Отговори
# 135
qnikzp ти сериозно ли говориш 36 кила  Shocked лелееее  ooooh!

Elichka_mama точно нашата фолиева си му занесох да види,че да мога първо нея да си доизпия.Та видя колко мг е и ми каза едно сутрин и едно ве4ер.Тук им е по 5мг,а не по 4 и се пие 1/2 сутрин и 1/2 вечер,но защо реши че сега мога да пия по 8мг,не знам.Каза,че се приема през цялата бременност.Все пак ти благодаря за инфото,че се разгражда и изхвърля излишъка.Така съм много по-спокойна и ще си пия ако не всеки ден то през ден по 2 бр.Иначе с първата си бременност никакви проблеми не съм имала. Hug Hug Hug

Аааа понеже тук работя в Джъмбо,докараха дрехи за бременни.Лошото е,че всички са черни и са само два модела блузки и два панталона.Знам,че има Джъмбо в София,така,че може да проверите за какво става въпрос.Аз лично не харесвам черно за бременна жена,но са симпатични.Имат щампа с бебе и пише "baby inside"  Laughing Laughing Laughing

# 136
здравейте мами,
благодаря за посрещането. честито на всички мами на ученици. за нас с 1ва бременност още много време има до тогава Simple Smile.
гледам, че коментирате напълняването и дрехите за бременни. аз си мислех, че ще започне да ми личи чак към 4-5 месец, а то - вече си имам коремче. напълнях 2-3 кг. и нито един панталон не мога да закопчея. вече нямам какво прилично да облека за работа, а работата ми изисква да съм по-елегантна. май ща не ща ще ходя до магазините за мами или поне ще обиколя за някоя по-широчка рокля.
на мен гаденето ми продължи 3 седмици. беше отврат!!! не можех мяст да си намеря. за 1 седмица спря и се чувствах отново човек и нещеш ли от няколко дни пак започна, само че този път си повръщам стабилно  Sick. да не говорим, че ми се ядат само косели неща, а от тях такива киселини ми излизат....като гледам как някои мами се притесняват, че нямат никакви симптоми, направо им завиждам  Embarassed

искам да питам нещо, че се обърках: като съм в 10 седмица и 2 дни означава ли, че см вече в 11 седмица или съм още в 10та? съжалявам за глупавия въпрос, но се бъкам нещо в сметките.

мерси и хубава вечер на всички   bouquet

# 137
  • последна надежда
Ах каква полезна темичка сте подхванали - ДРЕХИТЕ
Аз миналата бременност наддадох малко, пролича ми чак в 5-6месец. Цяло лято с роклички и есента в големите месеци със един гащеризон размер М (не за бременни) и едни дънки за бременни, но ми бяха голями. Блузките ги взимах по-голям номер, а якето беше предостъпено от милото за временно ползване.
Преди месец си купих няколко неща - туники и панталончета със широк колан и смъкната талия. Сега съм отслабнала 6 кг и тези дрешки са ми много широки. За сега ми стават дрешките от преди да забременея - на талията са ми ОК, но на ханша са много широки.
Имам няколко пуловера от Ларедут, които не съм носила - защото ми си струваха широки в талията - ще ми дойдат идеално за зимата. Панталони ще трябва да купувам, бельо също, оглеждам се и за удобни ниски ботушки.
Проблема сега ми е удобна и официална рокля + чорапогашник за бременни. Трябват ми спешно за сватбата на една приятелка, а не мога да обикалям по магазините - нали лежа за задържане  Rolling Eyes.

За децата, които сега тръгват на ясла и детска градина. Това са най-хубавите моменти. Ники още има добри приятелчета от този период.

tansu в 11г.с си  Simple Smile

# 138
Честит първи учебен ден на всички ученици!

Аз си имам четвъртокласник,нетърпелив да започне училище.Сам си подвърза всички учебници и тетрадки. Laughing

Тук в наше село (Бургас) е много сложен въпроса с магазините за бременни. Има точно 3 магазина.

vesi_mesi,а в наше село нито един. ooooh!
Имам няколко дебели роклички,които доста се разтягат та може и да ми стават и занапред.Блузки ,тип туника, също ми се намират.
Само въпроса с панталоните незнам как ще стои,дано да ми е по-високо корема за да мога поне да  нося такива  с ниска талия.Миналата бременност ми беше толкова ниска ,че освен рокля нищо друго неможех да облека,ама бях бременна лятото.

Абе,голи няма да останем  Grinning ,само всичко да е наред с нас и бебчетата,другото са бели кахъри...

Лек ден момичета! Hug

# 139
Привет! Hug
Честит първи учебен ден! Много хубав празник е днес! Simple Smile
Аз днес бях на доктор, бебчето е наред, но ми каза, че поне още един месец трябва много да се пазя заради кръвоизлива, които получих преди една седмица. Лошото е че като съм с малката това е много трудно, налага се и да я дигам, но гледам максимално да се пазя.
Аз дрехи за бременни изобщо не обичам да си купувам като знам, че са за няколко месеца, но все пак нещичко ще трябва да си купя!

# 140
qnikzp ти сериозно ли говориш 36 кила  Shocked лелееее  ooooh!

Абсолютно сериозно. Преди повече от 1 год бях 46 кг, но изведнъж отслабнах. бях спряла да се храня - освен с кафе и цигари

# 141
  • последна надежда
qnikzp изумяваш ме с тези килограми - колко си висока?
Аз преди две години бях 43кг при ръст 168см и изглеждах и се чувствах зле. Даже цикълът ми спря. После се оказа че имам ендокринно заболяване и затова слабея.

# 142
доколкото помня от биологията 40- 45 кг май беше теглото на скелета ? Но това пък и даго помня правилно не е константа, а средно  newsm78  newsm78  newsm78

# 143
Здравейте и от мен   bouquet
Минавам само да се разпиша и не съм чела -простете!
Аз днес обикалях по магазините, мойта дружка ме помъкна по бременните и бебешките магазини - то било голям кеф. Дрехите за бремнни хич не ми харесаха, а да не виразправям че нищо не можах и да видя като хората защото в този в който ходих и мислих че е хубав магазин, се оказа че всички дрехи са на закачалки и.... във витрини като от секция сещате ли се -голяма простотия, аз потисках панталони да видя - ми много гадни и излязох.
Обаче в Чикото вече многоооо ми хареса 1 час киснах вътре  Rolling Eyes
Утре с бебо пак сме на лекар да се видим как сме - дано всичко да е наред.
Айде чао от мен отивам и лягам  Grinning

# 144
iveeeta, висока съм около 157 см

# 145
Честит първи учебен ден!!!

Аз съм със запушен нос, болки в гърлото и главоболие  Cry Дано е настинка някаква, защото напоследък много хора се разболяха от свински грип, даже в работата на мъжа ми имало болен... Настръхва ми косата направо като си помисля...

За дрехите, аз си купих няколко вече. Даже мисля да ходя до Old Navy, защото имат 40% намаление в момента. Като ви слушам за какви цени ми говорите в България Shocked. Аз повече от 25 долара за бременни дънки не давам Peace. За обувки, ще я карам с гуменки, маратонки и ниски обувки. Ботуши не ми трябват,защото тук не вали сняг. И яке, мисля някакво бременно без ръкави да нося и това би трябвало да е достатъчно.

Ето това ми се струва доста инересно. Bella Band се казва и го ползват върху разкопчани дънки, стои все едно си облечен на пластове, и тениската ти се вижда леко отдолу. Ето го линка да видите:
http://www.bellablumaternity.com/bella-band-ingrid-isabel-p-3010.html

# 146
  • последна надежда
iveeeta, висока съм около 157 см

qnikzp Хапвай повече мила, досега смятах индекса на телесната ти маса  и е доста под нормата. Доста под моя в най-болезнено слабия ми период. Според калкулаторите за да влезеш в норма ти трябват 9-10кг. А за бременноста и малко повече. Друг е въпроса ако си със леки и слаби кости  newsm78.
Аз преди напълнях до разумни габарити, като си хапвах 5-6 пъти на ден по малко.

# 147
С това повръщане не знам колко мога да кача. Вярно ли е, че има някакви хапчета, които можем да пием за този проблем, че да си искам от лекаря?

# 148
  • София
Аз за повръщането почнах хомеопатични капки Вомитусхил.Вече втори ден ги пия и не съм повръщала.Гаденето намаля, но си го има.Ако не те притеснява гадния им вкус на ракия -пробвай.

И аз мисля да мина само с 2 панталона-едни дънки и спортен по-плътни за зимата. Засега коремчето ми е мъничко, но ми опира неприятно в циповете и копчетата, затова си взех 2 спортни панталона с широки ластици и съм ОК. От миналата бременност имам 1 дънки за бременни и един гащеризон, но нещо не мога да ги намеря из вкъщи. А иначе блузи не съм купувала-ставаха ми,особено туниките, но съвсем накрая предпочитах на мъжа ми някои блузи. И аз да попитам за чорапогащник, че нямам идея какъв. Якето накрая си го носех постоянно разкопчано, не се събирах в него.

# 149
Аз за повръщането почнах хомеопатични капки Вомитусхил.Вече втори ден ги пия и не съм повръщала.Гаденето намаля, но си го има.Ако не те притеснява гадния им вкус на ракия -пробвай.
Благодаря за бързия отговор. А тях ги дават единствено с рецепта нали?

Общи условия

Активация на акаунт