Отговори
# 150
  • София
Ами на мъжа ми са му ги дали без рецепта, защото ми ги предписаха по телефона. Peace

# 151
  • Düsseldorf
Привет и от мен!
Случайно се зарових в разни теми и попаднах на много интересни линкове при януарките.
Ето единия за вътреутробното развитие, много е готино, толкова мило ми стана да гледам развитието на човечето:

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=1&language=13/

# 152
Лелеееееееееееее, наистина е много сладко и мило. 3 пъти гледах клипчето и само мъжа ми да се върне ще му покажа как изглежда бебока.

# 153
  • София

wave, дано си намериш удобни и не много скъпи дрехи, защото за съжаление цените им са доста високи, бих казала съвсем неоправдано. Скоро не съм гледала по колко вървят, но преди 2 години един панталон беше около 60-70 лв. Имай предвид за дънките, че някои модели не са много удачни и към 7 месец стават много неудобни.  Парчето трико пришито на корема е супер, но там където е съединено с дънките, се получава гаден ръб, който убива много на големия корем. Всички майки се оплакваха, че не стават за носене, когато коремът порасне.

Margy   ти направо ме уби с тази информация! Аз точно за такъв тип дънки имах предвид, но и за секунда не съм си помислила за ръба... Предполагам и с другите панталони е така....   smile3515  Давайте мами с опит - как се спасявахте вие?

# 154
Здравейте момичета. Приемате ли нови партийни членове?

Аз съм Надя от София, чакам бебче на 16 Април 2010. Имам един юнак на почти 4 години...

Виждам, че коментирате за дрехите, та да не остана и аз по-назад.
Първо, истински завиждам на онези, които са слабички и всички панталони са им широки... Винаги съм си мечтала да бъда такава бременна - слаба и със малко коречме. Уви - никога не бях. За сега все още минавам гратис в работата с пусната ризка над панталона и още не са ме разкрили. Но шило в торба не стои - скоро ще лъсне облата истина. И сега както е тръгнало, пак няма да съм слаба с малко коремче. Здраве да е!

Купих си бременни дънки преди 2 дни, от Малкия Цум на Пиротска, за 54 лв. Имаше доста панталони, поли и тн за бременни. Не съм ги разглеждала подробно, но ще мина пак след заплата. Тази си бременност и аз съм си обещала "да съм по-джиджана", както някое друго момиче също каза малко по-горе.
Ето тука съм се влюбила в някои неща http://www.isabellaoliver.com/maternity-clothes/, има такива красоти, лигите да ти потекат. Не знам дали ще ме огреят тези модели, но няма лошо човек да си помечтае.

Стига толкова като за сефте. Приятна вечер и до скоро!

# 155
Добре дошла,nadinka! Желая ти лека и безпроблемна бременност!

# 156
аз съм много обезпокоена, при мен не само, че няма симптоми, а и малкото, които имах  изчезнаха- гърдите ми вече са меки, както преди да забременея и се смалиха, а и 1ния път, който ставах нощем до WC спря. за други екстри въобще и дума не може да става. Корем си имам, но не по- различен от това, което беше преди, а пък няма логика, защото съм едра и склонна към напълняване.
май ще посетя чичо доктор по-рано от колкото се бяхме разбрали. ако в най-добрия случай всичко е наред карам най-странната бременност в целия форум.
Мила BOTZ79 , нали знаеш че и аз карам същата странна бременности аз като теб поне на гърдите си се осланях като симтом ама и те вече не ме наболяват.
Нито миризми, нито сутрешни/вечерни гадения, нито замайвания, нито претенции към храна -нищо от "най-разпространените" признаци на бременност нямам - не се притеснявай, не си сама, лека бременност ще караме, просто щото сме бъзли по често ще навестяваме чичо Доктор сега в началото -аз вместо утре се оказа че след малко ще ходя  Mr. Green - много се кефя - Дано всичко е наред - прегръщам те  Hug , цунки на коремчето
alex_shu много интерено е това, сега се надявам да г видя как шава че предната седмица много зле беше ехографа на тази докторка

Имам въпрос към мамите поръчвали от чужди сайтове, аз защото си харесвам все неща от там и мисля да се въползвам -много искам но... как се оправяте с размерите - много ми е трудно, ако може някой да обясни и някой пусна много линкове с немски сайтове -съжалявам ама не видях кой  - има хубави работи но има ли мамета които знаят немски

# 157
Момичета много сте изписали от сутринта,гледам дрешки и килограми сте обсъждали.
Предния път започнах с 42 кг и завърших 70,надявам се да не си подобря рекорда ,поне засега е добре не съм мръднала от 50кг.
За дрехи ползвах си едни еластични джинси с ниска талия(в началото с колан) ,и после накарах да ми ушият един "странен" панталон,като панталон с ластик отзад но отпред има платка и се завръзва а панделка кръстосано(като корсетите в булчинските модели),то до последно не беше максимално отпуснат,ползвах го от октомври до януари така че и сега ще ми свърши работа,ама си купих и една пола,защото след седмица съм кума,а другия месец предстои и още една сватба.

# 158
qnikzp аз честно да ти кажа сериозно се притесних за теб с твоите килограми. Защо спря да се храниш? Сега какво и колко хапваш на ден? Ходи ли на лекар? newsm78 Извини ме ако съм те притеснила с въпросите си,но то си е леко притеснително като се има впредвид,че малкото черпи непрекъснато енергия,витамини,минерали и всичко каквото се сетиш,които организмът на майката му набавя при разнообразното и редовно хранене.
nadinkaДобре дошла в екипа  Hug

Желая лека нощ на всички!

# 159
Добро утро на всички!
Няма проблеми, Цвети. Не си ме притеснила. Ами в момента се храня. Аз такова хранене, както сега не съм имала през целия си съзнателен живот. Още повече, че спрях цигарите и това многоми повлия, но за съжаление, килограми не се качват ей така за месец - два. Не съм ходила на лекар още  Sad и само се караме с моичкия за това. Разбиха ни колата и ни откраднаха личните карти и сега трябва да отидем до Разград да си оправим всичко, а него не го пускат от работа.

# 160
  • София
Здравейте и от мен ! Честит ни първи учебен ден на всички мами и ученици!   bouquet
Ние вече сме второкласници, но пак си е вълнуващо.  Simple Smile
За дрешките - аз около нова година в един магазин случайна пробвах едни дънки защото ми харесаха като цвят и като ги обух се оказаха много висоги на корема/явно са за бременни/ та реших да си ги взема защото бяха на супер цена. Сега си ги изрових и съм много доволна. А за отгоре ми се намират разни блузки така, че за сега съм ОК.
За гаденето - и аз реших да пия фолиевата киселина вечер - преди лягане изяждам една обикновенна бисквита, пия фолиевата киселина и след нея още една бисквита, та така съм по - добре.
От два - три дни се сдобих с някакъв вкус на лекарство в устата, обясниха ми, че е нормално и да смуча бонбонки  Laughing
Избива ме на люто и кисело, вчера ядох зелени доматчета, но ми се ядат и люти чушки  Joy нормалната храна сякаш ми е безвкусна.
Е това е от мен, лек и спокоен ден  Peace

# 161
  • София
Имам въпрос към мамите поръчвали от чужди сайтове, аз защото си харесвам все неща от там и мисля да се въползвам -много искам но... как се оправяте с размерите - много ми е трудно, ако може някой да обясни и някой пусна много линкове с немски сайтове -съжалявам ама не видях кой  - има хубави работи но има ли мамета които знаят немски
Аз първо се ориентирам по размерите нанастоящите си дрехи.почти на всички имам -американска, френска и немска номерация на етикета.
Второ в сайтовете има таблици с размери като тази тук:   http://www.motherhood.com/size.asp?MasterCategory_Id=MC27  В първата колона е номера преди забременяването, във втората е обиколка на бедрата т.е.ханш, но е в инчове. Дадения размер в инчове, умножавам по 2.54 и се получава в сантиметри (ясно е защо не дават обиколка на талия  Mr. Green, а само ханш), в третата колона е "бременният" ви размер, който трябва да поръчате. За горните дрехи е същото, но вместо ханш е гр. обиколка, но там е по-лесно, защото повечето за трикотажни. За сутиените, пак гледам първо от етикетите на моите кой амерк. номер трябва да поръчам, а пък в сайта на Motherhood има и калкулатор - въвежда се гръдна и подгръдна обиколка и то смята номера. Винаги има шанс, нещо да не си нацелил. Аз сега си ги взех с номер напред, защото би било възможно да с стесни, ама да се разшири ще е трудно Grinning. Аз работя в немска фирма, ама съм с английски и в немските сайтове ( досега само от MyToys съм поръчвала) горе-долу се оправям (чат-пат с помощта на колежките  Embarassed). Засега по обясними прични не ги тормозя все още и затова предпочитам щатските.
Имам и добра новина, вчера си говорих с шефа и човекът реагира доста добре, зарадва се искрено, макар и да беше доста изненадан. Много ми беше притеснено, защото ще трябва време за да преразпределим работата, като може би част от нея ще върша от къщи. Сигурно му е било тъпо, че човек от екипа му ще липсва доста време, ама ми каза "Да знаеш, че семейството е преди всичко!". Направо ме разрева, егати пича. Пожелавам на всички ви такова отношение! По повод пушенето , не съм запозната особено подробно, но от доста време  в закон или наредба се казваше нещо от сорта, че в стаите може да се пуши единствено и само със съгласието на непушачите. В нашия офис, та даже и вцялата сграда, където са около 50-100 фирми не се пуши. Забранено е. Пуши се на покрива и пред сградата - това е.  Търсете си правата, дори и с цената на конфликт, защото тук вече не става вапрос само и едиствено за вашето зраве.
Целувки и усмихнат ден !  Hug

# 162
wave, как си, миличка. Писах ти на лични, но ти е пълна входящата явно. Уговорката за кафе остава ли си?

# 163
Добро утро и от мен, пропуснах вчера да честитя 1-вия учебен ден   bouquet
Аз снощи бях на док. Този път при моя док, че нали предната седмица го нямаше, а аз бях изтрешяла и трябваше спешно да ида някъде.
Бебо е пораснал с 6 мм от четвърък до вторник, сега сме 28мм  Mr. Green. Чухме му пак сърчицето. И най-накрая се размърда, ми много кротко. Стои си мирно и тва е - но по едно време се разшава  newsm51 много гот ми стана.
Движа се добре с термин 15 април. Обаче няма да си ходя в БГ.
Казахме му че ще си ходя и дали има проблем, той каза че няма. Обаче ме заогледа повечеко и каза че нормално за 1-ви триместър останала няква кръв между матката и плацентата 9не съм сигурна ама някъде сиостанала). Плацената се била добре закрепила, но кръвта трябвало да я разкараме и ми предписа утрогестан пак. И уж няма проблем да пътуваме, ама вика на мъжа ми - няма да караш силно, няма да пътува много дълго ( пътя с кола е 9-10 часа)и разни др неща и аз се отказах. Питах го за изследвания и той каза в 13г.с. да отида за морфология и вече да почваме изследванията, и той като напите каза че преди това не ги почват защото още има известен риск, нещо генетично да не е в ред и да стане най-лошото - Недай си Боже , и такива работи.
Това за прегледа.
А я кажете мами, промени ли ви се много съня откакто сте бременни. Аз преди си спях като пън, а сега ставам до тоал. после се въртя не мога да заспя - така бях снощи в 2:30 по нощите, ставах пих водя, пак лягах - не мога, и като ме хвана онзи гадния глад - дето стърже по гърлото - леле а не ми се яде, ама станах да изям малко плодово мляко. Отделно сънувам едни сънищааа - леле мале, Слава Богу тази нощо не си спомням нищо определено.
Очаквам помощ за размерите по чуждите сайтове от запознати.
Черпя закуска и ви пожелавам много хубаво ден, аз днес ще си търся панталон, щото вече не ставам:

bibi   Hug много ти благодаря за отговора мила. Аз предпочитам евро-сайтове защото е по близо все пак а и аз искам да си поръчам нещо ама никога не съм е 1-вото и 2-тото е че  не мога в Албания и смятам на адреса на моя дружка, която всеки месец си ходи до Бг и може да ми донесе нещата - така че аз трябва да се озсъная и да поръчам от някъде си нещо - немските сайтове ми харесаха ама не се оправям.
Който е на ти с тия неща да помага. Аз се рових в "На пазар" ама не видях нещо за дрехи за бременни, което ме учуди.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 10:36 от Вяраа

# 164
Здравейте,
Моля да запишете и мен, от София съм, на 32 години, първа бременност и терминът ми е 13.04.2010 година!
Миналата седмица и аз видях бебчо, сърчицето му биеше, лекарката каза че сигурно спи, защото не шаваше /метнало се е на майка си със спането!!!/.
Радвам се за всички бъдещи мами и дай Боже всичко да е наред със всички нас!

Общи условия

Активация на акаунт