана въпрос за градина,нашата е ремонтирана,ламинат,дограма,щори,климатици,местно парно за зимата,легла,чаршафи,всичко е ново.Места също има винаги,на мене обаче още не ми се дава Цветелината.Нали майка я гледа,няма смисъл.Що се отнася до социализацията,нейната дори е в повече.Няма срам това моето чудо.От нахално по-нахално.С всички говори,настанява се в скута на всяка леличка, след не повече от 5 минутен оглед.Във фитнес-залата понава почти всички трениращи/по имена/,хваща си някой за ръката и го дърпа да я води навън да ѝ купи дъвки или сладолед примерно,от кафето.С деца се запознава и започва да ги командори за отрицателно време,дори доста по-големи от нея.
Миналата седмица ходихме на една среща/форумска/ми настани се на детската маса в пицарията,заедно с другите деца,докато се обърна тя си поръчала кола лайт,салата и пица Laughing После се люляха на люлееща количка с монети,свършиха моите,обиколи всички,да ги пита дали имат да развалят книжните пари на метални левчета.
Абе изобщо,к'во да ви разправям хванала съм се за главата  ooooh! .

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 10:31 от Зла Гад®

# 126
  • софия
Мина пък е супер срамежлива. Не ходи при никой. Не разрешава никой да я пипа, гушка и т.н. Само аз, баща й и баба й можем, както и децата, но НИКОЙ ДРУГ възрастен  Naughty. Не отговаря, когато я поздравяват или питат нещо, дори и хора (съседите), които вижда всеки ден. Понякога ме хваща срам. Ще си кажат хората, че не я възпитавам. Не взимането и не разрешаването да я пипат непознати е ОК, дори прекрасно, но другото Confused Това ме притеснява и сега при тръгването на градина. Как ще й помагат лелките и госпожите? Тя ще се дърпа, а те сигурно ще я навикат Sad

# 127
  • Варна
Тошко е като Цвети, а Мишо е като Мина. В блока в който живеем почти няма деца. Основно са възрастни хора. Децата израстнаха пред очите им и те много им се радват и ги закачат непрекъснато. Михаил още не може да се отпусне. До като Тошката само чака някой да го закачи, да му даде нещо.........

# 128
Моята Ема също е срамежлива, дори много. Всички които ги познава добре не ги поздравява в първият момент като ги види. Трябва да мине известно време и се отпуска и може да им каже по някоя дума. С непознати и дума неможе да става да говори. В училище никого не поздравява, а те нея да. Но това е моето дете и предполагам ще се промени с времето. Кой каквото иска да си мисли, аз я възпитавам и определено не я уча да е ботор, но е такава.
Колкото до социализиранет...При Ема трябва да стане и то най-вече с езика. Защото на 5г. тръгва на училище, тогава вече няма до обед, следобед или не искам да ходя. Застъпва плътно и трябва да е перфектна в езика, за да не се налага да повтаря.
Не искам да е и нахакана и нахална. Просто да не е тооолкова срамежлива. Предполагам и това се израства.

Звънчо, не се вкарвай във филми, че някой ще й се кара. След като не иска някой да й помага ще се оправя сама както може. И като види, че не се справя сама ще потърси помощ. Може пък от учителките да има респект и да не им се дърпа.
Не знам Ема как се справя, защото и тя не обича да я пипат, а в градината ги водят на всеки час до тоалетните да пишкат и после си мият ръчичките. Ема понякога казва, че е пишкала, друг път, че само децата са имали пиш. Как се оправя незнам, но определено мисля, че някой й помага.

Анет, да си нацелуваш сладките дечица. Дай някоя снимка от вчера ако имаш! Hug

Лакове почти не използвам. Нямам навика, а и хич нямам мераци за тези процедури. Хваща ме понякога музата, но мнооого рядко. Обичам червените лакове(тъъъмно и наситено), слагам понякога, но все си мисля, че на мен не ми ходят, но пък ми действат супер добре.

# 129
Здарвейте сладурки и сладури (малки и големи).

Снощи бяхме на купон послучай 15.09. беше определено скучно, но поне хапнахме порядъчно.  Wink Заведението решило че за 50-60 човека няма смисъл да ни осигури музика, а ние сме много танцувален колектив. Но нищо пак си беше разнообразие. Днес изкарах 4те си часа и си дойдох, че почти не съм спала.  Tired

На всичкото отгоре май лепнахме и първия градински вирус. От вчера сутринта Криси закашля, а от снощи и аз се разболявам. Гърло, нос, глава пълна програма. На него му дадох сироп от мащерка и се надявам с него да се оправи.  Praynig Аз пия разни глупости.

Вчера Криси имаха тържество в градина, и понеже беше в подходящо за мен време изтичах и го наснимах. Влязох и в групата им ( в нашата градина също има калцуни). Не е лукс, но това не е важно по -важното е че свикна за буквално 2 дни и сега ходи с желание.  Sunglasses

За лаковете минавам през всички цветове, дори сега съм с тъмно бурдо. Обичам среден маникюр, винаги лакиран. Колкото и да ми трудно обичам да съм лакирана, понякога се лакирам и всеки ден ако реша, че искам да е червен маникщра ми.  Wink Но с тази конкуренция в училище няма как да е.  hahaha

# 130
  • somewhere over the rainbow
Моето дете е като Ема и Мина. Сутрин, с отварянето на очите, отваря и устата и не млъква до момента, в който излязат на улицата. Ама всевъзможни неща дърдори, от кол и въже  Crazy Само да срещне някой съсед, и той пък /калпазанин такъв/ вземе да я попита нещо, от рода на:" Къде отива това момиче бе?", нашата моментално забива глава в земята и абсурд да отговори. Понякога може да процеди едно "Да" или "Не", ако въпросът предполага такъв отговор. Бяс ме хваща направо #Cussing out
Иначе с децата говори, ходи да се запознават, разпитва ги. Но с възрастните не.
Пак има малко момиченца в групата Crossing Arms Даяна с момченца не предпочита да играе, защото са по-буйни /повечето де/, а тя се притеснява от всякаква проява на агресия. На нея и дай да изрязва, лепи, рисува, пее, танцува ... но не е много по бясното тичане и луди игри. Но дано свикне, няма кой да й чете вестник цял живот Crossing Arms

# 131
Привет и от мен! Влизам набързо, че след малко ми свършва почивката.
Нищо ново около нас. На Венцито пак му се отключи алергията  Tired пролет и есен си е така. Но давам противоалергични и май ще овладея положението бързо.
Вчера и ние имахме тържество и обяснява как каките играли, а малките пяли песни. Харесало му. Госпожите го хвалят, че е много послушен и това ме радва. Дано и за напред е така. Вечер ме не оставя да спя. Четем книжки. Има си любима- Дядовата ръкавичка. На мен ми се повръща от толкова много повтаряния, вече я знам наизуст и така ми се сърди като му предложа друга. Поне се опитва да прави преразказ. Ама детето като иска, няма да му прекършвам желанието  Heart Eyes
За лаковете и аз съм в двете крайности. Според това какви тоалети си наглася през седмицата избирам или искрящи или убити цветове, но май си зависи според настроението. Сега съм на тема преливащи цветя, но пусти му не мога да ги правя. Амери-идвай на помощ да ме научиш Grinning
Рони-знам, че последните дни са най-тягосни, но бебчо сам ще си покаже когато е готов Hug Имай търпение, ще се гушкате скоро  Hug

# 132

Даяна с момченца не предпочита да играе, защото са по-буйни /повечето де/, а тя се притеснява от всякаква проява на агресия. На нея и дай да изрязва, лепи, рисува, пее, танцува ... но не е много по бясното тичане и луди игри. Но дано свикне, няма кой да й чете вестник цял живот Crossing Arms

Леле, това сякаш за Ема си го писала! Едно към едно! Shocked Тя ходи с кеф на градина само защото там рисуват, четат им приказки, пеят, танцуват, лепят и изрязват. Харесва й и играта на двора, но един ден се оплака, че някакво момченце я хванало за гушата( тук вече можете да си представите реакцията на баща й), вчера каза, че пак някакво момченце я бутнало, тя паднала и си ударила главата. ooooh! Аз й обяснявам да не играе с въпросните момченца щом са груби с нея.
Тя милата изобщо не знае що е то агресия и има ли почва у нас. ooooh! Удряла съм я броени пъти, последно онзи ден и тя бе толкова разстроена, че цяяял ден ме пита, защо съм я плеснала по дупето. Crazy (като става въпрос за съвсем лек и безобиден удар по дупето, тип изтупване на панталон. Mr. Green)

Дори и в парка като ходи не изгаря от желание да тича и играе, пуска се няколко пъти по пързалката и иска д се разхождаме. Като има много деца и стане лудница, тя просто се изнизва, само и само да няма спречквания. Обича спокойствието...като майка си. Whistling

Ети, радвам се, че намина. Липсваш! Hug

# 133
  • софия
Мина също не е по агресията, но когато е ядосана си позволява да посяга на мен, баща си, баба си. На площадката, ако някой я бутне или ухапе (случи се веднъж), тя гледа много учудено и не отреагира. Идва при мен и плаче. Аз й казвам и тя да отвръща, ако я удрят, защото няма да е все до мен, но за сега не го прави. Иначе пък е бяс голям. Точно обратното на вашите кротушани.  На площадката непрекъснато тича напред-назад; когато ходим по улицата тя не ходи, а подтичва или направо си търчи без да се съобразява дали ще се бутне в някой, или ще я бутнат; вкъщи също не си сяда да д...то, защото има мравки в него. Най-кротката й игра в последно време е, т.е. аз, да прави фигурки от пластелин. Предполагам ще й писне скоро. Преди много обичаше да реди пъзели, но сега и спомен няма от това. Абе, маймун абсолютен!
Ети, в темата за печатите в КМ имаше клипчета и обяснения за преливащия маникюр. Правят го с обикновена домакинска гъба. Изглежда ми лесно, но не съм пробвала.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 13:52 от zvanche

# 134
 Hug

Днес се понаспах, станах в 9. Гери решила, че няма да ме събужда, за да яобличам за градина.  Laughing Бяхме малко навън, прибрахме се, Коцката хапна, аз след него и пак изчезваме.  

За лаковете - аз не ползвам вече, много ми пожълтяват ноктите. В най-добрия случай по някой повод слагам, но много бледи, само за блясък. Но десет дни преди термина си направих педикюр и се лакирах, ама в родилно ми се скараха - как така съм можела да ида да раждам с лак.  Shocked

Нашата градина сега е след ремонт - много хубава стана. Имат даже и слънчеви панели. Вътре също са освежавали, подовата настилка е сменена и межелите са боядисани в много свежи цветове. Имат нова дограма и сградата е санирана.

Ронка, още 18 дни имаш до термин, не остана.

Гергана е в двете крайности - нахакана и отворена с познати и много срамежлива и необщителна с непознати. Много се радвам и от факта, че се пази от колите, само да чуе бръмчене на кола и веднага започва да се оглежда да не би колата да е наблизо.

Хайде лек ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт