Отговори
# 165
Браво за хубавите новини  Wink
Вяра , на немски Umstandskleidung/mode са дрехите/модата за бременни . Мерките са приблизително 36 за под 50 кг 38 за около 55 , 40 за около 60 кг и т.н си ги смятай . Аз поне така ги гледам.
Лек ден на всички  Hug

# 166
здравеите ,мии4ки  Hug аз 1-2 дена не бях влизала и гледам колко много сте коментирали за дрехите Simple SmileПри мен товаа също става проблем,защото ве4е съм ка4ила 2-3 килца,и панталоните ми са малки SadСега нося едни панталони,с ластик горе и са ми удобни,но трябва да се замисля за още нещо поне.А  за блузките сякаш по не е проблем -туники,по-широ4ки,намират се много по лесно Simple Smile
qnikzp,моята наи-добра приятелка е 39-40 кг,и е висока 152 см някъде( на 25 години),така 4е си те представям що за 4ове4е си Simple SmileВсе пак гледаи да хапваш пове4ко,за да ти е силен организма,особенно сега ,когато е много важно!Но и от друга страна ,това е въпрос на структура..Може би семеиството ти са по-дребни4ки и слаби4ки.Аз също съм дребни4ка,но дале4 не съм тези килца,особенно сега:))))

# 167
Здравейте момичета.

Вяра, не си сама по отношение на съня. От началото на беремнността съм така. Лесно се будя по нощите, задължително ще ми се гади, само два три пъти досега ме пропусна да не го усетя. Гладът също е драстичен, граничещ до побъркване и ако не взема нещо, имам чувство, че както ми се гади, ще ми се пригади още...чак да се чудя накъде повече. Задължително имам поне едно ходене до тоалетната.. и така... на сутринта се събуждам рано, а като трябва да тръгна за  работа вече съм уморена и не ми се правят каквито и да било усилия...съня ми просто не е спокоен. Имам чувството, че това няма да има край.

# 168
don biberone това със съня не е добре, аз все се надявам че 2-рия тримстър ще е по хубав, в смисъл ,навсякъде пишат и казват, че през втория триместър се влива нова енергия  в майката и, всичко отшумява и така.
Аз нямам много право да се оплаквам защото само това ми е и сега малко зор в толатната хоя - никви други нямам и всеки ми се чуди тук, защото мамите които познавам тук са имали неразположения.
А за съня е ясно. че и в много напредналите месеци да речем в 3 триместър няма да е сън  Laughing

# 169
qnikzp,моята наи-добра приятелка е 39-40 кг,и е висока 152 см някъде( на 25 години),така 4е си те представям що за 4ове4е си Simple SmileВсе пак гледаи да хапваш пове4ко,за да ти е силен организма,особенно сега ,когато е много важно!Но и от друга страна ,това е въпрос на структура..Може би семеиството ти са по-дребни4ки и слаби4ки.Аз също съм дребни4ка,но дале4 не съм тези килца,особенно сега:))))
да бе. Всички в нашето семейство са пълни. Аз съм изтърсака  Laughing

# 170
Да, не е добре, много мъчи, но засега не съм намерила решение как да се справям с това...а инак, защо да нямаш право да се оплакваш, споделянето много помага. Дори и да е нещо мъничко, ако имаш желание, просто си го казвай, поне така отнякъде да ни става по-леко. Wink

# 171
Здравейте мами Simple Smile
За тоалетния проблем.... когато родих, понеже бях с шевове и е много кофти... та тогава аптекарката ми препоръча свещички Eva Q... за бременни и кърмачки стават и са много добри (според други, които ги позлваха) Аз като ги купих и проблема ми мина на секундата... много мразя свещички  Embarassed
по принцип аз съм с по-затегнат стомах, но при предната бременност проблема изчезна Simple Smile Още повече когато започнах да приемам желязо, заради ниския хемоглобин  Thinking
Та знам ли какво да ви посъветвам... говорете с лекаря или с аптекар да ви препоръча!

# 172
От два - три дни се сдобих с някакъв вкус на лекарство в устата, обясниха ми, че е нормално и да смуча бонбонки  Laughing
Избива ме на люто и кисело, вчера ядох зелени доматчета, но ми се ядат и люти чушки  Joy нормалната храна сякаш ми е безвкусна.
Е това е от мен, лек и спокоен ден  Peace

Същата работа. Ужасен вкус. Ужасен апетит за люти чушки (никога не съм обичала, с предишната пак ми се ядяха, ето и сега не ми излизат от главата).....

Днес ми взеха кръв за скрининг. Довечера си взимам резултатите и утре беш при чичо доктор да ги види. Стискайте палци.

# 173
А я кажете мами, промени ли ви се много съня откакто сте бременни. Аз преди си спях като пън, а сега ставам до тоал. после се въртя не мога да заспя - така бях снощи в 2:30 по нощите, ставах пих водя, пак лягах - не мога, и като ме хвана онзи гадния глад - дето стърже по гърлото - леле а не ми се яде, ама станах да изям малко плодово мляко. Отделно сънувам едни сънищааа - леле мале, Слава Богу тази нощо не си спомням нищо определено.

Вяра, и аз съм така със спането. будя се поне по веднъж нощем и то от позив за тоалетна и след това мога да се въртя по 1-2 часа докато заспя и ми нахлуват някакви гадни сънища. когато лежах преди 2 седмици вкъщи след малък кръвоизлив толкова се бях обездвижила, по цял ден спях, че нощем се побърквах и побърквах и милото, който постоянно беше на щрек да не би да има някоя беля и само ми се караше, когато ставах по-рязко от леглото. надявам се да мине това безсъние, защото е побъркващо.

относно дрехите - ходих днес до noppies на Вапцаров, че ми е близо до офиса и мерих някои неща, обаче хич не ми хареса как стоят, защото са правени за по-големи кореми. ние все пак сме леко понапълнели, но в никакъв случай нямаме толкова явен корем. за това реших, че за сега и до месец два спокойно можем да караме с някоя по-свободна рокля или пола на ластик от обикновените магазини (видях симпатични неща в orsay, блага благоева и дафне. там по принцип имат трикотажни рокли и поли и са много приятни). като запоянат да ни стърчат коремите, тогава ще тръгна по магазините за бременни.
и аз като някои тук заглеждам чуждите сайтове и има много хубави неща, но не смея да поръчам, защото рисът да не стане или да не стои добре е голям според мен.

Elichka_mama как се справяш с ниския хемоглобин? аз докато лежах за задържане ми пуснаха първите изследвания и се оказа, че и моя е нисък, но лекарката ми каза, че ми е рано да миизписва нещо (бях в 8 г.с.). мъжът ми започна да ме тъпче с месо и яйца, от които ми се повръща. на теб какво ти дават? безопасно ли е да се пие нещо? опасно ли е за развитието на бебо ако ти е нисък хемоглобина?

целувки на всички  Hug   bouquet

# 174
  • София
Здравейте и от мен.
Добре дошли на новите мами и леко бременеене! Hug

Вяраа, наистина втория триместър е най-хубавото време на бременността-прилив на сили, по-положително отношение към всичко, няма гадене, корема е малък и не тежи, чувстваш се нормален човек.

При мен гаденето почти липсва  вече /а дано/. Сънят ми е станал по-стабилен, но задължително с 1 ставане до тоалетната. Аз пък съм все жадна през нощта, само се наливам с вода.
Хубав слънчев ден от мен.

# 175
  • последна надежда
tansu Аз за ниския хемоглобин пия Малтофер от 9г.с. Тогава ми беше 103, а само 10дни по-късно вече беше 128  Wink. Месото и яйцата ги връщам   Sick без пропуск.

nefer И аз пия много вода. Без шише с вода до леглото не лягам  Mr. Green.

Дрехите за бременни Аз си определям номера по ханша. Френската номерация е така:
36 за ханш 87
38 за ханш 93
Аз засега изчаквам с пазаруването - стават ми почти всички дрехи от преди да забременея. Отслабнала съм 6кг и продължавам да слабея.

Аз се мъча с ниско кръвно, и това че трябва да лежа и повръщам и слабея допълнително го смъква. В болницата направих колапс и дотичаха де що имаше акушерки. Нищо не могат да ми дават за кръвното и си ходя леко замаяна   Mr. Green.

Кошмари нямам, но имам други сънища  Blush, а ми забраниха секса. Казаха че може чак когато ми спрат контракциите, а те не се махат  ooooh!.

Хей, момичета и това ще мине. Няма да се даваме на дребните болежки и неразположения я!  Peace

# 176
iveeeta, миличка, един съвет за ниското кръвно, защото и аз го имам, а на мен този илач ми помага. Кисело мляко със сол. Ако ти е гадно, като не е разбито, направи си го на айран, но сол сложи задължително

# 177
За хемоглобина... Цял живот съм била с нисък такъв и не ми е правило впечатление... доколкото знам това не влияе на бебо, защото то си взима каквото му е нужно, но за майката е лошо! Особено като наближи раждането и се очаква още загуба на кръв!
Доколкото си спомням за вдигане на хемоглобина без лекарства е... червени меса и ядки последвани от цитрус! Цитрусите спомагат усвояването на желязо! Знам, че и сусам с мед е много полезно! Дроб също, но доколкото съм чела по време на бременност е хубаво да се избягва (не си спомням защо)... Спанак, коприва, червено цвекло също! Май и приема на фолиева к-на също спомага усвояването на желязо, но не съм сигурна...  newsm78
Аз пих Малтофер (хич не ми помогна), едни ампули, които бяха отвратителни, и накрая само Фероградумет ( май така беше) ми помогна....
Спомням си, че на желязото пишеше, че може да затегне или разхлаби стомаха... слава богу на мен ми действаше по втория начин Simple Smile

За ниското кръвно мамите с таков аот другата отчетна си ходиха задължително с шише минерална вода, блокче шоколад (макар че не се препоръчва бременни да консумират шоколад, по-добре отколкото да се пльоснеш на улицата Sad ) и така се справяха с проблема... Май всякакво сладко вгида кръвното, но не съм сигурна, слава богу нямам такъв проблем  Praynig

Вие обсъдихте ли храните, които трябва да се избягват? Понеже са много та затова питам  Wink

Да редактирам, qnikzp ме подсети, че наистина и айран със сол много се харчеше сред момичетата Simple Smile

# 178
Аз си хапвам всичко, което ми се дояде. Май само бульоните на кубчета не ми понасят, а преди много си ги уважавах и почти всички яхнии.  Sick

# 179
  • последна надежда
Айрана със сол помага, но само временно вдига кръвното. Мойто е ниско постоянно и няма как да пия на всеки час по чаша айран с много сол. Солта вреди на сърцето и казаха да я намаля, че нещо ми играе номера, а и почти винаги е йодирана, а аз не бива да приемам йод заради болната щитовидна.

Шоколада, дъвките и бонбоните и въобще всичко сладко го връщам  Sick. Колата и кафето също.

Не съм питала кои храни трябва да избягвам, но гледам да не ям и пия неща с оцветители, подсладители и консерванти. Също замених минералната вода с изворна.

Сега си хапнах обезсолени маслини със сирене, добре ми понесе пък да видим. Иначе си хапвам плодове и зеленчуци и малко тестени.

Общи условия

Активация на акаунт